Şimdi Ara

YANLIŞ HASAR KAYDI HAKKINDA ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yakın zamanda aracımı satmaya niyetlendim az önce sorgulatmak istedim 2 adet hasar kaydı görünüyor herhangi bir tutar yok sadece çarpma yazıyor. Alırken sorgulattığımda herhangi birşey yazmıyordu şimdi neden bu tutar çıktı anlamış değilim sigortacıma plakadan şase ve motor numarasından sorgulattım birşey çıkmadı bunu nasıl düzelttirebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

• sbm ye başvur dostum bi sıkıntı varsa hallederler google sbm yaz çıkar
  • Son sorguyu plakadan mı yaptınız?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı sigorta şirketleri arabaların hasar kaydını bir süre beklettikten sonra işleyebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Son sorguyu plakadan mı yaptınız?

aracı alırken plakadan sorgulattım birşey çıkmamıstı şimdi plakadan sorgulatıyorum 2 adet kaza cıkıyor tutar yazmıyor şase den ve motor numarasından sorgulatınca bırsey cıkmıyor
  • Bizim aracında trafiğe çıktığı tarihten önce kaza kayıdı görünüyo ne yapmamız gerekir?

• kaza tarihlerinde plaka aracın üstünde miydi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı durum bende de oldu daha birkaç gün önce. Yaklaşık 4 ay önce küçücük bir kaza sonucu ön tampon değişti. Acaba ne kadar masraf yazmışlardır diye merak edip sadece PLAKADAN sorgulattım ve 2 tane daha farklı çarpma görünüyordu ki arabayı alalı yaklaşık 1 buçuk sene oldu. Alırken hem şase ile sorgulattım hem de sigortacıya sorgulatmıştım ve hiçbir kaza görünmüyordu. Aldıktan sonra plakayı değiştirmiştim. Diğer 2 çarpma ben almadan önceki zamanlara ait. Nasıl bir iş ben de anlamadım valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Amadeus_M

quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Son sorguyu plakadan mı yaptınız?

aracı alırken plakadan sorgulattım birşey çıkmamıstı şimdi plakadan sorgulatıyorum 2 adet kaza cıkıyor tutar yazmıyor şase den ve motor numarasından sorgulatınca bırsey cıkmıyor

Anladım. Senaryoyu anlatayım:

Plakanın ait olduğu eski araç kaza yapmış, ardından satış yapılmış ve sizin aldığınız plaka (ya da aracın sizden önceki sahibinin) sizin aracınıza takılmış. Siz aracı alırken yaptığınız sorgu, kayıtlar güncel olmadığından görünmemiş. Şimdi sorgu yaptığınızda görünüyor. Bu durumdan kurtulmanın en temiz yolu plaka değiştirmek. Sorguda esas olan, motor ya da şasi numarasıdır.

• Bir diğer ihtimalde şu;

Umarım sizdeki durum farklıdır ama aldığınız aracın plakası,siz almadan çok kısa süre önce değişmiştir.Aslında araca ait olan hasar bilgilerinin yeni plakaya işlenmesi biraz zaman almış olabilir. Siz de sorguladığınızda haliyle hasar kayıtsız görünüyordur.Bu boşluğu kullanarak hasarlı araç alıp plaka değiştirip hemen satmaya kalkan dümenciler de var piyasada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.