Şimdi Ara

Bölüm seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar! Şu anda, top 10'da olan üniversitelerden birinde yazılım branşı ile ilgili bir bölümdeyim. Ancak çevremdeki herkes tıp yazmamın benim için daha iyi olacağını söylemişti. Lakin ben yazılım okumak istediğim için çok dinlemedim. Çevremdeki insanlar benim çok atılgan ve konuşkan olmadığım için bu mesleğin karakterime uygun olmadığını, bu devirde konuşma becerilerinin bir o kadar akademik hayat kadar önemli olduğunu, bu nedenle çok zorlanacağımı ve vakit geç olmadan bölümü değiştirmem gerektiğini söylüyorlar. Şunu da belirtmek isterim: Yazılım hakkında hiç bilgim yok, sadece matematiği çok sevdiğim ve sektör ilgimi çektiği için yazmıştım. Bu durumda siz olsanız ne yapardınız? Aslında kendim bölümden memnunum (şuan sadece hazırlık okudum henüz bölüme başlamadım keza hazırlıktada kaldım)ama çevremde duyduğum bu sözler beni acaba gerçekten karakterime uygun olmayan bir yerde miyim diye düşündürüyor. Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sudenmmm -- 30 Haziran 2024; 14:9:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karakter bence çevreye göre farklılık gösterebiliyor mesela ben aile çevremde hayat görüşlerimiz çok farklı olduğu için ve ne zaman konuşmaya başlasam tartışıp kavga ettiğimiz için hiç konuşmazken arkadaş ortamında gayet konuşkan atılgan biriyim o yüzden kendi karakterini en iyi sen bilirsin, bunun yanında çevreni dinlemek çok büyük risk kendi istedikleri bölüm yerine çevre baskısıyla bölüm-üniversite yazan kişilerin ilerleyen yıllarda nasıl pişman olduklarını ve alan değiştirmek zorunda kaldıklarını çok kez bizzat gördüm. Bu senin kendi hayatın alacağın riski de yapacağın seçimleri de kendin yapmalısın ve olumlu olumsuz sonuçlarına kendin katlanmalısın. Tabii bu benim fikrim.

• Ben bilgisayar programcılığı mezunuyum. Size bu yorumu yapanların her iki meslek hakkında hiçbir bilgisi yok. Yazılımcının atılgan ve konuşkan olmasına gerek yok. Bilgisayara gömülmüş bir şekilde pür dikkat kod yazacaksın o sırada dikkatin dağılmasın diye konuşmak bile istemeyeceksin. :) Sayısalcı olman ve sektöre ilgin olması bilinçli tercih yaptığını gösteriyor. Gelir düzeyi iyi olan, evden bile çalışabileceğin bir mesleğin olur.

Tıp için akademik başarından daha önemlisi kişilik özelliklerin ve ilginin olması. Maalesef büyüklerimiz her başarılı gencin doktor olmasını bekliyor. Sanırım senin çevrende bu düşüncede.

Merak etme son sınıfta gayet atılgan ve konuşkan biri olacaksın :)

Hayat senin hayatın. Çevrendeki sesleri duy ama kararı onlar vermesin sen ver!

• ayse82 A kullanıcısına yanıt

büyüklerin doktor ol demesinin sebebi garanti maaş ve iş eskiler her zaman garanticidir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite bölüm önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.