Şimdi Ara

yanlış antibiyotik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam, 8 yaşındaki oğluma doktor iesef verdi yalnız eczacı olacak vasıfsız ınsanlar yanlışlıkla iespor vermiş ve bızde anlamadık vuran hemsırelerde anlamadı, kı 3 ncu ıgneye kadar yanı 2 adet iespor vuruldu antıbıyotık 3 ncüde başka bir hemşire vardı anladı ve bu olayların hepsi özel hastanelerde geçti sorun olurmu acaba sabaha doktora ozellıkle eczaneye gidecem sabaha kadar ıcım ıcımı yıcem sorun yaşarmıyım bilenler var mı



  • quote:

    Orijinalden alıntı: melonsapka55

    selam, 8 yaşındaki oğluma doktor iesef verdi yalnız eczacı olacak vasıfsız ınsanlar yanlışlıkla iespor vermiş ve bızde anlamadık vuran hemsırelerde anlamadı, kı 3 ncu ıgneye kadar yanı 2 adet iespor vuruldu antıbıyotık 3 ncüde başka bir hemşire vardı anladı ve bu olayların hepsi özel hastanelerde geçti sorun olurmu acaba sabaha doktora ozellıkle eczaneye gidecem sabaha kadar ıcım ıcımı yıcem sorun yaşarmıyım bilenler var mı

    2 ilaçda büyük ihtimal aynıdır sadece ticari isimleri farklıdır.

    eczanedekiler hangi markada daha iyi kar kalıyorsa hastaya onu veriyorlar.

    işlerine geliyor çünkü. bu gibi durumlarla karşılaşmamak için alırken kontrol edin ve muadil vermesine izin vermeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf Miroğlu -- 29 Kasım 2011; 0:54:17 >




  • İesef ve İespor aynı etken maddenin muadilleri DEĞİLDİR. İesef'in etken maddesi 3. kuşak sefalosporinlerden olan "Seftriakson"dur. İespor'un etken maddesi ise 1. kuşak sefalosporinlerden "Sefazolin"dir. İki etken madde aynı gruptan (sefalosporinler) , benzer etkilere sahip etken maddeler olmasına rağmen etkileri, etkinlikleri, endikasyonları, yan etkileri birebir aynı değildir. Bu yüzden hekiminizin reçete ettiği ilacı kullanmanız önemlidir.

    Üstelik burada durum eczacının kar oranını arttırmak için yazılan ilacın muadilini vermesi değildir. Büyük ihtimalle bilmeyerek, fark etmeden yanlış ilacı vererek bir hata yapmıştır. Yoksa eczacıların İesef yerine İespor vermek gibi bir yetkileri yoktur.
  • ilaç isimleri çok benziyor. Doktor yazısınıda göz önünde bulundurunca muhtemelen yanlışlık olmuş gibi. Para için yapılmış bir şey değil muhtemelen.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.