Şimdi Ara

yanıyorrrrr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    350 w psu
    p5b deluxe
    p4.3.0
    x1600pro
    2*1 gb ram lar
    birde 250 sata 120 ide hdd var
    islemcı sogutucum 3Droket
    ama msn cınca bilgisayar kesık kesık calısırmı yaw kafayı yıyecem pcnın içene dokunun ca sıcaklık hissediyorum nedendır bu fanı alalı 1 sene oldu macun etkısını yıtırmısmıdır

• Artık eskisi gibi macuna gerek yok soğutucularda.
    sen iyisimi ısı ölçen programla(pc wizard, everest) pc deki bileşenlerin ısıları ölç de görelim.
    cpo ısısı?hdd ısıları?kasa içi ısı?anakart ısı?
  • evet arkadasın dedıgı gıbı sıcaklık degerlerını bı olc ordan bakalım bıde vırus programın varsa bı tarat pc nı vırustende olabılır nemelazım msn yı sıl baska yukle yap bıseler
  • 55 derece cpu
    42 derece anakart
    43 hdd ler
    yanıcak dimi yanına vantılatoru koyuyorum rahatlıyo yoksa kapatıyo
  • ya msn de değil sandece bu olay wınamp ı acıyorum muzik kesık kesık calıyo muzikten kaynaklanan bir sey değil pc den kaynaklanıyor ama anlamadım gitti
  • açıkcası sıcaklıklar gayet normal 10 derece yukarısına kadar normal bi ctrl alt del den çalışan programlara baksana ne yiyomuş o kadar işlemciyi
  • vallaha benimki 60-67 arası senin yine iyiymiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyathalae -- 3 Temmuz 2007; 0:45:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: umıtyasar

arkadaşlar benım bilgisayarım
    350 w psu
    p5b deluxe
    p4.3.0
    x1600pro
    2*1 gb ram lar
    birde 250 sata 120 ide hdd var
    islemcı sogutucum 3Droket
    ama msn cınca bilgisayar kesık kesık calısırmı yaw kafayı yıyecem pcnın içene dokunun ca sıcaklık hissediyorum nedendır bu fanı alalı 1 sene oldu macun etkısını yıtırmısmıdır

Sıcaklık konusunda pek bi rahatsızlık yok ...

Msn yi açınca oluyor diyince aklıma takıldı...Msn yan programları (smileyler ,çeşitli programlar)kullanıyorsan bunlar bağımlı oldukları siteleri harekete geçiriyor olabilir malum bu programlar da virüs yığını oluyor....

Msn 'i kaldır (varsayan programlarını da) tekrardan kur.. .

Sorun giderilemedi ise Msn alt versiyonlarını kullanmayı denemeni tavsiye ederim...

yanıyorrrrr

• msn den geçtımde muzik dınlerkende sorun oluyor kesık kesık gelıyor ses cogu zaman bazen fare bile kesık kesık calısıyor bu gece eve geldıgımda dikkat ettım ilk önce ekran kartı ısınıyor
    bir sey bu 2 ramın calıştıgından nasıl emın olabilirim ? bana 1 tanesı calısıyor gibi gelıyor everesten baktıgım zaman 1024 eger dogru yerden bakıyorsam anakart bellek den bakıyorum
  • bence işlemciyi kullanan programlara tekrar bak bide sistem boşta işlemine bak...
  • nasıl yanı nasıl yapıcam bi anlata bilirmısın veya biraz daha acıklarmısın ?
  • Yarın Sabah ilk işin Kasayı açıp elektrik süpürgesi ile bir güzel tozlarını temizlemek olsun...

Kasa Açık şekilde makinayı çalıştır ve fanların doğru bir şekilde çalıştığından emin ol....

Kasa kapak açık olarak 1-2 saat makinayı yüksek performans ta çalıştır (grafik isteyen,ram isteyen bir oyun oyna mesela)...

2 saat sonunda makinayı kapat ve ellerinle kartların sıcaklığını ölç (kartları ellemeden önce kasanın metal aksamını 30sn tut.kartlara vücudundaki elektriği geçirirsin başına dert alırsın.hele stresli bir oyundan sonra )(Cpu ya da dokunma ellerini yakarsın) ...

Böyle bir gözlem den sonra ısılar normal fanlar devredeyse bilgisayarın formatı hak etmiş demektir ....

Gönül rahatlığı ile format atabilirsin....

yanıyorrrrr

• tabi
    ctrl alt del e aynı anda bas
    yukarıdan ilk önce performans tan cpu kullanmına bak kaç gösteriyor
    daha sonra yine yukarıdan işlemler sekmesine bas ve en altta sistem boşta işleminde cpu kaçı gösteriyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melenli -- 3 Temmuz 2007; 1:08:50 >
  • msn kapatınca 96 il 88 arasında bosta işlem diyo pc format konusunada gelınce zaten yan kapak devamlı acık formatı atalı 1 hafta olmadı ama su katılsız kurulumlar varya programı filan kendı kuruyor onladan bir tanesını kulanıyorum
    içi demız su anda sadece ekrantıın sıcaklıgını hıstedıyorum diğerlerı icinde normal derım birde işlemcı ekrandantından sonra gelıyor sıcaklıkta onun arkasında hdd onun arkasında kuzey köprusu kuzey köprusunun onunde bir fan oldugu içindir sanırım :D (el ile dokununca )
  • bence işlemci sıcaklığı ekran kartı sıcaklığı normal işlemci kullanımıda çok normal

1 hafta olmadı ama su katılsız kurulumlar varya programı filan kendı kuruyor onladan bir tanesını kulanıyorum bunu biraz açıklarmısın??
  • shanex xp var onu kulanıyorum yanı normal wındos sp li filan değil
    biliyormusun bilyorum bazen ekran kartından oldugunu dusunuyorum bazen wındostan kaynaklandıgını
    diyorum eger sistemın caklıgından kaynalanıyorsa su sogutmaların iyi sogutdu söylenıyor bi su sogutma bile almayı dusunuyorum ama ilk önce bi normal bi wındos denesemı kın nedersın ?
    ya msn varmı ordan konussak sana ben özelden msn yı ataym ;)
  • ben sana atmıyom profil yok senın :D sen bana at
  • olabilir
    konuşalım pm attım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.