Şimdi Ara

YANIYOOR...Huawie hg556a 3g destekli wifi modem 3 tane usb girisli. 39 TL kargo dahil (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
809
Cevap
42
Favori
45.348
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jose Mari

Arkadaslar kimisinin elinde patlamis kimi ove ove bitirmemis. Duzgun yorum yapacak birisi yokmu. 150 mk lik eve tasiniyoruz bu hafta isimi gorurmu bu modem?

Bu modemi 150 m2 alanda kullanıyoruz. sizede tavsiye ederim. wi-fi çekimide gayet iyi.
    kablosuz ayarlarınıda yapınca herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

modem normal kablosuz adsl olarak çalışıyorsa bi tane alıcam? ne diyorsunuz

ACİL CEVAP BEKLİYORUM...

Modemin wi-fi özeliği bulunmakta. gönül rahatlıyla alabilirsiniz.
  • Vınn modemi bağladım sorunsuz şekilde internete girebiliyorum vodafone hat ile.
    Fakat avea hat ile de deneyeceğim data paketim var.Vınn program menüsünde kullanıcı adı şifre kısmı vardı ,bu modemde bu kısımı bulamadım bilginiz var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İp yi manuel verdim çalıştı. Almayı düşünenler için önceki yorumlarim yanlış yönlendirme olmasın. İp cakismasi olduğu için çalışıyormuş düzeldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: gazellewish

İp yi manuel verdim çalıştı. Almayı düşünenler için önceki yorumlarim yanlış yönlendirme olmasın. İp cakismasi olduğu için çalışıyormuş düzeldi.

Mesajınızı editlemenizi öneririm tabi yine siz bilirsiniz.
    Bu fiyata bu kalite kesinlikle f/p kralı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buradan yazan arkadaşlar modemi kurcalayacak epey vakit olduğunu düşünerek sağlam detaylı bir anlatım yapsalar ve FW linkleri paylaşsalar çok şey mi istemiş oluruz?

Aynı talepte bulunanlar her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız çıkan ortaya. :)

Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabrifidan

Buradan yazan arkadaşlar modemi kurcalayacak epey vakit olduğunu düşünerek sağlam detaylı bir anlatım yapsalar ve FW linkleri paylaşsalar çok şey mi istemiş oluruz?

Aynı talepte bulunanlar her nerede yaşıyor ve yaşatılıyorsanız çıkan ortaya. :)

Şimdiden teşekkürler.

+1905

• sabrifidan kullanıcısına yanıt
    konu var aslında ama nedense oraya rağbet pek yok :)

tabi konu sahibi mesajını yenileyip dediğiniz bilgileri verse çok iyi olurdu

http://forum.donanimhaber.com/m_97881055/f_//tm.htm#
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

Teşekkürler.
    Bu iyi oldu cidden. Herkesin başka bir özelliği kullanması istemesi üzerine farklı çözümler olsa tadından yenmez olur diye düşünmüştüm. Kimi 3G için kimi Ftp den hdd bağlamak, accespoint için kullanacak DH el atsa bu iş tamam. Satıcı burayı takip ediyorsa kendisi de yapar gerekli kullanım için açıklamaları. Satış patlar ama bilseee...

• quote:

Konu sahibi olarak tam bende bunu dusunuyordum dune kadar; konuyu guncellemek icin firmware guncelleme openwrt falan nasil yukleniyor nasil kullaniliyor kendim ogreneyim soran olursa bilgi verebileyim diyerek cihaza yeni zelanda firmware ini yukleyerek kendi internet baglantima zincir vurdum.
    Saat 8de isten geldigimden beri dunku hatami nasil telafi ederim diye ugrasiyorum. Cihaza 15-20 defa firmware attim yok olmuyor, tum clientler modeme baglaniyor. Cihazda 3gye baglaniyor ancak clientler internete cikamiyor bir turlu. Cildirip modemi atacaktim 4. Kattan asagi zor tuttum kendimi.

Guzelim modem harika da calisiyordu, su an hicbir ise yaramadan yatiyor kenarda.Kullandigimiz orjinal Turkce firmware i bulan paylasabilecek olan varsa mutlaka bana mention atsin lutfen.

Bu arada 3g icin kullanacak arkadaslara tavsiyem kesinlikle firmware i degistirmesinler.

• hayalet_tr kullanıcısına yanıt
    b25 firmware yi denediniz mi?

https://broadband.vodafone.ie/download/files/HG556a_B025.zip
  • Hipersonic kullanıcısına yanıt
    Bunu gormemistim. Aksam eve gecince hemen deneyecegim.

• yeni zelanda firmwaresi yüklesem usbye taktığım hard disk içerisindeki film ve dizileri ağdan izleyebilir miyim
  • open wrt ile repater olarak kurdum.mükemmel çalışıyor.
    samba ile hdd paylaşımı sorunsuz çalıştı.(ntfs ve fatı görüyor)
    transmission ile torrent indirebiliyorum.indirdiğim dosyayı samba aracılığıyla ağdan ulaşabiliyorum.
    print server sorunsuz çalıştı

sırada sambaya dlna yı eklemek var. sonra 3g yi de aktif edebilirsek ne mutlu bana...

hepsi 5 dklık iş. ancak adımları hatsız yapmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet_tr

quote:

Konu sahibi olarak tam bende bunu dusunuyordum dune kadar; konuyu guncellemek icin firmware guncelleme openwrt falan nasil yukleniyor nasil kullaniliyor kendim ogreneyim soran olursa bilgi verebileyim diyerek cihaza yeni zelanda firmware ini yukleyerek kendi internet baglantima zincir vurdum.
    Saat 8de isten geldigimden beri dunku hatami nasil telafi ederim diye ugrasiyorum. Cihaza 15-20 defa firmware attim yok olmuyor, tum clientler modeme baglaniyor. Cihazda 3gye baglaniyor ancak clientler internete cikamiyor bir turlu. Cildirip modemi atacaktim 4. Kattan asagi zor tuttum kendimi.

Guzelim modem harika da calisiyordu, su an hicbir ise yaramadan yatiyor kenarda.Kullandigimiz orjinal Turkce firmware i bulan paylasabilecek olan varsa mutlaka bana mention atsin lutfen.

Bu arada 3g icin kullanacak arkadaslara tavsiyem kesinlikle firmware i degistirmesinler.

geçmiş olsun hocam

o kadar sinirlenmeyin vardır bir çaresi :)

bunları birisinin deneyip diğerlerine bilgi vermesi gerekiyordu ,bu sen oldun

düzelttikten sonra yine yeni firmware falan yükleme önce konuyu bir toparla ,millet dua etsin :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hakki21

open wrt ile repater olarak kurdum.mükemmel çalışıyor.
    samba ile hdd paylaşımı sorunsuz çalıştı.(ntfs ve fatı görüyor)
    transmission ile torrent indirebiliyorum.indirdiğim dosyayı samba aracılığıyla ağdan ulaşabiliyorum.
    print server sorunsuz çalıştı

sırada sambaya dlna yı eklemek var. sonra 3g yi de aktif edebilirsek ne mutlu bana...

hepsi 5 dklık iş. ancak adımları hatsız yapmak lazım.

Nasıl yaptığınızı paylaşır mısınız?

Ben client olarak bağlamayı başardım. Wifi dan scan yaptıktan sonra bağlanmak istediğiniz ağı seçiyor ve connect diyorsunuz. Sonra wpa şifresini girip bağlan Save and apply a tıklıyorsunuz. Lan ayarlarından da dhcp server var en allta onu " Ignore interface Disable DHCP for this interface." Tik var burada seçiyor save and apply a tıklıyorsunuz. Bu şekilde bağlandım ben.

• Yukledim ama yok. web arayuzu hic acilmiyor bu surumde. dun ugrasirken hangisi oldugu hatirlamadigim bir kac surumde de basima gelmisti. Arayuz icin modemin adresini yaziyorum, sifre soruyor, yaziyorum sifreyi ama acilmiyor. Bombos beyaz sayfada kaliyor.
  • hayalet_tr kullanıcısına yanıt
    quote:

Orijinalden alıntı: Hipersonic

Malesef advenced olarakta giriş yapamadım.

Biraz araştırdım ve aşağıdaki yöntemle promlemim çözüldü.

https://community.vodafone.co.nz/t5/Modems-home-Wi-Fi/recover-from-bad-hg556a-Firmware-update-FIXED/td-p/76958

How to recover router with corrupt firmware

If your modem/router is not responding after unsuccessful firmware upgrade, please try the below steps.
    Download the latest Firmware for your modem/router.

Fromhttp://testvf.co.nz/files/hg556a/
    Step 1
    Try resetting the router to factory defaults by pressing the Reset button at the back of the router for 10 seconds. The router' power should be on when you are pressing the button.

Step 2
    Set your computer with static IP address. To do that go to Start > [Settings] > Control Panel > [Network and Internet Connection] > Network Connections > Local Area Connection > Properties. Select Internet Protocol (TCP/IP) and click on the Properties button. Specify the following settings:
    IP address: 192.168.1.3
    Subnet Mask: 255.0.0.0
    Default Gateway: 192.168.1.1
    Preferred DNS: 192.168.1.1
    Alternate DNS: 4.2.2.2
    DNS server addresses can be replaced with your ISP's DNS addresses.

Step 3
    Temporarily disable firewall and antivirus protection on your computer. To disable Windows built-in firewall go to Start > Control Panel > [Network and Internet Connection] > Network Connections > Local Area Connection > Properties > Advanced > Settings. Set Firewall to OFF.
    If you have some other firewall and antivirus software installed, please refer to the software manuals on how to disable it.
    Step 4.
    Make sure that the router is on. Connect one end of the cable to your router and another end to your hub/switch. Your computer should also be connected to the hub/switch. If you do not have a hub/switch, connect the other end of the cable directly to your computer's network adapter.

Step 5
    Click on Start > Run and type 'cmd'. Click OK. In the black DOS prompt type the following commands finishing each one with Enter:
    arp 192.168.1.1 -d
    arp 192.168.1.1 -d
    arp 192.168.1.1 -d
    ping 192.168.1.1 -t

You may see messages like 'Entry was not found', it is normal. You should see repeated message 'Request timed out'. If you are seeing 'Reply from
    192.168.1.1, your router is already responding.
    Your DOS window should now be displaying continuous messages 'Reply from 192.168.1.1

Step 6
    Repeat Step 5. Then try to log into your router via you will be prompted upload the firmware this will take 2 - 5 min
    And then the router will reboot
    (Do not turn power off or unplug the Ethernet cable)
    After the router restarts go tohttp://192.168.1.1
    Under Management then Settings then click on restore factory defaults
    Wait for it to reboot
    Then log back on
    You can now configure your router for your Internet connection

Bu şekilde arayüze girme problemim çözülmüştü.

• Laptobu acinca gunlerce telefonla sorunsuz kullandigim internet gidiyordu. Sabit ip atadim butun pc lere ve telefonlara. Suanlik sorun yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayalet_tr

Yukledim ama yok. web arayuzu hic acilmiyor bu surumde. dun ugrasirken hangisi oldugu hatirlamadigim bir kac surumde de basima gelmisti. Arayuz icin modemin adresini yaziyorum, sifre soruyor, yaziyorum sifreyi ama acilmiyor. Bombos beyaz sayfada kaliyor.

değişik tarayıcılardan denediniz mi ?

bazen bende de chrome sorun çıkartıyor
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.