Şimdi Ara

Yanıp sonen led nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • bir devre gerekli. bu devreye bağlı 4 led olacak. 2 tane led yanıcak diğer ikisi yanmayacak bi süre sonra 2 tanesi sönecek diğer 2 tanesi yanmaya başlayacak. yanma aralığı ise uçaklardaki ışıklar gibi kısa aralıklarla yanıp sönecek bu led grupları. Ayrıca aynı devreye 8 tane daha led bağlı olacak ama bu 8 tane led hep yanık kalacak hiç sönmeyecek.

11.1 v pil bağlanacak. 555 entegresi varmış onunla oluyormuş diye okudum ama bana gerekli olan kondansatör özellikleri direnç değerleri v.s bilmiyorum. Bana yardımcı olacak birilerini arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: dfk24

google a flip flop devresi yaz cıkar

ne aralıklarla yanıp söneceğini nasıl belirlerim? ayrıca birde hep yanık kalacak ledleri nereye ne şekilde bağlayacağım bunları bilmiyorum.
    Aşağıdaki linki incele. Bekleme surelerini kondansatörler ole oynayarak değiştire bilirsin. Sürekli yanacak olan 4 ledi de direkt devrenin girişine basina 330ohm civarinda bir direnç baglarak yaka bilirsin.
    http://www.kendinyapsitesi.com/kendin-yap/flip_flop_devre_yapimi-2013.html

Orijinalden alıntı: slayer_ank

Aşağıdaki linki incele. Bekleme surelerini kondansatörler ole oynayarak değiştire bilirsin. Sürekli yanacak olan 4 ledi de direkt devrenin girişine basina 330ohm civarinda bir direnç baglarak yaka bilirsin.
    http://www.kendinyapsitesi.com/kendin-yap/flip_flop_devre_yapimi-2013.html

teşekkürler. bu devrede 2 adet led bağlanmış ben ise 2 şerli olarak 2 grup toplamda 4 adet yanan sönen led takacam. her grupta 2 led olacak kısaca. bu 2 ledi birbirine seri mi yoksa paralel mi bağlamalıyım. ayrıca verdiğiniz linkteki devre elemanlarının değerleri 2 led için midir? son olarak yapacağım ledleri 4 pervaneli kopterime monte edeceğim kullanacağım ledler yukardan belli olur mu?

• AAT.BH kullanıcısına yanıt
    Ledlerin rengine gore calisma voltaji ve akimlari farklidir. Sen girişteki sürekli yanacak olan leşleri 2 seri olarak bağla sonra bunlari paralel bağla ve yaklaşık 330R luk bir direnç at. Neye gore bunu söyledin dersen beyaz Led kullanacagini var sayalim. Beyaz Led 3.3v 30mA ile çelişiyordu hatirladigim kadari ile. 2 seri 6.6v eder bunlari da paralel bagladiginda 6.6 60mA bi kaynağa ihtiyacin vardır. Diğer ikili bağlayacaklarini da paralel bağla. Dirençleri de parlakligina gore secersin ama minimum 120R olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

bir devre gerekli. bu devreye bağlı 4 led olacak. 2 tane led yanıcak diğer ikisi yanmayacak bi süre sonra 2 tanesi sönecek diğer 2 tanesi yanmaya başlayacak. yanma aralığı ise uçaklardaki ışıklar gibi kısa aralıklarla yanıp sönecek bu led grupları. Ayrıca aynı devreye 8 tane daha led bağlı olacak ama bu 8 tane led hep yanık kalacak hiç sönmeyecek.

11.1 v pil bağlanacak. 555 entegresi varmış onunla oluyormuş diye okudum ama bana gerekli olan kondansatör özellikleri direnç değerleri v.s bilmiyorum. Bana yardımcı olacak birilerini arıyorum.

Ufak bir ekleme ile polis tepe lambası gibi çalışacak hale getirebilirsiniz.

Saygılar..

Ledlerin rengine gore calisma voltaji ve akimlari farklidir. Sen girişteki sürekli yanacak olan leşleri 2 seri olarak bağla sonra bunlari paralel bağla ve yaklaşık 330R luk bir direnç at. Neye gore bunu söyledin dersen beyaz Led kullanacagini var sayalim. Beyaz Led 3.3v 30mA ile çelişiyordu hatirladigim kadari ile. 2 seri 6.6v eder bunlari da paralel bagladiginda 6.6 60mA bi kaynağa ihtiyacin vardır. Diğer ikili bağlayacaklarini da paralel bağla. Dirençleri de parlakligina gore secersin ama minimum 120R olsun.

8 tane sürekli yanacak led olacak. Bunlar devreye girmeden önce direkt pile bağlı olacaklar. Bunlardan çıkan kablo devreye girecek. Bu sürekli yanacak 8 ledi 2 gruba ayırıcam. Grup içindekiler seri olarak bağlanacak, bu 2 grupta birbirine paralel bağlanacak. Hepsini niye paralel bağlamıyorum? Seri bağladığım zaman bu 4 led arasında ışık şiddeti farkı olmaz mı? Bu 8 lede 1 tane direnç bağlayacağım sadece dem başka bişey yok? Bu direnç direkt pilden çıkan + kutba bağlanacak ardından ledin + kutbuna gelecek.

Doğru anlamış mıyım?

Yanıp sönecek 4 led ise devrede olacak. Bu 4 ledide 2 gruba ayırıcam. Verdiğin linkteki her bir led yerine 2 şer 2 şer paralel şekilde takacam.

Sürekli yanan ledler için 330R direnç bağlanacak.
    Yanıp sönenler için ise 120R direnç bağlanacak.

Kondansatörü kaçlık alıcam? Yanıp sönme hızını görebileceğim bir site v.s var mı acaba?

Son olarak bu 8 tane sürekli yanacak beyaz led aydınlatma olarak kullanılacak. Nasıl bir led almalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AAT.BH -- 21 Ağustos 2014; 10:48:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: AAT.BH

quote:

8 tane sürekli yanacak led olacak. Bunlar devreye girmeden önce direkt pile bağlı olacaklar. Bunlardan çıkan kablo devreye girecek. Bu sürekli yanacak 8 ledi 2 gruba ayırıcam. Grup içindekiler seri olarak bağlanacak, bu 2 grupta birbirine paralel bağlanacak. Hepsini niye paralel bağlamıyorum? Seri bağladığım zaman bu 4 led arasında ışık şiddeti farkı olmaz mı? Bu 8 lede 1 tane direnç bağlayacağım sadece dem başka bişey yok? Bu direnç direkt pilden çıkan + kutba bağlanacak ardından ledin + kutbuna gelecek.

Doğru anlamış mıyım?

Yanıp sönecek 4 led ise devrede olacak. Bu 4 ledide 2 gruba ayırıcam. Verdiğin linkteki her bir led yerine 2 şer 2 şer paralel şekilde takacam.

Sürekli yanan ledler için 330R direnç bağlanacak.
    Yanıp sönenler için ise 120R direnç bağlanacak.

Kondansatörü kaçlık alıcam? Yanıp sönme hızını görebileceğim bir site v.s var mı acaba?

Son olarak bu 8 tane sürekli yanacak beyaz led aydınlatma olarak kullanılacak. Nasıl bir led almalıyım?

kondansatör olarak 100uf 16v kullanabilirsiniz.

Aydınlatma icinse 5mm ultra parlak beyaz led kullanabilirsiniz.

• AAT.BH kullanıcısına yanıt
    Bu devre isinizi gorebilirhttps://store.donanimhaber.com/fe/bb/f5/FEBBF595A02E486E2F91F15464205B57.jpg
    yada bu ayni olabilir,,https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=96238915&p=1#96292967 telefondan baktigim icin
    4erli ledleri transtor hatlarina baglicaniz,, evde pointte duzenlerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 25 Ağustos 2014; 22:35:37 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.