Şimdi Ara

Yandex Navi incelemesi 'Yandex Navi başarılı mı?' (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsoldier


    quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    ataköy'den kazlıçeşme marmaray istasyonunu bulamadı. yanlış yere götürdü.

    Benim de basima cok defalar geldi. Uygulama sapitiyor, yanlis yola sokuyor. Google maps bence en iyisi. Turkiyenin neredinde olursaniz olun cok iyi calisiyor. Ozellikle yuruyus modu cok iyi. Toplu tasim duraklarina varincaya kadar ekli.



    Diyelim gittigim yeri tanimiyorum, iyi yemek yenecek yer lazim. Aciyorum Foursquare i, oradan mekanlara bekip google maps ile gidiyorum.



    Eskiden google in trafik bilgisi iyi degildi ama simdi gayet iyi calisiyor.



    İstanbul,anlara,izmirdeyseniz trafi ile toplu tasim kullanabilirsiniz.

    bursa içinden yalova arabalı vapuruna rota çizdim beni bursa deniz otobüsüne götürdü. yandex ile işim olmaz.




  • Infinitum kullanıcısına yanıt
    Yandex Haritalar'da var yaya rotası oluşturma. Navigasyon daha çok araçlar için geliştirilmiş.
  • Navigasyonların en büyük sıkıntısı sağa dönülmez, tek şeritli yol vs. için güncelleme yapmamaları. Geçen sene çift şerit olan yol bu sene tek şerit yapıldığında bunu uygulamanın bilmemesi malesef. Onun dışında google daha iyi diye düşünüyorum ancak arayüz olarak yandex çok çok daha iyi.
  • Yandex Navi git gide daha kötü hale geliyor. Sağ yön gösterirken sesli uyarıda sola dönün demesi, hedefe rota çizdikten sonra hareket ettiğimiz yere döndürüp geri getirip tekrar oradan hedefe devam ettirmesi, hayli uzun rota çizmesi (daha kısa dönüş imkanı varken) vb sorunlar yaşadım. Eskiden ilk tercihimdi ancak artık kullanmıyorum. Apple haritaları kullanıyorum.

  • Yandexin trafik bilgisi daha doğru fakat trafiğe sokmıycam diye bazen okadar saçma yerlere ara sokaklara sokuyor ki illahlah ettiriyor. Google ise kısa sürede ve güvenilirliği onaylanmış yolları seçiyor. Yandex daha yerli gibi çalışıyor kapalı yolları yeni yapılan yolları daha hızlı ekliyor. Aradığın yeri bulmada google çok daha yetenekli, yandex e bizzat kendimin 4-5 tane düzeltmem oldu. 2 taneside istanbulda büyük hastaneler.

  • Google yer imleri sıkıntılı bir türlü çözemedim ekleme yapmayı yandex daha iyi bu yönden ayrıca uydu görünümü google da bulanık sokaklar binalar net görünmüyor yıllardır böyle ya değil çok net görünüyor.

    Abdlock mobilde sadece bu sayfada 40 adet reklamı engelledi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atisaca -- 2 Aralık 2017; 19:16:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbul , ankara , izmir büyükşehir de bursa, kocaeli , antalya falan değil mi?

  • Bendende bır kac tecrube gelsın o zaman.

    Sahsen ben su an Google Maps kullanıyorum. Yandex'e gore avantajları daha cok. Ancak merakımdan dolayı tum yenı cıkan navıgasyon uygulamalarınıda ayrıyeten tercıh ederım.

    Google Maps'ı ılk olarak Amerıka'da trafık ozellıgı ıle beraber 2014 yılında kullanmaya baslamıstım. Orada trafık bılgısıne ve yonlendırmelerıne acıkcası hayran kalmıstım.

    Turkıye'de ıse gec hızmet vermeye basladıgı ıcın uzun bır donem Yandex tecrubem oldu ve halada ara ara kullanırım. Ancak 2 sene once bır Marmarıs donusu benı yanlıs IDO ıskelesıne yonlendırmesı ve ferıbotu kacırmam sonrasında artık tek tercıhım Google Maps oldu.

    Oncelıkle

    Google Maps:
    - Yonlendırmelerı Yandex'e gore cok daha basarılı. Yandex bu konuda agır ve basarısız kalıyor. Google Maps sapacagınız serıtlere veya yoldakı tabelalara kadar sıze gosterırken Yandex sadece sapacagınız yonu sıze gosterıyor.
    - Google Maps, Google altyapısını kullandıgı ıcın POI ve mekan arama ozellıgı mukemmel otesı. Aradıgınız her mekan cıkıyor. Her yerı bulabılıyorsunuz.
    - Sokak gorunumu Google Maps'de dırek uygulama ıcınde ancak Yandex'de ayrı bır uygulama olan Yandex Harıtalar'ı ındırmek zorunda kalıyorsunuz. Tek bır uygulama uzerınden gıdecegınız sokagı bıle gormenız buyuk avantaj.
    - Google Maps tum dunyada hızmet veren bır uygulama.
    - Google Konum Paylasımı ıle beraber sıze mukemmel bır hızmet sunuyor. Ornek bır arkadasınız var. Karsılıklı konum paylasmaya basladınız. Karsınızdakı kısıyı bundan sonra harıtalarda gorebılıyorsunuz. Sadece harıtalarda degıl web uzerınde maps.google.com adresı uzerındede gorebılıyorsunuz. Bu sekılde kısıye navıgasyon acıp sızın bulundugunuz yere gercek trafık bılgılerı ıle kac dakıka da varacagını veya tersı olarak sızın ona kac dakıkada gıdecegınızı gorebılıyorsunuz. Yandex'de boyle bır ozellık yok.
    - Google Maps hem iOS platformunda hemde Android'de kısı bılgılerınden adreslerı cekebılıyor. Ornegın kısı lıstenızde bır arkadasınız var. Onun dırek adını Google Maps ıcerısıne yazmanız ıle beraber adresı cıkıyor ve navıgasyon baslatabılıyorsunuz.
    - Google Maps mekan bılgılerıde ıcerdıgı ve Google Yerel Rehber destekledıgı ıcın, gıdecegınız yerler ıcın sıze mukemmel bır onbılgı sunuyor. Yerel Rehberler ısletmelerle ılgılı bır cok bılgı saglıyor. Fotograf cekıyor, yorumlarda bulunuyor. Bu katkılarından dolayıda puan topluyorlar. Sızde bu bılgılerı yıne Google Maps uzerınden goruntuleyebılıyorsunuz. Bu ozellık yıne yandex'de yok. Yandex sadece ısletmelerın telef ve web adreslerı gıbı bazı basıt detaylarını verıyor.
    - Google Maps uzerınden gıttıgınız yerler ıle ılgılı yorumlar paylasabılıyorsunuz. Ancak Yandex yıne bu ozellıgı bunyesınde barındırmıyor.
    - Google Maps uzerınden zaman cızelgenız ıle gun ıcerısınde gıttıgınız tum yerlerı hem harıta uzerınden hemde yazılı olarak gorebılıyorsunuz. Bu sekıdle gordugunuz yerlere yorumlar yazabılıyorsunuz.
    - Google Maps uzerınden Uber,Bitaksi veya Careem gıbı uygulamalarla taksı cagırabılıyorsunuz.
    - Google Maps sıze gıtmek ıstedıgınız lokasyonun toplu tasıma bılgılerınıde gosterebılıyor. Ama bu tarafta yınede en basarılı uygulama trafı.
    - Google Maps'ın varıs tahmın oranı gercekten cok yuksek. yuzde 90 oranında en fazla bes dakıka sapma ıle sıze varıs surenızı daha yolculugunuzun basında soyleyebılıyor.
    - Google Maps'ın trafık algılama olcutude cok basarılı. Bır cok farklı alternatıvı tarayıp sıze en kısa rotayı cızebılıyor. Bu ozellıgını 2 senedır sureklı olarak gozlemlıyorum. Bazen cok ıyı bıldıgım noktalara Google Maps'ı dınlmeden saptıgım zaman bıle yolculugumun uzadıgını gorebılıyorum.
    - Google Maps'ın en kotu oldugu alan kapalı yolları gormemesı ve guncellemenın uzun sure gelmemesı. Ornegın Suadıye koprusu yenıden yapılırken aylarca kapalı kaldı ama Google Maps ısrarla benı oradan goturmeye calısıyordu. Kopru yenıden acılana kadar bır turlu update gelmedı.

    Yandex:

    - Trafık algılamada basarılı ancak varıs suresı konusunda oldukca yetersız kalıyor. Ornegın Suadıye - Gayrettepe arasında gıdeceksınız. Yolculugun basında varıs surenız 17:00 gosterılıyor ancak tabı trafık var. Bu zaman yolda sureklı artıyor. Sureklı guncellıyor. En bastan sıze dogru zamanı veremıyor.
    - Yonlendırmelerı cok zayıf artı olarak POI destegıde oyle. Bu konuda cok basarısız kalıyor.
    - Varacagınız yerde sıze park noktalarını gostermesı buyuk avantaj.
    - Yandex'ın en basarılı tarafı kapalı yolları cok cabuk guncellemesı. Bu sekıle daha dogru bır navıgasyon ımkanı sunuyor.




  • Yandex deyince aklıma nedense istenmeyen yazılımlar virüsler spamlar geliyor nedense ezelden beri gıcığım iyi olsa bile yükliyeceğimi düşünmüyorum

  • Öncelikle editör'e bir mesajım var. Yandex Navi yi incelemek için 2017 Kasım biraz geç olmuş bence.

    İstanbul'da ve Türkiye'nin başka bir çok ilinde nerdeyse yayınlandığı günden beri Yandex Navi kullanıyorum.

    Google navigasyon konusunda ciddi anlamda geç kaldı ve hala Yandex'i geçebilecek kalitede değil kanaatimce. Adres bulma konusunda şirket adı gibi parametrelerle bulabildiği için bir nebze önde olsa da işlemci kullanımı konusunda özellikle cep telefonunda ciddi yorucu olduğunu söyleyebilirim.

    Özellikle otobanda giderken google yavaş kaldığı ve zamanında uyarı vermediği için 2 kere sapak kaçırdım.

    Ayrıca Google'ın yol tarif ederken "kuzeybatı yönünde gidin" gibi tarifleri biraz komik kaçıyor.

    Arayüz açısından Yandex, Gooogle'a nazaran daha kolay kullanımlı. Sanırım biraz da ben alıştığım için neredeyse gözü kapalı kullanabiliyorum.

    Editörün eksi olarak belirttiği offline çalışmama durumu da bir çok kişi için artık eksi değildir herhalde.

    Özellikle hız limitleri konusundaki veriler ve uyarılar ciddi anlamda işe yarıyor.

    Kısacası bence Yandex, navigasyon konusunda hala önde ve sanırım bir süre daha öyle kalacak.





  • bunu kullanmak istiyorum ama google maps kadar ayrıntıya giremiyor haritada. Uygulama olarak bence daha iyi
  • İos ta pek ihtiyaç oldugunu sanmıyorum Konum özelliği var zaten
  • Bu sene ilkkez yurtdışında da google maps kullandım baya işime yaradı. Misal italyada trenle yolculuk ederken hangi trene hangi perondnukac dakika sonra binmem gerektiğini, hangi durakta olduğumu ne zaman inecegimi hep ondan baktım. Tum tatil süresince kahvaltı ve yemek yerlerini hep google önerilerinden seçtim. Bayada memnun kaldım..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gugil Maps'tan daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandexi seviyorum vallahi.
  • Bugün yandex'e güvenip avrupa yakasında rezil oldum sürekli hatalı konum verdi ve beni olmadığım yerde gösterdi. GPS bağlantısı kurmada sorun yaşadım.
  • Hortlattık ama kusura bakmayın :)) Bence Yandex,Google Maps için trafik desteği çıkmadan önce güzeldi. Sonra çok tutarlı olan Google Maps Trafik Türkiye için hizmet verdi. Denemeden bilemezsiniz. İyi günler
  • Hız kamerası açmayı bulamıyorum?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.