Şimdi Ara

Yandex ile Google' ın arasındaki fark nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
6.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yandex son zamanlarda iyice populerleşiyor.

İlk incelemelerime göre yandex de arama butonuna bir şarkıcıyı yazdığında direkt şarkılarını karşına çıkarıyor ve rahatça dinleyebiliyorsun.

Bundan başka ne gibi farklılıkları var? Eğlenceli bir arama motoruna benziyor..

• güncel

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandex Haritalar sayesinde evimin, sokağımın fotoğrafını görüyorum.
  • google map de var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ImNothing4ever -- 30 Haziran 2012; 16:56:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bass strings

Yandex Haritalar sayesinde evimin, sokağımın fotoğrafını görüyorum.

aynen o özelliği çok mükkemmel.
  • Google her türlü ezer.

Google'ın Play'i var kendine has bir işletim sistemi var (Android) kendine has bir tarayıcısı var (Chrome), Akıllı telefonu var (Nexus), Sosyal ağı var (Plus).

Sadece arama olarak bakmamak lazım olaya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eric Schmidt -- 30 Haziran 2012; 17:00:58 >
  • Yandex haritalar google mapse gore daha guncel ve ayrintili gibi geldi bana.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca yandex lokal bazlı bir şirket her uygulamasına mutlaka türkçe dili koyuyor ve gene en öenmlsi googlenin türkiyede reklam satmak dışında başak bir iş yapmayan bir ofisi varken. Yandexin tükiye ofisi uygulamın dışında birde rusyada türk ofisi var.

ve son bombası da herkese 10gb internette depolama alanı veriyorki çok iyi bir şey.

Bu video izle;
    http://www.webrazzi.com/tv/video/girisim-ofisleri-yandex/4e77bebed27dc_4fd89807d8105
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

nasıl yapcaz bu işi beyler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Schmidt

Google her türlü ezer.

Google'ın Play'i var kendine has bir işletim sistemi var (Android) kendine has bir tarayıcısı var (Chrome), Akıllı telefonu var (Nexus), Sosyal ağı var (Plus).

İmza mesaj uyumu
    +İmzanız hatalı
    +Şikayet ettim
  • quote:

Orijinalden alıntı: K®ATOS

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

nasıl yapcaz bu işi beyler ?

+1 Tam sokağımı bulamadım bir türlü?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Schmidt

Google her türlü ezer.

• Rekabet iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rαizen

Rekabet iyidir.

+1

Google bu konuda çok tekel bir siteydi iyi oldu

Bana göre Yandex daha kişiselleştirilebilir , Google daha stabil.

Şimdi iGoogle var diyen liseliler çıkacaktır , iGoogle Yandex'in normal hali kadar kaliteli değil
  • yandex google'n havalarını süzüp aynı şeylerin hatasız halini yaparsa büyük fark atar. Onun dışında gelip geçici olur.

• Yandex reklam olayını çıkarırsa iyice popülerleşir. Şu anda var diyenler olacaktır ancak bir şirketle ortaklık yapıyor. Benim demek istediğim kendine özgü bir reklam ağı.
  • google internetin bizzat kendisidir, yandex çakması!

ama ilerleyen süreçte ne olur bilinmez. Google bu günlere bir anda gelmedi. Eminim ki yandexte birgün çooooooooook büyük bir şirket olacak.
  • Sokagın fotografi demisler de? ben foto göremedim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yandex aramada yeni özelliklerle geliyor evet ama Firefox ile eşleştirdiğim bazı eklentilerden dolayı google'da vazgeçemem. Google'dan yandex benzeri hamleler gelmesini bekliyorum. Yandex haritalar panorama açısından google'dan üstün ancak henüz google maps kadar ayrıntı mevcut değil. GM'de anahtar kelimeler adrese götürür, yandex biraz uğraştırır. Bu sebeple haritalarda sadece panorama için tercih edilebilir. Anasayfam şu an yandex zira benim google gibi bi anasayfaya ihtiyacım yok zaten arama çubuğuna ve araç çubuğundaki google arama motorunda arama yapıyorum. (firefox-fastest fox) Yandex'in anasayfasında haber başlıkları, hava durumu, trafik, maç sonuçları gibi bilgi kısımları var ve bunlar için extra uğraşa gerek kalmıyor. Yandex.disk'i yeni kullanmaya başladım google drive'dan daha üstün kılabileceğim özellikleri var ve basit kullanımlı. Tabi bi alternatif olarak kullanıp 10 gb yer kazanabilirsiniz. (dropbox vs var zaten) FF'de yandex bar diye bi eklentisi var biraz kassa da çubuğa bazı özellikler katıyor yani fena değil, google'ın toolbarlarına tercih edilebilir.. tabi google toolbarları daha çok özelleştiriliyor bence. Bi de yandexbar'da güzel bi çeviri programı var, seçilen kelimeyi yazmanıza gerek kalmadan hemen çeviriyor, süper lig ve diğer türkiye liglerinin maç sonuçlarını canlı olarak takip edebiliyosunuz kenarda çıkıyor. Ama bazen saçmalayabiliyor mesela dün açtığımda ligden alakasız bi maç skoru verdi :) biraz geliştirilmesi lazım. Yandex görseller ff'nin bi sayfada tüm sayfalar özelliğiyle eşleştirilmiş sorun çıkmıyor o yüzden görsel aramada alternatif olabilir. Ama google daha güncel. Çeviri özelliği kötü malesef. Google translate de türkçe-ingilizce ve ingilizce-türkçe'de çok verim sağlayamıyor ama yandex'den daha iyi (kullanıcılar tarafından gelişitirilmesi etkili) diğer dillerde de google'ı tercih ederim. Tabi Google çok büyük bi marka artık. Sadece arama motoru olarak görülemez ama alternatif arıyosanız ben yandex derim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.