Şimdi Ara

Yan dal programı hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar üniversitelerde yan dal olayı nedir ? Bu yan dal programı her üniversitede var mıdır ? 2009 yılının bir haberini okudum. Din kültürü öğretmenliği okuyanlar yan dal programı ile tarih edebiyat sosyal bilgiler öğretmenliğini de okuyabiliyorlarmış. Aydınlatırsanız sevinirim..

• bende araştırdığım kadarıyla;

2 sene normal okuyorsun bölümünde ve ortalaman yüksek ise o üni. nin açtığı yan dallardan birini seçiyorsun.

bölümler bir birine nekadar alakalı ise senin işinde o kadar kolay olur.çünkü ortak dersleri çok olacağından.

mesele bilgisayar okuyorsun ve mat. yan dal yapmaya karar verdin.sen zaten mat. derslerinin bir kısmını görmüştün.bu yüzden sadece farklı derslerden muaf oluyorsun.

ayrıca ortalamanı düşürdüğün an programdan çıkarıyorlarmış.
    ve sonunda bitirebilirsen 2 diploman oluyor.
    benim bildiğim böyle.

bende birşey soracağım
    yandal ile çift ana dal farkı ne ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi biraz baktım;

yandal yapınca sertifika alıyorsun.

çift ana dal da ise 2. bir diploma veriliyor.

Üniversitelerin yönergeleri var.(google ye atıyorum ankara ün. çift ana dal yazınca görürsün) Orada ne kadar ortalama gerektiği,şartları filan yazıyor.
  • Anladım. İlgilendiğiniz için teşekkür ederim de. Bir sorum daha olacaktı. Şimdi üniversiteler yan dal programını kafalarına göre mi yapıyorlar. Mesela İstanbul üniversitesinin yan dalında Türkçe öğretmenliği var iken Marmara'da olmayabilir mi ? Yoksa her üniversitede aynı bölümler mi mevcut ?
  • bölümler kafalarına göre yandal belirliyorlar okuluna göre şartları, kredileri falan değişiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tufan.

bölümler kafalarına göre yandal belirliyorlar okuluna göre şartları, kredileri falan değişiyor.

nerden bulabiliriz . nerede yazar? Üni. sitelerinde bulamıyorum çoğunun.
  • yandal başvuruları dönem başında olur o duyurularda yazar hangi bölümlere yan/çift yapılabileceği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6007F624C -- 3 Haziran 2012; 21:10:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.