Şimdi Ara

Yamaha RX-V685 & Bose Acoustimass 10 Seri V İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslında tam olarak detaylı bir inceleme değil ama yaptığım testleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Üç aydır araştırıyorum. Sonunda karar verip herşeyi biraraya getirdim. Genelde soru soran çok ancak cevap veren az var. Çoğu kişi de bütçesine göre daha ucuz olan ürünleri tercih etmeye yöneliyor. Biraz da riske girerek denedim ve sonuçtan memmnuum. Uzatmadan yazıya başlayayayım.

    Yakın zamanda evleneceğim için annemlerin evinde kullandığım Pioneer VSX-322-K amfi ve Pioneer S-ES21TB hoparlör setini artık emekliye ayırma vakti geldiğini düşünüyordum. Satın aldığım 2013 yılından bu yana beni hiç yarıyolda bırakmadı. Pek çok doğum günü ve iki nişan etkinliğine hizmet etti. Kozmetik olarak da mükemmel durumda, herhangi bir arıza çıkarmaması da ayrı bir güzelliği. Ancak yeni çıkan teknolojilerden artık faydalanma vaktim çoktan geldi diye düşünmeye başlamıştım.

    Bilgisayarımda Bose Companion 3 kullanıyorum. Bilgisayar ile hoparlör arasında Audioquest Dragonfly var. Bu şekilde aldığım ses çok hoşuma gidiyor. Özellikle flac müzik dinlerken daha da kaliteli ses alıyorum. Bu yüzden hoparlör seti olarak aklıma gelen ilk seçenek Bose oldu. Bir aylık bir araştırma süreci sonunda Bose Acoustimass 10 Seri V hoparlör seti satın aldım. Ödediğim miktara elbette giriş seviyesinde hi-fi hoparlörler almak mümkündü ancak boyutlarının küçüklüğü ve istediğim sesi bana verebileceğine inancımdan dolayı tercihimi Bose markasından yana kullandım. Satın almadan önce İstanbul’da yaşamadığım için demo olanağım olmadı. Ancak 2013 yılında Bose distribütöründen Bose Sport Kulaklık satın alırken Lifestyle serisini test etme imkanım olmuştu. Daha yeni versiyon içeren küpler içeren bir set alıyordum ve bu benim için yeterliydi.

    Bose Acoustimass 10 Seri V hoparlörleri Pioneer VSX-322-K amfi ile denediğimde aldığım ses beni çok tatmin etmedi. Pioneer VSX-322-K amfi ve Pioneer S-ES21TB hoparlör seti uyum içinde çalışıyor bekleneni veriyordu. Ancak yeni aldığım Bose hoparlörler ile aynı hissi yaşayamadım. Ses biraz yapay geliyordu. Yani güzel bir de amfi satın almam gerekiyordu. Bu yüzden amfi için acele etmedim.Bose hoparlörleri tekrar ambalajına yerleştirip rafa kaldırdım.

    Amfi olarak fiyatına göre ucuzdan pahalıya sıraladığımda Onkyo TX-NR686, Sony STR-DN1080 ve Yamaha RX-V685 düşünüyordum. Üç cihazda da benzer özellikler var. Her ne kadar karakteristikleri farklı olsa da üçü de başarılı amfiler. Onkyo’da müzik dinlerken seslerin yapay kaldığını ve Pioneer firmasının Onkyo’yu satın aldığını da öğrenince her ne kadar THX olsa da bu modelden vazgeçtim. Sony ve Yamaha arasında gelip gittim. Ancak ara ara yine Onkyo’ya da baktım. Satıcılar her ne kadar demo için davet etse de farklı şehirde yaşıyor oluşum ve işlerim dolayısı ile şehirdışına çıkamayacak durumda olmamdan dolayı demo için gidemedim. Üç aylık bir araştırma ve inceleme sonucunda Yamaha RX-V685 modelinde karar kıldım. Seçmiş olduğum amfi için ek olarak iki hoparlör daha satın almam gerekiyor. Ancak bendeki Pioneer hoparlör setinin stand floor olanlarını ekleme ihtimalime karşı şimdilik extra hoparlör almadım.

    En uygun fiyatı Dikmen Müzik verdi. Nakit ödeme yapacağımı söyleyince extra indirim yaptılar. Havale yaptığım gün kargoya teslim ettiler ve kargonun adresime gelmesini bekleyemeyip kargo şubesinden teslim aldım. Satıcı, ürünün orjinal kutusunu balonlu naylon patpat ambalaj malzemesi ile komple kaplamış. Bu da ürünün çok sağlam bir şekilde bana ulaşmasını sağladı. Dikmen Müzik’teki çalışanlara bu güzel ambalajlama için teşekkür ediyorum. Satın alırken kurulum için yardımcı olurlar mı diye aklımda bir düşünce vardı ve telefonla yardımcı olacaklarını belirttiler.

    Kutuyu açtığımda içirisinden AM anteni, FM anteni, YPAO mikrofonu, iki adet kumanda pili ve bir adet uzaktan kumanda çıktı. Ayrıca oniki dilde Hızlı Başlangıç Klavuzu eklemişler. Malesef Türkçe dil seçeneği yoktur. Ama olsun İngilizce benim için yeterli. Hızlı Başlangıç Klavuzu’unu inceleyerek kurulumu yapıp müzik dinlemeye başlamak mümkün. Ancak Airplay’in nasıl kullanılacağı, Media Server’dan nasıl müzik çalınacağı, zone 2 özelliğinin kullanımı ve gelişmiş kurulum menüsünün nasıl kullanılacağı vb. bilgiler için internetten Kullanım Klavuzu indirmek gerekiyor. Tabi ki yine İngilizce dil seçeneği ile. Ayrıca App Store’da ve Google Play’de Yamaha tarafından geliştirilmiş AV SETUP GUIDE isimli bir uygulama var. Bu uygulamayı kullanarak TV, müzik çalar, hoparlör bağlantıları vb. Işlemleri yapabilirsiniz.

    Malzeme kalitesine gelecek olursak. Uzaktan kumandayı ilk elime aldığımda gerçekten ne kadar kaliteli olduğu hissini bana yaşattı. Mevcutta kullandığım Pioneer VSX-322-K kumandası ile arasında çok fark var. Kumanda pillerinin markası Panasonic. Ben kişisel olarak hep Duracell kulanıyorum. Tabi ki bu pilleri atmayıp kullanacağım. Bir yılını dolduran pilleri asla kullanmam, uzaktan kumandaya mutlaka yeni pil takarım. Bu şekilde yaptığım için uzun yıllardır hiç bir uzaktan kumandada sorun yaşamadım. Ana ünitenin malzeme kalitesi ise tam olması gerektiği gibi, ne eksik ne de fazla.

    Hemen web sitesinden cihazımı kayıt ettim. Ardından kullanma klavuzunu ve v1.65 yazılım güncellemesini indirdim. Cihaz geldiğinde v1.42 kurulu idi. Cihaza en son güncel sürümü yükledim. Airplay 2 ve eARC desteği bu güncelleme ile geldi ki benim için önemli özellikler.

    Web sitesinden indirdiğim RAR dosyası içerisindeki dosyayı flash bellek içerisine çıkardım ve flash belleği de amfiye taktım.Amfi üzerinden STRAIGHT tuşuna basılı tutarak amfiyi açtığımda AVDANCED SETUP menüsü açıldı. Program tuşunu kullanarak UPDATE…USB seçeneğine geldim. INFO (WPS) düğmesine bastım. UPDATE SUCCESS yazısı çıkana kadar bekledim. Bu ara belirtmeden edemeyeceğim ilk önce USB 3.0 flash bellek kullanarak güncelleme yapmaya çalıştım, ancak cihaz, flash belleği görmüyordu. Bir kaç denemenin ardından daha önce bilgisayar anakartlarında başıma gelen olay aklıma geldi. Hemen çekmecede lazım olur diye sakladığım USB 2.0 flash belleği denedim ve cihaz flash belleği direk gördü. Yani bu şu demek oluyor YAMAHA RX-V685 USB 3.0 desteklemiyor.

    Cihazın arka tarafındaki girişleri hızlıca anlatarak başlangıç yapacağım. İki adet anten aracılığı ile 2.4GHz ve 5GHz wifi bağlantısı ve v4.2 Bluetooth bağlantısı desteği mevcut.
    Airplay ve Airplay 2 özelliğide bu antenler sayesinde çalışıyor. 5 adet HDCP 2.2 HDMI girişi, 2 adet HDCP 2.2 HDMI çıkışı mevcut. HDCP 2.2 destekli yazmasına rağmen HDCP 2.3 ile de uyumlu olduğunu daha önceki araştırmalarımda öğrenmiştim. Bu bilgi her yerde yoktur. Önemli bir detay. Ancak amfiyi çalıştırıp ayarlaırnı kurcaladığımda otomatik ve 1.4 seçeneklerinin olduğunu gördüm. HDCP 2.2 veya HDCP 2.3 seçenekleri yoktu. Bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum.
    HDMI çıkışlarından bir tanesi ARC özelliğine sahip ancak yazılım güncelleme yaparak eARC özelliğine sahip olunabiliyor.
    İki adet optical giriş var ki ses aktarımı yapmak adına benim için önemli. Bir tanesini televizyona bir tanesini de bilgisayara bağlı bırakacağım. Mevcuttaki amfimde bu girişten bir tane olması beni kısıtlıyordu. İki adet analog ses girişi mevcut. Şuanda bir bilgisayarı Plex kurup music server olarak kullanmayı araştırıyorum. Tüm evimdeki cihazlardan bu server’a erişerek müzik dinlemek istiyorum. Amfi, Müzik server’dan müzik dinlemeyi destekliyor. Bu konuda biraz araştırma yapmak gerekecek. Yoğun olduğum için çok vaktim yoktur. Ancak ilerleyen aylarda bunu yapacağım. Böylelikle flac müzik arşivimi daha etkili bir biçimde kullanacağım. Audioquest Dragonfly’I müzik server’da kullanmak mümkün ise ekleyebilriim veya yeni bir DAC satın alabilirim.
    İki adet coaxial girşi var, benim bu girişe şimdiye kadar hiç ihtiyacım olmadı.
    Plakçalar bağlamak için PHONO girişi mevcut, hiç ihtiyacım olmayan bir giriş olmasına ragmen bu girişin olması bazı kişiler için önemli.
    VCD/DVD player vb. bağlamak için video ve compenent video girişi mevcut. Karaoke sistemimi video girişine, Wii oyun konsolumu ise video component girişine bağlayacağım. Wii oyun konsolunu eski bir cihaz olmasına rağmen hala kullanmaktayım. Özellikle misafir geldiğinde Wii ve karaoke seti ile eğlenceli vakit geçiriyoruz. Bu arada upscaling ile video çözünürlüğünün arttırıldığı belirtiliyor. Bunu da test edip göreceğim. Playstation 4 var ancak pek kullanmıyorum. Futbol sevmiyor oluşum ve çok vakit alan oyunları oynayacak vaktimin de olmamasının bunda etkisi büyük. Playstation 4’te oynadığım tek oyun Mortal Kombat.
    Zone 2 için preout ses çıkışı bulunmakta. Zone 2 için evinizdeki herhangi bir odaya kablo çekerek stereo ses alabilirsiniz. Yamaha RX-V685 ile aynı anda iki farklı laanda müzik dinleyebilir veya bir yerde film izlerken diğer yerde müzik dinleyebilirsiniz.
    Müzik dinlemek için kaliteli bir stereo amfi dahil etmek isteyenler için front L R preout bulunmakta. Lambalı amfi ve hi-fi hoparlörünüz varsa işe yarar.
    İki adet aktif subwoofer desteği bulunmakta. Ben bir adet kullanacağım, benim için yeterli bence. Sitede oturduğum için komşuları çok rahatsız etmek istemiyorum.
    İnternete kablolu bğlanmak isterseniz ethernet girişi mevcut.
    Eğer amfiyi uzaktan kumandanın göremeyeceği yere koyarsanız harici bir remote bağlantı kablosu kullanabileceğiniz opsiyonu mevcut, ancak kutu içerisinden bunun için bağlantı kablosu çıkmıyor.
    Power kablosu çıkarılıp takılabilir cinsten değil.
    Trigger out çıkışı var. Tek uzaktan kumandayı kullanarak tüm cihazları açıp kapamaya yarıyormuş. Ben ilk defa böyle bir çıkış gördüğüm için kullanışlılığı hakkında bilgi sahibi değilim. Ancak televizyonumu uzaktan kumandadaki on/off tuşuna bastığımda TV’ye HDMI üzerinden direk bağladığım tüm cihazlar otomatik kapanıp açılıyor. Playstation ve Tivibu cihazlarda bu şekilde. Ama Yamaha RX-V685 için aynı şey geçerli değil. Çok gerekli bir özellik de değil aslında. Amfi ayarları içerisidne şu kadar dakika kullanılmazsa standby konumuna geç şeklinde ayar var.

    Amfinin arka kısmında bana çok itici gelen birşey farkettim: Hoparlör kablolarının bağlanacağı alanda kısadevre olması ihtimaline karşı amfinin metal bölümünün üzerine şeffaf plastik ince bir koruma konulmamış. Pioneer VSX-322-K amfimde bu vardı. Küçük bir detay ancak önemli. Riske girmek istemediğim için banana plug kullanacağım.
    Cihazın ön kısmında aux girişi var. Kablolu olarak müzikçalar, ipod veya telefondan müzik aktarmak isteyenler için hızlı ve pratik bir çözüm.
    Kulaklık çıkışı mevcut ki bu çok iyi. Yeni aldığım Sennheiser HD600 ile test ettim ve sonuç mükemmel. 300 ohm kulaklığı beslemesi mükemmel ötesi. Telefonumda Spotify’dan 320 kbps kalitede açtığım müzikleri Bluetooth aracılığı ile amfiye aktarıp stereo şekidle Sennheiser HD600 ile dinlediğimde sonuç harikaydı. Audioquest Dragonfly kullanarak bilgisayarımdan foobar2000 ile açtığım flac müziklerden bu kadar iyi ses alamıyordum. Yamaha kulaklıkla müzik dinlemek konusunda gerçekten iyi bir iş çıkarmış.
    USB grişi mevcut: Telefon şarj ediyor, iPhone telefonumu sorunsuz şart ettim. Ayrıca flash bellek takarak müzik dinleyebiliyorsunuz. Yazılım güncellemek için de bu USB girişi kullanılıyor. USB 3.0 desteği yoktur bunu tekrar belirtme gereği duyuyorum. Bu demek oluyor ki yeni nesil taşınabilir HDD’leri de bağlayamayacağım. Elimde 6TB’lik USB 3.00 taşınabilir HDD var ve içi flac müzik dolu. Bunu direk amfiye bağlayamamak hayal kırıklığı.

    Böyle bir sistem için evdeki bayanlardan biraz azar işitmek herkese nasip olmuştur. Pioneer VSX-322-K ve Pioneer S-ES21TB hoparlör seti satın aldığımda hem annem hem de ablam bu kadar çok kabloyu ve TV’nin hemen altında duran amfiyi istemeyip sürekli söylenmiştir. Her temizlik yaptıklarında söylendikleri kişi olmuşumdur. Yakın zamanda evleneceğim ve bu duruma karşı önceden hazırlıklı olmam gerekiyordu. Kendi evimin salonunu önceden hazırladım. Yerden ve duvardan elektrik tesisatı boruları geçirdim. 6 metreye 4,85 metre salonum mevcut. 4,85 olan duvara TV konulacak. Front sol, front sağ ve center hopalörler TV etrafına konumlandırılacak. Surround L ve surround R hoplarlörler TV’nin tam karşısında ve oturduğumuz alanın arkasında olacak şekilde tavana yakın bir konuma yerleştirdim. Ayrıca TV’nin sol ve sağ üst kısmında tavana yakın iki hoparlör olacak: Front sol üst ve front sağ üst. Kurulum bu şekilde olacak. Ancak henüz evim bitmedi, halen yapımı devam ediyor. Bu yüzden annemlerin evinde cihazı test ettim. İlerleyen günlerde kendi evimde kurulumu yapıp bu incelemede güncellemeler yapacağım. Extra subwoofer eklemeyi şimdilik düşünmüyorum. Bose Acoustimas bas modülü ile yetineceğim. Ancak film izlerken alt frekansları da duymak adına ilerleyen günlerde subwoofer ekleyebilirim. Sistemi 5.1.2 şeklinde kullanacağım. Şimdilik Pioneer hoparlör setindeki standfloor hoparlörü test için ekleyeceğim. Ancak önce sistemin 5.1 performansına bakmak istiyorum.

    YPAO çok başarılı. Takılı olan hoparlöre gore sistmei kuruyor ve hoparlör uzaklıkalrına gore ses seviyelerini ayarlıyor.

    Yamaha RX-V685 kullanarak farklı uygulamalardan müzik dinlemek mümkün. Spotify, Deezer, Tidal, Napster, Qobuz vb. uygulamalar destekleniyor. 3 yılı aşkın süredir Spotify Preimum üyeyim. Tidal, flac müzikler de içerdiği için bir süredir ilgimi çekiyor. Spotify üyeliğimi en son yıllık satın almıştım. Spotify premium üyeliğim bittiği zaman Tidal Hi-fi üyelik yapıp Tidal ile de test edeceğim. Bu yüzden şimdilik sadece Spotify ile test edeceğim. Spotify uygulamasını kullanarak Yamaha RX-V685 ile müzik dinlemek için Spotify Premium üyeliğinizin olması gerekiyor. Sanırım diğer müzik servisleri için de aynıdır. Amfinin ve cep telefonunuzun aynı internet wifi ile ağına bağlı olduğundan emin olduktan sonra cep telefonunuzdaki Spotify uygulamasından müzik açın. Daha sonra mevcut cihazlardan amfiyi seçin. Hepsi bu kadar. Mevcuttaki Pioneer amfimin bilgisayarıma bağlantısı var. Bilgisayarımda Spotify yüklü. Cep telefonundan müzik açtıktan sonra bilgisayarımı seçtiğimde amfiden müzik dinleyebiliyordum. Aynı uygulamayı Yamaha amfide de yapabiliriz. Ancak amfi içerisinde direk Spotify olması arada bilgisayar kullanmayı gereksiz hale getirmiş. Yamaha amfide öne çıkan bir özellik olmuş. Ancak müzik dinlerken Airplay 2 de ara ara kesintiler yaşadım. Bağlı olduğum wifi ağı salondayken %54 çekim gücü gösteriyordu, belki bu da bir etkendir. Daha sonra Bluetooth ile dinleme yaptığımda hiç sorun yaşamadım.

    Sistemi stereo ve 5.1 şeklinde test ettikten sonra 5.1.2 şeklinde de test ettim. Müzik performansına bayıldım. Sesi sonuna kadar açamadım. Çünkü odada sesten durulmuyor. Belli bir düzeye kadar seste bozma hiç yaşanmıyor. TV de uydu kanalı açarak sistemi test ettiğimde sesi daha fazla açabildiğimi farkettim. Farklı dinleme modları mevcut. Kumandanın kullanımı kolay. Kullanım klavuzunu indirmiş olmama rağmen hiç bakmadan herşeyi yaptım.

    App Store ve Google Play’de bulunan MusicCast uygulamsı hayli ilginç. Telefonuma bu uygulamayı yükleyerek amfiye bağlandım. Bu uygulama aracaılığı ile MusicCast destekli Yamaha kablosuz hoparlör alarak system dahil edilebiliyormuş. Mevcut şekli ile extra müzik dinlenebilecek uygulamaları kullanma, görüntü ve ses kaynağı seçme gibi işlemler yapılabiliyor. Kurcaladıkça daha çok özellik keşfedileceğine eminim. Aynı şekidle mağazada bulunan AV Controller ile amfiyi uzaktan kuamnda etmek mümkün. Bu uygulama çok hoşuma gitti. Airplay ve Bluetooth ile müzik dinlemiştim. Spotify Connect kullanarak amfi içerisidneki Spotify’dan müzik dinlemek mümkün.Aynı şekilde diğer uygulamalara da erişmek mümkün. DSP butonu altında tüm dinleme modlarına erişmek ayrı bir güzellik. Tüm seçenekeleri aynı ekranda görerek seçmek çok güzel. Uzaktan kumandayı bi kenara bırakıp unutabilirsiniz.

    Cihaz ayarlarında hemen hemen herşeyi kişiselleştirebiliyorsunuz. Epey bir kurcaladım. Bence çok güzel bir cihaz. Keşke çok daha önce alsaymışım dedim. Bose Acoustimass 10 Seri V ile mükemmel uyum sağladı. Ses yapay değil, doğal geliyor. Bir süre test ettikten sonra Piooner hoparlör setindeki iki kuleyi de bağladım ve amfiyi tekrar yapılandırdım. Yamaha RX-V685 ile Piooner hoparlörler çok uyum sağlamadı diyebilirim. Bose Acoustimass 5 Seri V hoparlör seti veya Bose 301hoparlör takımı alıp eklemeyi düşünebilirim.

    Henüz film izlemediğim için Dolboy Atmos ve DTS:X özelliklerini test etmedim. Sinema sistemi olarak üretilmiş bir sistemde müğzik dinlerken bu kadar keyif aldıysam eminim ki film izlerken de keyif alacağım. Sormak istediğiniz birşey olursa buradan yazabilirsiniz.







  • 1-Bluetooth özelliğinde hem alıcı hem verici modları mevcut mu? Alıcı ve verici modları kumanda üzerinde mi?

    2 - Ses ayarlarında müzik veya film için özel equaelizer ayarı var mı?

    3 - Uydu cihazı veya harici MP bağlıyken TV üzerindeki ses de açıkken kıyaslarsan ses gecikmesi var mı?
    Yani hem anfi hem de tv sesi açık olacak. Ses Senk ayarında max kaç Ms var?

    4- Arc ile bağlıyken AVR nin kumandası sadece ses açıp kapamaktan mı ibaret ,yoksa diğer ayarlara da müdahele edebiliyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 14 Ekim 2019; 21:0:28 >
  • Öncelikle hayırlı olsun ve güle güle kullanın

    USB 3.0 konusunu yanlış anlamışsınız. O sadece USB 3.0 hızında çalıştıramaz anlamında, ki 3.0’ın hızına da ihtiyaç yok, çünkü sadece müzik oynatılacak

    Bu arada 6 tb hdd’yi görmeme ihtimali gayet yüksek. 6 tb çalışmazsa einizde 1-2 tb’lık hdd varsa onu deneyin. Bu arada Sony Avr sadece fat32 formattaki USB bellekleri çalıştırıyordu. Onkyo ise ntfs formattaki USB hdd’leri de okuyabiliyordu.
    Açıkçası mevcuttaki Denon’da ise hiç denemedim.

    O yüzden Avr’nin manuelini pdf olarak indirip detaylı olarak inceleyin derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TiSKE

    1-Bluetooth özelliğinde hem alıcı hem verici modları mevcut mu? Alıcı ve verici modları kumanda üzerinde mi?

    2 - Ses ayarlarında müzik veya film için özel equaelizer ayarı var mı?

    3 - Uydu cihazı veya harici MP bağlıyken TV üzerindeki ses de açıkken kıyaslarsan ses gecikmesi var mı?
    Yani hem anfi hem de tv sesi açık olacak. Ses Senk ayarında max kaç Ms var?

    4- Arc ile bağlıyken AVR nin kumandası sadece ses açıp kapamaktan mı ibaret ,yoksa diğer ayarlara da müdahele edebiliyor mu?
    1- Kumanda üzerindeki bluetooth düğmesine basınca alıcı özelliği aktif konuma geçiyor ve telefon bağlayarak teleofndaki içeriği amfiden dinleyebiliyorsunuz. Cihazda MusicCast özelliği mevcut. Ancak bluetooth ile mi yoksa wifi ile mi bağlantı sağlıyor onu bilmiyorum. Bu modda verici olarak çalışıyor. Sisteme bağlanan lablosuz Yama MusicCast özellikli hoparlörlerden ses alabiliyorsunuz. Bende bu özellikte hoparlör olmadığı için test etme imkanım olmadı. Bluetooth hoparlörlere amfideki sesi gönderebiliyorsunuz. Bunu az önce bendeki ses bombasında test ettim.
    2- Özel eq yoktur ancak kendi içerisindeki modlardan birini seçerek dinleme yapabiliyorsunuz. Öntanımlı programlarda fazlasıyla var. Müzik için ayrı film izlemek için ayrı programlar var. Şimdi biraz daha kurcalayınca bu öntanımlı programlarında düzenlenebildiği bir bölüm buldum ama karışık geldi bana. Bu yüzden şimdilik kurcalamamayı tercih ederim. EQ ayarlarını db cinsinden belirlenecek şekilde yapmışlr.
    3- TV'de uydu kanallarında ses gecikmesi yaşamadım. Ancak yaşanırsa diye ayar koymuşlar.
    4- AVR kumandasından TV kanallarına müdahele edilmiyor. Ancak TV kumandasından AVR cihaızn sesine müdahele edilebiliyor. Ses açma-kapatma, mute ve amfiyi açma kapatma oluyor. Philips TV'de bu özellik çalışmadı ama Samsung TV'de bu özellik çalışıyor. TV'de HDMI controler olmasına bağlı bir durummuş. Aslında bu sorunuz için erken cevap yazmışım ve güncelleme ekliyorum: AV kumandası üzeridne 4 renk tuş var. Bu tuşlar programlanır ise uzaktan kumandadan TV kontrol edilebiliyormuş.

    Bana tuhaf gleen bir özellik var. Ses -80db olunca ses düzeyi sıfır oluyor ve kumandadan ses açma düğmesine basınca -79db, -78db, -77db şeklinde sıfıra kadar gidiyor ve daha sonra +1db, +2db, +3db diye devam ediyor. Bunu direk 0db'den başlatmanın yolunu bulamadım. Bilen varsa paylaşırsa sewinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazel85 -- 15 Ekim 2019; 1:17:11 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turuncu55

    Öncelikle hayırlı olsun ve güle güle kullanın

    USB 3.0 konusunu yanlış anlamışsınız. O sadece USB 3.0 hızında çalıştıramaz anlamında, ki 3.0’ın hızına da ihtiyaç yok, çünkü sadece müzik oynatılacak

    Bu arada 6 tb hdd’yi görmeme ihtimali gayet yüksek. 6 tb çalışmazsa einizde 1-2 tb’lık hdd varsa onu deneyin. Bu arada Sony Avr sadece fat32 formattaki USB bellekleri çalıştırıyordu. Onkyo ise ntfs formattaki USB hdd’leri de okuyabiliyordu.
    Açıkçası mevcuttaki Denon’da ise hiç denemedim.

    O yüzden Avr’nin manuelini pdf olarak indirip detaylı olarak inceleyin derim
    Kullanım klavuzunda yazdığına göre FAT16 ve FAT32 formatında olursa görüyor. Kapasite olarak detay göremedim.

    32GB'lik USB 3.0 Kingston flash belleği görmedi.
    6TB'lik USB 3.0 Seagatte Taşınabili HDD'yi görmedi.
    16GB'lik USB 2.0 Sandisk flash belleği gördü.

    USB 3.0 olan flash bellekler, bilgisayarlardaki USB 2.0 portlarda çalışıyor; sadece USB 3.0 hızını vermiyor. Ancak AVR'de hiç çalışmadı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: azazel85

    Kullanım klavuzunda yazdığına göre FAT16 ve FAT32 formatında olursa görüyor. Kapasite olarak detay göremedim.

    32GB'lik USB 3.0 Kingston flash belleği görmedi.
    6TB'lik USB 3.0 Seagatte Taşınabili HDD'yi görmedi.
    16GB'lik USB 2.0 Sandisk flash belleği gördü.

    USB 3.0 olan flash bellekler, bilgisayarlardaki USB 2.0 portlarda çalışıyor; sadece USB 3.0 hızını vermiyor. Ancak AVR'de hiç çalışmadı.

    Alıntıları Göster
    Usb 3.0 olan belleğin formatını kontrol ettiniz mi? Fat32 değilse görmeyecektir

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hayırlı olsun güzel sistem kurmuşsunuz.
    yamaha avr den eminim de bose setin sinema performansını gerçekten ben de merak ediyorum.
    bu yamaha avr 5.1.4 kuruluma uygunmu?
  • aykutx kullanıcısına yanıt
    Evet, FAT32.

    ***

    5.1.4 kuruluma uygun. Ben 5.1.2 sistemi kullanacağım ancak elimde 5.1.4 kurulum için yeterli sayıda hoparlör var ve test ettim.

    ---

    5.1 surround sistem:
    TV'nin solunda front left
    TV'nin sağında front right
    TV'nin altında center
    TV'nin solunda yerde bas modül
    TV'nin tam karşısındaki duvarda tavana yakın solda surround left
    TV'nin tam karşısındaki duvarda tavana yakın sağda surround right
    5.1 surround sistem için surround hoparlörlerin oturulacak alanda arka tarafa gelmesi ve kulak hizasından yukarıda olması tavsiye ediliyor.
    Ben tavandan yaklaşık 1 metre aşağıda olacak şekilde konumlandırarak hoparlörlerin yönünü aşağıya doğru verdim.
    Bose hoparlörlerin boyutunun küçük olması ve duvar askı apğaratı kullanmam çok işe yaradı. Bookshelf hoparlör kullanırsanız ayaklık almanız gerekir.

    Şimdi karşımızda iki seçenek var: 7.1 mi istiyorsunzu yoksa 5.1.2 veya 5.1.4 mü ?
    7.1 için surround left ve surrond right hoparlörlerin konumuna göre TV'ye daha yakın ama oturduğunuz pozisyona göre sol ve sağınıza kulak hizanıza gelecek şekilde hoplar yerleştirmeniz gerekiyor.
    Benim salonum 7.1 için pek uygun değil. Bu yüzden bu seçeneği eledim.

    Ben özellikle Dolby atmos, DTS:X yararlanmak istiyorum ve bunun için de 5.1.2 veya 5.1.4 seçmem gerekiyor.

    5.1.2 ilk yöntem:
    TV'nin olduğu duvarda tavana yakın olacak şekilde TV'nin solunda bir tane ve sağında bir tane hoparlör koyarsanız presence left ve right oluyor.
    Ben bu şekilde kullanıyorum.

    5.1.2 yapmak için ikinci bir yol var. Bunun için TV'nin soluna ve sağına gelecek şekilde tavana birer tane hoparlör yerleştiriliyor.
    Burada dikkat edilmesi gereken şey tavan hoparlörü takılması gerekiyor. Salonum bunun için uygun değil.

    5.1.2 yapmak için üçüncü yol var. Bunun için front left ve right hoparlörlerin üzerine dolby atmos enabled hoparlör yerleştirilmesi gerekiyor.
    Bu hoparlörler diğerlerinden daha pahalı bir seçenek. Pahalı olduğu için eledim.
    Bu sistemi kullanmak için front left ve front right hoparlörlerinde dolby atmos enabled hoparlörler ile uyumlu olması tavsiye ediliyor ki ciddi anlamda pahalı. Kef ve Klipcsh markalarında var.

    5.1.2 yapmak için üç seçenekten birini seçtikten sonra 5.1.4 yapmak için sisteminizi bir üst seviyeye taşıyabilirsiniz.
    Yukarıdaki sistemleri hazır ettikten sonra surround left ve surrond right hoparlörlerin konumuna göre TV'ye daha yakın ama oturduğunzu pozisyona göre sol ve sağınıza kulak hizanıza gelecek şekilde hoplar yerleştirmeniz gerekiyor.
    Yeni 5.1 sistemi 7.1 yapmak gibi diyebiliriz. Ancak kurulum farklı olduğu için 7.1.2 değil de 5.1.4 olarak çalışacak.

    Biraz daha ileri gidersek ikinci bir subwoofer ekleyebilirsiniz. O zaman da 5.2.2 veya 5.2.4 sisteme sahip olursunuz.
    Ve evet Yamaha RX-V685 tüm bunları destekliyor. Kendim test ettim.
    İlk subwoofer çıkışına Bose bas modülü bağladım. İkinci subwoofer çıkışına ise komşumdan aldığım Pioneer S21W aktif subwoofer bağladım.
    Bose bas modülünün yeterli olmadığı subwoffer takınca anladım. Müziklerde pek farkı olmuyor, ancak film izlerken bazı efektlerde hissettiriyor farkı.
    Ben şimdilik subwoofer kullanmayıp Bose bas modül ile idare edeceğim. Presence hoparlörler olarak şimdilik Pioneer bağlı.

    Bu arada party modu çok başarılı. Amfide çok ses açamıyorum. Tüm odayı saran dolu dolu ve doğal bir ses akışı var.
    Bu kadar küçük hoparlörlerden bu kadar yüksek, tok ve güzel ses nasıl çıkıyor diye şaşırmadım değil.
    Aynı hoparlörleri Pioneer amfi ile test ettiğimde çıkan sesi beğenmemiştim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazel85 -- 15 Ekim 2019; 18:43:6 >




  • azazel85 A kullanıcısına yanıt
    Bu amfi 7 kanal bir amfi. Yani 5.1.2 yada 7.1 gibi bir kurulum yapabilirsiniz. Arkada 9 tane hoparlör çıkışı olması sizi yanıltmasın. Orada bağlantı kolaylığı olsun diye koyulmuş çıkışlar.

    Alttaki manuel linkinde de açıkça belirtildiği üzere ana dinleme alanında 7.1 yada 5.1.2 kurulum yapsanız bile Zone 2’ye bağlı hoparlörler aktif edildiğinde ana dinleme alanı 5 kanala yani 5.1’e düşüyor. Arka yada tavan/atmos hoparlörleri iptal oluyor.

    https://manual.yamaha.com/av/18/rxv685/en-US/3831494411.html


    Sesin 0’dan başlaması için ise Avr’nin ses menüsünde bir ayar olur. Oradan 0-100 şeklinde gösterme seçeceğini seçerseniz öyle gösterir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    İlk denediğimde ses gelmeyen hoparlörler olmuştu. Kullanım klavuzunu inceleyerek zone 2 yi tamamen kapattığımda tüm hoparlörlerden ses aldım.
    Zone 2 kullanmak isterseniz ana kurulumda 2 değil 4 hoparlör devredışı kalıyor. Presence/overhead/dolby-atmos-enabled ve surround-back hoparlörlerden ses gelmiyor.
    Amfi 7 kanal bunu biliyorum ancak Presence/overhead/dolby-atmos-enabled ve surround-back hoparlörleri ayırabiliyor. Her hoparlörden ayrı ses geldiğini test ettim.
    Zone 2'yi şöyle bir durumda kullanabilirsiniz: party mode diye bir seçenek var. Çalan müziğin aynı anda tüm hoparlörlerden gelmesini sağlıyor.
    Eğer farklı odaya hoparlör koymayacaksanız ki gerek yok - zone 2 kapalı kullanınderim.

    Cihazda birde bi-amp seçeneği mevcut. Ama bu özellik sadece müzik dinlerken iki ayrı amfiden sesin işlenerek daha kaliteli çıkmasını sağlıyor.
    Evet bi-amp bağlantı yapıp pure direct tuşuna basınca ses bi tık daha kaliteli ama bu cihazı alan kişilerin bu özelliği pek kullanacağını sanmıyorum.
    Bi-amp özelliği yerine streo amfi alıp kullanmak daha mantıklı olur.

    Ses 0 dan başlayan ayarı zaten biliyorum ancak db olarak var olan ayarın -80db olarak başlaması bana tuhaf geldi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azazel85 -- 16 Ekim 2019; 0:43:37 >




  • @Seradonin Binbaşı
    Merhabalar hocam. Müsaitseniz bir sorum olacaktı. Geçen gün 585 modelini aldım mantık olarak sizim modeller hemen hemen aynı. Bu modele kablosuz kulaklık bağlama imkanınız oldu mu? Musiccast üzerinden yapabilir miyiz? Ona göre kulaklık alacağım da olmuyorsa malum kablolu kulaklık alacağım.

    ***

    Kablosuz kulaklık bağlamadım. Seinnheiser HD600 kulaklığım var ve kablo mesafesi kısa olmadığı için sorun yaratmıyor. Hem ses kalitesi böyle çok daha iyi. 685 modelinde ayarlarda bluetooth alıcı ve verici özelliği mevcut. TV ekranında ayarlardan ayarlanıyor. Sistemi yeni evim için almıştım. Annemlerin evinde test ettikten sonra tekrar paketlemiştim. Bir süredir kullanmıyordum. Dün yeni evim bitti ve ben gece demeyip heyecanla gidip hoparlör montajlarını ve amfi bağlantılarını yaptım. Ancak ses beni tatmin etmedi. Evet, çok yükksek ses çıkıyor; ancak ses tuhaf geliyor. Henüz eve TV bağlanmadı. Bu yüzden yeni evde kalibrasyon yapamadım. Yarın fırsatını bulursam tv götürüp kalibrasyon yapacağım. Kablosuz kulaklık olarak Apple Airpod var. Onu denerim. TV olmadan bluetooth verici olarak nasıl ayarlanıyor bilmiyorum. Kumandasında alıcı olarak tek tuşla bağlantı var ama verici olarak yoktur.




  • Bilginiz için çok teşekkür ederim. 1.65 güncellemesini yaptım. Baya iyi olmuş. Önceki güncellemede sanırım manuel EQ ayarı yokmuş, önceki güncelleme ile kullanmadım. Gördüğüm kadarıyla artık manuel EQ ayarları gelmiş. Sesi kendi zevkinize göre ayarlayabiliyorsunuz. Bu benim için çok önemli bir özellik olmuş.

    Dün 3 + 1 olarak kapsamlı bir test yaptım. Bilgisayara bağlayıp kullandım. Tv ye bağlamadım. Onu ben de sizin gibi yeni evime geçince yapacağım. Benzer özelliklere sahibiz.

    Gece geç saatlerde film izleyeyim ama komşuları da ayağa kaldırmayayım diyenler için dialog modu güzel olmuş. Konuşma seslerini Center a verip efektleri geri planda bırakıp durgun filmleri izleyebilirsiniz. Ben, Sağ ve sol hoparlörü small yapıp, Center'ı Large yaptım. Crossover değerini de 80 yaptım. İyi performans aldığımı düşünüyorum

    SW olarak Sony Sa-cs9 kullanıyorum. Sesini yüksek verip birkaç film izleyeyeyim dediğimde oda gümbürdedi resmen. SW'ı ne yazık ki baya kıstım. Apartmanı ayağa kaldırmaya gerek yok.

    Benim için düşük seste yüksek kalite almak çok önemliydi. Yamaha bence bu olayı becermiş. İzlediğim filmi keyifle izledim. Daha sonra da eski Hoparlör ve ses kartımla aynı filmi açtım. Ses kartım olarak da Creative Sound Blaster Z var. Pahalı bir ses kartıdır. İnanın filmden soğudum. İkisi arasında dünya kadar fark var.Cihazı inceledikçe mutlaka çok artıları keşfedeceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seradonin -- 15 Aralık 2019; 16:19:22 >




  • Şuan evimde 1000w Philips 5.1 sinema sistemi kullanıyorum . Yeni çıkan dolby atmos ve dts x teknolojileri çok ilgimi çekmeye başladı . Bununla ilgili biraz araştırma yaptım ama 5.1.2 dolby atmos sistemi pek bulamadım.

    Yamaha rx v685 amfi gayet iyi fakat 5.1.2 için nasıl bir hoparlör almam lazım ?
    Veya dolby atmos destekli 5.1.2 sistem var mıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tlazibere T kullanıcısına yanıt
    Odanızın büyüklüğüne ve bütçenize göre alabilirsiniz. Hoparlör olayı resmen engin bir deniz.
  • Firmware Update Ver.1.72

    Bu güncelleme ile cihazımıza Amazon Music ve Alexa sesle kontrol özelliği eklendi. Bu güncellemeyi amfi wi-fi ağına bağlı iken yapabiliyorsunuz. Dilerseniz bilgisayardan indirip flash belleğe atarak da kurabilirsiniz. Güncellemeyi yaptıktan sorna amfinin mikrofonunu takıp amfiyi tekrar kalibre etmek gerekiyor. Bunun dışındaki tüm ayarlar korunuyor, hiçbir ayarınız değişmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tlazibere

    Şuan evimde 1000w Philips 5.1 sinema sistemi kullanıyorum . Yeni çıkan dolby atmos ve dts x teknolojileri çok ilgimi çekmeye başladı . Bununla ilgili biraz araştırma yaptım ama 5.1.2 dolby atmos sistemi pek bulamadım.

    Yamaha rx v685 amfi gayet iyi fakat 5.1.2 için nasıl bir hoparlör almam lazım ?
    Veya dolby atmos destekli 5.1.2 sistem var mıdır ?
    Dolby Atmos destekli hazır sistemler aşırı pahalı. Benim yaptığım gibi yapabilirsin.
    Yamaha RX-V685 gerçekten başarılı bir amfi. Bose Acoustimas 10 Seri V ile güzel eşleşti.
    Extra subwoofer eklemedim. Film izlerken alt frekansları duymak için subwoofer eklenmesi tavsiye eidliyor ki ben Bose Bass Modulün basını dahi kısmak zorunda kalıyorum.
    Şuana dek sadece müzik dinlemek için kullandım. Tek başına binayı sallıyor. Komşular bu durumdan şikayetçi.
    Ek olarak iki hoparlör ekledim ve front presence olarak ayarladım. Henüz dolby atmos destekli film izlemedim.
    Müzik dinlerken stereo dinleyince süper. Part mod alınca ses seviyesi biraz artıyor ve bas daha yüksek oluyor.
    Her iki türlü de çok güzel müzik dinleniyor. Yılbaşı gecesi parti bile yaptım.

    Film konusuna gelince televizyonu ancak bugün sipariş verebildim. Samsung 82Q60R
    HDMI 2.1 desteği yoktur bu yüzden tv içerisine gömülü netflix üzerinden film izlerken dolby atmos ve DTS:X ses özellikleri kullanılamıyor. Her nekadar amfi desteklese de
    Bunun için harici bir kaynağı (Apple 4k, nvidia shield vb.) amfiye bağlayarak videoyu ondan oynatıp görüntüyü tv den almayı öneriyorlar ki bu konuda ciddi bir araştırma yapıp ona göre bir kaynak satın almak lazım.
    HDMI kablosu olarak Paugge markasını tercih ettim. Başka marka HDMI kablosunu almayı düşünme bile.

    HDMI 2.1 destekleyen şuanda bir tek LG marka TV'ler var diye biliyorum.
    Sony 2020 model tanıtımını yaptığı TVlere dahi koymadı bu özelliği. Her nekadar kendi ürettiği Playstation 5 te bu özelliği koyacak olsada.
    Samsung 2020 model tvleri tanıttı ve amerikada satışa başladı ancak HDMI 2.1 ile ilgili bir detay göremedim. 2019 mdoel tvlerin bir iki özelliğini değiştirip piyasaya sunmuş gibiler. Tıpkı Sony'nin yaptığı gibi.
    OLed teknolojsini ssevemediğimden dolayı (ekran yanma sorunu-logo izi)tercihim Samsung Qled oldu.
    Dolboy atmos isterken mutlaka ve mutlaka tv seçimie dikkat etmeli ve ihtiyaca göre apple tv benzeri bir cihaz da almalısın.
    Ünlü markaların saçmalığı var olan teknolojiyi son model üst segment cihazlarında kullanmıyor oluşlaı.

    rYamaha rx-685 avr cihazı ilk çıktığında HDMI 2.1 desteği yoktu ancak sonradan yazılım güncellemesi ile bu desteği verdi.
    Ancak televizyonalrda bu durum olmadı. HDMI 2.1 desteği verilmedi, vermeye de niyetleri yok gibi. Nitekim araan bir yıl geçmesine ve yeni modıel tv çıkarmalarına rağmen bu teknolojiyi yeni modellere dahi eklemediler.




  • RX-V685 Firmware Update Ver.1.72

    This firmware includes

    To bring Amazon Music and 3PDA (enhanced Alexa Voice Control) functionalities.

    Kullanmadığım bir özellik ama yine de güncelledim. Mevcut ayarlarımda değişme olmadı. Sorunsuz 4 gündür çalışıyor.
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bende 585 kullanıcısı olaraktan film tarafinda DSP sound kısmında en güzel sorrund sesi hangi sekme altında izleyebiliyoruz bu durum standart bellimi yoksa. Kullanıcı kendisi şıkları deneyerek kendi belirlediginimi seçmek zorunda.
    Görüşlerinizi esirgemezseniz sevinirim. Tşkler....

    Yamaha RX-V685 & Bose Acoustimass 10 Seri V İnceleme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.