Şimdi Ara

Yamaha Rx 115 ve Rx 135 Arasında Kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
24.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir çoğunuz biliyorsunuzdur bu efsane motorları serilik olsun,hız olsun çok iyi motorlar benim gözümde 2 zamanlı olmasıda çok iyi zaten neyse konuya geçeyim;

bu iki motor arasında kaldım ikisinide test ettim tabi ilk sürüşümde motor altımdan kayıp gidiyordu nerdeyse çok seri motorlar, sizce hangisini almalıyım rx 135 180 civarı bir hız görüyor rx 115'te 150-160

birde merak ettiğim şey bunlar ne kadar benzin yakıyor
    ben orhangazi diye bir ilçedeyim ve bazen osmangaziye gidiyorum 45 km civarı, gidiş geliş yaklaşık 100km'yi buluyor bu motorlarla gidip gelmem için için kaç litre benzin gerekli, çok yakıyor diyenlerde var

cevaplarınız için teşekkürler şimdiden

Rx 115

Rx 135

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yamaha RX 115 ile RX 135: Bir Karşılaştırma

Yamaha RX 115 ve RX 135, motosiklet meraklıları arasında popüler iki modeldir. Benzer özelliklere sahip olsalar da, bazı önemli farklar vardır.

Temel Özellikler

Hem Yamaha RX 115 hem de RX 135, 110 cc hava soğutmalı, dört zamanlı motorlara sahiptir. Ancak RX 135, RX 115'ten daha güçlüdür ve 11,9 beygir gücü üretirken RX 115 sadece 8,9 beygir gücü üretir.

Teknik Özellikler

• Yamaha RX 115 Teknik Özellikleri:
      • Motor: 110 cc, 4 zamanlı, hava soğutmalı
      • Güç: 8,9 beygir gücü
      • Tork: 9,3 Nm
      • Vitesler: 4
      • Ağırlık: 105 kg
    • Yamaha RX 135 Teknik Özellikleri:
      • Motor: 110 cc, 4 zamanlı, hava soğutmalı
      • Güç: 11,9 beygir gücü
      • Tork: 11,69 Nm
      • Vitesler: 5
      • Ağırlık: 106 kg

Diğer Farklılıklar

RX 135, RX 115'ten daha modern özelliklere sahiptir. Bunlara arasında dijital gösterge paneli, ön disk fren ve elektrikli marş bulunur. RX 115 ise daha ekonomiktir ve daha düşük bakım maliyetlerine sahiptir.

Üretim

Yamaha RX 115'in üretimi 2008 yılında durduruldu. Ancak RX 135 hala Hindistan ve diğer ülkelerde üretilmeye devam ediyor.

Hangi Model Daha İyi?

Hangi modelin sizin için daha iyi olduğu, ihtiyaçlarınıza ve tercihlerinize bağlıdır. Daha güçlü bir motosiklet arıyorsanız ve modern özelliklere değer veriyorsanız, Yamaha RX 135 iyi bir seçimdir. Daha ekonomik ve daha az bakım gerektiren bir motosiklet arıyorsanız, Yamaha RX 115 daha iyi bir seçenek olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İki zamanlı motorların benzin içtiğini duymuştum
  • bunlarda 2 adet depodan benzin hortumu var

sakin kullandığında 1.si normal bir şekilde akış sağlıyor gerektiği gibi ancak gaz manetini sonuna kadar açtığınızda 1. hortum benzini kesiyor ve 2. hortum ölümüne aralıksız musluk gibi benzin gönderimi yapıyor

içiyor desek daha doğru olur sürmüşlüğüm yok ancak sürmek isterim bende çok güçlü motorlar bunlar sakin kullanımda 3,5 4 litre civarlarında yakar diye tahmin ediyorum. belkide daha fazla yalan söylemiş gibi olmiyim :)
  • İmkan varsa, Aprillia Rs125 al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

İmkan varsa, Aprillia Rs125 al.

hocam büyük motorları sevmiyorum
  • Büyük motor değil, o da 125cc ama 2 zamanlı.
  • ben ikisinide kullandım. 135 lik olan süspansiyon olarak ve ağırlık olarak daha dinamik bir yapıya sahip. yakıt memesi oynanmamış ise 150 km çok rahat yapıyor.
    ben yaptım bu hızı. yakıt memesini torna ile büyütmüşlerse 3. viteste tek tekere kaldırırsın. ve 170 - 180 km hızlara çıkarsın.

Kalkışlarlar 115 lik daha atiktir. hafif oldugundan. ses olarak 135 lik güzel bence daha tok veriyor sesi. 2 zamanlı oldugu için tek ayak vuruşuyla çalışması hoşuma gitti. ama 2 -3 km uzaklığa gidip gelmek için alacaksan alma. sırf sesi dinlemek depara kalkmak için o yolu uzatırda uzatırsın

performans olarak benimki orjinal yakıt memesi ve biraz ayarsız olması haliyle bile 100 metre mesafede ibre 120 km/h hıza ulaşıyordu. (hayret verici)

Rx 135 yakıt tüketimi ise 100 km de 4.3 + yağ idi. tabi hep tam gaz. arkadaşta mercedes E 290 D vardı aynı yakıtı yakıyorduk

Tabi uzun yolda 90kmh' la sabit gidersen Kanuni Breton 125 cc (chine) 100km/ 3.3lt yakıyorken bu RX '' 3.3 + yağ'' yaktı. yani bence basmazsan yakmaz. ama bu motorda basılmayacak motor değil duramazsın. basmazsan anlamı yokki bu motorun. Ferrari almışssın Şahin gibi kullanıyorsun gibi birşey olur.

RX115 mi RX 135 mi dersen bence 115 al heybeti biraz daha az oldugu için manevra kabiliyeti daha iyi ve 135lik pistonu attırırsan zıplata zıplata götürür.

Not= En az 3 yıllık debriyajlı motosiklet deneyimin yoksa bence alma. Ailene acı haber göndertme. ben 16 yıllık motosiklet kullanıcısıyım beni korkuttu sattım. yaşım 23 ergen gençlerin delikanlılık ruhuyla ve cesaretiyle başına iş açabilecek bir motordur. namı diger Ölüm makinesi...!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 570 Alınır marka farketmez
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyking2107

ben ikisinide kullandım. 135 lik olan süspansiyon olarak ve ağırlık olarak daha dinamik bir yapıya sahip. yakıt memesi oynanmamış ise 150 km çok rahat yapıyor.
    ben yaptım bu hızı. yakıt memesini torna ile büyütmüşlerse 3. viteste tek tekere kaldırırsın. ve 170 - 180 km hızlara çıkarsın.

Kalkışlarlar 115 lik daha atiktir. hafif oldugundan. ses olarak 135 lik güzel bence daha tok veriyor sesi. 2 zamanlı oldugu için tek ayak vuruşuyla çalışması hoşuma gitti. ama 2 -3 km uzaklığa gidip gelmek için alacaksan alma. sırf sesi dinlemek depara kalkmak için o yolu uzatırda uzatırsın

performans olarak benimki orjinal yakıt memesi ve biraz ayarsız olması haliyle bile 100 metre mesafede ibre 120 km/h hıza ulaşıyordu. (hayret verici)

Rx 135 yakıt tüketimi ise 100 km de 4.3 + yağ idi. tabi hep tam gaz. arkadaşta mercedes E 290 D vardı aynı yakıtı yakıyorduk

Tabi uzun yolda 90kmh' la sabit gidersen Kanuni Breton 125 cc (chine) 100km/ 3.3lt yakıyorken bu RX '' 3.3 + yağ'' yaktı. yani bence basmazsan yakmaz. ama bu motorda basılmayacak motor değil duramazsın. basmazsan anlamı yokki bu motorun. Ferrari almışssın Şahin gibi kullanıyorsun gibi birşey olur.

RX115 mi RX 135 mi dersen bence 115 al heybeti biraz daha az oldugu için manevra kabiliyeti daha iyi ve 135lik pistonu attırırsan zıplata zıplata götürür.

Not= En az 3 yıllık debriyajlı motosiklet deneyimin yoksa bence alma. Ailene acı haber göndertme. ben 16 yıllık motosiklet kullanıcısıyım beni korkuttu sattım. yaşım 23 ergen gençlerin delikanlılık ruhuyla ve cesaretiyle başına iş açabilecek bir motordur. namı diger Ölüm makinesi...!

Rx 135 aldım hocam uzun süre önce, sırf sesi için bile alınır bu motor ya :) Teşekkürler yorumunuz için.

• Hayırlı olsun.
  • Teşekkürler
  • forumların amacı uzun süre sonra bile cevabını bulmasıdır. belki bir kaç yıl sonra başkasına yarayacak diye bu yorumları yaptım. çünkü bende bu motorları araştırırken bu tip yorumlara ihtiyaç duymuştum.
  • quote:

forumların amacı uzun süre sonra bile cevabını bulmasıdır. belki bir kaç yıl sonra başkasına yarayacak diye bu yorumları yaptım. çünkü bende bu motorları araştırırken bu tip yorumlara ihtiyaç duymuştum.

Kesinlikle. Dediğiniz gibi tecrübesiz arkadaşlar bu motoru almamalı, bir anlık hatayla motorun altında kalabilirler.
  • rx 115 bende kullandım burada fotoğrafıda var:http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-fotograflari/80998-boylesi-kalmadi-%3B.html

eğer benimki gibi zır stock şekildeyse öyle abartıldığı gibi 160 falan yapmaz yalandır.üzerinde maksimum 10.000 rpm çevirebilen 2t 16 beygir makina vardır.
    emme manilfodundan yukarıya boruyla giden yeis tüpü vardır silindirin içine giren yakıt hava karışımını biraz daha soğutarak daha iyi patlama sağlamaktır mesela benim motorumda bu sistem çalışıyordu ama piyasadaki motorlarda orayı iptal edenler var hangi akla hizmet bunu yapıyorlar bilmiyorum bunlara bakmak lazım alırken
    zurnanın zırt dediği yer işte burasıdır motosikletin yol tutuşu gibi konularda büyük eksiklikleri var motosiklet acayip dengesiz bazen virajda biraz yatayım derdim arka teker yanıma gelirdi neredeyse

yanından bir kamyon geçse 100 km gibi hızlardaysanız sürücüyü korkutacak şekilde sallardı.aynı linkte fotoğrafı bulunan honda titan ile rx e göre çok çok güzel viraja girerdim şu an hala iddaalıyım eğer temiz titan bulur iyi bir sürücüde bulursanız rx 115 e her türlü virajda fark atar

yakıt konusunda basarsan acımaz lıkır lıkır gider yakıt efendi sürersen yakıtı düşürürsünüz.diğer bi konuda yağ konusu millet genelde ucuz olsun diye kalitesiz 2 zamanlı mineral yağ kullanıyorlar ben castrol power racing 2t kullanılmasını kesinlikle tavsiye ederim diğer yağdan kar ettim sansarsınız sonra görürsünüz ..... :)

yalnız yağ tüketimi biraz fenadır kranka bağlı yağ pompası devir arttıkça yağıda iyice arttırır basarsanız benzin gibi yağıda emer,kaliteli yağlar 20 lira üzerinde benzin artı yağ fiyatı sizi üzebilir bunuda belirteyim dedim piyasadakilerin %98 %99 u bitmiş motorlardır anteptede bir kaç satıcı çıkar onlarda çıkarcının tekidir ne olduğu belli olmayan motorları biraz temiz diye aşırı fiyat isterler,temiz diye sattıkları motorun vites kolunun yarısı olmayana bile denk geldim neyse bu kadar yeter sanırım alın size rx özeti

işine yarayan olur diye bu kadar anlattım teşekkürünüzü duyar gibiyim bişey değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 13 Temmuz 2013; 14:12:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

emme manilfodundan yukarıya boruyla giden yeis tüpü vardır silindirin içine giren yakıt hava karışımını biraz daha soğutarak daha iyi patlama sağlamaktır

'' YEİS TÜPÜ ''nün görevini yeni öğrendim. daha önce duymuştum fakat bilgim yoktu. Teşekkürler bilgiler için.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

emme manilfodundan yukarıya boruyla giden yeis tüpü vardır silindirin içine giren yakıt hava karışımını biraz daha soğutarak daha iyi patlama sağlamaktır

'' YEİS TÜPÜ ''nün görevini yeni öğrendim. daha önce duymuştum fakat bilgim yoktu. Teşekkürler bilgiler için.

ne demek hocam ben tam bir motosiklet delisiyim bazı arkadaşlarla konuşuyoruz adam kendi elindeki motorun özelliğini bilmiyor ben söylüyorum böyle böyle özellik vardır şu şekilde çalışır şu işe yarar diye açıklıyorum ''valla ben bilmiyordum'' diyorlar

• Eyvallah

Peki bu Rx lerdeki yağ deposunun musluğunu kendimiz kısabiliyormuyuz. ben ustaya sordum yok öyle birşey kısamazsın demişti. hala aklımda soru işareti var. çünkü benim 135 lik 1,5 depo benzinde 1 depo yağ bitiriyordu. biraz fazlaydı. bide diğer rx lere göre fazla duman atıyordu. yani yağ musluğu fazla açıktı tahminimce. ayarlama olmuyor mu var mı böyle birşey ?
  • ben 115 in yağ deposunu sökmüştüm orada yağ musluğu falan yoktu 135 tede olacağını sanmam yani ayar oradan yapamassın ancak yağ pompasından yada karbüratörden ayarını kısabilirisin ama motorun sağlığı için iyi olmaz bunlar devirli makinalar o yüzden biraz fazla yağ yakması iyi sayılabilir ama sizinki aşırıysa ayarını birileri oynamışta olabilir çünkü 1 depo yağın dafa fazla gitmesi lazım ayrıca yağ olarakta power racing 2t castol tts ipone s2 vs.vs. sentetik yağ kullanmak motorun ömrüne büyük katkı sağlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 23 Temmuz 2013; 0:22:20 >
  • S.a arkadaslar ben de bi yamaha rx 135 veya 115 almayi dusunuyorum yakit konusunda veya alirken nerelerine bakmam herektigini yazarsaniz sevinirim...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamun aleyküm güzel abilerim kardeşlerim ben de RX 135 ve 115 parçalari mevcut sürekli tedarik ediyorum sıfır parçalar isteyene tedarik edebilirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.