Şimdi Ara

Yamaha NS 555 mi Yoksa Dali zendor 7 mi ???? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birde size tavsiye Zensor 5 dinleyin asıl müzik hoparlörü odur ve danimarkada üretilen tek zensor serisi üyesidir. Diğerleri Dali nin çindeki fabrikasında üretilir . Baslar ve tizler daha dengelidir. Zensor 1 için diyecek bişey bulamıyorum bu paraya ancak bu kadar olurdu zaten . Birde Yeni bir keşfim var HECO Victa Prime 502 Yada 702 birde denk gelirse bunları dinleyin .
  • Osedan usta size ve diğer arkadaşların bir konuda fikirlerine ihtiyacım var;

Dali zenzor 7 ile 5.0 dizilim düşünüyordum ve dinleme fırsatım da oldu. Yamaha Rx-V 673 ile sürülüyordu. Açıkçası çok hoşuma gitti. Daha çok sinema ağırlıklı kullanacağım ancak müzik keyfim de yok değil tabi. Özellikle blu-ray konser kayıtları

Fakat şu anda Lektor 6 ve ya Lektor 8 frontlarda kulanılan 5.0 set kampanyası var ve malesef dinleme şansım olmadı ancak fiyatlar oldukça cezbedici. Standart fiyatlarına baktığımda Zenzor'den baya yüksek fiyatları var.

Sizden bu konuda ön bilgi almak istedim. Tabiki dinlemek lazım ancak benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Anfi yamaha 673 veya pioneer 921/ 922 düşünmekteyim.

Yardımcı olabilecek herkese teşekkür ederim,

Saygılar,
  • merhaba kardeşim bende bu bir hafata içinde zensor7-yamaha ns777-jbles90 heco victa 601 dinledim ben bu dinlediklerimin içinden heco aldım hecoyuda bid inle derim
  • 0sedan 0 kullanıcısına yanıt
    önerileriniz için teşekkürler, keşke birçok marka / modeli dinleyip deneyecek zaman olsa sistemi kuracağım oda küçük ve yer sıkıntısı olduğundan raf tipi alacağım o yüzden fiyatını da göz önüne alarak zensor 1 tercihim olacaktır. Zensor 5 veya Heco Victa Prime 502 kule tipi olduğu için uygun olmaz, sitesinden baktım raf tipi olarak 302 var ama onu da nerde dinleyebilirim, tabii fiyat da seçim yapma aşamasında etkili olacak. Dikkatimi çeken bir konu oldu size de sormak isterim, Heco Victa Prime 302 için 28 - 40000 Hz değerleri verilmiş, sizce 28 Hz olabilir mi gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asafak76

önerileriniz için teşekkürler, keşke birçok marka / modeli dinleyip deneyecek zaman olsa sistemi kuracağım oda küçük ve yer sıkıntısı olduğundan raf tipi alacağım o yüzden fiyatını da göz önüne alarak zensor 1 tercihim olacaktır. Zensor 5 veya Heco Victa Prime 502 kule tipi olduğu için uygun olmaz, sitesinden baktım raf tipi olarak 302 var ama onu da nerde dinleyebilirim, tabii fiyat da seçim yapma aşamasında etkili olacak. Dikkatimi çeken bir konu oldu size de sormak isterim, Heco Victa Prime 302 için 28 - 40000 Hz değerleri verilmiş, sizce 28 Hz olabilir mi gerçekten.

hangi genlikte verildiği yazılmamış, yani -3 db mi, 5 mi 10 mu 20 mi limitsiz mi detay yok dolayısı ile mesela -20 db de 28 hz veriyor olabilir...

• kdundar kullanıcısına yanıt
    mrb, teknik bilgim fazla olmadığından rica etsem biraz daha anlayabileceğim şekilde izah edebilirmisiniz. Mesela birçok markanın spec lerine baktığımda dediğiniz gibi -3 , +3 db gibi değer belirtiliyor ama heconun sitesinde böyle bir bilgi yok, sadece aralığı yazmışlar. -20 db de 28 hz verebilmesi ne manaya gelir. bilgilendirmeniz için şimdiden tşk ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asafak76

mrb, teknik bilgim fazla olmadığından rica etsem biraz daha anlayabileceğim şekilde izah edebilirmisiniz. Mesela birçok markanın spec lerine baktığımda dediğiniz gibi -3 , +3 db gibi değer belirtiliyor ama heconun sitesinde böyle bir bilgi yok, sadece aralığı yazmışlar. -20 db de 28 hz verebilmesi ne manaya gelir. bilgilendirmeniz için şimdiden tşk ederim.

Örnek olarak bir hoparlörün aşağıdaki şekilde bir frekans cevabı grafiği olsun,

[simage]
    />
    [/simage]

bu grafiğin bir ekseni görüldüğü gibi frekansı diğeri ses basıncını gösteriyor. şimdi baktığımız zaman ne görüyoruz, bu hoparlörün hassasiyeti 90 db gibi. bu hassasiyet nasıl oluşuyor, hoparlörü 1 watt ile besleyip 1 m den ölçüm yapıldığında oluşan ses sabıncı bu kadar...

Şimdi diyelimki aynı şekilde yine 1 watt ile besledik bu durumda ne olacak 90 hz 90 db olarak duyulacakken, 50 hz 80 db, 28 hz 65 db olarak duyulacak.

25 db fark ne demek, 10 kattan daha fazla basınç farkı var demek. bunu duyma tarafına çevirdiğimizde 20 db fark 4 kat, 30 db fark 8 kat yüksek sese denk gelmektedir. yani bu durumda biz 90 hz de duyduğumuz ses şiddetinin yaklaşık 6 da 1i kadar bir sesi 28 hz için duyuyor olacağız.

üretici eğer belirli bir band aralığında örnek olarak -3db de frekans cevabını sunuyor olsa bu grafikteki hoparlör için 80 hz-20khz -3db yazması lazım -3db yi yazmaz ve en aşağı kadar ölçerse 20hz-20khz yazabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 13 Ağustos 2013; 12:28:25 >

• kdundar kullanıcısına yanıt
    tşk ederim şimdi açıklayıcı oldu , bu halde -3,+3 db değerleri ile belirtilen sonuçlar daha güvenilir, en azından daha duyulabilir diyebilir miyiz
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1981

Osedan usta size ve diğer arkadaşların bir konuda fikirlerine ihtiyacım var;

Dali zenzor 7 ile 5.0 dizilim düşünüyordum ve dinleme fırsatım da oldu. Yamaha Rx-V 673 ile sürülüyordu. Açıkçası çok hoşuma gitti. Daha çok sinema ağırlıklı kullanacağım ancak müzik keyfim de yok değil tabi. Özellikle blu-ray konser kayıtları

Fakat şu anda Lektor 6 ve ya Lektor 8 frontlarda kulanılan 5.0 set kampanyası var ve malesef dinleme şansım olmadı ancak fiyatlar oldukça cezbedici. Standart fiyatlarına baktığımda Zenzor'den baya yüksek fiyatları var.

Sizden bu konuda ön bilgi almak istedim. Tabiki dinlemek lazım ancak benimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Anfi yamaha 673 veya pioneer 921/ 922 düşünmekteyim.

Saygılar,

Sevgili ilker1981

Öncelikle kötü haber 673 Türkiye Stoğu Tamamen Tükendi son kampanyada ilk biten seri oydu ama 773 var onu alabilirsin belki pek ihtiyacınız olmayacak ek özelliklerine ama yinede düşünülebilir. Şimdi Dali nin 5.0 paketleri hakikaten çok cazip Ama ben şunuda belirtmeden geçemeyeceğim lektor 8 ile ikon 6 mk2 aynı rakama satılıyordu bu nedenle lektor serisi alacak olan ikon serisine kaydı ki çok normal ülke olarak bunu dali ile konuştuk ve bize bu şekilde bir paketin satılması konusunda katkıda bulundular bu Dali de ilk kez oluyor Güzel kampanya oldu ama . Şimdi hoparlör tercihiniz eğer 8 serisinden yana olacaksa pioneer 921 VE 922 modelleri besleme konusunda çok verimli olmayacaktır daha üst segment daha torklu lx serilerinde almak gerekir ki onlarda epey pahalı tabi Yamaha 773 bu konuda pioneer 921 ve 922 modeline nazaran daha iyi besler .

Sonuç olarak zensor 7 leri beğendiyseniz lektor serisini daha çok beğenirsiniz özellikle 8 ler mekan büyükse tercih edin çok memnun kalırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

quote:

Saygılar,

Sevgili ilker1981

Öncelikle kötü haber 673 Türkiye Stoğu Tamamen Tükendi son kampanyada ilk biten seri oydu ama 773 var onu alabilirsin belki pek ihtiyacınız olmayacak ek özelliklerine ama yinede düşünülebilir. Şimdi Dali nin 5.0 paketleri hakikaten çok cazip Ama ben şunuda belirtmeden geçemeyeceğim lektor 8 ile ikon 6 mk2 aynı rakama satılıyordu bu nedenle lektor serisi alacak olan ikon serisine kaydı ki çok normal ülke olarak bunu dali ile konuştuk ve bize bu şekilde bir paketin satılması konusunda katkıda bulundular bu Dali de ilk kez oluyor Güzel kampanya oldu ama . Şimdi hoparlör tercihiniz eğer 8 serisinden yana olacaksa pioneer 921 VE 922 modelleri besleme konusunda çok verimli olmayacaktır daha üst segment daha torklu lx serilerinde almak gerekir ki onlarda epey pahalı tabi Yamaha 773 bu konuda pioneer 921 ve 922 modeline nazaran daha iyi besler .

Sonuç olarak zensor 7 leri beğendiyseniz lektor serisini daha çok beğenirsiniz özellikle 8 ler mekan büyükse tercih edin çok memnun kalırsınız.

agırlıklı olarak sinemda kullanılacak bir sistem dusunursek.yani yüzde 70 sinema ve oyun yuzde 30 da muzık dersek.
    concept zenzor lektor hangisi daha mantıklıdır.zensor dinledim ama biraz suphelerim olustu.gerci 520 anfi vardı.
    lektor için kampanyada çok iyi gercekten.sub da eklenirse lektor 5 almak dahamı mantıklı olur?
    aslında ben sinema sistemi için kule tipi hopları cok dogruda bulmuyorum ama fiyat guzel olunca insan dusunmeden edemiyor.
    mesela fazon 5.1 dinlemiştim cok begendim.
    veya lektor kule yerine lektor 2 on ve arkaya koyupta olabilir.
    secenekler arttırılabilir.
    butun bu çeşitlendirilebilir seçenekleri dusundugunde kompak bir sistem olan fazon 5.1 mi dersin yoksa zenzor concept veya lektor gibi sistemler mi?
    birde kule yerine raf tipi on ve arka koymak sinema için doğru olmazmı?
    yoksa yuzdeleri dusundügünde baska marka baska bir sistemmi önerirsin?

• quote:

quote:

Saygılar,

Sevgili ilker1981

merhaba, google'a "zensor 7 site:forum.donanimhaber" yazdım, önüme çıkanı okuyorum...

size bir sorum olacak, zensor 7'yi o kadar çok kurdum ki demişsiniz, peki önerir misiniz hala?

mevcut durumumda vsx 520 amfim var. nasıl çalar, soğuk/sıcak, detaylı/detaysız, açık/kapalı?

bir de gelecek için örneğin vsx930 amfi mi yoksa denon x2200w mu önerirsiniz dali zensor 7 alınır ise? veya "mutlaka şunu al" diyebileceğiniz başka bir avr??

teşekkürler şimdiden.

• Zendor 7

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crimsonrivers

quote:

quote:

Saygılar,

Sevgili ilker1981

merhaba, google'a "zensor 7 site:forum.donanimhaber" yazdım, önüme çıkanı okuyorum...

size bir sorum olacak, zensor 7'yi o kadar çok kurdum ki demişsiniz, peki önerir misiniz hala?

mevcut durumumda vsx 520 amfim var. nasıl çalar, soğuk/sıcak, detaylı/detaysız, açık/kapalı?

bir de gelecek için örneğin vsx930 amfi mi yoksa denon x2200w mu önerirsiniz dali zensor 7 alınır ise? veya "mutlaka şunu al" diyebileceğiniz başka bir avr??

teşekkürler şimdiden.

Zensor 7 modeli şuan fiyatları epey yükseldi o dönemde rakamlar bayağı uygundu hem dali zam yaptı hemde kurlar yükseldi giriş seviyesi bir hoparlör için şuan yüksek rakamlar Benim önerim orta segmentte indiana Line Tesi 560 modeli olur Daha müzikal ve fiyat avantajı olan bir ürün aslında Dali deki Karşılığı ikon serisi olan bir model ama zensor serisi fiyatına alınabiliyor . Avr olarak vsx-520 yeterli yada uygun amfi demek zor ama elinizde var ise kullanıılırmı daha iyisini alana dek elbette kullanılır .

Pioneer VSX-930 ve Denon X-2200 Modelleri birbirilerine çok denk ürünler bence burdaki kararınıza etki edecek maddeler aşağıdakiler olabilir.

1 - Fiyat ( Her ikisi içinde fiyat toplamanız lazım buna göre karar verilebilir. )
    2- Servis ( Pioneer markasının Servis noktaları konusunda ezici üstünlüğü tartışılmaz )
    3- Yurt dışı Review veya Ödülleri ( Pioneer VSX-930 Eisa Ödülün Almıştır 2015 - 2016 yılının En iyi Avr si seçilmiş .

Kullanım olarak Denon da bana göre tek artısı İnternet radyosunda Türkiyeyi ilk sıraya koymuş aslına bakarsanız benim marantz ve denonun bu tavrı hep hoşuma gitmiştir.

Vallahi bunların dışında karar size ait .

Almanca çeviri yapabilirseniz linkteki yorumu okuyun hoparlör hakkında daha iyi bilgi var .

http://www.highend-acoustics.de/images/web/indiana-line/Tesi560MT-01-13.pdf

Yamaha NS 555 mi Yoksa Dali zendor 7 mi ???? Yamaha NS 555 mi Yoksa Dali zendor 7 mi ????

lütfen yanlış anlamayın, belki gerçekten güzel hoparlörlerdir fakat daha önce duymadığım bir marka olduğu ve ileride ikinci elde satmayı düşündüğümde zorlanacağımı düşündüğüm için en azından bir miktar piyasası olan bir ürün düşünüyorum.

peki 2000 tl bütçe ile, vsx-930'un güç olarak rahat sürebileceği limitin üzerine çıkmayan ne önerebilirsiniz?

zensor 7 önermediğinizi anladım..
    bir soru daha, yine de zensor 7 almak istiyorum desem, VSX 930 mu önerirsiniz denon X2200W mu?..

soru herkes içindir :)
  • crimsonrivers C kullanıcısına yanıt
    yamaha rxv 777 bence

• quote:

bir soru daha, yine de zensor 7 almak istiyorum desem, VSX 930 mu önerirsiniz denon X2200W mu?..

soru herkes içindir :)

İkisi de çok iyi ama vsx 930 bir tık önde. Tabi stereo kullanacaksanız stereo amfi daha iyi olabilir

• Creedence Clearwater R. kullanıcısına yanıt
    hmm, "dali soğuk çalıyor o yüzden yamaha amfi alın" şeklinde çok yorum okudum yabancı forumlarda.

fakat dali + denon uyumuyla alakalı da çok fazla pozitif şey okudum.

pioneer hoparlör seçmez, genelde hepsine uyar deniyor.. siz pio'dan yana kullandınız oyunuzu. dinlemişliğiniz var mı hiç? en azından 930 olmasa bile, 921 gibi efsane bir amfiyi dinlemiş olabilirsiniz. ses karakteristiği yakındır muhtemelen. sadece dolby atmos vs eklenip 2k'ya yatırım yapılmıştır diye düşünüyorum.

bir de pioneer'ın "phase" moduyla sesi iyileştirme software'ini çok başarılı buluyorum...
  • quote:

hmm, "dali soğuk çalıyor o yüzden yamaha amfi alın" şeklinde çok yorum okudum yabancı forumlarda.

fakat dali + denon uyumuyla alakalı da çok fazla pozitif şey okudum.

pioneer hoparlör seçmez, genelde hepsine uyar deniyor.. siz pio'dan yana kullandınız oyunuzu. dinlemişliğiniz var mı hiç? en azından 930 olmasa bile, 921 gibi efsane bir amfiyi dinlemiş olabilirsiniz. ses karakteristiği yakındır muhtemelen. sadece dolby atmos vs eklenip 2k'ya yatırım yapılmıştır diye düşünüyorum.

bir de pioneer'ın "phase" moduyla sesi iyileştirme software'ini çok başarılı buluyorum...

930u dinlemedim. 921i de yorum yapacak kadar uzun süreli dinlemedim.

Hoparlör amfi uyumu çok önemli bir şey, ama ne o denon ne de o pioneer sizi üzecek cihazlar değil. Sadece yorumlarına göre pioneer ses konusunda bir tık önde gibi duruyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.