Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.865
Cevap
44
Favori
335.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    NOT: Bunların hepsi latife ha, sakın alındığımı falan sanmayın. Sonuçta elbetteki aralarında olan fiyat farkına değecek farklılıklar olmalı tabiki bu aletler arasında.
    quote:

Orjinalden alıntı: asukrumercan

Ben de Z11'in manual'inde yazanları ekleyeyim,

• The Yamaha CINEMA DSP sound field program are compatible with all Dolby Digital, DTS, Dolby Surround, Dolby TrueHD, and DTS-HD sources.
    • When you select an input source, this unit automatically selects the last
    sound field program used with the corresponding input source.
    • Sound field programs cannot be selected when the component connected
    to the MULTI CH INPUT jacks is selected as the input source (see
    page 50) or when this unit is in the Pure Direct mode (see page 61).
    • Sampling frequencies higher than 96 kHz are sampled down to 96 kHz or
    lower and then sound field programs are applied.

quote:

Orjinalden alıntı: kasif@

Evet olay çözülmüştür. Manuala baktım. Sound field programs başlığı altında, ses programlarını anlatırken adamlar not düşmüşler. Bu not derki:
    1. Sound field programs cannot be selected when the component connected to the MULTI CH INPUT jacks is selected as the input source.
    2. When you play back the Dolby TrueHD, Dolby Digital Plus, DTS-HD Master Audio, or DTS-HD High Resolution Audio sources, this unit does not activate any sound field program.
    3. When the sampling frequency of the input sources are higher than 96kHz, this unit does not apply any sound field programs.

Bu durumdan da görüldüğü gibi bu alet yukarıdaki durumlarda sound field programları çalıştırmıyor ve ekrana STRAIGHT yazısını çıkartıveriyor. Durum bundan ibaretmiş. Okuma zahmetine katlanmadığım için bu konuyu bu kadar uzattım, forumu meşgul ettim, kusura bakmayın artık

• Bende bu aralar Z11 neden arada bir, stand-by'a alınca tamamen off oluyor diye düşünüyorum. Daha önce yazmıştım, herhangibir sebebi olmadan cihazı kapattıktan sonra bazan açılmıyor, sonra dikkat ettim arka güç kablosu ile çalışırken veya stdby modunda oynayınca daha sık oluyor. Kabloyu hafifçe yer değiştirme bile cihazı stdby'da tamamen off yapabiliyor. Çalışırken sorun yok sorun sadece tekrar açmakta. Arka güç kablosunu çekip tekrar takınca sorun çözülüyor. Birkaç kablo ile denedim sonuç aynı oldu, 2-3 hafta sonra daha kaliteli bir kablo gelecek tekrar deneyeceğim. Firmware update yaptım sorun yine çözülmedi. Yamaha'ya mail attım bakalım ne diyecekler.
    Bugün hop. empedansı 8'den 6 ohm'a indirdim (hop.ler 4 ohm), sonucu bekliyorum.

Görüşmek üzere..

• Bende nihayet dün akşam dd true hd iron man filmiyle test ettim sevgili arkadaşlar.1800 de orta göbekte dd true hd yazısı çıkıyor.movie modları da hd ses ile çalışabiliyor.straight tuşuna basınca "straight Dolby hd" diye ekrana yazı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zapatero -- 7 Mart 2009; 11:00:35 >
  • orjinal film siparislerini internetten nereden veriyorsunuz ?
  • idefix

quote:

Orjinalden alıntı: zart

orjinal film siparislerini internetten nereden veriyorsunuz ?
  • Multi zone kullaniminda hop. empedans'larini nasil ayarliyoruz, hepsi ayni olmak zorunda mi?
    Benim 7.2 sisteme (hepsi 4 ohm), ek bir cift veya 2 cift stereo hop. almak istesem yine 4 ohm olmasina dikkat etmem gerekir mi yoksa farketmez mi?

Tesekkurler.
  • quote:

Bende bu aralar Z11 neden arada bir, stand-by'a alınca tamamen off oluyor diye düşünüyorum. Daha önce yazmıştım, herhangibir sebebi olmadan cihazı kapattıktan sonra bazan açılmıyor, sonra dikkat ettim arka güç kablosu ile çalışırken veya stdby modunda oynayınca daha sık oluyor. Kabloyu hafifçe yer değiştirme bile cihazı stdby'da tamamen off yapabiliyor. Çalışırken sorun yok sorun sadece tekrar açmakta. Arka güç kablosunu çekip tekrar takınca sorun çözülüyor. Birkaç kablo ile denedim sonuç aynı oldu, 2-3 hafta sonra daha kaliteli bir kablo gelecek tekrar deneyeceğim. Firmware update yaptım sorun yine çözülmedi. Yamaha'ya mail attım bakalım ne diyecekler.
    Bugün hop. empedansı 8'den 6 ohm'a indirdim (hop.ler 4 ohm), sonucu bekliyorum.

Görüşmek üzere..

Sonuç değişmedi, bende yine setup'ı 8 ohm'a getirdim.

• asukrumercan power kablonuzu kontrol etmişsiniz , hop. kablolarını ve hop'larında doğru çalıştığını kontrol edin birde prizinizden emin olun . Eğer bunları yaptım diyorsanız aletinizde elektronik bir problem var demektir.
    Yetkili servis ile irtibata geçmeniz lazım.
    Aletiniz açık durumda iken buna standby konumuda dahil elektriklerde bir gariplik fark ettiyseniz bunuda servise bildirin çünkü anladığım kadarıyla aletinizin besleme katında arıza var gibi görünüyor...
  • Bana da öyle gelmeye başladı, biraz önce yine alet çalışırken arka kabloyu yukarı aşağı biraz oynattım, çalışmasında bir problem olmadı sonra stdby'a aldım ve açamadım. Bu sefer duvardan elekrik prizindeki düğmeden elektriği kestim ve tekrar açtım, arkadaki kablo ile hiç oynamamama rağmen alet uzaktan kumanda ile açıldı ve sorunsuz çalıştı (zaten çalışmasında sorun yok, dediğim gibi sadece stdby sonrası açılmada problem arasıra oluyor).

Bundan da çıkardığım sonuç kablo bağlantısında sorun yok. Z11 duvardan iki bağlantı ile elekrik alıyor, ilki buradaki 220 V'lık prizin uzatma kablosuna uyum sağlaması için adaptör, üzerinde 15A 250V yazıyor, diğeri de bu adaptöre bağlı Belkin surgeMaster markalı üzerinde max. spike current 72000A (2700 J) yazan 8'li uzatma kablosu.

Aletin 110 V seçeneği de var ama artık denemeden yarın bir servis ile konuşayım, onlardan birini alıp eve getirip aleti göstermek istiyorum, taşımak zor olduğu için (35 kg) önce fikir alıp sonra ne yapılacaksa yaparız artık diye düşündüm.

Neyse en azından şimdilik bir karar verdik, gerçi henüz Yamaha'dan cevap gelmedi, o da geldikten sonra sorun açıklığa kavuşur diye düşünüyorum.

Teşekkürler.

• quote:

zapatero
    Bende nihayet dün akşam dd true hd iron man filmiyle test ettim sevgili arkadaşlar.1800 de orta göbekte dd true hd yazısı çıkıyor.movie modları da hd ses ile çalışabiliyor.straight tuşuna basınca "straight Dolby hd" diye ekrana yazı çıkıyor.

kasif@ le beni daraltıp yeni amfi aldırmayamı uğraşıyorsun sevgili kardeşim
  • Merhabalar,

Bu sabah (Arabistan'da is gunu ) derhal servisi aradim ve aramakla da kalmadim kendim gittim. Riyadh'dan Hintli bir mudur gelmis birkac gunlugune, o da denk dustu hemen derdimi anlattim. Adam gayet sakin once Yamaha aldigim icin cok tesekkur etti, sonra hic can sikintisi yapmamami, nasil olsa sorunun cozulecegini anlatti , neyse ben yanima bir teknisyen istedim ki benimle eve kadar gelsin once bir alete baksin, cunku benim aleti oraya kadar tasimaya hic niyetim yoktu, sonucta 35 kg. Filipino'lu teknisyenle beraber eve gittik, aleti gosterdim . Herneyse O'da olaya pek bir anlam veremedi, ben 110 V ile de deneyebilecegimizi soyledim O da buranin 110 V'u icin 'biraz yuksek olcuyoruz arkadaki switch'i 120 yapalim' dedi. Bende arkada 110 ve 220 var nasil yapacaksin diye sordum, O da arkada 110-120-220-240 V secenekleri var deyince sasirdim. Sonra aklima geldi, bir ara 220 V'luk akimi olcmustuk 228 V cikmisti, bende 110 ile denemeyi bosver aleti 240'a ayarlayalim dedim. Ve sonucta arkadaki switch'i 220 yerine 240V'a ayarladik, ayni zamanda bir de cihazi resetledik, simdi bekliyorum.
    Bu Filipino'lu arkadasa olayi gostermek icin guc kablosunu da epey salliyordum, bu hareketi de cok yapmamami cunku bu tip cihazlarin biraz hassas oldugunu soyledi. Tabii ben yine sallamaya devam ettim, son sallamalarda bir problem cikmadi.
    Problem tekrarlanirsa Servis, Yamaha-Dubai ve buradan Yamaha-Japonya ile irtibata gecip fikir alacak.

Yeni gelismeleri update ederim.. tesekkurler.

quote:

Orjinalden alıntı: teknikk

asukrumercan power kablonuzu kontrol etmişsiniz , hop. kablolarını ve hop'larında doğru çalıştığını kontrol edin birde prizinizden emin olun . Eğer bunları yaptım diyorsanız aletinizde elektronik bir problem var demektir.
    Yetkili servis ile irtibata geçmeniz lazım.
    Aletiniz açık durumda iken buna standby konumuda dahil elektriklerde bir gariplik fark ettiyseniz bunuda servise bildirin çünkü anladığım kadarıyla aletinizin besleme katında arıza var gibi görünüyor...

• Kaşıyor, kaşıyor ama ben bir daha alacaksam sanırım dünkü konuşmalardan sonra Onkyo'ya veya Marantz'a bile geçebilirim
    quote:

Orjinalden alıntı: tamerege

quote:

zapatero
    Bende nihayet dün akşam dd true hd iron man filmiyle test ettim sevgili arkadaşlar.1800 de orta göbekte dd true hd yazısı çıkıyor.movie modları da hd ses ile çalışabiliyor.straight tuşuna basınca "straight Dolby hd" diye ekrana yazı çıkıyor.

kasif@ le beni daraltıp yeni amfi aldırmayamı uğraşıyorsun sevgili kardeşim

• Kaşif Hocam konuşmalardan bahset de neden Yamaha yerine Onkyo veya Marantz'a geçebileceğini bizde öğrenelim. Aslında benim en çok merak ettiğim Onkyo'nun 989 modelinden sonra high end model piyasasını neden Denon, Yamaha ve şimdi de Pioneer'a terkettiği, ama netten birşey bulamadım. Bu forumda da aralıklarla sorduğumu hatırlıyorum. Marantz için olan yorumları da merak ettim doğrusu.

Saygılarımla.
  • Şükrü Beycim, aslında konuşulan Onkyo'nun üst modellerinin Yamaha'dan çok daha iyi olduğuydu. Marantz'da açıkçası benim gönlümde yatan arslan. Daneel ve Altan Onkyo vs Yamaha'yı benden daha iyi yapacaklardır eminim.
    quote:

Kaşif Hocam konuşmalardan bahset de neden Yamaha yerine Onkyo veya Marantz'a geçebileceğini bizde öğrenelim. Aslında benim en çok merak ettiğim Onkyo'nun 989 modelinden sonra high end model piyasasını neden Denon, Yamaha ve şimdi de Pioneer'a terkettiği, ama netten birşey bulamadım. Bu forumda da aralıklarla sorduğumu hatırlıyorum. Marantz için olan yorumları da merak ettim doğrusu.

Saygılarımla.

• Boyle sohbetler de cok tatli olur, herkes kendi fikrini belirtir sonucta ortada ciddi bir bilgi birikimi paylasilir. Benim boyle bir tecrubem olmadigi icin sadece diyebilirimki Yamaha Z11 benim Istanbul'daki evde bulunan Panasonic sa-he90'dan daha iyi.

Onkyo'larla ilgili soyleyebilecegim sey ise ses ve performanslarini cok bilemem ama genel gorunuslerinin ikinci dunya savasi Alman tanklari gibi olmasi.

Iki yildir yurtdisinda oldugum icin boyle sohbetlerden uzak kalmanin eksikligini cok cekiyorum, Ankara'da Baskent Universitesi'ndeyken ve Istanbul Anadolu Saglik Merkezinde calisirken ameliyat aralarinda cok sohbet ederdik, gerci konu genelde arabalar olurdu. Burada ise herkes expats oldugu icin bu tip sohbetler cok olmuyor, olan da daha cok nereye yatirim yapilmasi yonunde, ev fiyatlari, global kriz gibi konular.

Benim cihazin stdby shutdown problemi (voltaj ayari ve reset sonrasi) dunden beri olmadigi icin bugun keyfim daha cok yerinde, zaten Dubai Yamaha bolge temsilciligi de olayla cok ilgilendi.

Bu forumda daha fazla Denon ve Pioneer kullanan olsaydi, bilgi alisverisi daha da zevkli olurdu, neyse artik.

Gorusmek uzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 9 Mart 2009; 9:36:56 >

• Tecrübe bende de yok yahu, ben genelde dinledim ve öğrendim.
    Onkyo görünüşü ile ilgili görüşünüze katılıyorum. Hatta toplantıda niye ekranı yeşil yazılı, daha iyisi olabilirdi diye de konuştuk.
    2 yıl Arabistan, düşünemiyorum bile. Eşiniz yanınızda sanırım, o ne diyor bu işe bir de ona sormak lazım. Yanında siz olmadan dışarı çıkamamak, araba kullanamamak, vs. her türlü kısıtlama var kadınlara oralarda.
    Sevindim. Ancak siz genede tellerini fazla sallamayın, ne olur ne olmaz

quote:

Boyle sohbetler de cok tatli olur, herkes kendi fikrini belirtir sonucta ortada ciddi bir bilgi birikimi paylasilir. Benim boyle bir tecrubem olmadigi icin sadece diyebilirimki Yamaha Z11 benim Istanbul'daki evde bulunan Panasonic sa-he90'dan daha iyi.

Onkyo'larla ilgili soyleyebilecegim sey ise ses ve performanslarini cok bilemem ama genel gorunuslerinin ikinci dunya savasi Alman tanklari gibi olmasi.

Iki yildir yurtdisinda oldugum icin boyle sohbetlerden uzak kalmanin eksikligini cok cekiyorum, Ankara'da Baskent Universitesi'ndeyken ve Istanbul Anadolu Saglik Merkezinde calisirken ameliyat aralarinda cok sohbet ederdik, gerci konu genelde arabalar olurdu. Burada ise herkes expats oldugu icin bu tip sohbetler cok olmuyor, olan da daha cok nereye yatirim yapilmasi yonunde, ev fiyatlari, global kriz gibi konular.

Benim cihazin stdby shutdown problemi (voltaj ayari ve reset sonrasi) dunden beri olmadigi icin bugun keyfim daha cok yerinde, zaten Dubai Yamaha bolge temsilciligi de olayla cok ilgilendi.

Bu forumda daha fazla Denon ve Pioneer kullanan olsaydi, bilgi alisverisi daha da zevkli olurdu, neyse artik.

Gorusmek uzere.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasif@ -- 9 Mart 2009; 10:42:30 >

• Bir iki tesptitte fayda var. Yamaha, Onkyo, Denon, Pioneer bunlar high end cihaz üreticisi değiller. Mass production ile hifi yada HT ye yönelik cihazlar üretiyorlar. Bu üreticilerinde referans ürünleri oluyor. Z11 bunlardan biri ama High End bir cihaz değil. Nasıl B&W, Focal, Kef, Dali, Dynaudio, Paradigm High End değilse. High End ne derseniz mesala Magico hoparlörde High End dir. Asr amfide High End cihazlar üretir. Ama Denon, Pioneer, Onkyo, Focal, Paradigm vs. bunlar High End cihaz üreticisi değiller ve High End de değiller. Bunların referans cihazları var.

Onkyo vs. Yamaha yapmak bence çok anlamlı değil. Tamamen kişisel ses beklentisi ile alakalı seçimler. Ama genel olarak şunu söylemek lazım geliyor bence. Hoparlörlerinizi besleyebilecek güçtü bir sinema amfisi ile daha keyifli bir sinema tecrübesi yaşayacağınız garanti. Birlikte konuşmalarımızdada benzer farklı cihazlarla benzer sonuçlara vardığımızı gördük. Ben Yamaha 663 ile mevcut sinema sistemimden memnun olduğumu, ancak 876 nın gücü ile birlikte dahada memnun olduğumu ve hoparlörlerin hakkını biraz daha verdiğimi düşündüğümü söylediğimde, bu fikre katılım geneldi.

Ayrıca şu noktadan sonra bir HT yapacak olsam, Surround ve center ı besleyecek ayrı bir power amp. ve frontları sürecek ayrı bir power amp. alır, prosesörü ayrı alırdım. Tabiki çok daha pahalıya geliyor, ama ne kadar köfte o kadar ekmek....

• Dostlar

Film seyrederken benim subwoofer SB ışığım neden yanmıyor olabilir.
    KODA 60W Subwoofer bağlı. Kaliteli sublar kadar çok net ve dolu dolu olmasa da ses de geliyor.
    Ama SB ışığı yanmıyor. LFE , L,C,R,SR,SL yanıyor sadece.
    Bilen var mı?
    :)
  • Altan Ustad dediginize tamamen katiliyorum, ama sizinki daha cok audiophiller icin olan bir siniflandirma, benim gibi marketing oriented insanlar icin Z11 epeyce bir high end , hatta biraz once baktigim web sayfasinda The Yamaha RX-V3900 is a high-end home theater receiver designed to be a complete centerpiece for a home theater system. bile yazmislar.

Neyse saka bir yana high end'den benim de anladigim ozellikle dergileri okuduktan sonra bizdeki, en azindan bendeki aletler high end degil, yazdiginiz gibi mass production hic bir zaman high end olamaz. Benim aslinda onceki mesajda kastettigim Onkyo'nun 989 sonrasi 5000 usd civarindaki flagship model uretimine neden devam etmedigi, o yuzden Denon, Yamaha ve Pioneer adini verdim. Gordugum kadari ile 989 cok iddiali bir model, uzaktan kumanda ile on panelin acilip-kapanmasi gibi de insani etkileyen ozellikleri var. (Diger saglam ozelliklerinin yaninda)

quote:

2 yıl Arabistan, düşünemiyorum bile. Eşiniz yanınızda sanırım, o ne diyor bu işe bir de ona sormak lazım. Yanında siz olmadan dışarı çıkamamak, araba kullanamamak, vs. her türlü kısıtlama var kadınlara oralarda.
    Sevindim. Ancak siz genede tellerini fazla sallamayın, ne olur ne olmaz

Sevgili Kasif, belki yeri olmayabilir ama inan Arabistan bircok acidan bizden iyi. Insanlar mutlu ve kurallar belli. Kurallara uyuldugu takdirde hicbir sorun yok, herseyin sahibi kral oldugu icin sehir planlama, yollarin tanzimi, konut yapim izinleri gibi medeni islerde adama gore izin almak, iyi arazileri yagmalamak, sonucta ulkenin gecekondu gibi gozukmesi, bizim ulkenin aksine mumkun degil. Zaten insanlarin cogunun cahil oldugu toplumlarda demokrasi sonunda pek refah getiriyor gibi gozukmuyor.
    Benim hanim da ayni hastanede doktor olarak calisiyor, araba kullanamama disinda sorunu yok, disariya tek basina basi acik olarak cikabiliyor.
    Ben 2 yillik yeni sozlesmemi imzaladim, en azindan 2 yil daha buradayiz.
    Neyse forumu saptirmayayim. (Sonucta burada heryerin col oldugu da unutulmamali)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asukrumercan -- 9 Mart 2009; 12:58:39 >

• arkadaşlar optik ile pc ye bağlantı yaptığımda straight moduna geçiyor.diğer modları kullanmama izin vermiyor.nedeni nedir?
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.