Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben olsam wharfedale seçerdim dün mesaj yazacaktım acilen çıkmak zorunda kaldım netten kusuruma bakma...wharfedallerdeki kevlar sürücünün sesin berraklığı ve tokluğunda çok büyük bir katkı sağladığını ve 20cm lik bass sürücülerinin harika işler yaptığını görmüş oldum.yamaha da ses de bazı boğulma problemleri ile karşı karşıya gelebilirsin yamahalar daha çok hip-hop r&b tarzı müziklerde iyi görev yapıyor.wharfedaller ise her 2 sindede çok başarılı bunu belirtmek isterim.ses de hiçbir bozulma yaşamadım şu ana kadar belki de hissetmedim veya benim kulağım algılamadıwharfedallerde jazz tarzı müziklerdede büyük bir başarı sağladığını kendim görmüş oldum mid tweeter ve kevlar sürücüler bu tarz müziklerde çok güzel iş çıkartmış doğrusu

• estağfurullah hocam,yamahalarla ilgili birçok yabancı görüş okudum toplamda nerdeyse 5 üzerinden 5 puan almış.iç yapısında monster kablolar kullanılmış vs.eksi tarafı ise boy olarak ns555 in biraz kısa olması bana göre,ns777 daha uzun onun fiyatı da daha pahalı.wharfedalelerde biraz daha çapı küçük olan mid sürücü seste bir eksiklik yaratmıyor demekk ki,ama daneel dostumuzun geçende 9.6 ların iç devreleriyle ilgili yaşadığı problem soru işareti oluşturdu.alacağım vakit gelsin bakalım piyasa durumuna göre karar veririm artık.
  • Wharfedalelerdeki 50mm dome genelde mid driver olarak geçiyor, bu hafta bilgisayara yüklediğim ses analiz programını kurcaladım. aslında 50mm tex driver 1-6khz arasındaki frekans gamını kapsıyor ve tam manasıyla bizim mid dediğimiz skala aslında bu değil. Çoğu erkek vokalin ana frekansları 1khzin altında misal gene bayan vokallerde de 1khz altından başlıyor, hatta 250hz civarlarından. Özellikle 2500hz üstüne çıkıldığında tiz enstrümanların ana bölgesine girmiş oluyoruz ama konuşma gibi sesleri anlaşılır kılan harmonikler 2000-6000hz bölgesinde. Demek istediğim şu 150hz 1khz arasını ele alan 8"lik driverda midrange in önemli bir kısmını kapsıyor.

9.6larla ilgili diğer konu her ne kadar speklerinde daha aşağı indiği belirtilse de crossoverları 50hz veya 60hz seviyesine ayarlamak gerekliliği, eğer bunu altındaki frekansları da 9.6lara gönderirseniz kolonları zorlayarak 70-150hz arasındaki bass performansından feragat etmiş oluyorsunuz. Dediğim gibi iç dizaynları şahane değil ama sıkıntıları da çözülmeyecek dert değil.

5000-10000hz bölgesinde az bir düşüş var ama bunu düzeltmek kolay. Kendi ölçümlerimde benim kulağımın maksimum 16khz'e kadar sesleri algıladığını tespit ettim. Yayılımları iyi, arkadan değil önden portlu olsalardı yerleşim açısından biraz daha kolaylık olabilirdi. Kevlar wooferları çok dayanıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 29 Mart 2008; 21:17:18 >

• daneel hocam çok güzel test yapmışsın da bir de yamaha ns555 testi yapıp bir karşılaştırma yapabilseydin keşke,9.6 ları alırsam stereo amfi ile kullanacağım dolayısıyla crossover ayarı yapamayacağım.
  • NS555 dinlemedim, ama 9.6lar ile aynı klasmanda deiller, belki 9.5ler ile karşılaştırabilirsiniz. Stereo anfi konsu ise çok çetrefilli bir mevzu, kuvvetli bir amfi almanız gerekiyor 9.6lar güce ihtiyaç duyan hoparlörler.
  • Arkadaşlar aşağıdaki sistemle Receiverlı sistemlere giriş seviyesinde katılmış bulunmaktayım, ses olarak hem müzik hemde filmde memnunum şimdilik ancak Receiver hoparlör ve bass management ayarlarının içinden çıkamıyorum. Yamahaya mail attım sadece kullanma kılavuzuyla çelişen Speaker Small yapılırsa cotoff 120hz olur dediler ( kullanma kılavuzu 90hz ).

Receiverda Spekar (Large/Small) ve Bass Out ( SW/Both/Main) ayarları hangi konumda olmalı ve bu konumlarda çıkışlara hangi frekanslar gönderilir.

Yardımınız için şimdiden teşekkürler...

Receiver : Yamaha RX-V496RDS
    Main : Jamo Studio 160
    Center : Jamo Studio 100i
    Surround : Dandik Sony (Klipsch Synergy S-2 olacak 300 YTL uygunmu sizce?)
    Sub : Jamo SW 410E
    DVD : Samsung HD870

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '

• slm arkadaşlar buda biizim meşhur tosuncuk yamaha 661 malesef joniourla pek uyumlu olmadığı için şuan 361 kullanıyorum buda öle süs niyetine duruyor dur bakalım nereye kadar.

http://img518.imageshack.us/img518/9437/2804081631nt6.jpg

http://img87.imageshack.us/img87/6922/2804081632rf3.jpg

• selam arkadaşlar uzun uğraşlardan sonra yamaha rxv 1800 ve yamaha soavo hoparlör aldım. aletler teknolojik olarak benden önde yani tam kapasite kullanamadım. değerli arkadaşlarımın görüş ve önerilerini bekliyorum. ben ns 555 dinledim ama beğenmedim. sesin miktarı yüksek ama berrak değil. mersin forum da quadral, soavo ile kıyasladım çok güçlü ama bulanık buldum selamlar
  • soavo nun nelerini aldın salagar?tam kapasite kullanamamaktan kastın nedir?
  • quote:

Orjinalden alıntı: zapatero

soavo nun nelerini aldın salagar?tam kapasite kullanamamaktan kastın nedir?

sevgili zapatero sadece frontları aldım birde sony sub aldım. iki kanal stereo dinlerken ses belli seviyeye gelince sigortasımı atıyor nedir birden kapanıyor. tam kapasiteden kastım cihazı verimli layıkıyla kullanamıyorum demek istedim. şimdilik sub ile ikili kullanmayı düşünüyorum yardımlarınızı bekliyorum
  • kapanmaması lazım..bağlantıları kontrol ettin mi peki....cihazı tekrar açtığında ekranında yazı yazıyor mu "kabloları check et" şeklinde bir ibare var mı?
    cihaz arkasında hop. bağlantı yuvalarına doğru düzgün bağlantı olup olmadığını bir yuvaya takılan kablonun diğer yuvaya temas etmemesi gibi hususlara dikkat et.eğer hala devam ediyorsa önce bir hoparlör takılıyken dene.sonra diğer hop. ü tak ve dene.hoparlör ve amfinin bağlantı yuvalarındaki vidaların yeterince sıkı olup olmadığını kontrol et.
  • arkadaşlar bu da benim sistemim ama kulanmasısı pek bimiyorum yani yamaha 661 in menüsü ingilizce olduğu için anlamıhttp://img254.imageshack.us/img254/4118/fotoraf0108wj6.jpgyorum örneyin bir film izlerken hangi mod da izlesem daha güzel olur
  • yamaha661http://img399.imageshack.us/img399/2595/fotoraf0109vw0.jpg pureacoustis hoperlör seti nex9500cıs next2000dpcıs vestel6700 hdmı dvd vestel3750 lcd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendosinan -- 11 Mayıs 2008; 14:53:55 >
  • Hayırlı olsun sistem medosinan,
    Ancak bizim de görebilmememiz için sistemini;

FOTOĞRAF NASIL EKLENİR

http://www.imageshack.us/ linkine gir.
    * upload "image" kısmı tıklı olacak,
    * "gözat" bölümünü kullanarak bilgisayırından resimin bulunduğu yeri seç,
    * Resize istersen, "resize" tuşundan istediğin çözünürlüğü seç. (800*600 olabilir)
    * Host it i tıkla,
    * Açılan sayfanın en altında "direct link to image" kısmında yazan adresi kopyala,
    * Mesaj yazdığın kutudaki image tuşuna bas,
    * Mesaj metin kısmında ortaya çıkan [simage][/simage] ikonlarının arasında kopyaladığın adresi yapıştır.

• http://img140.imageshack.us/img140/1155/fotoraf0108jf5.jpg yamaha 661 purescuostics hoperlör seti ve sup next9500cıs next 2000dpcıs vestel6700 dvd vestel3750 106lcd tv.
  • Merhaba arkadaşlar,
    samsung 40a656a lcd tv almak üzereyim bunun yanında bütçeme uygun olarak yamaha 661 amfi tavsiye ettiler ve en uygun 950ytl ye buldum. Yorumlarınızdan okuduğum kadarıyla güzel bir amfi. Sizce uygun bir fiyata bulabilmiş miyim? bir de alternatif olarak buna yakın fiyatlarda denon 1707 ve 1906 modelleri vardı ama sanırım bunlarda HDMI yok. Hangisini tavsiye edersiniz?

Ayrıca üstatlara birşey daha sorucam:
    Bende iki tane büyük çok güzel ve kaliteli ses veren az kullanılmış zamanında baya yüksek bir miktara alınmış iki tane "WEGA disco 30" kolon var. Yanlız bunlar baya eski tahminen 15 sene. cerwin-vega diil ama belki bunların ilk şirketidir tam bilmiyorum. Bu iki kolonu 661 e front olarak bağlamayı düşünüyorum. kolonların arkasındaki stickerda yazanları aşağıda görebilirsiniz. Resimleri koyuyorum. Bunları bağlarsam ses kalitesi nasıl olur çok birşey kaybedermiyim acaba kolonlar eski diye?

yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.