Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.864
Cevap
44
Favori
333.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kursad_75

    Yamaha RX-V659 kullanıcılarının dikkatine:
    Audioholics editör'ünün bu AV Receiver yorumunu incelerken şöyle bir not dikkatimi çekti;
    Hoparlörlerinizin empedans değerlerini göz önüne almadan, AV Receiver'ınızı 8 ohm empedansla kullanın. 6 ohm empedansla kullanmak çıkış gücünü %15-20 azaltır ve yüksek frekanslarda hoparlörlerinizin zarar görmesine sebep olabilir". Ben hemen değiştirdim AV Receive empedansını 8 ohm olarak, takdir sizin.
    İncelemeyi ait linki aşağıya atıyorum. Bu incelemeyi okuduktan sonra bir kez daha bu AV Reciever'a karar verdiğim için mutlu oldum
    Selamlar...
    Yamaha RX-V659 review


    Ooooo bu link süper oldu kürşad sağolasın gidip okuyup ona göre tekrar kalibre edeyim bari




  • ah MaGesuKo ah.. şu konuya bir bakayım. Kursad abi bi terslik var ama...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan
    ...şu konuya bir bakayım. Kursad abi bi terslik var ama...

    Ben linkte yorum yapan editör'ün yalancısıyım cantan_can
    Selamlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
    Ooooo bu link süper oldu kürşad sağolasın gidip okuyup ona göre tekrar kalibre edeyim bari

    Rica ederim sevgili dostum,
    Bu arada linkteki editörler çok acımasız yorum yapanlardan, buna rağmen bizim AV Receiver neredeyse tam puan almış bu gıcık heriflerden
    Nitekim aynı linkte kullandığım Sony BDP-S300 blu-ray player'ı da yerden yere vurmuşlar
    Selamlar...




  • bu bdp-s300 ün yerden yere vurulması beni üzdürdü açıkçası..ocak ayında bir iş olacak ona göre bir cihaz almayı düşünüyorum düşündüklerim arasında

    Sony BDPS300 Blu-ray Disc Player,vardı ama bu gidişle biraz daha düşünücem anlaşılan
    quote:

    Orjinalden alıntı: kursad_75


    quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
    Ooooo bu link süper oldu kürşad sağolasın gidip okuyup ona göre tekrar kalibre edeyim bari

    Rica ederim sevgili dostum,
    Bu arada linkteki editörler çok acımasız yorum yapanlardan, buna rağmen bizim AV Receiver neredeyse tam puan almış bu gıcık heriflerden
    Nitekim aynı linkte kullandığım Sony BDP-S300 blu-ray player'ı da yerden yere vurmuşlar
    Selamlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zart -- 1 Aralık 2007; 19:10:03 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kursad_75


    quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan
    ...şu konuya bir bakayım. Kursad abi bi terslik var ama...

    Ben linkte yorum yapan editör'ün yalancısıyım cantan_can
    Selamlar...


    haklısın abi.
    bir kere ben yamaha 659 için teneke ibaresi kullanmıştım.tekrar üstüne bastı. benim de 659 olan hayal kırıklığımı hatırlattı. 659 ve serisi çok güzeldir yararlıdır. ama bir yere kadar... amplifikasyon babında değerlendiriyorum. ki kasa kalitesi de ayrıca hayal kırıklığı yarattı.
    mevzuya gelince
    kuralı tekrar hatırlayalım. hoparlör empedansı daima ya ampli çıkış özidrencine eşit ya da amplinin çıkış empedans'ından yüksek olmalıdır.
    bu kural gereği bir ampliye 4 ohms çıkışa 4 ohms yük 1000W güçte kolon taksanız bile ampliye bir şey olmaz.gücü yettiği kadar çalışır.
    editörün notu ise; o editörlere o kadar kafayı takmayın %90 bile doğru olsa eyvallah. konuya gelince 8 ohms demişler. şimdi bir şey diyeceğim herşeyle çelişecek-bu konuda ki mesajlarımla- ama bu bir mecburiyet gerekliliktendir. editörün notu yamaha amfinin güç konusunda ki yeteneksizliği-zayıflığını- cıscıbıl ortaya koyan bir nottur. çok mu kötü değil ama o kadar da iyi değil.genel olarak bu gözlem bazı av ampliler içinde geçerli...
    empedans selector seçimi işin aslı besleme ünitesinin (PSU) hoparlör gibi zorlayıcı bir transducer ın yarattığı gerilimi dengeleyip beslemenin daha stabil enerji verebilmesine olanak sağlamaktır. bir tarafta speakers linear curve istenir diğer tarafta hoparlör gibi dengesizin önde gideni ile amplinin aptallaşması.maksat bu durumu düşük, iki tarafı dengeli tutmak. o yüzden dengesiz yüklerde mümkün mertebe sabit bir yükmüş gibi tutmaya çalışmaktır.bu da güce bakar. kayıpsız yeterli enerji verebilmek önemli.değişik yüklerin yarattığı karışıklığa karşı sabit enerji verebilen regüleli psu kaynakları örnek.regülenin maksadı budur. halihazırda bu aptallaşma üzerine kısa değinirsem düşük empedans ile ampli üretebileceği max. güce(saturasyon) çarçabuk ulaşabileceğinden ve devamında besleme gerilimi geçtiğini yerde orta çıkan clipping(kesme) hoparlöre zarar verebileceğidir.ama her şey bu kadar basit değil. notta özellikle clipping ile yüksek frekanslı ünitelerin zarar göreceği belirtilimiş doğru lakin empedans ile ilgisi birazcık garip.yanlış anlaşılmasın yüksek frekansların problem çıkrdığı yer empedansları elbette ama bir yanma olayı ile bir clipping ile tahrip olma arasında fark var.devamında düşük empedanslı yük ile ampliyi ideal olarakta soğutamazsak artan ısıyla orantılı(collector current) kaybın üstüne değinildi.normal olarak kapasite yetmezse ne olur? bu yüzden av ampli olsun veya iki kanallı bir ampliye hop. bağlanırken ampli ile hop. ün ortalama ve max. güç değerlerlerini birbirine karıştırmadan gözönüne almak durumundayız. bu noktayı göz önüne almzsak bazı sıkıntılar baş gösterir.-editörün notunda değinilen durum ortaya çıkar-
    unutmadan clipping derken cıkış gucu belli olan amfiye cıkışından daha guclu bir hop. yada amfiyi biraz zorlayacağı düşünülen bir hop. kullandığınızda max. guce doğru distorsiyon başlar.bu distorsiyon da tiz gibi dar dalga boyu olan sürücüleri yakar.
    kısa kes ne diyorsun diyorsanız?
    ampli hop.nüz eşit empedans da olmalı ve güçleri de. hazır görmüşken rx-v659 a önerilen 5.1 hop. setine baktınız mı? gülersiniz benim gibi.
    mümkün mertebe kaliteli hoparlör kullanmak, aşırı abanmamak yararlıdır.
    çıkış empedansını 8 ohms yapıp kolonda 4 ohms ise doğru değil ama hatalı sonuçlarda doğurmayacaktır ama konuda yamaha nın klavuzunda ne yazıyor onu bir görelim. aynı impedance select konusu sony av amplilerde var onlarında açıklaması görüşümle paralel gidiyor.

    selamlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 4 Aralık 2007; 11:56:47 >




  • Yazdığın teknik çengel bulmacayı anlamak haliyle yine zor sevgili cantan_can
    Özet olarak Yamaha RX-V 659'a pek sıcak bakmadığını anlıyorum, canın sağolsun.
    Sen yazıyorsan vardır bir bildiğin demek düşer bana.
    Kendine iyi bakasın,
    Sevgiler, selamlar...
  • 8OHMdan aşağı hoparlör ayarında güç kaynağındaki otomatik limitleyici devreye girer. Zaten düşük güçlü amfiden çıkacak güç iyice azalır. Bu düşük dirençten dolayı anfiden aşırı yük çekilmesi ve aşırı ısınmanın önüne geçmektir.

    Bu arada şu anda yurtdışındayım, Toshiba 3.cu jenerasyon hd-dvd playerlarini cikarmis, bitstream olarak gönderme modu var, sonu 35 ile bitiyor. En nihayetinde millet 2007 receiverlarında TrueHD indikatörünü de yakmayı başarmış. Advanced content olmayan hd mecralarda zevkle kullanılabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel
    Bu arada şu anda yurtdışındayım, Toshiba 3.cu jenerasyon hd-dvd playerlarini cikarmis, bitstream olarak gönderme modu var, sonu 35 ile bitiyor. En nihayetinde millet 2007 receiverlarında TrueHD indikatörünü de yakmayı başarmış. Advanced content olmayan hd mecralarda zevkle kullanılabilir.


    E o zaman gelirken bana hediye olarak o player'ı getirirsin Daneel. Kaybettiğin iddia hesabı
    Selamlar...
  • Cantan dostum yine döktürmüşsün ama ben birşey anlamadım valla yazdıklarından biraz bizim dilimizden konuşsan
    Kürşad dostum hala incelemeyi okuyup ona göre ayar yapmaya fırsat bulamadım sen denedin mi herhangi bir fark oldu mu eğer yaptıysan birşeyler?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel

    8OHMdan aşağı hoparlör ayarında güç kaynağındaki otomatik limitleyici devreye girer. Zaten düşük güçlü amfiden çıkacak güç iyice azalır. Bu düşük dirençten dolayı anfiden aşırı yük çekilmesi ve aşırı ısınmanın önüne geçmektir.




    işte neden bunlara ihtiyac duyuyorlar? veriyorlarsa yazdıkları gücü!! körü körüne sökebilmelisin o gücü. yoksa bu güç çekmeye kalktığında hop hop demesinler. zira halihazırda çıkışlarda korumalarda var.
    Kursad abi bu sadece yamaha ile sınırlı bir durum değil. hem dikkat ettim yamaha ya yüklenmişim gibi. yok abi. mesajıma yeniden göz atacağım. selamlar. @daneel kardeş onkyo 875 den ne haber vereceksin?




  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo
    Kürşad dostum hala incelemeyi okuyup ona göre ayar yapmaya fırsat bulamadım sen denedin mi herhangi bir fark oldu mu eğer yaptıysan birşeyler?

    Ben AV Receiver'ın çıkış empedansını bu yorumu okuduktan hemen sonra 8 ohm olarak değiştirdim. Ses gücünde değişiklik olup/olmadığını tespit için çok dikkatli bir dinleti lazım ki ben uğraşmadım. Önemli olan 6 ohm'da amplinin zorlanmasının önüne geçmek zaten. Bir de bizim AV Receiver'ın güç konusunda bir zaafiyeti olmadığı için denemeye bile gerek yok derim sevgili dostum.
    Selamlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan
    Kursad abi bu sadece yamaha ile sınırlı bir durum değil. hem dikkat ettim yamaha ya yüklenmişim gibi. yok abi. mesajıma yeniden göz atacağım. selamlar

    Bence de biraz fazla yüklenmişsin cantan_can. Yine de hi-fi uzmanı olarak takdir senin
    Sevgiler, selamlar...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MaGeSuKo

    Cantan dostum yine döktürmüşsün ama ben birşey anlamadım valla yazdıklarından biraz bizim dilimizden konuşsan



    Dostum elimde değildi oturdum yazdım sadece. önerini dikkate alacağım. bizim işler baya karıştı sorma bu arada.hiç de neşem yok anlayacağın.
    Kursad abi az bile yüklendim. sizin av amplinin güç konusunda zaafiyeti pek yok.max. olarak dinamiklerde kafi geleceğini umalım. o yüzden gelin ayarı 4 ohms yapalım.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: the_cantan
    Kursad abi az bile yüklendim. sizin av amplinin güç konusunda zaafiyeti pek yok.max. olarak dinamiklerde kafi geleceğini umalım. o yüzden gelin ayarı 4 ohms yapalım.

    E sen de bir karar ver artık cantan_can az mı çok mu yüklendiğine yahu
    Sevgiler, selamlar...
  • çok yüklenmedim hehe tura gelirse yükleneyim dedim ama.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel


    Bu arada şu anda yurtdışındayım, Toshiba 3.cu jenerasyon hd-dvd playerlarini cikarmis, bitstream olarak gönderme modu var, sonu 35 ile bitiyor. En nihayetinde millet 2007 receiverlarında TrueHD indikatörünü de yakmayı başarmış. Advanced content olmayan hd mecralarda zevkle kullanılabilir.


    Hd xe1'de güncelleme ile halleti bu sorunu sevgili daneel. Bu arada Kursad'a olan sözünü de tut bakayım
    İyi seyahatler...
  • Valla sıkıntı zaten playerlar çıkmayacak değildi, hd mecralar advanced contente dönünce receivera bitstream aktarma imkanı olmayacağıydı. Yoksa iletim formatı orda iletim aleti orda aktarılması an meselesiydi. Şimdi DTSHDMA için aynı durum bekleniyor. Hep diyorum sıkıntı sektörün kayıtlarda advanced content e yönelmesi. TrueHD bir şekilde riplenmiş main tracklerin hep receivera gönderilme imkanı var.

    Onkyo875 bulmak burada iş, online ile uraşamıyorum, stoklarda hep kalmamış. Bakalım onumuzdeki haftasonu son bi sorti yapcam durum nedir diye. Eve yakın dükkan iki haftada bir 200 tane getiriyoruz 875 905ten, yetişmiyor diyor. AVSforuma bakıyorum orada 875 905 için firmware dağıtan bir vatandaş var 3000tane firmware göndermiş millete bu sadece forumdan haberi olan kayıtlı olan insanlar. 1300$ civarına gidiyor 875 ama şöyle bir sıkıntısı var 480i kaynakları HDMI'ya aktarırken 16:9 yapıyormuş. Nasıl bir algoritma ile strecth ettiğini bilmiyorum. Biraz delayden de bahsediliyor. Dükkanların çoğu bu üniteleri ortalığa kurmuyor zaten yetiştiremedikleri için o yüzden gözümle inceleyemiyorum yorum yapamayacağım. Öte yandan voltajı halletsen bile TR'den garantili ekipman alınması taraftarıyım, bu aletler komplike hep bozukluk aksaklık çıkma imkanı var, öte yandan da distribütörlere de çok sinirleniyorum 6 aydır receiver bekliyorum artık çok sıkıldım, bir tepki delirip bir tepki alımına da girebilirim.

    Bunun dışında hala external scalar ların daha iyi bir iş yapacağını düşünüyorum, kısıtlanmış bir Reon uygulamasına nazaran. Daha önce de buralara bir yere yazmış olmam lazım, upscale muhabettinde sinyal herşeyden önemli, receiverlar upscale yaparken signal preconditioning yapmıyor, external scalar üniteler bunu da yapıyor. Genel olarak ta receiver processorlerin görüntüyü bir miktar yumuşattığı belirtiliyor. Benim PV70 zaten görüntünün yumuşak tarafında. Buradan 875ten aşağı bir şey taşınmakla uğraşılmaz, TR'den 661 almayı tercih ederim daha aşağı birşey yüklenmek yerine.

    Sevgili Cantan anfilerin çoğu pasif soğutmalı, 4 veya 6 ohm hoparlorlerde çektiğin akım artınca pasif soğutma artık durumu kurtarmıyor. Limitleme bu yüzden, en basitinden amfi ısınır koruma moduna geçer kapanır durur insanın canını sıkar. Koruma durumuna geçmezse zaten tatlı bir duman çıkartma imkanı bile var aletten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daneel -- 4 Aralık 2007; 20:25:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Daneel
    Valla sıkıntı zaten playerlar çıkmayacak değildi, hd mecralar advanced contente dönünce receivera aktarma bitstream aktarma imkanı olmayacağıydı. Yoksa iletim formatı orda iletim aleti orda aktarılması an meselesiydi. Şimdi DTSHDMA için aynı durum bekleniyor. Hep diyorum sıkıntı sektörün kayıtlarda advanced content e yönelmesi. TrueHD bir şekilde riplenmiş main tracklerin hep receivera gönderilme imkanı var.

    Valla ben anlamam advanced content-montent, hediyemi isterim
    AV Receiver için hayırlısı olsun diyeyim. Oradan alıp burada sıkıntı yaşamak bir tarafta, oradan eli boş dönmek bir tarafta, işin zor vesselam...
    Selamlar...




  • Bu 8 ohm 4ohm muhabbeti gene başlayacak ama, valla ben yıllardır 4 ohm hoparlörlerden vazgeçemiyorum, biliyorum yanlış yapıyorum ve bana kızacaksın belki the_cantan üstad ama 8 ohm çıkışlı amfilerle de kullanıyorum ve sese abanmadıktan sonra hep daha iyi tınılar alıyorum, özellikle gece düşük seste özellikle alçak frekanslarda doyurucu bir ses alıyorum, aptal bir misafir benden habersiz volüme yüklenmediği sürece bir sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.