Şimdi Ara

Yalnızlığın avantajları ve dezavantajları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Avantajlar:

1. Kimse sana karışmıyor. (Hele ki maddi bağımlılığın da yoksa)
    2. Bu devirde insanların çoğu riyakar. Arkandan konuşurlar, üzerine gülümserler. Ayrıca normalizasyon standartlarının giderek düştüğünü söylemek mümkün. Bana göre kötü insanlar giderek çoğalıyor. Bu tip insanlarla muhatap olmuyorsun. Sosyal olacaksan adam gibi çevren olması için seçimlerini iyi yapmalısın, yoksa sosyalim diye gezerken aslında battığını göremezsin.
    3. Kendine daha çok vakit ayırabiliyorsun. İstediğin müzikleri dinliyor, istediğin kitapları okuyor, istediğin filmleri izliyor, istediğin oyunları oynuyorsun ve dahası. Bunları istediğin kadar yapabiliyorsun.

Dezavantajlar:

1. Düzgün bir çevrede sosyal olmak, kimi zaman kendi açından "doğru" insanlarla konuşmak insana çok iyi gelir. Lakin doğru kişileri tercih etmek için belirli bir bilinç düzeyinde olmak şart. Yoksa dibe sürüklenmemek zor.
    2. Derdini dinleyecek sırdaşlar. Elbette gerçek sırdaş olmalı. Hoş, bu durumu arkadaşı tek tük olanlar da sağlayabilir.
    3. Güçlü bir çevren varsa arkanda birilerinin olması.

Edit: Dezavantajdan kasıt sosyalliğin avantajlarıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemer Medicate -- 8 Mart 2017; 22:56:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rez

• Yalnızlığın avantajları ve dezavantajları.
  • Avantajı daha çok bence ama bir kişi bile olsa bi yandasin olmalı

• Şimdi hocam hani gece oluyo ya işte tam bu saatlerde insan konuşacak mesajlaşacak espiri yapip sabaha kadar sohbet edecek ya da dertlesip mutsuzlugunu paylasacak birini ariyo hep.

Ya da gun icinde bos zamanin oldugunda misal okulda yalniz kalinca kotu oluyo bi kiz arkadasin olsa cimlerde sarilip otursaniz sohbet etseniz hos olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: oymakus

Şimdi hocam hani gece oluyo ya işte tam bu saatlerde insan konuşacak mesajlaşacak espiri yapip sabaha kadar sohbet edecek ya da dertlesip mutsuzlugunu paylasacak birini ariyo hep.

Ya da gun icinde bos zamanin oldugunda misal okulda yalniz kalinca kotu oluyo bi kiz arkadasin olsa cimlerde sarilip otursaniz sohbet etseniz hos olurdu.

Geceleyin kız arkadaşla konuşmak güzel olur. :)

• Tesla coil yaptım onunla konuşuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende yapacağım. Yarın bakır tel almaya gidicem.

Ama tek bir sorunum var sanırım 22k ohm direnç zprunlu mu? Benim elimde 10k ohm direnç var ve güç kaynağı olarak 9v pil kullanacağımdan sorun olacağını sanmıyorum. Direnç yanabilir mi sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cabbar Fast_El

Bende yapacağım. Yarın bakır tel almaya gidicem.

Ama tek bir sorunum var sanırım 22k ohm direnç zprunlu mu? Benim elimde 10k ohm direnç var ve güç kaynağı olarak 9v pil kullanacağımdan sorun olacağını sanmıyorum. Direnç yanabilir mi sizce ?

Kaç cm uzunluktaki boruya saracaksin?

Ben ~12 cm uzunluktaki, 2,5-3 cm çaptaki soruya 40 metre emayeli bakir tel harcadım.(50 m alsaydım daha iyi olurdu)

Alan hesabından yaklaşık olarak hesaplayabilirsin. 5-10 metre fazla al ama eksik alma.

10 ohm direncten 2 tanesini seri bağlayıp 20 ohm yapabilirsin. Gerçi elektronikcilerde 22 ohm büyük ihtimal vardır. Max 25 kuruş oluyor. 22 ohm al en iyisi.

2n2222 transistor alacağını biliyorsundur.

Youtube da "EV YAPIMI" diye bir kanal var oradan yapilisina bakarsın.

Ben 2 tane dandik 9 ohm pili paralel bağladım. Senin piller kaliteliyse oda olur.

Artı olarak ben bd135 transistor alıp sisteme entegre etmedim ama deneyeceğim.

Birde baktın transistor isinirsa bi tane transistor sogutucusu derdine çare olabilir

Kolay gelsin

• Sağolun hocam 2 adet 10k ve 2 adet 1k lık direnci seri bağlarsam hallederim. Transistör kullanacağımı biliyorum.

10cm uzunluğunda 3 cm çapında bir boruya saracağım yaklaşık olarak.

Bakır telin metresini ne kadara aldınız 40-50 metre çok fazla çünkü

• quote:

Orijinalden alıntı: Cabbar Fast_El

Sağolun hocam 2 adet 10k ve 2 adet 1k lık direnci seri bağlarsam hallederim. Transistör kullanacağımı biliyorum.

10cm uzunluğunda 3 cm çapında bir boruya saracağım yaklaşık olarak.

Bakır telin metresini ne kadara aldınız 40-50 metre çok fazla çünkü

Bence 40 metre sana yeter.

İmkanin varsa sanayiye git orada çok daha ucuz olabilir.

Televizyon tamircilerinde ve elektronikcilerde olabilir.

Ben elektronikciden metresi 25 kuruşa almıştım. (pahalı bence)

10 lira vermistim. Sen dediğim yerleri arastirabilirsin.

Ayrıca aldiginiz tel emayeli bakir olacak.

Teli silindir bir cisme sararak alın ki kirilip kopmasın.

Sararken kuş gözü (minik düğümler) yaptirmayin.

Telin kalınlığınıda yanlış hatırlamıyorsam 0,30-0,40 mm idealdir.

Ben 0,25 mm bulabilmistim, sarması zor oluyor.

Kolay gelsin

• Ne işe yarıyor bu?
  • Her ne kadar insanlardan kaçınsan da zaman zaman sevgiye ihtiyaç duyuyorsun. Bi de doğru düzgün bir uğraşın olmazsa ufaktan kafayı sıyırmaya başlıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Ne işe yarıyor bu?

Google dan en hızlı ve en sağlam bilgiye ulaşabilirsiniz

• Arayan soran yok. Hani filmlerde olur ya tam öpüşeceklerken telefon çalar. Ha işte o olmuyor. En kötü dominos mesaj atıyor pizza ye hayvanoğlu hayvan diye

• 20 yildir bir faydasini gormedim.

• Ah be güzel kardeşim aynı durumdayım ben de. Seni o kadar iyi anlıyorum ki bir tane arkadaşım bile yok olmasını isterdim açıkçası. Samimi olmaya çalışıyorum aradan biraz zaman geçiyor kafa yapıma göre olmadığını anlıyorum. Yalan dünya. Artık her şey çok zor bu dünyada. Beni anlayan biri çıkmış sonunda. Bir de yalnızlık seni yaşından da fazla olgun yapıyor mutlu olamıyorsun.
  • Ne işe yaradığını biliyorum ben. Sizde ne işe yarıyor ne yapıyorsunuz bununla?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Azstek

Ne işe yaradığını biliyorum ben. Sizde ne işe yarıyor ne yapıyorsunuz bununla?

Kablosuz elektrik iletimiyle floresanin bir kısmını yakabiliyor. Hobi iste. Pek bi işe yaradigi yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.