Şimdi Ara

Yalıtım Hakkında. Müh. inşaatçı. içeri>>

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    evin zemini eski tip tahta döşeme ile kaplı. Bu nedir derseniz. Eskiden beton zemine önce kalın 10x10 gibi kalaslar konulurdu. (5x10 da olabilir tam emin değilim.) bu kalasların üzerine tahtalar iç içe geçirilerek çivilenir üzeri silinip verniklenirdi. Bu görüntü gayet hoş ve sağlıklı gibi gelmekte. Bu görüntüyü bozmadan yalıtım nasıl yaparım sorusuna şu şekilde bir çözüm buldum ancak uygulama başarıya ulaşır mı? bilginizi fikrinizi almam gerekti.

Tahtalara matkap yardımı ile boşluğa denk gelecek şekilde kalem giderek kadar 2m ara ile delikler açılır.
    Bu deliklerden şu köpük içeri boşaltılır. http://www.hepsiburada.com/sista-980495-m-525-eu-poliuretan-kopuk-750-ml-p-HRSISTA980495
    bu köpük genleşip donacak...
    Açılan delikler talaş ile kapatılıp verniklenir.

Riskleri mevcut farkındayım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcqlock -- 9 Mayıs 2017; 9:35:38 >

• Bence bu sekilde bir tamirat cok da anlamli degil. Riskleri cok ve dogru bir uygulama degil bana kalirsa. O kopuk tupten ciktigi anda donan ve kucuk bosluklarda kullanilan bir malzeme. 2 metre araliklarla delik acsaniz dahi tek delikten 4 metre kare alana uygulamaniz gerekecek ve bu imkansiza yakin.

Bunun yerine iyi bir parkeci ya da marangoz bulun. Ahsaplari sokun altini tasyunu ile doldurup agaclari da ilaclayip yerine koyun. Hem maliyeti muhtemelen ya kafa kafaya ya da daha ucuz olacaktir ve 10 numara bir uygulama olur.

Ayrica bu yalitim kopukleri yanilmiyorsam yanicidir da, olasi bir alev almada ahsap zeminin altinda bu kimyasallar la ev ne hale gelir dusunmek bile istemezsiniz.

Dipnot: Mimarlik ogrencisiyim tas yunu sizin icin en iyi cozum.

Ve hatta sifirdan guzel bir parke bile yaptirabilirsiniz eger durumunuz musait ise

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O tüpü kullanmanı tavsiye etmem çünkü düzgün bir dağılma olmayacak zeminde zayıf noktalar varsa onlarıda şişirecek zemini komple sökmek zorunda kalacaksın bide o köpüğü temizlemesi var.
    Üstteki arkadaşın dediği gibi taş yünü yada dış cephede kullanılan sert straforlar dan kullanman daha mantıklı üzerinede yeni parke vs yapman gerekecek ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.