Şimdi Ara

Yalın internetten Normal internete geçiş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    2 yıldır yalın internet kullanıyorum. Bu aboneliğimi iptal ettirip normal adsl abonesi olmak istiyorum. Telekomu arayıp sordum. Bunun mümkün olabilmesi için sabit telefon başvurusunda bulunmam gerektiğini söylediler. 2007 yılında açılan bir davada ADSL ABONESİ OLMAK İÇİN İLLA BİR TELEFONA ABONE OLMAK ZORUNDA OLUNAMAYACAĞINA karar verildiğini öğrendim. Bu durumda sürecin işleyişi ve benim sabit telefon aboneliği yaptırmadan normal adsl hizmetine geçişimin yapılabilmesi için ne yapmam gerektiği hakkında Hukuki konulara hakim arkadaşlar yardım edebilirseniz memnun olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prtkl -- 15 Ağustos 2013; 16:56:48 >







  • Selam yazdigin biraz karisik geldi, yalin internet kullaniyorum yazmissin, normal adsl e geccem demissin sonra da telefon hatti almadan gecmek istiyorum demissin, buna zaten yalin internet deniyor anlayamadim... Ya da soyle sorayim normal internet derken ne demek istedin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antiseptiq -- 15 Ağustos 2013; 19:54:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlatayım anlatayımda rezilliği anlayın.

    2005 yılında bir kullanıcı ADSL başvurusunda bulunmuş (bknz: ilk iletimdeki link) ve bu hattla beraber sabit telefon abonesi de yapmışlar. Sonra kullanmadığı halde o kadar çok telefon parası gelmeye başlamışki, telefon hattını iptal etmeye karar vermiş ve telekoma dilekçe vermiş ama kabul edilmemiş, oda mahkemeye vermiş ve kazanmış (2007). Mahkeme ADSL kullanmak için sabit telefon sahibi olma zorunluluğunu kaldıracaksınız çünkü telekomda bunu yapabilecek alt yapı var zaten demiş. Bunun üzerine telekom mahkeme kararına uymak için madem telefon hattı kullanmak istemiyorsunuz alın size yeni bir tarife dedi ve Yalın interneti icat etti. Artık evinde telefon kullanmak istemeyenleri bu tarifeye sürüklüyor. Sabit telefondan kaçanları bu sabit ücretle avlayabilmek için.

    Bende şimdi yalın internetimi kapatıp bu tuzaktan kurtulmak istiyorum. Bunu yapabilmem için de normal internet abonesi olmam gerekiyor çünkü o tarifede herhangi bir sabit ücret alınmıyor. Sadece evinizde telefon aboneliği olduğu için telefon parası ödüyorsunuz. Ama telekom diyor ki eğer normal ADSL abonesi olacaksanız evinizde kayıtlı bir telefon aboneliği olması lazım. Ancak mahkeme bunu iptal etmiş, mahkeme kararını hiçe sayıp sabit telefonu olmayanları zorunlu olarak yalın internete sürüklüyor. Sanki yalın internet farklı bir teknolojiymiş gibi, halbuki öyle birşey yok ikisi de aynı şey. Bilmem anlatabildim mi?

    Eğer aynı şey değil diyorsanzı ki bunun için bir konu açtım henüz cevap veren olmadı; lütfen bizi aydınlatınız.

    açtığım konu:http://forum.donanimhaber.com/m_79532282/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prtkl -- 16 Ağustos 2013; 0:50:30 >




  • Anladim anlamasina da ben yalin internet abonesiyim 45 tl veriyorum sinirsiz fibere, yani tahatttut vermen durumunda yalin internetten alinan 15 tl den kurtulmus oluyorsun, ama tahattut vermem dersen ve yalin internet kullancam dersen 15 tl giydiriyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.