Bildirim
Yalın internet hız sorunu

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Taşındığınız evin tesisatında yada santrale olan uzaklığından kaynaklanan bir durum olabilir.Bu Yüzden Müşteri Hizmetlerini Ara Bağlantını Kontrol Ettir. -
quote:
Orijinalden alıntı: wolkytolky
Taşındığınız evin tesisatında yada santrale olan uzaklığından kaynaklanan bir durum olabilir.Bu Yüzden Müşteri Hizmetlerini Ara Bağlantını Kontrol Ettir.
Hocam aynı sitede farklı bir bina fakat tek şüphem yalın internettenmi kaynaklı oldugu -
Hat değerlerini paylaşın, modem arayüzünden size verilen hızı kontrol edin, kabloları kontrol edin. Genellikle yeni abonelere direk 1mbit veriyorlar. Eğer modem arayüzünde 1mbit görüyorsanız müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz hızı yükseltmek için. -
quote:
Orijinalden alıntı: igorparker
Hat değerlerini paylaşın, modem arayüzünden size verilen hızı kontrol edin, kabloları kontrol edin. Genellikle yeni abonelere direk 1mbit veriyorlar. Eğer modem arayüzünde 1mbit görüyorsanız müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz hızı yükseltmek için.
Hocam bunu bulabildim eğer yanlış yapmadıysam hat değerlerim bunlar
Yukarı yönde hat hızı (kbit/s) 313
Aşağı yönde hat hızı (kbit/s) 2047
Yukarı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 6
Aşağı yönde gürültü güvenliği katsayısı (dB) 8.5
Yukarı yönde aralık derinliği 1
Aşağı yönde aralık derinliği 1
Hat standardı ADSL2+
Yukarı yönde hat zayıflaması (dB) 48.5
Aşağı yönde hat zayıflaması (dB) 36.5
Yukarı yönde çıkış gücü (dBmV) 12.3
Aşağı yönde çıkış gücü (dBmV) 17.3
Kanal türü Fast
Yukarı yönde CRC 4
Aşağı yönde CRC 13836
Yukarı yönde FEC 0
Aşağı yönde FEC
Edit online işlemlerde bunlar yazıyor
TTNET Hizmet Numaranız
Telefon Numaranız
Kullanmakta olduğunuz paket Yalın NETLİMİTSİZ_TTNET'le Tam İsabet Kampanyası
Paketlerinizde yer alan ücretsiz ürün ve servisler
12ay - İnd.+ Cezalı
YALIN NETLIMITSIZ (NH)
WiFi Aylık 600 dk Ücretsiz
TTNET Güvenlik McAfee VirusScan
NDSL Aylık Erişim Ücreti
Aile Koruma Sifresi
Satın aldığınız ücretli ürünler
TTNET Vitamin Paketi 12 ay Vitaminli İnternet Kampanyası
3 Ay Deneme Tivibu Web Maxi Paket
* %100 İndirim
* Tivibu Web Maxi Paket
3 Ay Deneme Tivibu Web Maxi Paket
* %100 İndirim
* Tivibu Web Maxi Paket
Paket hızınız 8192
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drazah -- 11 Temmuz 2013; 18:57:41 >
-
Hat değerleriniz kötü, santrale yada fiber dolaplara baya uzaksınız sanırım, telekomun bölgenize yatırım yapmasını bekleyeceksiniz mecburen. -
Hat değerleri kötüden de kötü. Ya söylendiği gibi uzaktasınız ya da telekoma/size ait kablolarda bir sorun var. Bana kalırsa apartman/ev içindeki kablolardandır. Türk Telekom'a (TTnet'e değil) arıza kaydı açıp eve gelip ölçüm yapmalarını talep edin bence.
Nerede yaşıyorsunuz acaba sorabilir miyim? -
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
Hat değerleriniz kötü, santrale yada fiber dolaplara baya uzaksınız sanırım, telekomun bölgenize yatırım yapmasını bekleyeceksiniz mecburen.
Hocam fakat önceki evde aynı sitedeydi fakat 16 megabiti görüyordum orda -
quote:
Hat değerleri kötüden de kötü. Ya söylendiği gibi uzaktasınız ya da telekoma/size ait kablolarda bir sorun var. Bana kalırsa apartman/ev içindeki kablolardandır. Türk Telekom'a (TTnet'e değil) arıza kaydı açıp eve gelip ölçüm yapmalarını talep edin bence.
Nerede yaşıyorsunuz acaba sorabilir miyim?
Ankara sincandaha önceki mesajlarda belirttiğim gibi aynı sitedeki diger evde 16 megabiti görüyordu
-
quote:
Orijinalden alıntı: drazah
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
Hat değerleriniz kötü, santrale yada fiber dolaplara baya uzaksınız sanırım, telekomun bölgenize yatırım yapmasını bekleyeceksiniz mecburen.
Hocam fakat önceki evde aynı sitedeydi fakat 16 megabiti görüyordum orda
Tesisatınızda problem olabilir o zaman. -
Tamamen aynı kablo bile olsa korozyon vs. olmuş olabilir. Fare bile kemirebilir, şaka değil. Hız problemi yaşayan herkese nacizane tavsiyem öncelikle kendi donanımlarını, kablolarını vs. kontrol etsinler. En azından bunlarda sorun olmadıgına kanaat getirirlerse Ttnet'i arasınlar. Çoğu insanın kendi hattında problem çıkıyor, sonra boş yere Ttnet'le zaman kaybedip üzülüyorlar...
Tabii bu Ttnet'in hizmet kalitesini övdüğüm anlamına gelmiyor :) -
quote:
Tamamen aynı kablo bile olsa korozyon vs. olmuş olabilir. Fare bile kemirebilir, şaka değil. Hız problemi yaşayan herkese nacizane tavsiyem öncelikle kendi donanımlarını, kablolarını vs. kontrol etsinler. En azından bunlarda sorun olmadıgına kanaat getirirlerse Ttnet'i arasınlar. Çoğu insanın kendi hattında problem çıkıyor, sonra boş yere Ttnet'le zaman kaybedip üzülüyorlar...
Tabii bu Ttnet'in hizmet kalitesini övdüğüm anlamına gelmiyor :)
Kabloları nasıl kontrol edebiliriz ki ? Bu işi anlayan birinin kontrol etmesi lazım. -
Bende yeni yalın net bağlattım 2 gün önce bende 2mbt i zor görüyorum önceden 6-7yi görmeme rağmen bence sorun bu yalın net ile ilgili bende arıyacağım şimdi -
Çıplak gözle bakabilirsiniz. Bazen "kabak" gibi belli oluyor problem. Örneğin kablonun üstündeki koruma sıyrılmış oluyor, buranın paslandığını görebiliyorsunuz. Ya da ek yeri varsa düzgün birleştirilmemiş oluyor. Bunun gibi şeyler. Hızlıca bir göz gezdirirsiniz, problem yok gibi görünüyorsa teknik servis çağırırsınız.
Sorun yalın net'le ilgili değil arkadaşlar. Sonuçta xdsl'lerin hepsi aynı şey, aynı cihazlardan, aynı şirketten, aynı kablolardan, aynı hizmeti alıyorsunuz. Yalın olduğunda sadece telefon hizmetini kapatıyorlar hepsi bu. Ama şu olabilir, ttnet kendi sisteminde yalın net profili gibi bir şey tanımladıysa ve yeni aboneliklerde "yedirebildiklerine" başlangıçta 1-2 mbit hız veriyorsa, yavaşlık bundan kaynaklanıyordur. Bilinçli olan müşteri arayıp itiraz ediyor zaten. -
Cevap veren bütün arkadaşlara teşşekür ediyorum sorunum çözüldü şuanda 8 megabit hıza sahibim nerdeyse -
Eh hadi geçmiş olsun :) -
quote:
Cevap veren bütün arkadaşlara teşşekür ediyorum sorunum çözüldü şuanda 8 megabit hıza sahibim nerdeyse
Nasıl çözdünüz hocam sorunu?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: kl_emre_1905
quote:
Cevap veren bütün arkadaşlara teşşekür ediyorum sorunum çözüldü şuanda 8 megabit hıza sahibim nerdeyse
Nasıl çözdünüz hocam sorunu?
Hocam hiçbirşey yapmadım aslında sadece bekledim ve bir anda hızım yükseldi
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- 1 yıldan uzun taahhüt cayma bedeli
- türk telekom cayma bedeli ödememek için
- dsl kablosu nasıl bağlanır
- eve fiber kablo çektirme ücreti
- los ışığı yanmıyor
- statik ip nedir
- türk telekom emekli tarifeleri faturalı
- bilgisayar internete bağlanmıyor
- zyxel modem kurulumu
- ağda kayıtlı değil samsung
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X