Şimdi Ara

Yalan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnsanlık onu öldürdü. Gerçekten öldürdü ama. Sanki sizler yaşıyorsunuz gibi bakmayın ordan. Bu kimsenin suçu değil, herkesin suçu. Bu ilk kötülüğü yapanın suçu. İlk üşenme hissini yaşayıp yayanın suçu. Yaşamak kelimesini nefes alıp vermeye, organizmaların canlılığını korumasına indirgeyen o aptal insan türü işte onun suçu bu ve insan onu öldürdü. Böyle yaşamak zorundayız demeyin. Önemli olan bu hayatı nasıl doldurduğumuz demeyin. Bunların hepsi içinizdeki gücü içinizde tutmak için size sarılmış lastik gibiler. O tren garında çocuk annesine gülmüşmüş, herkesin ayrı bi hayat hikayesi varmışmış. Bunlarım hepsi dayatma sonucu artık yalan olduğunu hissetmediğim yalanlar. Yalan olduğunu hissetmediğimiz gerçekler. Seni kandıran gerçekler. En büyük yalanda bu işte. Zenginler tanrıyla yarışmak için can atarlar, fakirler zenginlerin bu yaptıklarına tanrıya şirk koşuyor derler ve dinlerine uymaya çalışırlar. Ben zenginle fakirin yaptığı şey arasında bir fark görmüyorum. İkiside kendine dayatılan gerçek ama yalan hayatlarının sonuçlarına uygun davranıyorlar.

Gerçek ise bambaşka. Gerçek üşengeçliğin, kinin nefretin arkasına saklanıyor. Gerçek duyguların arkasına saklanıyor. Onu saklayan tüm insanoğlu ölmeyi hakeder. Ölmeyi haketmek kelimesini yargılamak için kullanacağın ahlaki yargılar ve değerlerin da hepsi yalan. İşte bu yüzden ölüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunların hiçbiri olması gereken değil.

• Beğendim.
  • Habil ile kabil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok doğru

• tüm insanlar bencildir herkes kendisi için çalışır
    gücü ele geçirmek için yapılacak her şey mübahtır. diğer insanları kendine köle yapmak için yapılan her şey mübahtır.
    yalancılık gereklidir ve aynı zamanda zorunludur. yalancı olmayanın olmadığı tür içinde yalancı olmayan hükümdarlık elde edemez.
    siyaset dolandırıcılığın-sahtekarlığın adıdır ve aynı zamanda da insanın özünü en iyi yansıtan şeydir. siyaset insanın kendisidir.
    siyasetin en ileri noktası, en mükemmel uygulanışı, dindir. yaşamış en iyi siyasetçiler peygamberlerdirler.

italyan düşünür machiavelli'nin okumuş olduğum bir kitabından kendisinin fikirleri ile ilgili aklımda kalanlardan bi özet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SokemoN

Beğendim.

lol oynayacağına şu avatar sorununu halletsen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Matematik Yalan Soylemez
    19 yıl önce açıldı
    Yalan Söylemeyeceksin...
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

tüm insanlar bencildir herkes kendisi için çalışır
    gücü ele geçirmek için yapılacak her şey mübahtır. diğer insanları kendine köle yapmak için yapılan her şey mübahtır.
    yalancılık gereklidir ve aynı zamanda zorunludur. yalancı olmayanın olmadığı tür içinde yalancı olmayan hükümdarlık elde edemez.
    siyaset dolandırıcılığın-sahtekarlığın adıdır ve aynı zamanda da insanın özünü en iyi yansıtan şeydir. siyaset insanın kendisidir.
    siyasetin en ileri noktası, en mükemmel uygulanışı, dindir. yaşamış en iyi siyasetçiler peygamberlerdirler.

italyan düşünür machiavelli'nin okumuş olduğum bir kitabından kendisinin fikirleri ile ilgili aklımda kalanlardan bi özet.

Sen koyu bir müslüman olmana rağmen,çoğu konuda müslümanlığı(daha doğrusu dinleri)dogma olarak kabul ediyorsun. Anlayamadım gitti seni.
    Tam olarak inancını söyler misin?

• Napalım yani N kullanıcısına yanıt
    aslında yukarıdakileri konuya uyacağı için alıntıladım. çünkü machiavelli yaşamış en açık sözlü ve en sert düşünürlerden biridir ve konuyu açan arkadaşın yazdıklarına uyumlu olacağını sandım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.