Şimdi Ara

Yaklaşık 100.000 TL PARANIZ BATSA ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ÖNCELİKLE OKUMAMAZLIK ETMEYİN . CİDDİ TECRÜBE İÇERİR

Arkadaşlar herkese selamlar.Yıllardır bu forumdayım .Her gün girerim.Az çok tanırsınız zaten buralardan . 2011'in başında başımıza gelen bir olayı anlatmak istiyorum.Bu konuyu ilk defa açıyorum.Herşey bittiği için ...

2011 yılında Avcılar'da , B.Manço Kültür Merkezi yanında , Katami Döner adlı bir restaurant vardı.Babam aylık +3.000 TL maaş alan biri .Pek bir işte yapmıyor.Ayda bir çalıştığı yere gidip , yurt dışından gelen Kontenyar'ları belgeliyor - girdi , çıktı - Maaşını alıp dönüyor . Bundan sıkıldığından dolayı - kendisi 63 yaşında - Avcılar'da yukarıda bahsettiğim dükkanı işletmek istedi.Uzun arayışlardan sonra bulmuştu burayı.Köşe parası olarak * dükkanı işleten adam önce 250.000 TL 'den kapı açtı.Babam 200.000'e verirse alırım diyordu.Daha sonra adam 150.000'e düştü . Babam 50.000 TL aşağısını duyunca bütün vücudunu ürperti almıştı.En son 100.000'e düştü adam.

Bu dükkan 3 ortak alındı.Babamın 45 senelik çocukluk arkadaşı (benim amcam sayılır.Babam kardeşlerinden daha çok değer verirdi.). Babam , Kardeşi diyebileceğim Amcam ve İşletmeci bir ÇAKAL ...

Dükkan alındıktan sonra , olaylar oldu da oldu.Hiç bir zaman para lafı yapmayan Babam ve AMCAM , aile kışkırtmaları sonucu bozuldular.Kendisi Norveç'te yaşıyor ve Amcamın ; evinin , banka hesaplarının , anahtarının sahibi babam rest çekti ve küstüler.Şuan ona son yaklaşık 10.000 TL borcumuz kaldı.Dışarıdan da 12.000 TL alacağımız. Babam o parayı verdikten sonra bir daha asla konuşmayacağına - ki konuşmuyor - mezarına bile gitmeyeceğine yemin etti.

Babamın amcasıyla , babamın arkadaşı'nın ablası evliler.Yani arkadaşlıkları ailesel yönden de bağlı.Yalnız babamın amcası ve eşi babamı gram sevmezlerdi . Yıllar boyu samimi söylüyorum hep kışkırttılar birbirlerine ama gram bir bozulma olmadı arkadaşlıklarında .Birbirlerne bakıp gülerledi bu kışkırtmalar sonucu , taki bu olaya kadar .

En son küstüler . Biz 3 ortak girdiğimiz işte ; 100 . 000 TL'yi cepten ödeyen taraf olduk. Yani 33.000 TL'lik payın 2 katını daha ödedik . Dükkan bize kitlendikten sonra 3 kere ortak değişimi oldu.Kokoreççi oldu tam para kazanırken bu seferde ortağın başına birşeyler geldi , dükkanı bırakıp gittiler.Daha çok olaylar var .Babamın ve Amcamın karşılıklı hataları ama onları yazarsam sıkılırsınız.Zaten gayet uzun oldu.

*İşletme mekanını herşeyiyle satın almak .Müşteri / Malzemeler / İşçi vs.

*** Siz +3.000 TL kazansanız.Eviniz , Arabanız olsa.Böyle bir iş yapar mısınız ? *** Sonuç olarak kazanımlar ise ;

1 - ASLA AILEYLE ALIŞVERİŞ YAPMAMAK
    2 - İŞİN BAŞINDA NE OLURSA OLSUN HER ZAMAN DURMAK
    3 - ASLA ORTAK İŞ YAPMAMAK
    4 - AILE SOZU DİNLEMEK ( Eş - Çocuk ; Ki bu hala babam için geçerli değil )

• Pek birşey anlayamadım açıkçası
  • Özet geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticaret işi bambaşka. Ya tek tabanca işe başlayacaksın ya da hiç.
  • Şimdi ne yaptınız ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rothture

Şimdi ne yaptınız ?

Borcu ödedik.Bizim Allah'a şükür bir sıkıntımız yoktu.Babam iyi kazanıyordu Allah'a şükür ancak kendi hatasından bu durumlara geldi.Yoksa yine parasını alıyor.Sadece Satranç tahtasında Vezir'i çabuk kaybetti

Not : dükkan battı
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheMarjinaLs

quote:

Orijinalden alıntı: Rothture

Şimdi ne yaptınız ?

Borcu ödedik.Bizim Allah'a şükür bir sıkıntımız yoktu.Babam iyi kazanıyordu Allah'a şükür ancak kendi hatasından bu durumlara geldi.Yoksa yine parasını alıyor.Sadece Satranç tahtasında Vezir'i çabuk kaybetti

Not : dükkan battı

Geçmiş olsun hocam ...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ortaklık çok zor iş hele yakın bir arkadaş yada akraba ile ortak olacaksan çok daha zor.Yaşadım oradan biliyorum bir daha arkadaşla akrabayla ortaklık asla
  •  Yaklaşık 100.000 TL PARANIZ BATSA ?
  • Geçmiş olsun..
  • 3-4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.