Şimdi Ara

YAKIT VE PERFORMANS VERİLERİ !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
1.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle merhabaşar herkese.Bende 2009 model civic 1.6 dream var. Bu sabah İstanbuldan Boluya gitmek üzere hareket ettim, Boluya giderken yakıt tüketimine fazla ilgi göstermedim doğrusu genelde ortalama hızım 180/210 km.h arası değişti yol durumuna göre. ama 180 km nin altına hiçbir şekilde inmedim (gişeler hariç ) Boluya gittiğim zaman direk hiç bir yere uğramadan benzin almaya gittim ve tam 100.08 tl lik benzin aldı kat ettiğim yol 325 km.Ortalama yakıt tüketimi 10,1 dir. Buraya kadar herşey normal. Fakat gel gelelim performansına, arabaya ne yaptıysam 210 u geçiremedim ve 6,000 devirde kaldı. Benim arkadaşım 239 km ye çıktığını söylüyor ama malesef o hıza ulaşamadım biraz şaşırdım. Motorunumu açamadım desem ama yeni nesil arabalarda motor açma diye bişey olmadığını söylediler. Acaba performansı normalmi yoksa anormalmi ? Akşamda istanbula dönerken 130/140 km.h arası geldim ve ortalama yakıt tükerimi 6.1 olarak gösterdi. yarım deponun üstünde 1 veya 2 kutu daha vardı çok ekonomik yaktığını düşünüyorum. Benim sadece performans konusu aklımı karıştırdı biraz yardımcı olursanız sevinirim..
    (Arabada 4 kişiydik.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbolu -- 2 Nisan 2009; 21:09:17 >

• Civicle ve 4 kişiyle 240 yapmak (yokuş aşağı olmamak kaydı ile) Kavak ağacında hamsi avlamak gibi olur herhalde
  • İnternette vardı bi tane 239 yapan Civic videosu yalnız yokuş aşağı olmadan veya motora müdahale etmeden 1.6 Civic'in o hıza ulaşması pek mümkün değil. Aracın durumuna göre 210-220 civarı hızlara ulaşabilirsiniz ancak üstü için anormal şartlar gerekir.
    Ancak yakıt tüketimide anormal 180km/h hızla 15 litrenin üzerinde yakması gerekir diye düşüüyorum.
  • caddy ile 240km hıza çıkanlar var
    sallamayla olmuyor evet yeni civic
    209km hızı geçemiyor bende denedim
    camdan düşergibi yolda bilemem 239u
    eski civic daha hızlı vede daha seridir
  • Yokuş aşşa olmadıktan sonra zor o hızlara çıkmak ... 210-220 arası kabul edilebilir.... ki sizde 210 yağmışsınız hiç fena değil...
  • C sınıfı ve 1.6 motor için normal hızlar..

O değilde yakıt tüketimi çok çok anormal geldi bana...

supremum'un dediği gibi 15 lt nin üzerinde bir rakam çıkması gerek...
  • Valla pek ortalamalardan anlamam ama arabanın gösterdiği yakıt tüketimi o kadardı..
    quote:

Orjinalden alıntı: akayogullari

C sınıfı ve 1.6 motor için normal hızlar..

O değilde yakıt tüketimi çok çok anormal geldi bana...

supremum'un dediği gibi 15 lt nin üzerinde bir rakam çıkması gerek...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bence yakıt tüketimi normal ben 140la boludan ankaraya geldim yaklaşık 200km 45 lira yaktı 120yle ankaradan boluya gittğimde ise 35 lira arabada 2 kişiydik çokta yüklü değildi
    bence 4 kişi için 210km hız ve 100liralık yakıt tüketimi normal
    ama araç yokuşlarda yığılıp kalıyor oda bi gerçek
  • 180km/h hız ortalaması ile giden bir benzinli araç kesinlikle 15 litrenin üstünde tüketir.
    Kaldı ki 1.6 standart bir araçla üstelik ülkemiz yollarında 325km'lik yolu 180km/h hız ortalaması ile gitmek mümkün değildir. Çünkü bir şekilde hızınızın 140'a düştüğü her saniye için aynı saniye kadar 220 ile gitmeniz gerekir. Herhangi bir şekilde kamyonun arkasında bir dakikalığınada olsa 90'a düşülürse işimiz çok daha zor olur. (1 dakika 90 ile gidildiğinde 2.5 dakikadan daha uzun bir süre 210 ile gidersek veya 1 dakika 270 ile gidersek 180 ortalamayı kaçırmamış oluruz.)

Açık konuşayım 180km/h ortalama hızla ki bu 325 km yolu 1 saat 50 dakikada almak demektir. Civic'in tam dolu deposunun (50 lt) bu 325 km yolu tamamlayabileceğini sanmıyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Ben yol bilgisayarına güvenmem

Şimdi benim aracım 1.6 16V Fİat Marea şehir dışı 5,8 LT şehir içide maksimum 10 LT yakıyor.
    140km/h ile gittiğinde 100km de çeyrek depo benzin yakıyor.Depom 60LT buda 15LT yapıyor

Arkadaş amma hesap çıkarmış okurken bile kafam karıştı.Ben olsam hesaplayamazdım.Bravo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akayogullari -- 3 Nisan 2009; 14:36:35 >
  • 180km ortalama ile gitmek çok büyük bir iştir... yolda giderken 5-10 kere 200 e çıkmaya benzemez..
  • quote:

Ben yol bilgisayarına güvenmem

Şimdi benim aracım 1.6 16V Fİat Marea şehir dışı 5,8 LT şehir içide maksimum 10 LT yakıyor.
    140km/h ile gittiğinde 100km de çeyrek depo benzin yakıyor.Depom 60LT buda 15LT yapıyor

Arkadaş amma hesap çıkarmış okurken bile kafam karıştı.Ben olsam hesaplayamazdım.Bravo

Yalnız depo göstergeleride tam doğru göstermiyor. Bazı depoların ilk çeyreği, bazılarının orta kısmı bazılarının ise son çeyreği bereketli olur.
    Mesela ben depoyu doldurduğumda (uzun yolda aynı hızla sbt 85-99) gösterge yarıya düşene kadar 420-440 km yol yaparım yarım depo kaldığı andan itibaren sonrasında ise ışık yanana kadar 350 km falan ancak gidiyor.

• bencede harika bi matematik ortaya koymuş.
    quote:

• vallahi bravo sana üşenmemişsin bu hesapları yapmışsın teşekkür ederim. İlla ki kamyon arkasına takılıyosun dolayısıyla hızında düşüyor. Bu kadar da kasmadım ben kaba taslak hızımı aktardım sadece..
    quote:

Orjinalden alıntı: supremum

180km/h hız ortalaması ile giden bir benzinli araç kesinlikle 15 litrenin üstünde tüketir.
    Kaldı ki 1.6 standart bir araçla üstelik ülkemiz yollarında 325km'lik yolu 180km/h hız ortalaması ile gitmek mümkün değildir. Çünkü bir şekilde hızınızın 140'a düştüğü her saniye için aynı saniye kadar 220 ile gitmeniz gerekir. Herhangi bir şekilde kamyonun arkasında bir dakikalığınada olsa 90'a düşülürse işimiz çok daha zor olur. (1 dakika 90 ile gidildiğinde 2.5 dakikadan daha uzun bir süre 210 ile gidersek veya 1 dakika 270 ile gidersek 180 ortalamayı kaçırmamış oluruz.)

Açık konuşayım 180km/h ortalama hızla ki bu 325 km yolu 1 saat 50 dakikada almak demektir. Civic'in tam dolu deposunun (50 lt) bu 325 km yolu tamamlayabileceğini sanmıyorum.

• quote:

Mümkünse en ideali tamamen dolu depoya 100km sonra tekrar dolum yapmak ama .. Bazen imkansız çoğu zamanda gereksiz oluyor

• quote:

[Yalnız depo göstergeleride tam doğru göstermiyor. Bazı depoların ilk çeyreği, bazılarının orta kısmı bazılarının ise son çeyreği bereketli olur.
    Mesela ben depoyu doldurduğumda (uzun yolda aynı hızla sbt 85-99) gösterge yarıya düşene kadar 420-440 km yol yaparım yarım depo kaldığı andan itibaren sonrasında ise ışık yanana kadar 350 km falan ancak gidiyor.

@ supremum

Aracının hakkını yeme;

Yarım depo ile 440km gittikten sonra ışık yanana kadar 350km daha gidiyorsan ışığın yanmasıyla deponun tamamen bitmesine kadar en az 60-70 km daha gidersin.

Yani iyimser bir hesapla 440km + 350km + 70km = 860km menzilin var.

Tabi bunu denemek biraz risk almayı gerektiriyor

• adana mersin arası otobanı 75 km hız yapılabilecek bi yoldur..
    full depo lpg li çıktım yola 180-200 km arası yol aldım sonuç 16.90 lt lpg; benzine endekselesk sanırım 10-12 arası bi değere ulaşabiliriz..
    aracım 1998 1.6 corolla bu sonuç bu gün gerçekleşti tam da konunun üstüne denk geldi.
    10 lt mantıksız geldi..
  • quote:

Orjinalden alıntı: esmerce

quote:

[Yalnız depo göstergeleride tam doğru göstermiyor. Bazı depoların ilk çeyreği, bazılarının orta kısmı bazılarının ise son çeyreği bereketli olur.

@ supremum

Aracının hakkını yeme;

Yarım depo ile 440km gittikten sonra ışık yanana kadar 350km daha gidiyorsan ışığın yanmasıyla deponun tamamen bitmesine kadar en az 60-70 km daha gidersin.

Yani iyimser bir hesapla 440km + 350km + 70km = 860km menzilin var.

Tabi bunu denemek biraz risk almayı gerektiriyor

Işık yandığında benzincinin pompasının kalibrasyonunda hata yoksa tam 41 litre alıyor. Depo 50 litre. Işık yandıktan sonra ş.dışı 150 km rahat giderim ama yandığı gibi doldururum depoyu. Böylelikle benzinliklerin güvenirliklerinide test etmiş oluyorum. 41'den fazla koyarsa kazık yedim anlamına geliyor.

• @ supremum;

Şaka diyorum zaten ışık yanmasını beklemesen en iyisi malum..
  • ne oluyor gene birisi 280 basmış
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.