Şimdi Ara

Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
22.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracinin yakit tuketimini litre olarak hesaplayamayanlarin tuketimi kurus olarak soylemesi...
  • Symbol 1.2 benzin şehir içi trafikli kısa mesafeli klimalı kullanım 8 - 8.5 litre(ort hız 15 km)
    Normal şehir içi kullanım 6 - 7 litre(o.h 30)
    Uzun yol basarak kullanım 5 - 6 litre(110)
    Uzun yol sakin dikkatli 4 - 4.5 litre(60)
    Km az yaparım yılda 3-5 bin, dizel tercih etmedim LPG gerek duymuyorum .
    Herkes yalan yanlış söylüyor şehir içi gerektiğinde 50 kurusu da geçer dikkat edersen uzun yolda 30 kuruş altına iner . Şimdi benim araba 25 kuruş yakıyor diyen varsa inanmayın siz kendi verilerinize bakın bir problem görüyorsanız fazla yakacak hatalar yapıyorsunuz veya hızlı şoförsünüz . Hızlı iseniz yakıtı hesap etmeyin düşünmeyin aklı dikkati yola verin. Dipnot euro 4 tip 1.5 DCI ile 1300 km yi 3.6 ortalama (70 hız) ile tamamlama rekorum. Yeni nesiller daha cimri yakıtta. Varın siz hesaplayın yakıtı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsyncvr -- 3 Ağustos 2019; 16:57:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

Bu mesaj silindi.
    Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor
    Ben ne yapayım? Dizel çakmakla yanmıyor...
  • Çünkü yalan söylemek hiç kimsenin umurunda değil. Alışılmış, çok rahatız bu konuda.
  • akyurt kullanıcısına yanıt
    bunları söylüyorsun ama sende de dizel araç var ne hikmetse.
    artık dizel araçların belli bi bölümü avrupa birliğinde kullanılması yasaklandı, cevreye verdiği zarar çok fazla.
    sende tüplü ve öfkeli ol hayata katkıda bulun.
  • estaba kullanıcısına yanıt
    Benimkinde yazılım ve kat iptali yok egzos emisyondan geçti lpgli alıp arızasıyla uğraşacağıma ya da az yaksın diye 1.0 ecoboost benzinli alacağıma varsın yasaklanan sistemi kullanalım.
  • Hocam herkes yalan söylüyor demeyelim de... insanlar neyi hesapladıklarını bile bilmiyor, algı sıfır, farkındalık sıfır! Adam mesela depo 64 litre alsa, 300 liralık doldursa nerdeyse full gösterir ya, onu da depo ibresi ortaya gelince 30 litre yaktı sanıyor. Halbuki en az 42 litre falan gider, ibreler doğru orantılı gösteremezler. Ordan yanlış hesaplıyor işte. Yani buna yalancılar diyip üzerini kapatmayalım. Ağır olacak ama zeka özürlüler desek daha doğru olur.
  • Bunu diyen arkadaşlar en son 2016 senesinden önce arabayı ilk aldıklarında hesaplamayı yaptıkları için böyle oluyor. Onlara göre benzinli araçlar hala 15 litre yakmakta, 1.0 benzinli araçlar da çekmemekte.
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Accent eramız 2006 1.4 60 lt tank var hocam. Kışın benzini su gibi içiyor 10 dk rölantide çalışıp lpg ye geciyor 5 dk sonra hararet ibresi yükseliyor kısın gun dogmadan olan sabah zamanında 100 tl lpg alırız her seferinde 33-35 lt gibi eder kırmızı yanıncaya kadar 450-500 km yol gider. Arada da 50 tl benzin alırız tamam az yakıyor,masraf çıkarmıyor diye satmadık 40 binden 155 bin e geldi.
  • Bizde 100 tl lik lpg atıyoruz.
  • benim araba 12000 cc 310 beygir 1200 tork nereye gidersem gideyim 2.75 TL yakıyor yakıt ortalamasıda 100 kmde 50 litre

vergisi yok sigorta kasko yok bakımı yok otopark parası yok şoförüm bile var hepsi içinde gideceğin yere kadar 2.75 TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: crow in cornfield

Bu mesaj silindi.
    Nasıl bi genelleme bu

1.6 atmosferik LPG "gerçek şehir içinde" 10 litre rahatlıkla yakar

Çevreyolunda gidip gelmeyi şehir içi saymıyorum.

Eski aracım 1.6 otomatik cruze 13 litre LPG yakıyordu, astra 1.6 da aynı şekil yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 3 Ağustos 2019; 20:49:24 >
  • Aracım 2014 mini Cooper 1.5 benzinli
    Şehir içi 8.5 litre ( güncel fiyatla 60krş) en az yakıyor gaza yüklenmezsem
    Şehirler arası 6-7 değişiyor

Motorum Honda pcx 125 2 litre yakıyor zavallıcık :)
  • Toplumda zengin olmak kötü bir şeymiş gibi bir algı var. Birine ''ooo bunu aldığına göre baya zenginsin'' dediğinizde herkes ''yok be aga anca denkleştiriyorum'' gibi kendini savunmak zorunda hissediyor.

5.000 liraya dövme yaptırıyorsunuz, ''Neee ben bu dövmeyi 2.000'e yaptıran birini bulurdum'' diyen

80.000'e araba alıyorsunuz, ''Neee ben bunu 70.000'e ayarlardım sana'' diyen

10.000'e mutfak dolabı yaptırıyorsunuz, ''Neee bana söylesen sana 8.000'e yapan yer bulurdum'' diyen birileri oluyor hep. İnsanları, parası var diye veya kazık yediğini düşündürerek kötü hissettirmeye çalışıyorlar. Bu yüzden çoğu insan aldığı ürünü, daha karlı almış gibi söylüyor.

MİLLETİN PARASI VAR HARCIYOR SİZE Mİ DÜŞTÜ HESABI
  • 20 kuruş mu? Şuan da motorların bi kısmı bile 20 kuruş yakamıyor gülünç duruma getirmesinler kendilerini.(3lt/100km güncel benzin ile (1lt=6.91 TL)21 kuruş civarı yakıyor.Hybrit araçlar dahil bu kadar az yakmada başarılı değil.
  • 1.5tdci courrier yaz aylarında istanbulda klima full açık karma tüketim. 5.8lt/100km.

Köprü trafiği de var 120km/s hız ile otoban da. Harbi karma tüketim yani.
  • Yakıt tüketimi konusunda herkes yalan söylüyor

Böyle konuşsunlar
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.