Şimdi Ara

Yakıt Tüketimi: 1,5 DCI vs 1.6 TDI... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam dci de tdi de kullandım,

    dci Clio ve Fluence

    tdi Polo kullandım,

    dci 1-1,5 lt arasında daha az yaktı,

    tabi söylediğim değerler neredeyse 0 km araçlar için,

    eski bir dci ile yeni bir tdi arasında 0,5-0,7civarı fark olur diye düşünüyorum.

    her şekilde yakıt tüketiminiz artacak bunu bilerek yola çıkın,

    yakıt tüketiminizi azaltmak istiyorsanız yeni bir dci tercih etmelisiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kizilok

    bi yandanda dci kalırsam yeni kasa clio 2. el bakarım diye düşünüyorum seattan vazgeçersem...Dediğim gibi benim için en ama en öncelik yakıtı...

    Yakıt birinci tercihinizse clio 4 dci tam size göre.
    Günlük 64 km yol yapıyorum ortalamam soğukların başlamasıyla 3,9'a yükseldi.Ortalama km ise bakmadım ama 38-40km/h arasıdır.
  • zamanla turbo sıkıntısı yaşandığını ve arkadaşımın ağır bir şekilde muzdarip olduğunu biliyorum.
    araç 2013 208.
    yakıt da 7.0 litre seviyelerindeydi.
    kullanıma bağlı oldugunu dusunmuyorum ayrıca şehir içi kullanım minimum seviyede.
    memur kendisi taşrada kullanıyor.
  • DCI yi kimse tahtından indiremez hani bir kaç yüz km eksik HDİ yetişir ama TDI ve özellikle TDCİ kaçın TDI hakkında pek bilmiyorum bir şey demeyim TDCİ focus vardı abimde 245 liraya 700 km zor gidiyordu, şimdi bizim arabamiz c5 HDİ motor var 300 liraya 1050-1070 gidiyor zar zor ama önceki arabamiz daciaydi 1.5 dci 220 liraya 1250 km yol gittigimizi bilirim daha içinde 90 km falan gidecek benzin vardı buna gore yap hesabını işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Deltoid- -- 24 Aralık 2014; 21:50:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni tdi eski dci den az yakar. Rahat olun. Daha da az yakmak istiyorsanız yeni 1.6 cdti astra alın 110 bg lik olandan. Çok az yakıyor gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakıt konusu açısından forumdaki genel kullanım verilerine göre 8v olan hdi lerin başarısının çok yüksek olduğunu biliyorum. Renault araçlar muadillerine göre genelde daha hafifler ve dci motorlar yakıt ve performans açısından gerçekten başarılı. Kullanım tarzınız biraz agresif ise renault araçlara yönelmeniz sakin kullanıyor iseniz citroen pejoya yönelmeniz mantıklı olur. (uzun kmler boyunca test etmedim. Forumdan edindiğim genel kanaat). Senelik bakım masraflarını ayrıca parça masraflarını mutlaka göz önünde bulundurun. Dpf gibi bakım ihtiyaçları önemli. Yoksa ekonomi yapayım derken yapamayabilirsiniz. Eğer küçük illere yolunuz çok düşüyorsa servis ağını mutlaka göz önünde bulundurun. Bu şartlar bende Renault markasına yönelme ihyiyacı oluşturuyor. Wv golf 6 tdi 105 hp sahibiyim. Benzer şartlarda renault dci motora göre yaklaşık 0.5-0.8 lt fazla tüketiyorum. Ama aracım en az 100 kg daha ağır ve 15 hp daha güçlü.
    2. Bir olay aracın konfor ve güvenlik durumu. Artık çarpışma standartları belli kriterlere sahip ancak yoldaki kullanım dinamikleri kaza açısından bence cok önemli. Daha önceki mk4 mondeomla 2 kere ciddi olabilecek kaza atlattım. Eğer b sınıfı bir araç ile aynı duruma kalsam kurtarma ihtimalim daha azdı. 90 hp olan focusları da incelemekte fayda var yanlız Donanım olarak geri kalacaktır. Çok fazla yol yapıyorsanız senelik 500 tl fark için konforu sizce daha yüksek olan araçtan vazgeçmeyin derim. Araba almak brnim gibi pimpirikli insanlar için zor seçim. Allah yardımcınız olsun.

    edit:renault araçlar aynı grupta değerlendirilen araçlarla benzer ağırlıklarasahipmiş. yanlış biliyormuşum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 25 Aralık 2014; 21:53:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben farklı bir şeyden bahsetmek istiyorum. Yeni motorların az yakma sebebi daha yüksek torku daha düşük devirde vermesi. Mesela 260 Nm torku 1750-2500 devir aralığında veriyor. Araç tabiri caizse "kafa atıyor" ama nefesi çabuk kesiliyor. Sizin kullandığınızla aynı mı bilmiyorum, bendeki Euro 3 dCi 200 Nm torku 2000-3500 devir aralığında veriyor. Deneme sürüşlerinden sonra arabama bindiğimde kendi aracımın daha doğrusal hızlandığını farketmiştim. Bu deneyimden sonra yeni nesil turbo dizellerin özellikle kilosu fazla araçlarda doğru ayarlanmış bir otomatik şanzımanla kullanılması gerektiğini düşünüyorum.
  • 100km de 0.5 lt en fazla o da uzun yol farkı olur. Daha az olması da muhtemel. Neticede hacim aynı sınıf aynı otomobil ağırlıkları hemen hemen aynı. 100 km de 1.5 - 2 lira fark için kim sevdiği arabayı almaz da sırf az tüketim için dci ya da hdi motorlu bir araba bakar. Bu kadar masrafı takıyorsanız toplu taşıma kullanın. Sözüm geneldir kimse üzerine alınmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetiner19

    Yeni bir dci olsa belki arada 0,2-0,3 litre fark olurdu.

    Ama yeni bir tdi eski bir dci'den az yakabilir.

    Tdi ekonomik bir motordur

    Octavia 1.6 tdi kullanıyorum eski aracım 1.5 dci megandı. Tüketim 1.5 litre kadar megane lehine sürüş stilim aynı hep, ha bunda octi nin fazla agırlıgı da etken tabi.

    Şu da var octinin 1.5 litre yakmasına değer megane 2 ye göre araba çünkü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ruoja

    zamanla turbo sıkıntısı yaşandığını ve arkadaşımın ağır bir şekilde muzdarip olduğunu biliyorum.
    araç 2013 208.
    yakıt da 7.0 litre seviyelerindeydi.
    kullanıma bağlı oldugunu dusunmuyorum ayrıca şehir içi kullanım minimum seviyede.
    memur kendisi taşrada kullanıyor.



    Valla su an içinde oturmuyor olsam inanırdım. Full istanbul içi normal kullanım 5.5 biraz az basınca 5 yakıyor manueli. Arkadaşta e hdi var o daha da az yakıyor. Turbo sorununu ise ilk defa duydum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Yakıt konusu açısından forumdaki genel kullanım verilerine göre 8v olan hdi lerin başarısının çok yüksek olduğunu biliyorum. Renault araçlar muadillerine göre genelde daha hafifler ve dci motorlar yakıt ve performans açısından gerçekten başarılı. Kullanım tarzınız biraz agresif ise renault araçlara yönelmeniz sakin kullanıyor iseniz citroen pejoya yönelmeniz mantıklı olur. (uzun kmler boyunca test etmedim. Forumdan edindiğim genel kanaat). Senelik bakım masraflarını ayrıca parça masraflarını mutlaka göz önünde bulundurun. Dpf gibi bakım ihtiyaçları önemli. Yoksa ekonomi yapayım derken yapamayabilirsiniz. Eğer küçük illere yolunuz çok düşüyorsa servis ağını mutlaka göz önünde bulundurun. Bu şartlar bende Renault markasına yönelme ihyiyacı oluşturuyor. Wv golf 6 tdi 105 hp sahibiyim. Benzer şartlarda renault dci motora göre yaklaşık 0.5-0.8 lt fazla tüketiyorum. Ama aracım en az 100 kg daha ağır ve 15 hp daha güçlü.
    2. Bir olay aracın konfor ve güvenlik durumu. Artık çarpışma standartları belli kriterlere sahip ancak yoldaki kullanım dinamikleri kaza açısından bence cok önemli. Daha önceki mk4 mondeomla 2 kere ciddi olabilecek kaza atlattım. Eğer b sınıfı bir araç ile aynı duruma kalsam kurtarma ihtimalim daha azdı. 90 hp olan focusları da incelemekte fayda var yanlız Donanım olarak geri kalacaktır. Çok fazla yol yapıyorsanız senelik 500 tl fark için konforu sizce daha yüksek olan araçtan vazgeçmeyin derim. Araba almak brnim gibi pimpirikli insanlar için zor seçim. Allah yardımcınız olsun.

    Meganenın boş ağırlığı ile golfun boş ağırlığı arasında fark yoktur. Bir önceki ile kıyaslıyorsanızda 50 kg anca fark var. Güncel versiyonda 110 beygir üreten araçlar var. Eki kasalarda da 80 den 115ps e kadar çeşitli motorlar kullanıldı. Bunların yakıtıda uzun süreli kullanıcılara göre tdi 105 den az.


    Bana göre verileri yarı doğru yarı yanlış söyleyerek saptırıyorsunuz. Renaultun araçları hafif değildir. Gözünüzle tartıyorsanız bilemem.


    Ayrıca bu motorların b segmentinde olanları biliyorum ben. Tdi klimalı açık olunca ve trafiğe girince çok yakıyor. Bu fark 1 litrenin altında değil üstünde. Tdi motorun yakıtı ancak uzun yolda iki aracıda hız sabitleyici ile kullanırsanız dci ye yakın olur. B segmentinde kullanılanlarından 90hp olanlarda dci motor kullanıken daha az devir çevirme ihtiyacı hissettiğinizide söylemeliyim.




  • Foruma üye oldum olalı şunu çok net anladım ki; insanlar yapıcı yorumlardan çok vw gurubu araç soranlara aracı kötülemek için buradalar. Eski bir tdi kullanıcı olarak söylüyorum. Tdi muhteşem seviyede performanslı ve ekonomik bir motordur. Ama güzel ülkemde kalitesiz olana aşık olunduğu için renault'lar, doğanlar, şahinler her zaman revaçta olacaktır. Arabaya mı binmek istiyorsunuz eşşeğe mi.? Cevap eşek ise buyrun fransız araçları sizi bekliyor.


    Eksileri alalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Deltoid- kullanıcısına yanıt
    Fordu'un 1.6 tdci ve 1.4 tdci motoru citroen-peugeot 1.4 hdi ve 1.6 hdi motoru ile aynı motor...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boraycan

    Fordu'un 1.6 tdci ve 1.4 tdci motoru citroen-peugeot 1.4 hdi ve 1.6 hdi motoru ile aynı motor...

    Bir kaçggün bekleyin arkadaşım gelsin onun cmax 1.6 TDCİ bizim c5 fulleyip buraya koyacağım görürüz ayni motor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Deltoid- kullanıcısına yanıt
    Farklı araçlarla yakıt mukayesesi yapman aynı motor oldukları gerçeğini değiştirmiyor...

    Aynı motor oldukları için aynı şartlarda yakın değerler verirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bir 1.6 90 hp tdi kullanicisi olarak bir kac sey eklemek istiyorum.

    bu motor biraz sesli mi calisiyor sanki? sirkette dacia ve kangoo var. yan yana gelince benimki sanki badford gibi kaliyor..

    yakit sarfiyat durumuna gelince, cok kilit trafige denk gelirsem 6,5 litreye bile cikiyorum. ama soyle sabah aksam cevre yolu trafigi hafif akarcasina 5-5,2 lt arasinda gidip geliyor. gunde 50 km yol yapiyorum. o nedenle dizel tercih etmistim, bir de araba aksin cok zorlamasin diye de 1,6 olsun istedim. ama her gun bu kadar gitmeyecek olsaydim asla dizel aracin yanina yaklasmazdim. yalitim ne kadar iyi olursa olsun (BMW gibi luks araclarin dizellerinin konforunu bilemem tabi ben kendi capim icin konusuyorum) dizel motor bence hususi arac icin iyi degil. bir daha da yanina yaklasmam. her sabah arac calistiginda degisik degisik sesler paranoyak yapti beni. sanki bir ben duyuyorum gibi. bir gun islik calar, bir gun ugultu gelir, iyice manyak etti.

    neyse konunuzu fazla dagitmadan yaziyi burada keseyim.. bu arada varsa ayni aractan kullanan ozelden iletisim kursun lutfen. onlara soracak cooook sorum var.




  • Ağırlık konusunda haklı olabilirsin. Şu an mobildeyim. Benim aracım golf 6 yeni nesile göre 100 kg zaten daha ağır. O yüzden eski nesille kıyasladım. Aracımı belirtmiştim. Ağırlık için Şu an mobildeyim. Bilgisayara geçince sitesinden bakacağım. Ayrıca arabanın hafif olması kötü birşey değilki. Aynı burulma gücüne dayanabilecek aynı kabin güvenliği sağlayabilecek aynı konforu donanımı sağlayacak teknoloji kullanılırsa çok daha iyi birşey. Ben reno hafif kötü diye bişey yazmadım. Reno genelde sınıfına göre daha hafif araba üretiyor ve motoru da başarılı sonuçta daha az yakıyor dedim. Araç kiralayıp dci motoru kullanmıştım. 90 hp fluanceydi Evet az yakıyor ancak benzer kullanımda ben 1ltden daha az fark gözlemledim. Ayrıca 90 hp focus ta kiralayıp kullandım fluance ile benzer tüketim yakaladım. Dizel fiesta ile fluance ve focusa göre 0.4 lt daha az yaktım. Kullanıma göre kişiye göre mutlaka fark değişir. Otomobili babam gibi kullanabilirseniz fabrika verilerinin altını da görebilirsiniz. İki araç arasındaki fark ta daralır. Eleştiriniz için teşekkür ederim yanlışım var ise düzeltecem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayihani -- 25 Aralık 2014; 20:30:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kayihani

    Ağırlık konusunda haklı olabilirsin. Şu an mobildeyim. Benim aracım golf 6 yeni nesile göre 100 kg zaten daha ağır. O yüzden eski nesille kıyasladım. Aracımı belirtmiştim. Ağırlık için Şu an mobildeyim. Bilgisayara geçince sitesinden bakacağım. Ayrıca arabanın hafif olması kötü birşey değilki. Aynı burulma gücüne dayanabilecek aynı kabin güvenliği sağlayabilecek aynı konforu donanımı sağlayacak teknoloji kullanılırsa çok daha iyi birşey. Ben reno hafif kötü diye bişey yazmadım. Reno genelde sınıfına göre daha hafif araba üretiyor ve motoru da başarılı sonuçta daha az yakıyor dedim. Araç kiralayıp dci motoru kullanmıştım. 90 hp fluanceydi Evet az yakıyor ancak benzer kullanımda ben 1ltden daha az fark gözlemledim. Ayrıca 90 hp focus ta kiralayıp kullandım fluance ile benzer tüketim yakaladım. Dizel fiesta ile fluance ve focusa göre 0.4 lt daha az yaktım. Kullanıma göre kişiye göre mutlaka fark değişir. Otomobili babam gibi kullanabilirseniz fabrika verilerinin altını da görebilirsiniz. İki araç arasındaki fark ta daralır. Eleştiriniz için teşekkür ederim yanlışım var ise düzeltecem

    Megane 2 ilk kez 2003 yılında yola çıktı. Rakibi golf 5 idi.
    Magane 3 2009 yılında neredeyse golf 6 ile aynı anda piyasaya çıktı.

    Yani golf 6 direk olarak megane 3 e rakip.

    Renault ürettiği hafif araçlar aslında zamanına göre normal ağırlıktaydı. İnsanların kafasında "r" serilerinden kalma bir hafiflik olgusu var. Sonuçta 2000 li yıllara kadar r9 üretildi(3. dünya ülkeleri için) ancak o aracın kökenleri 1980 ler ortasıydı ve o zamanki golfe bakarsanız o da çok hafif bir araçtı.

    Ayrıca arabam.com un verilerine göre golf 6 1.6tdi dsg ile golf 7 1.6 tdi dsg arasında 24 kg fark var. Sırayla 1337kg ve 1313 kg.




    Ben c segmenti araç alacak olsam almak isteyeceğim modeller arasında golf ilk sırada olurdu. Ama öte yandan renault dizel motorları gerçekten efsane. Ancak bir araçda sadece motoru için alınmaz. Hele bir marka avrupaya farklı kalitede araç bize farklı kalitede araç üretiyorsa o markadan araç ekonomik koşullar elverdiği sürece alınmaz. Renault resmen hintli, çinli muamelesi yapıyor bize.




  • hocam golf 6 nın resmi bir ağırlık verisini bulamadım. detaylı aramak için şu anda zamanım yok. güncel ağırlıklar dediğiniz gibi benzer. yanlış biliyormuşum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyradel

    100km de 0.5 lt en fazla o da uzun yol farkı olur. Daha az olması da muhtemel. Neticede hacim aynı sınıf aynı otomobil ağırlıkları hemen hemen aynı. 100 km de 1.5 - 2 lira fark için kim sevdiği arabayı almaz da sırf az tüketim için dci ya da hdi motorlu bir araba bakar. Bu kadar masrafı takıyorsanız toplu taşıma kullanın. Sözüm geneldir kimse üzerine alınmasın.

    hocam çok hesap yaptığım için dci kullanıyorum. toplu taşıma kullanmıyorum. yarı fiyatına işime gidip geliyorum. gezmeye alış verişe her yere toplu taşımaya vereceğim paranın yaklaşık yarısını veriyorum. abartısız söylüyorum...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.