Şimdi Ara

yakıt alırken petrol aranmasına destek ol TP kullan (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
3.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Destek olduk, petrol bulundu.. Sanıyor musunuz ki ilk kez petrol bulunacak? Bulunan petrol kullandırılacak? Petrol kuyularının ne durumda oldugunu arastırın internette..
  • Devletin hiçbir kuruluşunu, özeli varken kullanmıyorum. Çalışanları küçük dağları ben yarattım havasında, asla bize müşteri gözüyle bakmıyorlar. PTT'den kargo gönderecekken sanki rica üzerine gönderiyormuşsun gibi davranıyorlar, özelde ise kapıda karşılıyorlar. Hastaneler de dahil her yerde devlet kurumları 10 adım geride. Ne zaman devlet, çalışanlarını disipline eder, o zaman aldığı parayı hak eder.

Ha akaryakıt sektöründe böyle bir şey olmayacağı için, seve seve TP'den alırım, ama bi 10 sene sonra arabam olursa :)
  • bu konudaki amaç tp'nin kuruluş amacını hatırlatmak.
    amaç sınırlı sayıda istasyon kurularak aramalar için fon oluşturmaktı.
  • Yakıtımı açıldığı günden beri Esenyurt Türkiye Petrollerinden alıyorum... Hemde piyasanın ortalama 25 kuruş altına.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Devletin hiçbir kuruluşunu, özeli varken kullanmıyorum. Çalışanları küçük dağları ben yarattım havasında, asla bize müşteri gözüyle bakmıyorlar. PTT'den kargo gönderecekken sanki rica üzerine gönderiyormuşsun gibi davranıyorlar, özelde ise kapıda karşılıyorlar. Hastaneler de dahil her yerde devlet kurumları 10 adım geride. Ne zaman devlet, çalışanlarını disipline eder, o zaman aldığı parayı hak eder.

Ha akaryakıt sektöründe böyle bir şey olmayacağı için, seve seve TP'den alırım, ama bi 10 sene sonra arabam olursa :)

O dedigin kurumlarda calisanlar da senin benim gibi vatandasimiz degil mi? Problem devlet kurumundan degil, calisanlardan kaynaklaniyor. Bizim insanimiz ne zaman ki isten cikarilamayacagi garanti olan bir ise girse hem calismaz yatar, hem de kraldan fazla kralci olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: catalyst

quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Devletin hiçbir kuruluşunu, özeli varken kullanmıyorum. Çalışanları küçük dağları ben yarattım havasında, asla bize müşteri gözüyle bakmıyorlar. PTT'den kargo gönderecekken sanki rica üzerine gönderiyormuşsun gibi davranıyorlar, özelde ise kapıda karşılıyorlar. Hastaneler de dahil her yerde devlet kurumları 10 adım geride. Ne zaman devlet, çalışanlarını disipline eder, o zaman aldığı parayı hak eder.

O dedigin kurumlarda calisanlar da senin benim gibi vatandasimiz degil mi? Problem devlet kurumundan degil, calisanlardan kaynaklaniyor. Bizim insanimiz ne zaman ki isten cikarilamayacagi garanti olan bir ise girse hem calismaz yatar, hem de kraldan fazla kralci olur.

İşte sorun direkt devlet yönetiminde ucu dolaylı olarak kendilerine dokunduğu için cesaret eden olmadı bu kadar yıl... İstenirse düzenleme 2 günde yapılır kısa vadede o çalışanlar mum olur mum... Özel sektördeki gibi performans takibi, iş yönetimi planı, kalite takip prosesleri vs. İşletilir buna dayalı terfi ve disiplin süreci belirlesin olay nasıl tersine dönüyor görebiliriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: parcifal

Destek olduk, petrol bulundu.. Sanıyor musunuz ki ilk kez petrol bulunacak? Bulunan petrol kullandırılacak? Petrol kuyularının ne durumda oldugunu arastırın internette..

İnternette neler okudunuz bilmiyorum fakat, sektörün içinden birisi olarak şunu söyleyebilirim :

%99'u sağdan soldan yarım yamalak bilgilerle yazılmış komplo teorilerinden ibaret.

"petrol bulduk, kullandırtmadılar", ya da "petrol buldular, kapatıp gittiler" diye bir şey yok.

Yaklaşık 60 yıldır faal olan en büyük petrol sahamızın (Batı Raman) keşfini yapan şirket Mobil'dir, keşiften sonra beton döküp de kaçmamışlar yani (ki betonun da bir zararı yoktur, tekrar delinebilir, hatta terkedilecek kuyularda kuyuyu korumak için yapılır bu iş, ama birisi gördü mü "aha petrolü buldular kapatıp kaçtılar" olur ve bahsi geçen komplo teorileri türer, bu da ayrı ve uzun bir mesele zaten )

Devlet tarafından yeterince arama yapılamamış ya da yapılamıyor olmasının nedeni bu işe ayrılan bütçenin yetersizliği, ekonomik gücümüz bu kadar, başka bir şey değil.

Son geçen petrol yasasında da amaç "bunca yıldır biz beceremedik, bari ülkemizde yabancılara bu işi daha cazip hale getirelim, gelsin arayıp bulsunlar, biz de nemalanalım" şeklinde fakat firmalardan alınan vergi ve üretimden alınacak pay oranının düşürülmesi, ruhsat süresi dolan sahaların artık TPAO'ya geçmeyecek olması vb. gibi bir çok olumsuz yanı da var maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 22 Ağustos 2013; 9:48:55 >

• Konuya dönersek TP'den bir iki defa yakıt aldım ve memnun kaldım, özellikle menzili oldukça iyiydi. İstasyonlar daha yaygın olsa sürekli alırım.

(Bir ek bilgi daha vereyim; Petrol Ofisi'nin de kurucusu, eski sahibi TPAO'dur.)
  • Ben de elimden geldiğince bu konuda duyarlı olmaya çalışıyorum arkadaşlar. Zaten burda 100 tl üstü alınca litresi 4.67TL'ye gelen PO kampanyası da var. İşime de geliyor, gidip opete veya shelle 4.82 vermektense. Umarım PO 100% saf katıksız milli kuruluştur.
  • Kampanya yapıyorsa, ucuza satıyorsa, yakıtın kalitesi iyiyse alınır.
    İşim yok bir de petrol arama faaliyetlerini finanse edicem..

İsteyen de deposunu fullesin, sayemde petrol bulunuyo diye sevinsin, çocuğunu sevindirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihilist76 -- 22 Ağustos 2013; 10:36:55 >
  • bytradm B kullanıcısına yanıt
    Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama ben şu an Şırnak tayım, detaya girmeyeceğim ama istemediğin kadar kaçak yakıt var..

Üst.elik ne kadar olduğunu da söyleyim..

Litre hesabı ile bile satmıyorlar, sen düşün gerisini..

19 Litrelik yağ tenekesi 40-50 TL arası değişiyor..

Yani 19 Litresi 50 TL olsa, litresi maksimum 2,60 TL ye geliyor..

Önce bunun önüne geçmek lazım..

Eğer ki söylediğime inanmazsanız bir kaç gün önce haberde yüzlerce katır araç ile sınıra dayanan ve benim askerime ateş açacak kadar hain olan kaçakçıları da tüm Türkiye gördü..Bunlar ülkenin gerçekleri..
  • Dün bir iş için akrabamdan aldığım Opel Vivaro ticari araca TP'den mazot aldım. Litres 3.96TL idi. Mazotu gayet iyi...
  • PO özelleşti önce Doğan holding ve İş bankası aldı sonra doğan holding tamamını aldı sonra OMV adlı şirkete sattı. TP Türkiye Petrolleri ise %100 devlete ait. bana yakın istasyonu olsa bende alacağım ama istasyon konusunda malesef çok geride. O yüzden önceden Full den alırdım. Oda yerli idi. Şimdi Starpet den alıyorum bildiğim kadarı ile oda yerli. Olmazsa Opet ten alırım oda koç'un
  • quote:

Orijinalden alıntı: bytradm

ilk konumu açıyorum.
    güneydoğu turumda midyatta gördüm ve hemen depmu fulledim.
    bitliste yok ne yazıkki. bu akaryakıtı kullandığınızda karın bir kısmı
    petrol aranmasına gidiyor bence önemli bir konu.

çok çabuk gaza gelmişsiniz. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

PO özelleşti önce Doğan holding ve İş bankası aldı sonra doğan holding tamamını aldı sonra OMV adlı şirkete sattı. TP Türkiye Petrolleri ise %100 devlete ait. bana yakın istasyonu olsa bende alacağım ama istasyon konusunda malesef çok geride. O yüzden önceden Full den alırdım. Oda yerli idi. Şimdi Starpet den alıyorum bildiğim kadarı ile oda yerli. Olmazsa Opet ten alırım oda koç'un

tp,şahsi fikrim çok kalitesiz. . .. . .po ya devam. . .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ultracimbom

Yakıtımı açıldığı günden beri Esenyurt Türkiye Petrollerinden alıyorum... Hemde piyasanın ortalama 25 kuruş altına.

Dostum oranin mazotu kotu ya da benim araba ile arasi yok
    Karşisindaki alpet veya giristeki Termo tp'den daha ucuz ve kaliteli bence.
    Ben son zamanlarda mazotu 3.89'dan Esenler yuzyildaki Starpet'ten aliyorum.
    Memnunum.

• quote:

Orijinalden alıntı: uçanBalık

quote:

Orijinalden alıntı: muhalif13

PO özelleşti önce Doğan holding ve İş bankası aldı sonra doğan holding tamamını aldı sonra OMV adlı şirkete sattı. TP Türkiye Petrolleri ise %100 devlete ait. bana yakın istasyonu olsa bende alacağım ama istasyon konusunda malesef çok geride. O yüzden önceden Full den alırdım. Oda yerli idi. Şimdi Starpet den alıyorum bildiğim kadarı ile oda yerli. Olmazsa Opet ten alırım oda koç'un

tp,şahsi fikrim çok kalitesiz. . .. . .po ya devam. . .

Hiç TP den almadığım işçin yorum yapmayacağım ama yakınımda yolumun üzerinde olsa denerdim.
  • Alalım, alalım da... TP'yi de satmasınlar sonra PO gibi
  • şurada pompa fiyatları var. http://www.tppd.com.tr/Sayfalar/Fiyatlar.aspx

shellde opette 95 oktan 4.85TL

TP de 4.86TL

hadi destek olalım alalım da özelden bile yüksek pompa fiyatı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Alalım, alalım da... TP'yi de satmasınlar sonra PO gibi

Tüpraş, Botaş, Petkim, PO vs. hepsi zamanında TPAO bünyesinden ayrılıp satılan, özelleştirilen şirketler. En sonunda baktılar olmuyor, TPAO'yu da satarlar, kökten bitirirler olayı
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.