Şimdi Ara

Yakın gelecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Sizce yakın gelecekte sadece VR kullanarak oyun oynayabilirmiyiz sword art online animesini izleyenler bilir (VR tarzı cihazı kafamıza takınca oyunun icinde istediğimiz gibi hareket edebilme) Black Mirror dada vardı bu tarz bir alet bence önümüzdeki 5 6 yıl icinde gelicek sizin düsünceleriniz ne?
    Edit: yeni cıkıcak olan Half Life: Alyx hayallerime yaklaşıldığını gösteriyor umarım VR teknolojisi son gaz yükselmeye devam eder steamin VR markası suanda oldukca güzel bundan 4 5 sene sonrasını düsünemiyorum bile ps5 in çıkaracağı VR devrim niteliğinde olacağınada inanıyorum.(imla hatalarım icin özür dilerim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonthor -- 1 Ocak 2020; 20:35:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Benim dediğim rüya görür gibi o dünyada yasamak aklımızda canlandırdığımız gibi hareket etmek.

Orijinalden alıntı: Sonthor

Benim dediğim rüya görür gibi o dünyada yasamak aklımızda canlandırdığımız gibi hareket etmek.
    Daha ileri ki tarihlerde insanlığın gelişimine paralel olarak dedikleriniz olacaktır tabi insanlık veya mevcut bilgi birikimi tarih sahnesinden silinmez ise.
  • O dediğin ancak düşünce gücü ile kontrol edilebilir bir cihazla olur. O da beyne zarar verici ya da kişinin ruhsal yapısını derinden etkileyici sonuçlar doğurabilir. Örneğin bir korku oyununu tüm hislerinle yaşamak yahut bir duygusal sahnenin içinde kaybolmak sarsıcı olur. Güzel olur elbette ama insanı hakikatten epey koparır. Gerçeklik algısı -özellikle küçük yaştaki kullanıcılar için- kaybolur. Tabii sermaye bunu umursar mı? Umursamaz. Böyle bir icat yaptıkları anda bundan para kazanmak isterler. İlkeli davranmak gibi bir düşünceleri olmaz. Velhasıl yasalarla yasak getirileceğinden eminim. Ki bence de tehlikeli sonuçları olabilir. Kurtlar Vadisi izleyip kendini Polat zanneden bir ton adam türemişti bu ülkede. Mafia 8 oyununu o şekilde oynayanları düşünsenize.
    Anakart: MSI PRO B650-P WIFI AMD AM5 DDR5 6400MHz (OC) M.2
    Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO Siyah DDR5 6000MHz CL32 1.35V
    SSD: SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB
    İşlemci Sıvı Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240 mm

• O dediğin pek yakın gelecek gibi durmuyor :) Vr daha bebek adımlarında. sword art online'daki olay bambaşka. Zihnini tamamen online bir platforma sokmaktan bahsediyoruz.

Bana kalırsa gelecek vr'da değil. Muhtemelen 5 6 yıl içinde playstation, xbox ve nintendo sadece birer koldan ibaret olacak. Artık sayıların bir anlamı olmayacak ps5 nintendo switch yok xbox one x vs. Sadece tarayıcı üzerinden isimlerle anılacak. Üyelik satın alacağız ve her konsolun kendi kütüphanesine erişeceğiz. Tıpkı stadia gibi her cihazda istediğimiz gibi online üzerinden oyun oynayabileceğiz. Her firmanın üyelik tipleri olacak, gold plat. vs. ve bunlara göre oyun tiplerine erişebileceğiz triple a indie vs. Donanımınız sadece internet hızınız ve kullandığınız cihazın ekran özellikleri (hdr, freesync ) gibi olacak ve grafik ayar sekmesi tamamen kalkacak. Ultra medium vs. Tek tip grafik olacak o da ultra :) belki field of view ya da hud özellişterme gibi ayarlar kalacak. Gelecek kesinlikle stadia türevi bir sistemde. Bu yazdıklarım burada kalsın. yıllar sonra alıntılayacağım :)

Oyuncuların yüksek grafik talebinin aslında çok da iyi bir şey olmadığı yavaş yavaş anlaşılacak. Triple A oyunların geliştirme süreci çok daha uzayacak. Triple A ve indie arasındaki boşluk artacak. Ortalama iddaada bulunan oyunlar azalacak. Çok büyük firmalar min 4 5 senede bir oyun çıkartacak.

Görüyorummm... görüyorumm :D

• O söylediğin sistemin oturması geliştirilmesi filan öyle kolay değil, uzun bir süreç gerekir ve bunun önceliği oyun dünyası olmaz. Öncelikle düşünce gücüyle Vr sisteminin bir araya gelmesi zaten devrimsel olur, çok fazla sektöre dokunabilir.

Vr teknolojisi daha başlangıç halinde, şu haliyle oyuncuların geneline hitap etmiyor. Bir teknolojinin patlaması ve yayılması için kesinlikle oyuncuların geneline hitap etmesi gerekiyor. Genele hitap etmediği için şuanda büyük bir talepte görmüyor zaten...

Vr ile oyun oynamak günümüzde çok konforlu ve keyifli değil, popüler oyunlarla uyumlu hale geldiğinde konforlu oynandığında yayılabilir fakat onun için bile ciddi bir süreç var.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2529CF674

O dediğin pek yakın gelecek gibi durmuyor :) Vr daha bebek adımlarında. sword art online'daki olay bambaşka. Zihnini tamamen online bir platforma sokmaktan bahsediyoruz.

Bana kalırsa gelecek vr'da değil. Muhtemelen 5 6 yıl içinde playstation, xbox ve nintendo sadece birer koldan ibaret olacak. Artık sayıların bir anlamı olmayacak ps5 nintendo switch yok xbox one x vs. Sadece tarayıcı üzerinden isimlerle anılacak. Üyelik satın alacağız ve her konsolun kendi kütüphanesine erişeceğiz. Tıpkı stadia gibi her cihazda istediğimiz gibi online üzerinden oyun oynayabileceğiz. Her firmanın üyelik tipleri olacak, gold plat. vs. ve bunlara göre oyun tiplerine erişebileceğiz triple a indie vs. Donanımınız sadece internet hızınız ve kullandığınız cihazın ekran özellikleri (hdr, freesync ) gibi olacak ve grafik ayar sekmesi tamamen kalkacak. Ultra medium vs. Tek tip grafik olacak o da ultra :) belki field of view ya da hud özellişterme gibi ayarlar kalacak. Gelecek kesinlikle stadia türevi bir sistemde. Bu yazdıklarım burada kalsın. yıllar sonra alıntılayacağım :)

Oyuncuların yüksek grafik talebinin aslında çok da iyi bir şey olmadığı yavaş yavaş anlaşılacak. Triple A oyunların geliştirme süreci çok daha uzayacak. Triple A ve indie arasındaki boşluk artacak. Ortalama iddaada bulunan oyunlar azalacak. Çok büyük firmalar min 4 5 senede bir oyun çıkartacak.

Görüyorummm... görüyorumm :D
    Daha iyi grafik beklentisi hiçbir zaman azalmayacak. Dolayısıyla ray tracing gibi daha ileri teknolojiler çıkmaya ve kalite artmaya devam edecek. Ancak sadece 20-30 ülke anında adapte olabilecek buna. Bizim gibi altyapı sorunu olan onlarca ülke var. Bizlerde dediğin sistem randumanlı çalışmıyor. Fiziki konsolun kalkması için internet teknolojisinin değişmesi lazım. Örneğin uydu interneti gibi dünyanın her yerinde eşit güç sağlayan, altyapı istemeyen bir sistem yaygınlaşırsa o dediğin iş olur.

Psn now denedim, görüntü kötüydü ve rezil ping anlık donmalar yapıyordu. Firmalar bunu yaşayacak 200 civarı ülkeyi yok sayamaz.
    Anakart: MSI PRO B650-P WIFI AMD AM5 DDR5 6400MHz (OC) M.2
    Ram: GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z5 NEO Siyah DDR5 6000MHz CL32 1.35V
    SSD: SAMSUNG (SAPSI) NVMe 980 1 TB
    İşlemci Sıvı Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 240 mm

• 6 yıl sonra uplayalım ben VR'ın cok cok üstünde bir teknoloji geliceğine inanıyorum.
    İnternet üzerinden oyun sistemi olabilir ama Türkiye de internet sıkıntısı olacağından bize geç gelir zaten VR da türkiyede elde edemeyeceğimiz bir teknoloji olur maalesef.
    Vr desteği azaltılmış haklısın %85 civarı yatırımları kesmişler ama attıkları her kücük adım büyük bir adıma hazırlık ben 6 yıl icinde oyun sektörü olmasa bile tıp sektöründen baslayacağına inanıyorum aklımızla oyunda istediğimiz komutu verebildiğimiz zamana gelemesekte kolsuz bir insanın robot kolunu normal bir kol gibi hareket ettirmesi dediğim teknolojiye yaklaştığımızı isaret eder.

• up. Editledim yukarıda dediğim gibi Half Life efsanesi oyununun devam oyunu VR a cıkarmasıyla VR a verilen desteğin artacağına inanıyorum Valve nin yeterli satısa ulasması dahilinde (VR satısı) diğer firmalarda VR a yatırım yapmaya baslayacak ve hersey dahada hızlanıcak.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.