Şimdi Ara

Yakın arkadaşımın 2 yüzlülük yaptığını düşünüyorum. Siz ne diyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar şimdi benim bir çocukluk arkadaşım var. Bu arkadaşım normalde görüp görebileceğiniz en asosyal insanlardan biri. Günlerce evden çıkmadığı zamanlar oluyordu normalde. Bende dışarı zorla çıkarırdım ya gelmeye üşenirdi yada isteksiz gelirdi falan. Bana sürekli dışarı çıkmayı sevmediğini, kalabalık ortamlardan nefret ettiğini söylüyordu. Bu durumun benimle alakalı olmadığınıda söyleyip duruyordu. Arkadaşın beraber büyüdüğü kuzeni var onada aynı muameleyi yapıyordu zaten. Alış veriş merkezi falan filan gitmek istediğimde hep mırınkırın ediyordu. Ayrıca zor bela dışarı çıktığımızdada 2-3 saat takıldıktan sonra eve dönmek istiyordu. Çoğu zaman pcden oyun falan oynayıp online konuşuyorduk anliyacağınız. Bu durum aslında beni gıcık ediyordu ama laf etmiyordum, onu öyle kabul etmiştim artık sonuçta kaç senelik arkadaşım. Sonra bu bi oyunda bir kızla tanıştı. Bir kaç ay öncede buluşmaya falan başladılar. Sevgili falan oldular sonrasında. Bana dışarı çıkmayı sevmiyorum diyen çocuk haftanın 5 günü dışarı çıkıyor şimdi. Kız ne derse tamam diyor. Alışveriş merkezleri, sinemalar her yere gidiyor. Ve bütün gün dışarda takılıyor yani kızla. Şimdi diceksiniz kız ayrı sen ayrı, haklısınızda fakat yani sanki ihanete uğramış, yalan söylenmiş gibi hissediyorum kendimi. Demekki bana bahane üretiyormuş sıkıntız bir şekilde yapabiliyomuş bu tarz şeyleri. Ayrıca artık sürekli kızla buluştuğu içinde artık nerydeyse hiç görüşemez olduk dışarda. Haftada 1 falan yani en fazla. Sorum şu, arkadaşım sizce 2 yüzlülük mü yapıyor, yoksa ben fazlamı alınganlık yapıyorum ?

• Sen arkadaşına '' '' yapıyor musun?

• takma fazla gayet normal

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adam kız bulmuş dünya umurunda olmaz. ona dokunmak bile ona en büyük zevk gibi gelir şimdi.

seninle ilgisi yok bunun.

• tesekkurler cevap icin

• hocam insan agalarıyla alamadığı keyfi sonradan tanıştığı bi kızda alıyor ve tüm ilgisini ona veriyosa bu işte bi yanlışlık vardır ben muhabbeti keserdim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kızdan aldığın ilgi ile kankalardan aldığın ilgi aynı şey değil, arkadaşını iyi anlıyorum çünkü ben de birebir aynı durumdayım, arkadaşlarımla nadiren çıkıp takılırım vakit geçiririm ama bu onları sevmediğim anlamına gelmiyor ne zaman bir şeye ihtiyaçları olsa yardım ederim sever sayarım, ama kız arkadaşım olduğunda onunla vakit geçirmeyi tercih edip zamanımın çoğunu ona ayırırım özellikle genç yaşlarda kız kadar önemli pek şey olmuyor hayatında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yeni bir heyecan hissetmiş o yüzden kendi kabuğundan çıkmış aslında. bence çok umursama.

• hocam arkadaşınız dışarı çıkmak istemediğini açıkça göstermesine rağmen, siz daha şahin davranıp onu dışarı çağıran konumda olmuşsunuz.

şahin davranıp karşı tarafı daha çok çağıran konumda olmak kendi başına kötü bi eylem değil. ancak, bu eylemi yapan kişi şunu da kabul etmek zorunda: çağrılan kişi gelip gelmemekte özgür, başkasıyla çıkmayı tercih etmekte de özgür.

yani ben şahsen sizin arkadaşınızın bi yanlışı olmamış diye düşünüyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • davet sıklığını değiştirmeye bi örnek:

benim cafede takılmayı çooook seven bi arkadaşım var. adam hergün cafelerde. tek başına gidiyo yani o derece cafe manyağı adam.

beni davet etti, hafta sonları ben de onunla birlikte cafeye gitmeye başladım. sırf muhabbet olsun diye gidiyorum zira aslında cafelerden nefret ediyorum ben. her haftasonu o beni tekrar çağırıyodu, ben çağrılan tarafta olsam bile kendi isteğimle gittim hep, yani zorlama olmadı hiç.

sonra gitmekten bıktım. arkadaşa farklı alternatifler sundum. kabul etmedi. her hafta ısrarla cafeye gidelim dedi. ben ısrarla farklı alternatifler teklif ederek (cafede oturmak yerine bisiklet kullanmayı teklif ediyodum) kibarca reddettim.

en sonunda çağırmayı bıraktı. peki aramız bozuldu mu? hayır. şimdi beni her hafta değil de, 5-6 haftada bir falan davet ediyor cafeye. bu şekilde aralıklı davet edince iştirak ediyorum yani cafeye gidiyorum. onun dışındaki hafta sonlarında ise, ben kendim bisiklet kullanmaya çıkıyorum, o kendisi gene cafeye gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Mayıs 2024; 10:36:22 >

• o yaşlardan geçerken hepimizin yaşadığı bişey var: bizimle vakit geçirip dışarı çıkmaktan çok keyif alan en yakın kankamız bile, evlendiğinde ya da evlilik öncesi süreçte, bizi bırakıp kızla takılmaya başlar. ben bunu iki farklı arkadaşımda doğrudan yaşadım. evet koydu ama şahsen alınmadım.

zaten sonra şu oluyo: yeni çiftler cicim aylarını geride bıraktıkları zaman, erkek olan kişi kendi kankalarıyla tekrar irtibata geçer. bunu da yaşadım, her iki arakdaşımda da aynısı oldu. 1-2 sene tamamen kopuyolar, sonra kendileri arayıp buluşalım demeye başlıyolar tekrar.

hayatta bunlar oluyo. yapacak bişey yok.

• ZillaKami kullanıcısına yanıt

genç değiliz hocam yaşlar 26. Ama arkadaşın ilk sevgilisi yani

• 01001101 kullanıcısına yanıt

anladım hocam. Fakat zaten arkadaşı ben öyle hergün dışarı çağırmıyordum. Haftada 2-3 yani. Kafeye falanda degil bu arada sadece dışarda yürümeye, sohbet etmeye. Ondada mırın kırın edince artık dedim herhalde bu adam benle takılmayı sevmiyor. Konuştuk bu durumu, tamamen kendiyle alakalı bi durum oldugunu benim onun en yakın arkadaşı oldugumu falan söylemişti öyle kapandı konu. Zaten benden başkada arkadaşı yok kuzeni dışında. Ama dediğim gibi şimdi kızla sürekli dışarı çıkıncı sanki bana bi tık yalan söylemiş gibi hissettim. Ondan içime oturdu

• feveranbey kullanıcısına yanıt

bunu bende düşünmedim değil ama bilemiyorum yani

• FollowTheLight kullanıcısına yanıt
    -->> ben öyle hergün dışarı çağırmıyordum. Haftada 2-3 yani.

hocam aslında ne kadar sık çağırdığının bi önemi yok. karşı taraf reddediyosa daha seyrek aralıklarla çağırmak gerek. reddettikçe çağırma aralığını seyreltmek gerek. senin için haftada 2-3 normal bi sıklıktır, ama arkadaşın için yüksek bi sıklıktır.

-->> artık dedim herhalde bu adam benle takılmayı sevmiyor. Konuştuk bu durumu, tamamen kendiyle alakalı bi durum oldugunu benim onun en yakın arkadaşı oldugumu falan söylemişti.

arkadaşınla bu durumu konuşman gereksiz olmuş diye düşünüyorum. resmi olun demiyorum, yani: "hadi oğlum lan bi hava alalım" falan dersin. fakat bunlar ara sıra söylenir. adam hep reddediyosa artık yapılması gereken konuşmaktan ziyade durumu kabullenip daha az çağırmak.

mesela benim bi arkadaş var, 1 buçuk ayda bir falan bisiklet sürelim diye teklif ediyorum ona. öyle yapınca çıkıyo bisiklete. daha sık teklif edersem çıkmıyo. bu süreyi deneme / yanılma ile buldum.

başka bi arkadaşım var. onu 6 ayda bi dürtüyorum, öyle yapınca buluşuyo. daha sık dürtersem buluşmuyo.

öte yanda, yukarıda anlattığım cafe seven arkadaş beni her hafta dürtüyodu, ben artık reddetmeye başladım. şimdi beni 5-6 haftada bi dürtüyo, o zaman geri çevirmiyom.

herkesin birbiriyle görüşme isteği farklı oluyo.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

haklı olabilirsin, konuşma durumunuda samimiyetten yaptım aslında, kaç senelik arkadaşım sonuçta

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.