Şimdi Ara

YAHU BU TIPI KAZANMAK CİDDEN ÇOK MU ZOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
3
Favori
8.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremde hic tıp kazanan insan yok hatta erzurumda doduda felan da yok. Yani herhalde bu tıpa girmek gercekten zor olmalıki bukadar insan yapamayasin kazanamasin bu sinavı.

Cidden bu tıpı kazanmak okadar zor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 28 Ağustos 2019; 18:38:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ahahahahah bu kadar alınmana gerek yoktu ya Ben senin yazdıklarına göre bir tespitte bulundum. Hemen bakıyoruz :D
    "Tabi okuluna göre değişir zorluğu. Ama bana kalırsa değmez, ben aşırı istekle girmeme rağmen çok bırakasım geldi"
    Bu cümlen her şeyi özetliyor aslında. Evet bölümü severek seçmişsin ama tekrar söylüyorum ki detaylıca araştırma yapmamışsın. Meslek seçimi çok istemekle olmuyor işte bölümün zorluğu, sana uygunluğu, çalışma koşulları her şeyini detaylı bir şekilde analiz etmek gerekiyor. Mesela ben :) 6 yaşımdan beri doktor olmak istiyorum buna rağmen körü körüne karar vermedim. Akrabalarımdan tıp okuyanlar, doktorlar var onlarla görüştüm, hastaneye gittim birçok intörnle görüştüm. Bu meslek bana uygun mudur yapabilir miyim diye çok düşündüm ve öyle karar verdim.

Aslına bakarsan yazdıkların, mesleğini sevip sevmemen beni hiç alakadar etmiyor lakin sen buraya gelip hekimliğin hiçbir iyi yanı yokmuş gibi bu şekilde karalamaya çalışırsan bana da cevap hakkı doğar. Eleştiri kaldıramıyorsan neden buraya yazıyorsun?
    Entry nick uyumu . Şaka bir yana hepimiz hastaların 1 dk lık gülümsemesi ve duası için yapmıyor muyuz zaten bu mesleği .
    Konuya gelince de zor değil dostum sadece eksiğin kalmasın ve denemelerde belirli bi soru ortalamasını tutturup denemelere abanarak eksiğini kapatmak yapman gereken çözüm bu kadar basittir. Gözünde çok büyütme ulaşılmaz gibi görürsen ulaşılmaz olur . Ha şunu da unutma girdikten sonra tıpı kazanmak için çalıştığının en az 3 katı daha fazla çalışacaksın tus için kaç katı çalışacaksın Allah bilir. Yazdıklarına göre tıpı kendine hayat amacı gibi görüyorsun tıp amaç değil araçtır çok gözünde büyütme sınav anında rahat olursan ve kendine güvenirsen kazanırsın merak etme. Sen kazandın tabi demesi kolay diye düşünüyorsun belki ama cidden o kadar büyütülecek birşey değil çalıştığına güvenerek çalışırsan emin adımlarla ilerlersen gayet rahat kazanırsın
  • Kolay hocam sadece 1-1.5 yıl amelilik yapacaksın(zihnen) kazanılıyor

Önceki yıllarda az çok birikimin olacak ama

• 2 buçuk 3 milyondan 20 bine girmen gerek

Eskiden 300-400bin kişi giriyordu lysye şimdi daha da arttı artık herkes mezuna kalmaya başladı eskiden o kadar mezun yoktu YouTube dan nerdeyse özel hoca(hatta daha iyisi) kar ders anlatıyor rakipler çok iyi oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam, senin çevrende benim çevrem gibi low iqlu kişiler
    Çevremde ve akrabalarda üniversite okuyan nadir kişilerdenim
  • 3 milyonda her ne kadar ilk 20k zor gibi gözükse de kolay kağıt üzerinde zor gözüküyor bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeffyhardyneroo -- 28 Ağustos 2019; 19:0:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jeffyhardyneroo

3 milyonda her ne kadar ilk 20k zor gibi gözükse de kolay kağıt üzerinde zor gözüküyor bence
    Tam tersi kağıt üstünde kolay gibi gözüküyor. Güzelce plan yaparsın günde 8-10 saat ama onu uygulamak en zorudur. Onu uygulayabilirsen başarılı olursun. Ki doğru çalışmazsa yine başarılı olamazsın

• Lan olm kolaymi zor mu bi karar verin

Ya bide tıp okuyunca insanlarin size bakisi bile baska oluyor ya.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne zor seneydi arkadaş ya
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şimdi kazanan diğer arkadaşlar gelip kolaydı derse sakın inanma. Çünkü insan kazanınca "ben bile yaptıysam herkes yapar" diye düşünüyor ve çekmiş olduğu zorlukları unutuyor.
    Benim fikrim gerçekten zor kazanılan bir bölüm olduğudur ve paran yoksa da ilk 20 bine girmekten başka şansın yoktur. Diğer bölümlerde kötü üni de olsa istenilen bölüme girmek için yapılması gereken sıralama daha esnektir.

• İlk önce tıbbı yazmak lazım hocam

• İlk 20kyı bilmem ama ilk 10k cidden cok zor. Senelerce emeğin üzerine 1 sene deliler gibi calısma gerektiriyor

• Kardeşim sen şimdi erzurumda doğu da derken oraları küçük gösterdin bu benim hoşuma gitmedi

• Noldu hüseyin öğretmenliğe

• Ortama bağlı biraz da. İyi bir lisedeyseniz çevrenizin çoğu tipcilardan vs. olur.
    Biraz kapasite, daha çok çalışmayla da kazanilabilir ; biraz çalışma , daha çok kapasite ile de... Sadece kapasite veya sadece çalışmayla olacağını düşünmüyorum, dengeli iken de zaten kazanılabilir. Sonuç olarak: kimine kolay olabilir ancak kapasitesi iyidir ; kimine de zordur gerçekten ama çalışırsa neden olmasın ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 28 Ağustos 2019; 20:19:35 >
  • Benim çevremde sayısaldan derece yapan yok ya tmde falan ilk 1k çok çevremde ama bi türlü ilk 5k da olan adam yok neredeyse geçen bi tane 4.4 kya giren birisini buldum onun dışında yok abi nerde bu derece yapan sayisalcilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bulunduğun çevreyle alakalı.Şöyle bir örnek vereyim ben liseyi kötü bir okulda okudum ama son sene dershanede derece sınıfındaydım,okulda benim dönemimde mezun olan kişilerden tıp seçebilecek puanı olan bendim 15 senelik falan bir okuldu adamlar bu süreçte tıp kazanan 3-4 öğrencisinin fotoğrafını çerçeveletip panoya asmıştı :) fakat dershanede 20 kişilik sınıfta 15-16 kişi tıp seçebilecek puandaydı hatta hocalar için 15-20k falan hayal kırıklığı olarak görülüyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dell_Naja -- 28 Ağustos 2019; 21:12:22 >
  • Hocam çok fazla faktörün aynı anda iyi bir seviyede olması gerekiyor. Adamın bilgisi çok iyi mesela gidiyor sınavda heyecandan yapamıyor. Son sene bir mesele oluyor kafayı takıyor yapamıyor vs vs. Zor yani

• kazanırsın da okuması daha zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F0A424E64

Bu mesaj silindi.
    Sen onu gitte ulkeyi yonetenlere sorsana hocam. Artik gelecek kaygisi is para toplum onundeki statu benim icin herseyden daha onemli hale geldi. Para herseydir hocam malesef.. para herseydir....

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.