Adam yazmış çizmiş her ne ise, bu ülkede düşünce özgürlüğü yokmu, neden adamı taşa tutuyorsunuz. Siz her fırsatta Linux şöle böyle diyip Windows'u yerden yere vurmuyormusunuz sanki.
Bırakın yahu çocuk işlerle uğraşmayı insanların düşündüğü yazdığı şeyler sizi neden etkiliyor. Şimdi o adam linux o öven bir yazı yazaydı, windows çular görüp böyle bir konu açaydı yığılırdınız aynı tavırla.
Yeterki bir çıksın linux kötü desin.
Şimdi ben diyorum ki isterse altından olsun bana göre beş para etmez. Hadi buyrun. Bakın dikkatli okuyun özellikle kalın olan yeri.
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke
Arkadaş ben şunu anlamıyorum;
Adam yazmış çizmiş her ne ise, bu ülkede düşünce özgürlüğü yokmu, neden adamı taşa tutuyorsunuz. Siz her fırsatta Linux şöle böyle diyip Windows'u yerden yere vurmuyormusunuz sanki.
Bırakın yahu çocuk işlerle uğraşmayı insanların düşündüğü yazdığı şeyler sizi neden etkiliyor. Şimdi o adam linux o öven bir yazı yazaydı, windows çular görüp böyle bir konu açaydı yığılırdınız aynı tavırla.
Şimdi ben diyorum ki isterse altından olsun bana göre beş para etmez. Hadi buyrun. Bakın dikkatli okuyun özellikle kalın olan yeri.
Yazıyı okumaıdn galiba bizim win'e iyi demelerine sözümüz yok, burada hakaret var !
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke Şimdi ben diyorum ki isterse altından olsun bana göre beş para etmez. Hadi buyrun. Bakın dikkatli okuyun özellikle kalın olan yeri.
Sana göre beş para etmeyebilir, bir halta yaramayabilir. Senin düşüncen, saygım sonsuz. Fakat GNU/Linux kullanıcılarına hakaret ediyorsa işte ona saygım olmaz.
@2smoke Linux beleş zaten
Bence yorumlar yazıyla eşdeğer kıvamda olmuş. Kimse durduk yere ortaya kanıt koymadan şu kötü bu kötü deme hakkını kendinde görmesin.
Büyütülecek birşey yok bence, varlığından şimdi haberdar olduğum bir sitede yayınlanan sıradan bir habere yazar bir iki kendi yorumunu katmış, yıllardır duymadığımız şeyler değil. Biraz aklı fikri mantığı olan kişi Linux' un kullanım oranının akşamdan sabaha %90' a çıkmasını beklemenin abesle iştigal olduğunu bilir.
quote:
Orijinalden alıntı: 2smoke
Arkadaş ben şunu anlamıyorum;
Hazıra alışmış, kolaycılığı çok seven Türk toplumunda zaten daha fazla bir linux kullanım oranı çıkması mümkün değil.
Birileri sadece masa üstünü görür, onunla tatmin olurbunlara Windows kullanıcıları diyoruz
Başka birilerine ise masaüstünü görmek yetmez, hele ki tek bir masaüstü asla yetmez, onların her zaman birden çok desktopları vardır, arka planda neler oluyor, nasıl oluyor?, ben bu süreçlere gerektiğinde müdahil olmalıyım, herşeyi görmeliyim bilmeliyim, sistemimde benden gizli hiç bir ahlaksız faaliyet (trojan, keylogger virüsler ve muhtelif pek çok zararlı yazımlılar gibi) yürümemelidir, bu işletim sisteminde gerçek root benim uzaktan başka birileri ancak ben müsaade edersem müsaade ettiğim çerçevede sistemime müdahale edebilir.
Bu ikinci grup da Linux kullanıcılarıdır ki bunlar zaten Windowsu seven öven ve pohpohlayanlardan çok çok daha fazla Windows işletim sistemine ait bilgiye de sahiptirler, Pc ortamında Win sistemin işleyişindeki pek çok yamuğu görüp kıl olan ve buna alternatif sağlam-adam gibi bir sistem arayıp bunun sadece ve sadece Linux olduğunu kavrayabilmiş kişilerdir.
her iki sistemi savunan kullanıcılar arasında beklentiler çok farklıdır. kategori farkı vardır, ciddi uçurumlar vardır, evrimin bir ucu ve diğer ucu kadar hatta
quote:
Orijinalden alıntı: kurs@tz Başka birilerine ise masaüstünü görmek yetmez, hele ki tek bir masaüstü asla yetmez, onların her zaman birden çok desktopları vardır, arka planda neler oluyor, nasıl oluyor?, ben bu süreçlere gerektiğinde müdahil olmalıyım, herşeyi görmeliyim bilmeliyim, sistemimde benden gizli hiç bir ahlaksız faaliyet (trojan, keylogger virüsler ve muhtelif pek çok zararlı yazımlılar gibi) yürümemelidir, bu işletim sisteminde gerçek root benim uzaktan başka birileri ancak ben müsaade edersem müsaade ettiğim çerçevede sistemime müdahale edebilir.
Bunu soylerken Slackware, Gentoo, Debian veya LFS gibi dagitimlar kullaniyorsaniz tamam da, Ubuntu vs. kullaniyorsaniz, elestirdiginiz seyden bir farkiniz yok.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme