Şimdi Ara

!!!!! Yahoyt'un Linux Hakkındaki Saçma Haberi !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yahoyt'Un http://yahoyt.com/h/8942/linux-hala-dipten-yuzuyor" data-href="http://millet yahoyt linux'u yerden yere vurmuş tepkimizi gösterelim bencehttp://yahoyt.com/h/8942/linux-hala-dipten-yuzuyor">şu haberinde hem linux'u yerden yere vurmuş hemde kullanıcıalrını

iletisim@yahoyt.com adresine bir konuyla ilgili bir tepki mail'i atarsanız sevirim

• Yahoyt son dönemde başka haberlerdede saçmaladı zate, bir gariplik var.. Yorumlarada hiç bakmıyorlar oda ayrı mesele.
  • Hİç sormayın reyting için ne yapacakalrını şaşırdılar
    --------------------------------------------------------------------------------------

Bİde arkadaşlr ; iletisim@yahoyt.com adresine aşağıdaki mail'i gönderirseniz çok sevirim;

Bir linux topluluğu olarak haberinizi topluluk içinde paylaştım ve ortak bir mail gönderiyoruz ;

Sayın Yahoyt.com yönetimi bugün içerisinde yaptığınız ; "Linux Hala Dipten Yüzüyor" haberi;

Hem direk olarak kullanıcılara hemde linux dağıtımlarına açık bir hakarettir.

Özellikle daha fazla tiraj kazanmak için yaptığınız bu hareket hem linux'un felsefesine hemde direk olarak kullanıcılara hakaret etmektedir.

Haberin en kısa sürede sitenizden kaldırılmasını ya da uygunsuz bölümlerin haberden çıkartılmasını istiyoruz, teşekkürler...

"MICROSOFT Zulmüne ve sömürüsüne son, yaşasın özgür LİNUX ! ekibi"...

• ciddiye alinacak bir sey yok. ben de derin analizler yapilan uzun uzun yazilmis bir sey sandim ama 2-3 genelleme ile dolu 2 paragraf yazi.

ornek:

bill gates'in insanlara windows isletim sistemlerini sevdirmek icin harcayacak cok parasi var ancak o emekli olmayi tercih etti. yillardir isletim sistemi pazarinda zirveye oynayan windows tum pazar payina ve maddi olanaklara ragmen kullancilarina stabil ve guvenlik sorunlari olmayan virussuz bir calisma ortami saglayamiyor.
    isletim sistemleri arasinda windows xp'nin aslan payina sahip olmasinda en buyuk etken kuskusuz, microsoft ceo'su steve ballmer'in bile kabul ettigi uzere windows vista gibi arizali, olgunlasmamis, kullanicilari adeta bir sonraki isletim sistemi icin beta tester olarak kullanmayi saglayan bir isletim sisteminin zorla dayatilmasidir.
  • Zırlamış işte. Gıdım anladığı yok GNU/Linux ve özgür yazılımdan.
  • Arkadaş linux kullanayım demiş becerememiş şimdi kötülüyor, kaale alınmaması gereken bir yazı.
  • toplam 5-6 tane cevap mail'i attı ama

"linux fanları" "kapalı düşünüyorsunuz" "gizli gizli win kullanıyorsunuz" v.s. vs.

hepsi böyle böyle şeylerden ibaret
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu yazıyı yazanlar muhtemelen linux hakında en ufak bir bilgiye sahip olmayan kişiler, cahil cühela takımı eline almış kalem kağıt sallayıp duruyorlar, kaale bile almayın bunları, cahillik mutluluktur diye bir söz vardır, bu kişilere bi bakın ne kadar mutlular

Elmayla armutu karşılaştırır gibi linuxla windowsu karşılaştıran kişiler BU İŞTEN HİÇ ANLAMAYAN insanlardır.

Bankamatik kartını dahi doğru düzgün kullanmayı beceremeyen bu sebepten banka kuyruğuna girip saatlerce sıra beklemeyi tercih eden, elinin altında internet gibi bi nimet olmasına rağmen çok basit pc sorunlarını dahi 2 satır okuyup öğrenip çözmek yerine bir bilen abi~kanka vs. arayıp bu şekilde işini hallettirme yoluna giden ortalama yurdum insanıyla linuxun 100 de 1 geçmemesi gayet normaldir, linux, kendi sorununu kendi çözme becerisine sahip, araştıran, öğrenmekten okumaktan gocunmayan, mücadeleci, biraz teknik eleman vasıflarına sahip, yazılım ve donanımdan bihaber olmayan insanlara mahsus bir sistemdir.

Bilgisayar ile çamaşır makinesini televizyonu aynı kategoriye sokan bir kültürden daha fazlasını bekleyemeyiz maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 1 Eylül 2010; 17:50:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kurs@tz
    Bilgisayar ile çamaşır makinesini televizyonu aynı kategoriye sokan bir kültürden daha fazlasını bekleyemeyiz maalesef.

Özet harika
  • Arkdaşlar şuan özgürlük içindende belki bazılarının tanıyacağı ryuk ile beraebr bir ortak blog yazısı üzerinde çalışıyoruz bitince buraya koyabileceğiz ki sizde bloglarınıza koyabilin
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezegenci

Arkdaşlar şuan özgürlük içindende belki bazılarının tanıyacağı ryuk ile beraebr bir ortak blog yazısı üzerinde çalışıyoruz bitince buraya koyabileceğiz ki sizde bloglarınıza koyabilin

Hmm... Merak ettim şimdi. Tanırım Ryuk'u. Tam olarak ne konuda karalayacaksınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pisahmet

quote:

Arkdaşlar şuan özgürlük içindende belki bazılarının tanıyacağı ryuk ile beraebr bir ortak blog yazısı üzerinde çalışıyoruz bitince buraya koyabileceğiz ki sizde bloglarınıza koyabilin

Hmm... Merak ettim şimdi. Tanırım Ryuk'u. Tam olarak ne konuda karalayacaksınız?

Lİnux'culeri aşağılamasından ama özellikle yahoyt'un şu ms yanlısı ve yalakalığı politkasından gireceğiz yazının başlaığı;

"ya(laka)hoyt" olacka

• Benim anlamadığım Linuxu sevip windows'u mecburen kullanmak gerçekten ne gibi sorun yaratıyor, yada bunun altında ne yattığını bile irdelemeden arkadaşın sadece "bak linuxcusun ama windows kullanıyorsun" gibi 12 yaşında çocuk mantığıyla bir yazı yazması ve editor olarak orda bulunması yazdığı yazı kadar saçma. Ayrıca Windows bir dayatmadır. Dayatma olduğu için bu insanlar platform zorunluluğundan mecburen windows kullanıyorsa ortada yanlış birşeyler olduğunu bir editörün anlaması ve yorumlaması gerekir. Yani örn: Tutup bütün siteleri flashla yaparsan insanlar bilgisayarında mecburen flash bulundurmak zorunda kalır windowsta böyle birşey olmuş işte. Tabiki bunun sebebi donanım ve yazılım devlerinin linux'a yeteri destek vermemesinden kaynaklanıyor kapitalist sistemde Pınarın suyu dönüp size geri gelmiyorsa o pınarı kurutmak en iyisidir. Evet biz bu pınarda diplerde olabiliriz ama unutmamak gerekir ki büyük balıklar derin suları sever :)

• quote:

Lİnux'culeri aşağılamasından ama özellikle yahoyt'un şu ms yanlısı ve yalakalığı politkasından gireceğiz yazının başlaığı;

"ya(laka)hoyt" olacka

İyimiş, merakla bekliyorum. Ryuk'a da sorarım arada ne durumda olduğunu.
  • adam yalan mı söylüyor ? windows 7 dünya satış rekorunu kırdı
    http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/15150534.asp
  • Bu arkadaş, artık zeka seviyesi her neyse, Linux sürümlerinin çok fazla olmasından yakınmış. Çok merak ettim herhangi birini kullanmış mı? Acaba bunların herbirini kullanmanın ayrı bir zevk olduğunu ama aralarından illa ki birinin bağımlılık yaptığını bilir mi? Bu kadar bilgisayar kültürü var mıdır acaba bu arkadaşın? Gnome nedir desem bilir mi ya da KDE. Dahası bunların masaüstü ortamları olduğunu bilir mi? Nautilus kullanırken insanın Explorer'a lanet ettiğini ya da ALT + F2 ile program çalıştırırken Başlat'a lanet ettiğini, Linux da konsol kullanmanın keyfini bilir mi? Dünya çapında süper bilgisayar kategorisindeki sistemlerin Linux kullandığını bilir mi peki? Bu arkadaş Linux yüklü bir bilgisayarın firewall olarak kullanılabildiğini, çok sevdiği Windows'una günde kaç virüs girip çıktığını bilir mi? Windows'a, onu korumak için antivirüsüne, onun üzerinde yazı yazmak, hesap tabloları oluşturmak, sunum yapmak, veritabanı oluşturmak için Ofis programına verdiği paranın hesabını tutabilir mi bu arkadaş. Yoksa tutmaya gerek duymayacak kadar zengin mi kendisi? Yoksa kendisine dayatılmış Windowslu bilgisayarın yarı fiyatının sadece işletim sistemi için olduğundan bihaber mi?

• Arkadaşlar özgürlük içideki bir kaç arkadaşla beraber direk yazarla mailleştik ;

Arkadaş da linux kullanıcısı imiş haberi yapmakta da kötü bir düşüncesi yok onuda anladık hatta son mailinde gayet orta yola geldi ve bizde öyle düşündük.

Tek sorun YAZARIN DEĞİL yahoyt'un tiraj için herşeyi yapması aslında rakamlar doğru ancak birazcık ayzı dilinde sorun var o da dediğim gibi sorun şirkette yazarın bir suçu yok.

Ancak YAhoyt'u ve Chip'İ gözlem altında tutuyoruz. Bekleyip göreceğiz.

• Arkadaşlar bu tip insanları adam yerine dahi koymayın ve bunlar için boşuna nefesinizi yormayın, cevap da vermeyin, buna değmezler, bırakın kendi cehalet denizlerinde boğulsunlar. Bunların bilgi sahibi olmaya, öğrenmeye, merak edip araştırmaya asla hevesleri de yoktur yetenekleri de.

Azıcık merak edip google da iki satır ''linux'' sorgulamış olsaydı gördüğü sonuçlardan dehşete düşer ve bu saçma sapan satırları büyük ihtimal yazmazdı, ama bunu dahi düşünemeyecek kadar kapasitesiz insan benzeri yaratıklar bunlar, kendileri hiç bir halttan anlamadıkları gibi bir şekilde ellerine geçmiş olan medya gücünü de hain bir şekilde kullanmak suretiyle insanlara da yanlış/eksik bilgiler aktarıyor.

İkinci bir ihtimal bir yerlerden fonlanıyor olabilirler, o sebepden böyle borazancılık yapıyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-032E64000 -- 2 Eylül 2010; 14:35:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kurs@tz
    İkinci bir ihtimal bir yerlerden fonlanıyor olabilirler, o sebepden böyle borazancılık yapıyorlardır.

Şüphen mi var be?
  • Herşey bir yana da ben windowsu savunma olayını hiç anlayamıyorum, ne karın var arkadaş gelmiş başlığa windows 7 satış rekoru kırdı diyor. Karşılaştırmada yapmıyoruz şu iyi bu kötü de demiyoruz sana batan ne onu anlamıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.