Şimdi Ara

Yağmurlu hava ve rampada kalkmak neden böyle oldu anlamadım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ankara ankamall daydım bugün alt otopark çıkışından çıkarken yogun trafik olmuş ve rampa ıslanmış yağmur yağıyor ve ben orda tam ortasında kaldım sonra kalkmak istedim araç başladı patiye duman atarak çıkdım yokuşu yanık kokusu geldi
    lastikler eski değil yeni bi lastik P400 PIRELLİ ilk defa karşılaştdım ben bunla bu havada böle pati çekiyosa kışın nolcak kar lastiği zaten alıcam anlamış değilim acemi değilim benden mi kaynaklandı sizce bu durum lastikler en fazla 9 aylık ve dişleri oldukça iyi durumda bilgi verirmisiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaNeRR -- 21 Ekim 2012; 21:58:18 >

• lastiğin hamurunun sert olmasından oluyo denmiş bi kaç yerde ama burda bişey söyleyecek olan yok galiba
  • hocam böyle durumlarda araç hareket aldıktan sonra gazı minimun seviyeye düşürürseniz araç patiyi bırakır
  • Yağan yoğun yağmurdan değil az ve ilk yağıştan korkun daima.

Toz, yağ gibi kirler yağmurun ilk zamanlarında daha bi kayganlaştırır yolları. Bu da patiye düşmenize neden olmur ama @serco05 'in dediği gibi gazdan hafifçe ayağınızı çekseniz patiden çıkardı araç.
  • Aracı yeni çalıştırmış ve yola çıkmışsınız yani lastikler daha ısınmamış. Yeni yağan yağmurda yol çok kaygan olur çünkü sadece su değil toz birikintileri olur ve buz üstünde gidiyor gibi olursunuz, araç dik rampada durmuş yani ağırlık merkezi geriye kaymış, sizde biraz fazla gaz verince araç patiye düşmüş. Lastiklerin sert hamurlu olmasıda tuz biber olmuş:) Yani gayet normal kafa yormayın bence;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk yagmurlarda normal. Bende de oldu birkaç kez ciddi anlamda ya yarım debriyaj yapıp ayagını gazdan çekceksin yada 2.vitese atıp debriyajı yavaş bırakcaksın başka da yolu yok gibi. Benim yaptığım bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ForteVeloce

Aracı yeni çalıştırmış ve yola çıkmışsınız yani lastikler daha ısınmamış. Yeni yağan yağmurda yol çok kaygan olur çünkü sadece su değil toz birikintileri olur ve buz üstünde gidiyor gibi olursunuz, araç dik rampada durmuş yani ağırlık merkezi geriye kaymış, sizde biraz fazla gaz verince araç patiye düşmüş. Lastiklerin sert hamurlu olmasıda tuz biber olmuş:) Yani gayet normal kafa yormayın bence;)

tam olarak söylediğiniz gibi olmuş kafaya takılacak bir durum yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

Arkadaşlar ankara ankamall daydım bugün alt otopark çıkışından çıkarken yogun trafik olmuş ve rampa ıslanmış yağmur yağıyor ve ben orda tam ortasında kaldım sonra kalkmak istedim araç başladı patiye duman atarak çıkdım yokuşu yanık kokusu geldi
    lastikler eski değil yeni bi lastik P400 PIRELLİ ilk defa karşılaştdım ben bunla bu havada böle pati çekiyosa kışın nolcak kar lastiği zaten alıcam anlamış değilim acemi değilim benden mi kaynaklandı sizce bu durum lastikler en fazla 9 aylık ve dişleri oldukça iyi durumda bilgi verirmisiniz

aracınızın lastiklerinin basmıs oldugu bölgeye baska bir araçtan kaygan bir madde yag,hidrolik, yada özellikle egzozdan düşen (ciğ mazot) dökülmüş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: serco05

hocam böyle durumlarda araç hareket aldıktan sonra gazı minimun seviyeye düşürürseniz araç patiyi bırakır

yorumun için teşekkür ederim dostum arkamda araç vardı bende biraz panikledim galiba
  • Aynen haklısınız beyler yorum yapan herkese tek tek teşekkürü borc bilirim bundan sonra daha temkinli olayım
  • Yağmurlu havalara yeni başladığımızda aslında lastikler suya alışmıyor gibi bi durum oluyor epey bi süre. Yokuş ve ıslak olmasından dolayı patinaj çekmesi normal. Birazda siz yüklendiyseniz olabilir bu durum.
  • @ForteVeloce gerekli açıklamayı yapmış. Hava da soğudu tabi yağmurla birlikte. Kış lastiği alın kesin çözümü budur. Ben Gaziantepte bile kış lastiğine geçtim. Anakrada geç kalamdan değiştirin derim.
  • araba ilk pati çektiğinde gaz'a istediğiniz kadar yüklenin o durumdan kurtulamazsınız...

Böyle ıslak zeminlerde yavaş kalkmak gerek..
  • kar lastiği alacam en olmadı çıkma alacam yine alacam bu araba korkttu beni
  • Yaşadığınız durum gayet normal, alış veriş merkezleri bu tip çıkışları imkân bulsalar epoksi kaplayacaklar, hafif tırtıklı bir rampa yapmak zor geliyor sanırım...
  • eğer koku ağır bir kokuysa balata yakmış olabilirsin haberin olsun.
  • belirttiğiniz şartlarda patinaj gayet normal ancak uzun süreli ve dumanlı patinaj anormal. Patinajı algılayınca kavramayı ayarlamanız torku azaltmanız gerekirdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaNeRR

yorumun için teşekkür ederim dostum arkamda araç vardı bende biraz panikledim galiba

Bence durum bundan ibaret.Rampa ve arkada aracın olması ya arkaya kaçırırsam baskısı yapmış olmalı sizde.
  • burnout paradise
    söylenecek başka bişe kalmamış
  • ya arka çekiş olsaydı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.