Şimdi Ara

Yağmurda Koşan mı Daha çok ıslanır yürüyenmi ?(CEVAP VE VIDEO GELDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Açtığım bir konuda yorum yapan bir arkadaş beni güldürdü ondan actım konuyu cevap yarın verilecek.
    Not: Google'da ratıp buraya cevap yazmayın akliniza guveniyorsaniz direk dusunerek yazin.

Cevap ;
    Yağmur yağarken koşanların daha çok ıslanacağını ileri süren, insanı yağmurda sallana sallana
    dolaşmaya iteleyen bir görüş ile hiçbir şey fark etmeyeceğini iddia eden bir başka görüş ortada dolanıp durmaktadır.
    Hiçbir şey değişmeyeceğini söyleyenlerin görüşüne göre vücudunuzun bir
    dikdörtgen olduğunu ve yağmur damlalarının yere dik düştüğünü farz edelim. İster çok hızlı koşun, isterse sallanarak
    yürüyün hiçbir şey fark etmez. Hızınıza bağlı olmadan vücudunuza düşen yağmur tanesi sayısı aynı kalır.
    Koştukça ön tarafınıza bir saniyede daha çok yağmur tanesi isabet eder fakat süre kısaldığından toplam sayı ve sonuç değişmeyecektir.
    ‘Yağmurda yürüyünüz’ diyenler ise koşma durumunda yağmur damlalarının aynı sürede daha çok sayıda
    birikeceğini ve buharlaşmaları için daha az zaman olduğundan üzerimizin daha ıslak olacağını, aerodinamik
    etkileri hesaba katarak, düz yürürken üzerimize düşmeyecek düşey damlaların, koşarsak karşıdan gelecekleri
    için temas edeceklerini, yürürken başımıza düşen damla sayısının koştuğumuz sırada düşenden fazla
    olamayacağını ileri sürerek ‘ahmak ıslatan’ diye de tabir edilen hafif yağışlarda yürümeyi öneriyorlar.
    Tabii burada unutulmaması gereken şey yavaş yürürken bacaklarımızın da çok yağış alacağı. ‘Koşunuz!’ görüşüne göre ise,
    yağmurda koşmakla yürümek arasında, vücudumuza düşen yağmur tanesi miktarı açısından bir fark olmayabilir fakat
    önemli olan başımıza düşen miktardır. Bu nedenle koşarsak süre kısalır ve başımıza düşen yağmur miktarı azalır.
    Yapılan bir deneyde, yağmur karşıdan 45 derece açı ile yağıyorken, bir defter kağıdına aynı mesafe 7 saniyede
    koşulduğunda 131 damla, 20 saniyede yürünüldüğünde ise 216 damla isabet ettiği belirlenmiştir. Buna göre yağmurda
    yürüyerek gitmek, koşmaya göre neredeyse iki kat ıslanmak anlamına gelmektedir. Şüphesiz bu önermeler yapılırken,
    rüzgarın yönü, üzerimizdeki kıyafetlerin şekli ve cinsi ve en önemlisi kapalı alana ulaşılacak mesafe göz önüne alınmamış ve
    değerlendirmeler kısa mesafelere göre yapılmıştır. Uzun mesafelerde hiç şansınız yok, koşabildiğiniz kadar koşun ama en
    doğrusu yağmur geçene kadar kapalı bir yerde bekleyin.

Video denemesi
    http://dsc.discovery.com/videos/mythbusters-running-in-the-rain-minimyth.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem300 -- 12 Ocak 2012; 13:39:36 >

• eşit
  • Mythbusters'da cevabı verildi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koşan
  • Yürüyen
  • Rüzgar yoksa eşit. Varsa rüzgarın estiği yöne döğru koşan daha çok ıslanır.
  • Koşan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Esitmi degilmi bilmem ama kosarsan pacalar gidoyo
  • bunu bizde arkadaşlarla sık sık tartışırız, hatta uygulamasını yaptık, defalarca denedikten sonra sonuç, koşan her halükarda daha az ıslanıyor...
  • ruzgar yoksa esit
    ruzgara karsi kosarsan daha cok islanirsin
    ruzgar yonunde kosarsan daha az

• quote:

Orijinalden alıntı: bilgehankalkan

Mythbusters'da cevabı verildi.

Bende izlemiştim onu ama cevabı hatırlamıyorum.Söyle bakalım da yararlanalım
  • esit islanirlar.
  • Yürüdüğünüz zaman yağmur dik olarak kafanıza düşer. Su ile temasa giren yüzeyiniz azdır. Ancak koşarsanız yağmur dik gelmez. Hız vektörünüzden ötürü belli eğimle size çarpar. Bu da daha fazla yüzeyle temas demektir. O nedenle koşan daha çok ıslanır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: realcem

Açtığım bir konuda yorum yapan bir arkadaş beni güldürdü ondan actım konuyu cevap yarın verilecek.
    Not: Google'da ratıp buraya cevap yazmayın akliniza guveniyorsaniz direk dusunerek yazin.

Sanirim gulduren seni gulduren benim. Orda dikkat edersen daha rahat anlasilmasi icin uç bi ornek vericem dedim yoksa 1dk,30sn olsa karar veremezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shinku

ruzgar yoksa esit
    ruzgara karsi kosarsan daha cok islanirsin
    ruzgar yonunde kosarsan daha az

dostum ne alakasi var, kafan guzel galiba - esit olur bence
  • Orta seviyede rüzgarsız yağmur yağdını düşünelim. 100 metre de gidilecek yol var.

10 saniyede koşarak mı?
    2 dakikada yürüyerek mi?

Dersek ben koşarak daha az ıslanırız derim.

• ıslanmanın azı çoğu olurmu battı balık yan gider bu soruyo daha önce ıslanmayanlar sorar anca.
    yağan yağmursa koşmak ne çare ıslanacan işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tim Robbins

Orta seviyede rüzgarsız yağmur yağdını düşünelim. 100 metre de gidilecek yol var.

10 saniyede koşarak mı?
    2 dakikada yürüyerek mi?

Dersek ben koşarak daha az ıslanırız derim.

Dostum Dünya rekoru 9.58 iken nasıl 10saniyede koşabilirsin? Yapma etme gözünü seveyim. Soruya dönecek olursak Uygurca gayet iyi açıklamış ona katılıyorum.
  • bisikletle baya ıslanılıyor . Denendi onaylandı
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.