Şimdi Ara

yagmur sensörü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar ustatlar aramıza yeni katıldım hatam olursa kusura bakmayın aynı zaman da acemiyim ben şu araçlarda kullanılan yagmur yagdıgı zaman devregiren silecekler nasıl bi devreyle çalışıyor. yardımcı olursanız sevinirim birdiyer konu ise
    araçın cam moturu kaldırma indirmede kullanılan devresi yenisi 140 ytl dediler cam modülatörü calışma sistemi benim aracın şöfer tarafı otamatik yolcu tarafı ise manuel arac doblo yardımcı olursanız sevinirim ustatlar

• Buradaki en basit hali.Sensör denen kısım da çok basit.Birbirine değmeyen iki tel,bakırlı plakete kazınmış birbirine temas etmeyen bakır yollar v.b. gibi herşey olabilir.Sensör ıslanınca röle çeker ve röle kontaklarına bağlı alıcı çalışır.
    Dediğim gibi bu çok basit ve teorisi.Bunu bu halden tut da mikroişlemcili olanlara kadar genişletebilirsin.

yagmur sensörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 7 Haziran 2006; 15:10:40 >
  • tşk ustatım yardından dolayı peki diyer cam modülatörü olayında bi fikrin varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: yozsag8735

tşk ustatım yardından dolayı peki diyer cam modülatörü olayında bi fikrin varmı

Camı otomatik olmayan kapının içine cam kaldırma motoru tak(tır)maktan başka çare yok.
    Eğer motor varsa kendin bir düğme yapabilirsin.
    Birde yağmur sensörü olarak verdiğim devrede tek transistör yerine darlignton bağlı iki transistör kullansan daha iyi olur.Yani o devredeki transistörün yerine linkteki gibi kullansan daha iyi olur.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Darlington_transistor
    Yani böyle.
    />

• üstatım yardımın dan dolayı tşk yanlız kafamı kurcalayan sey camda motor var
    manuel olarak calışıyor bastın zaman aşagı yada yukarı kaldıra biliyorsun benim istemiş oldum sey cam kaldırma veya indirme dügmesine bastıgım zaman son noktaya kaldırsın veya indirsin.tekror bastıgım zaman dursun birde motor son noktaya geldigi zaman nasıl bi devreyle stop ettire biliriz?yardımcı olursanız sevinirim verdigim rahatsızlıktan dolayı özürdilerim.
  • quote:

üstatım yardımın dan dolayı tşk yanlız kafamı kurcalayan sey camda motor var
    manuel olarak calışıyor bastın zaman aşagı yada yukarı kaldıra biliyorsun benim istemiş oldum sey cam kaldırma veya indirme dügmesine bastıgım zaman son noktaya kaldırsın veya indirsin.tekror bastıgım zaman dursun birde motor son noktaya geldigi zaman nasıl bi devreyle stop ettire biliriz?yardımcı olursanız sevinirim verdigim rahatsızlıktan dolayı özürdilerim.

Senin istediğin şu mu ?
    Bir düğmeye bir kere basacan cam sonuna kadar inecek,tekrar basacan sonuna kadar kapanacak.
    İstediğin buysa işte devresi.
    http://www.uoguelph.ca/~antoon/circ/alt1.htm
    Ayrıca cam motorları sonuna gelince kendi kendine durur zaten.İçinde onun kendi koruması vardır.Sonuna gelince artık bassan da açılmaz veya kapanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 9 Haziran 2006; 14:50:02 >

• tşk ler üstatım bu bayagı işime yaradı yalnız ustadım cam motoru sonuna geldigi zaman durmuyor hala çalışıyor. voltaj kesilmiyor. (ayrıca şöyle yapılma imkanı varmı yüke bindigi zaman durması. camın yarıda sıkışması halinde camın hareketini durdurması gibi.)termik özelligi olası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yozsag8735 -- 10 Haziran 2006; 16:29:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağmurda park sensörü
    18 yıl önce açıldı
    Park sensörü çalışmıyor
    6 yıl önce açıldı
    Park Sensörü
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

tşk ler üstatım bu bayagı işime yaradı yalnız ustadım cam motoru sonuna geldigi zaman durmuyor hala çalışıyor. voltaj kesilmiyor. (ayrıca şöyle yapılma imkanı varmı yüke bindigi zaman durması. camın yarıda sıkışması halinde camın hareketini durdurması gibi.)termik özelligi olası

Cam motorunun en alt noktaya veya en üst noktaya gelince durması lazım.Eğer durmazsa ve zorlarsan motor yanabilir.
    Motor en alt noktaya veya en üst noktaya gelince düğmeye bassan da motor çalışmaz zaten çalışmaması gerekir.Mekanizmada bir arıza olabilir.Sen ona bir baktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.