Şimdi Ara

Yağ değişimi sonrası yakıt artışı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Hyundai Getz aracımın bakımlarını hep serviste yaptırmıştım bu güne kadar, garantisi bittiği için yağ değişimini dışarıda yaptırdım bu sefer. 10w/40 Mobil yağ ve Bosch bulamadığım için uzak doğu bir yağ filtresi ile yapıldı değişim.

Öncesinde ve yıllardır şehir içi 6,3 litreyi geçmezken yağ değişiminden sonra 7 7,9 arasında yakıt tüketimi.

Hyundai servisin kullandığı yağı bilmiyorum 15w/40 gibi hatırlıyorum ama değişim yapılan yer farklı markaya ait tanıdık bir yetkili servis olduğu için kalın gelebileceğini söyledi, emin olmadığım için de önerisiyle 10w/40 koyduk. Ses normal, çekiş normal bir sorun gözükmüyor ama bu 10w/40 yağ ve yağ filtresi bu yakıt sarfiyatının sebebi olabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzlufistik -- 23 Temmuz 2013; 11:42:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Castrol 5w30 ile degistireyim mi ne yapayim? Yakit 7,9 litre de sabit. Bu gune kadar 6,3 uzerine hic cikmamisti.

• Yakıt tüketiminde değişiklik yok 1,5 litre arttı ve sabit devam ediyor. Shell 10w30 kullanmamız gerekiyormuş bu arada, filtre dahil değiştirip bunu deneyeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzlufistik -- 3 Ağustos 2013; 11:25:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ Değişimi Ve 10/60 Yağ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.