Şimdi Ara

Yabancilar ulkemizde neden bizden daha ucuza tatil yapiyorlar??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu konuda biraz agresif de olsa gecen yaz bir mesaj atmistim ve birsebepten silinmisti konu..Biraz sinirliydim o ara, ne yazdigimi hatirlamiyorum..sinirlenme sebebim ise yabanci bir siteden Antalyada bir otel icin rezervasyon yaptirip parasini 1 ay onceden odeyip tam Istanbuldan yola cikarken, yabanci uyruklu pasaportum olmadigi icin bu rezervasyonun iptal edilecegini ogrenmemdi. Aldigim siteyle gorustum, iptal edilmesine sasirdilar, biraz yazisma vs. ile parami az bir zararla geri alabildim. Bu sekilde onceden 2 defa daha uygun oldugu icin rezervasyon yaptirip otele gitmistim, hic sorun yasamamsitim ama bu yaz buyuk sorun yasadim. Turizm Bakanligina olan biteni yazdim ama Ankaradaki Bakanliga elden dilekce vermemi istediler, bende ugrasamadim sonra..

Simdi hani diyorlar ya, yabancilar cok onceden rezevasyon yapiyor o nedenle ucuz..Bu dogru deil..3 gun sonraya rezervasyon yapabiliyor adamlar..Bende yaptim, ordan biliyorum..
    Adamlar otelde ucuza kaliyor ama Turk turistten cok harciyor diyeni var..Ama hersey dahillerde bize en az x2 veya x3..Bu nasil is..
    Turk hanzolari filtrelemek istiyorlar..Bu aklima yatiyor ama ben esimle gidemedim iste..bana haksizlik, hatta cogunluga haksizlik..Arti parasi olan hanzo da bu memlektte cok..
    Veya bilmedigim baska bir neden...
    Bana mantikli bir aciklama yapabilecek olan var mi burda..? ... Tum milliyetci duygularimla buraya doktururdum ama konu kitlenir diye korkuyorum..Amacim biraz bu konuda bilinc olusturmak, ve cevaplar bulmak...

• Türkiyede yabancılar her konuda daha ayrıcalıklı. diğer ülkeler kendi vatandaşlarına öncelik veriyorken bizde ise yabancılar öncellikli. Türk vatandaşı hep 2.sınıf muamelesi görüyor.
  • Yabancılar bizim ülkemizde daha ucuza kalıyor diye bişey yok. Özellikle 5 yıldızlı oteller ve ya büyük tatil köylerinde durum tam tersi.
  • Geçen haberlerde izlemiştim yabancı bir emekli yemek yiyodu geziyodu turist olarak arkadaşlarıyla sordular ne kadar emekli maaşı alıyosunuz diye adam 5 bin euro dedi sonra bizim emekliye sordular 600 lira alıyorum dedi spiker dedi bak adam 5 bin euro alıyomuş emekli maaşı olarak dedi bizim dede''yalan söylüyodur gavur'' ded ondan sonra acıdım bizim emeklinin haline
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Narrator

Yabancılar bizim ülkemizde daha ucuza kalıyor diye bişey yok. Özellikle 5 yıldızlı oteller ve ya büyük tatil köylerinde durum tam tersi.

Elin Züğürt turistlerine prenses kral muamelesi yapılıyor ülkemizde,benımde canım buna sıkılıyor işte..

Eşek gibi çalışıp 3-4 Milyar ile Eşimle,çocugumla tatil yapıyor o paraya.. Ama Elin züğürt almanı 1 aylık karı koca maaşlarıyla gelip paşalar gibi tatil yapıyor.. bu her otelde böyle..
  • Olay şöyle oluyor: Seyahat acentesi daha sezon başlamadan otelden yüklü miktarda odayı ucuza kapatıyor. Bir anda çok yüklü miktarda oda alındığı için otel fiyat kırabiliyor. Daha sonrada turistler acenteden odayı alıyor, otele para vermiyor. Siz tek olarak otelden oda istediğiniz zaman otel size standart sezon fiyatını uyguluyor. Farkın sebebi bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canozpinar

Olay şöyle oluyor: Seyahat acentesi daha sezon başlamadan otelden yüklü miktarda odayı ucuza kapatıyor. Bir anda çok yüklü miktarda oda alındığı için otel fiyat kırabiliyor. Daha sonrada turistler acenteden odayı alıyor, otele para vermiyor. Siz tek olarak otelden oda istediğiniz zaman otel size standart sezon fiyatını uyguluyor. Farkın sebebi bu.

Ben yurt disindaki bir acentadan rezervasyon yaptirdim, acenta icin kimin aldiginin hicbir onemi yok...adam satti sonucta..Sonra bizim anlasmali acenta gelen yabancilar arasinda Tyrk turistlerin oldugunu da goruyor ve bunlari kabul etmiyor. Bu dediklerinizi Tv kanallarinda mayolu Rus turistleri gosterirken millete anlatiyorlar. Bir kismi dogru ama neden bizim ayni acentadan alim yapmamizi TR deki isletmeler istemiyor. Maddi olarak bir kayiplari yok...

Arti olarak verdigim linkteki 5 yildizli otellerdeki ucretleri karsilastirin, hatta dilerseniz alabilirsiniz. 5 yildizlilarda bile komik rakamlara kaliyorlar, hersey dahil hemde..

w w w . t r a v e l r e p u b l i c . c o . u k

Ben halen 2. sinif vatandaslik disinda mantikli bir aciklama bulamadim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Turizmi canlandırıyolar işte fena mı??

Sen de erken rezervasyon yaptır sende ucuz tatil yap.
  • Hocam okurken dahi benim zoruma gitti. Ben zamamında avrupa'da birçok yeri dolaştım ve sizin de dediginiz gibi cok ucuza kalabildim bu şekilde.

Ben de yakın zamanda arkadaşımla birlikte bir kaç günlük kaçamak yapmayı planladıgım için tatil sitelerine şöyle bir baktım ve gerçekten pahalı geldi fiyatlar. Kendimce acaba dedim oradan baksam farkeder mi ve gerçekten ciddi farklar oldugunu gordum.

Eğer size yapılan bana yapılsaydı elimden ne gelirdi bilmiyorum ama deli gibi sinirlenirdim herhalde. Nasıl bir saçmalıktır bu böyle. Eğer böyle bir imkanım varsa istedigim yerden alırım gelirim ne demek Türk'sen gelemezsin, ben Türksem sen nesin ...
  • ilk aklıma gelen türk vatandaşlarının 2. sınıf insan kabul edilmesi tabi ama söyle bir sey de olabilir. belki devlet yabancı turistler için turizm şirketlerine otellere fln ülkeye döviz girmesi için prim sübvansiyon falan verio olabilir
  • Bir gazeteci köşesinde anlatmıştı.1 gün boyunca italyan turist kılığında istanbul'da gezmişti ve 20 lira tutan taksiye 50 dolar ödemiş.30 liralık yemeğine 150 dolar ödemiş ve 16 kez ahlaksız teklif almıştı.Hala diyorsanız turistler daha iyi yaşıyor.yok öyle birşey.

Not:bayan bir gazeteciydi.
  • dışarıdan ülkemize para giriyor,ayrıca bizden ucuz tatil yapıyorlar diye birşey yok şehir efsanesi..

genelde herşey dahil otelleri tercih ediyorlar,su gibi bira içiyorlar..

bazı otellerin türk müşterileri neden istemedigi de malum sebeplerden dolayı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: snowor

Hocam okurken dahi benim zoruma gitti. Ben zamamında avrupa'da birçok yeri dolaştım ve sizin de dediginiz gibi cok ucuza kalabildim bu şekilde.

Ben de yakın zamanda arkadaşımla birlikte bir kaç günlük kaçamak yapmayı planladıgım için tatil sitelerine şöyle bir baktım ve gerçekten pahalı geldi fiyatlar. Kendimce acaba dedim oradan baksam farkeder mi ve gerçekten ciddi farklar oldugunu gordum.

Eğer size yapılan bana yapılsaydı elimden ne gelirdi bilmiyorum ama deli gibi sinirlenirdim herhalde. Nasıl bir saçmalıktır bu böyle. Eğer böyle bir imkanım varsa istedigim yerden alırım gelirim ne demek Türk'sen gelemezsin, ben Türksem sen nesin ...

Bende cok sinirlendim..hemde coookk..buraya sakin sakin yazmaya calisiyorum ama inanin cok dertliyim, insanlar ise hala buradakiler gibi erken rezervasyonla falan ilgili oldugunu saniyorlar..Soyle soyliyim, ingiliz yeni yetme turist arkadas 3 gun sonrasi icin rezervasyon yapiyor ve atlayip 3 kurusa tatil yapiyor burada..ama ben ayni acentadan alirsam, burdaki taseron Turk acentasi beni kabul etmiyor...Kac kere kavga ettim ama anlatamadim acentadaki gorevlilere...Tatilim rezil oldu, sonra parami geri almakla ugrastim..hatta yabanci acenta bu nasil olur diye sasirdi, bana inanmadi..sonradan arastirinca hak verdiler, parami iade ettiler, siteye de "TR icin rezervson yaparken farkli ulke pasaportu (son 1 hafta girisli) ibraz etmeniz gerekir" gibi bir anlama gelen ibare koydular..ibareyi gorunce kendimden utandim valla..Ben de Avrupada pekcok yerde kaldim ama boyle muamele baska yerde gormedim...

• quote:

Orijinalden alıntı: c0ss

dışarıdan ülkemize para giriyor,ayrıca bizden ucuz tatil yapıyorlar diye birşey yok şehir efsanesi..

genelde herşey dahil otelleri tercih ediyorlar,su gibi bira içiyorlar..

bazı otellerin türk müşterileri neden istemedigi de malum sebeplerden dolayı..

Dostum verdigim siteden bir otel icin fiyat al, sonra oteli telden ara gercek fiyatini sor..En az 2 kati fiyat cekerler..Ben bu sekilde 2 kere gittim, geceligi kahvalti dahil 7 tl gibi bir rakama kaldim..Hersey dahillerde de gayet iyi fiyatlar var..Onceden rezervasyon da gereksiz, siteden 1 hafta sonraya super fiyatlara alabiliyorsunuz..

Erkenden anlasmayi yapan yabanci acenta, turist degil..Adam o kadar satis yapacagina emin oldugu icin bastirip aliyor butun odalari..ama bu sizi bizi baglamaz...Bunu defalarca soyledim ama hala insanlar erken rezervsyon diyor..

Bu arada bir turistin kaziklandigi dogru burada..Ama guneyde 1 bira bardagina 3 pipet isteyen culsuz turist dolu...kendi insanimiza haksizlik yapmayalim...

• orda maaş 2milyar burda 500milyon ucuza yapmalarinin tek sebebi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Geçen haberlerde izlemiştim yabancı bir emekli yemek yiyodu geziyodu turist olarak arkadaşlarıyla sordular ne kadar emekli maaşı alıyosunuz diye adam 5 bin euro dedi sonra bizim emekliye sordular 600 lira alıyorum dedi spiker dedi bak adam 5 bin euro alıyomuş emekli maaşı olarak dedi bizim dede''yalan söylüyodur gavur'' ded ondan sonra acıdım bizim emeklinin haline

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.