Şimdi Ara

Yabancı uyruklu Ögrenci sinavi (Yös) hakkinda bilgisi olanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
11.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , ben normal kendimi bildim bileli turkiyede yasiyorum ve turkiye vatandasiyim.yanliz anne tarafim hollandali ve bir davamiz var bana hollanda vatandasligi cikabilir belki . Cifte vatandas olucam yani.

Devlet fen lisesi mezunuyum bu sene mezun oldum liseyi burda okudum.bu sinavdan yararlanma sansim nedir acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yös e girebilmen için türk vatandaşlığının olmaması gerekir.çift vatandaşlar giremiyor.bendede çift vatandaşlık var.lisedeyken yunan göçmeni olan bir arkadaşım vardı türk vatandaşlığı yoktu sınıf listesinde bile ismi yunanca olarak yazılıydı o girdi.ben girememiştim.

Orijinalden alıntı: tassa

yös e girebilmen için türk vatandaşlığının olmaması gerekir.çift vatandaşlar giremiyor.bendede çift vatandaşlık var.lisedeyken yunan göçmeni olan bir arkadaşım vardı türk vatandaşlığı yoktu sınıf listesinde bile ismi yunanca olarak yazılıydı o girdi.ben girememiştim.

Anladim hocam uzuldum . Ama onun Tr vatandasligi yoksa burda nasil liseye gidebiliyorki

Orijinalden alıntı: Espartaco

quote:

Orijinalden alıntı: tassa

yös e girebilmen için türk vatandaşlığının olmaması gerekir.çift vatandaşlar giremiyor.bendede çift vatandaşlık var.lisedeyken yunan göçmeni olan bir arkadaşım vardı türk vatandaşlığı yoktu sınıf listesinde bile ismi yunanca olarak yazılıydı o girdi.ben girememiştim.

Anladim hocam uzuldum . Ama onun Tr vatandasligi yoksa burda nasil liseye gidebiliyorki

türkiyede yaşadığı halde henüz vatandaşlığı olmayan bir sürü insan var onun gibi.şu anda trakya üniversitesinde okuyor.eğitim konusunda bir sıkıntı yok ama oy felan kullanamıyorlar ücretsiz sağlık hakkından felan yararlanamıyorlar.

• kardesim bende zamaninda bu sinava girmistim , cift vatandaslilari kabul etmiyolar.sirf bu sinav kolay diye turk vatandasligindan cikmistim , gercekten hayatin icin cok buyuk bi avantaj.en kral unilere bile ayri kontenjan aciyolar.bi dusun derim
  • Okuldan arkadaşım girdi bu sene.Bu sınava girebilmek için Türk vatandaşlığından çıktı.Alman vatandaşı oldu.Orda doğmuştu zaten.Pek çok arkadaşımın LYS'de kazanamadığı güzel bir üni ve bölümü kazandı.Sorular daha değişik.Zaten az çok bilgin vardır sorular hakkında.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ALEXİST

Okuldan arkadaşım girdi bu sene.Bu sınava girebilmek için Türk vatandaşlığından çıktı.Alman vatandaşı oldu.Orda doğmuştu zaten.Pek çok arkadaşımın LYS'de kazanamadığı güzel bir üni ve bölümü kazandı.Sorular daha değişik.Zaten az çok bilgin vardır sorular hakkında.

Naber kanka

Arkadaşım da YÖS ile girdi.Çifte vatandaş isen giremiyorsun.Çok beleş bi sınav ama

Orijinalden alıntı: Hassasgüdümkiti

Naber kanka

Arkadaşım da YÖS ile girdi.Çifte vatandaş isen giremiyorsun.Çok beleş bi sınav ama

Tamam la şimdi inandım 93'lü olduğuna arkadaşın YÖS'e girmiş.

Evet arkadaşım da çifte vatandaştı ama sınava girebilmek için Türk vatandaşlığından çıktı.Ara sıra çalışırken görüyordum soruları,cidden kolay sorular vardı.Çocuk neredeyse hiç çalışmadan girdi yaptı.Ama kontanjanlar az galiba üniversitelerde.

• quote:

quote:

Naber kanka

Tamam la şimdi inandım 93'lü olduğuna arkadaşın YÖS'e girmiş.

Evet arkadaşım da çifte vatandaştı ama sınava girebilmek için Türk vatandaşlığından çıktı.Ara sıra çalışırken görüyordum soruları,cidden kolay sorular vardı.Çocuk neredeyse hiç çalışmadan girdi yaptı.Ama kontanjanlar az galiba üniversitelerde.

Ondan değil görünce selam vermek istedim

• quote:

Ondan değil görünce selam vermek istedim

Eyvallah sanada selam.
  • bu sene unıversıtelerın yaptıgı yos sınavına gırdım ben de 4 5 unıversıtede muhendıslık , ogretmenlık, hukuk gıbı bolumler kazandım. Sonra ıse kendıme uygun olana gıdıp kayıt yaptırdım dun :) dogumla yabancı uyruklu olup sonradan turk vatandaslıgına gecmıs kısıler sınava gırebılır. Ama tersı gıremez.

Okuldan arkadaşım girdi bu sene.Bu sınava girebilmek için Türk vatandaşlığından çıktı.Alman vatandaşı oldu.Orda doğmuştu zaten.Pek çok arkadaşımın LYS'de kazanamadığı güzel bir üni ve bölümü kazandı.Sorular daha değişik.Zaten az çok bilgin vardır sorular hakkında.

Çok kiyak bi is ya bu . Benim hollanda vatandasligi isi olursa deneyecem insallah. Itu bogazici gibi unilerde kontenjan aciyorlar mi acaba ?

Orijinalden alıntı: Espartaco

Çok kiyak bi is ya bu . Benim hollanda vatandasligi isi olursa deneyecem insallah. Itu bogazici gibi unilerde kontenjan aciyorlar mi acaba ?

Yüksek ihtimalle açıyorlardır hocam.Ama kesin bi bilgim yok.Üniversiteleri arayıp sorabilirsin.Geçen sene açan bi okul bu sene açmayabilir belli olmaz.
  • ha bu arada unutmadan güzel bir harç kitlyorlar :) ben dönemlik 800 ödüyorum yani yıllık 1600. bu en düşüğü. gazi, ankara gibi yerler 10bin + isteyebiliyor çoğu bölüme. bunu da göze alın. ve o kadar kolay da değil rakiplerin de sonuçta o sınava giriyor.

Orijinalden alıntı: FeradOsman

bu sene unıversıtelerın yaptıgı yos sınavına gırdım ben de 4 5 unıversıtede muhendıslık , ogretmenlık, hukuk gıbı bolumler kazandım. Sonra ıse kendıme uygun olana gıdıp kayıt yaptırdım dun :) dogumla yabancı uyruklu olup sonradan turk vatandaslıgına gecmıs kısıler sınava gırebılır. Ama tersı gıremez.

hocam ben bg de doğdum.bu sınava girebiliyormuyum!

Orijinalden alıntı: Alabastron

quote:

Orijinalden alıntı: FeradOsman

bu sene unıversıtelerın yaptıgı yos sınavına gırdım ben de 4 5 unıversıtede muhendıslık , ogretmenlık, hukuk gıbı bolumler kazandım. Sonra ıse kendıme uygun olana gıdıp kayıt yaptırdım dun :) dogumla yabancı uyruklu olup sonradan turk vatandaslıgına gecmıs kısıler sınava gırebılır. Ama tersı gıremez.

hocam ben bg de doğdum.bu sınava girebiliyormuyum!

evet gırebılıyorsun.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.