Şimdi Ara

Yabancı dizi (ingilizce geliştirmek için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, ben ingilizcemi geliştirmek için dizi izlemek istiyorum. Tercihen komedi veya günlük yaşam ama Sherlock Holmes hayranıyım yani o tarz da olabilir fakat gerçekçiliği severim. The walking dead gibi dizileri sevmem. Özelliklede ingilizcemi geliştirmek için önerir misiniz?

• Hocam dilini geliştirmek istiyorsan öncelikle Biritiş dizilerinden uzak duracaksın. Sherlock falan izleme yani.

Bide 24 gibi Prison Break gibi aksiyon dizilerinden de uzak duracaksın. Çünkü bunlarla dil falan geliştirilmez.

Yapacağın şey olay yoğunluklu değilde karakter ve diyalog yoğunluklu dizileri takip etmek. Çünkü belli bir süre geçince hem karakterlere bir bağlılık hissedersin onların konuşma kalıplarını falan benimsersin hemde yoğun diyaloglarda farklı kelimeleri çözersin.

Öneri olarak aklıma Mad Men, The Sopranos, Boardwalk Empire falan geliyor.

Bide özellikle Hbo ve Amc dizileri hem çok kalitelidir hem de yoğun diyalogları vardır. Tavsiyem Hbo ve Amc dizilerinden beğeneceklerini izle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben lisedeyim ve şuan haziliktayim yani bitirdim sayılır (yazın yabancı hocalarla 1 aylık bir kurs yapacağız) biz Oxford üniversitesi nin link up kitabını kullandık. Neden british den uzak durayim anlamadım ama dizi konusunda haklisin bazı dizilerin İng yi geliştirmekte neredeyse hiç faydası yok.
    Cevabın için teşekkürler

• hsyncb15 kullanıcısına yanıt
    Biritiş dediğim İngiliz dizileri. Öyle bir aksanları var ki hiç bir kelime bir şey anlaşılmıyor.

Eğer altında İngilizce altyazı yoksa kelimelerin ne olduğunu anlamak çok zor oluyor.

Kısaca İngiliz dizileri dil geliştirmek için kullanılmaz. Dil geliştirmek için en iyi tercih Amerikan dizileri.

• sopranos, house of cards
  • Avatar the last airbender. Cok temiz bir ingilizcesi var ingilizce hocam sayesinde baslamistim hatta. Ayrica gelmis gecmis en iyi dizilerden biri belki de en iyisi.

• Duyduğun bir kelimenin anlamını öğrenmek pek faydalı olmaz yabancı dildeki yazılışını da öğrenmen gerek. İnsanlar duyduğu şeylerin çoğunu unutur çünkü bu bilimsel bir gerçek. Sana tavsiyem az diyaloglu kolay dizilerin çevirisini yapman. Bir bölüm dizi çevirisi emin ol izleyeceğin bir çok bölümden daha faydalı olacaktır. Tabii zor bir iş orası ayrı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tom.waits T kullanıcısına yanıt
    bu konu algıya göre değişen kişisel bi şey zira mesela ben de ingiliz aksanını daha kolay anlıyorum. benedict cumberbatch'in konuşması gayet güzel ve anlaşılır bence. söylediğinin tersine ingiliz aksanı benim kulağıma daha temiz ve sade geliyo, dolayısıyla yanlış bi yönlendirme yapıyosun insanlara benim gözümde.

• meleeuh kullanıcısına yanıt
    Valla bunu sadece ben demiyorum bir çok kişiye göre İngiliz aksanı daha zordur.

İngiliz dizilerinin tek artısı benim gördüğüm kadarıyla daha az kelime kullanıyorlar. Mesela ing. alt yazısını okursan o dizilerin az kelimeli ve çok hafif metinler olduğunu görürsün.

Bende hep alt yazılı seyrettiğim için ne var bu İngiliz aksanında Amerika'dan kolay bile diyebiliyordum. Ta ki altyazıları kapatana kadar.

• ilk mesajda çok kesin konuşmuşsun da o yüzden öyle dedim. olabilir, belki de ben genelden daha farklıyım, tersine amerikan aksanını zor buluyorum ama illa ki böyle bi kitle olmalı zaten .D.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meleeuh -- 2 Haziran 2016; 20:11:31 >
    Bana göre de ingiliz aksanı daha anlaşılır. Bu kişiden kişiye değişebilir. Ben ingilizceyi british ingilizcesiyle öğrenip alıştırmaları listening derslerini ingiliz aksanıyla dinlediğim için bana öyle geliyor olabilir. Yani bu kişiden kişiye değişen bişe. Bunu izlediğiniz diziler falan da etkiler. Hangi aksanla daha çok uğraşırsanız o size daha kolay gelir diğerlerinden
  • darknesss45 kullanıcısına yanıt
    Avatar the lastairbender 3. Sezon suruyor.

Çok temiz bir ingilizce dili var var. Hikayesi de oldukça muazzam ve sürükleyici.

• Kişinin daha çok dinlediği aksana göre değişebilir desem bile

Amerika aksanında No diye kolay okunan bir şey İngiliz aksanında Nooöy diye okunuyor. Bak en basitini örnek gösterdim.

Birde İngiliz aksanını öyle herkes konuşamaz. Ne kadar İngiliz dinlerse dinlesin daha rahat olduğu için Amerikan aksanıyla konuşacaktır kişi bence.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ingilizceni geliştirmek için dizi arıyorsan kesinlikle hiç düşünmeden LOST derim. Bir de ingilizceni geliştirmek için şöyle bir yol öneririm: Diziyi ingilizce altyazısıyla izlersen hem anlamaya çalışırsın hem de okuyup bide izlerken kullanıldığı yeri görürsün.
  • Luther; ingiliz yapımı polisiye dizisi göz atın isterseniz.
  • Cevaplarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler
  • Hep özenmişimdir şu dizi izleyerek dil öğrenmeye çalışanlara. Lakin benim odaklanma problemim olduğundan hem görüntüyü hem altyazıyı takip edemiyorum..

Size bol şanslar..

• Ohol Oula kullanıcısına yanıt
    Dizilere odaklanamıyorsanız tavsiyem adventure oyunları oynayın. Monkey İsland, Sanitarium vs.

Hatta adventure oyunları dizilerden daha fazla kelime öğretir. Çünkü çoğunda kelimenin anlamını bilmezseniz ilerleyemezsiniz. Dizilerde, filmlerde böyle bir durum yok.

Bence İngilizce kelime öğrenmek için en yararlı şeylerin sıralaması böyle;

1. Adventure-Rpg Oyunlar
    2. Kitaplar
    3. Diziler
    4. Filmler

Fazla kelime bilenler için konuşma pratiği olarakta

1. Altyazısız Dizi (Not; Listening iyi değilse iyi olana kadar alt yazılı)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Sınavlardan sonra deneyeceğim söylediklerinizi.

• walking dead altyazısız rahat izlersin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.