Şimdi Ara

Yabancı Dil Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, 16 yaşındayım. Direkt konuya girmek istiyorum. İngilizcem gayet iyi, her diyaloğu olmasa da altyazısız İngilizce film izleyebilir gibiyim. Yahut İngilizce konuşulan herhangi bir ülkede yaşamımı çok rahat idame ettirebilirim. Merak ettiğim konu şu;
    2 yıldır kendimi geliştirmek adına programlama öğrenmeye çalıştım fakat ne kadar uğraşsam ve kendimi zorlasam da sevemedim.
    Bilgisayar başında uzun süre durmayı sevmiyorum zaten. Ben de sırf bu sebeple ve babamın Avrupa dillerinin çoğunu bilen biri olmasından mütevellit İngilizce dışında bir yabancı dil öğrenmek istiyorum. Okulda Almanca görüyoruz ama zerre zevk almıyorum, dil genel olarak hoş gelmiyorum. Öğrenmek istediğim iki dil Fransızca ve Rusça.
    Sorum: Dilin konuşulduğu bölgede yaşamadan dili öğrenmek ne derece efektif ve yararlı olur? Sadece İnternet üzerinden koca bir dil öğrenilebilir mi? Sonuçta programlama gibi değil bu olay. Onun gibi evrensel değil yahut arkasında bir topluluk desteği yok. Ayrıca sırf Rusça öğrenmek orada yaşamasam bile işe yarar mı ki? Kullanmayacağım aktif olarak zaten. Sadece merak için öğrenmek ve gelişmeye değer mi? Kullanılmadığı sürece körelir ve iş görmez hale gelir mi?
    Teşekkürler.

• Yukarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence akıcı bir şekilde öğrenmek istiyorsan burada temel eğitimi alıp grammer ve kelime bilgisi geliştirip. hangi dil öğrendi isen o ülkeye gidip pekiştirmen olacak.

Orijinalden alıntı: erssag

bence akıcı bir şekilde öğrenmek istiyorsan burada temel eğitimi alıp grammer ve kelime bilgisi geliştirip. hangi dil öğrendi isen o ülkeye gidip pekiştirmen olacak.

bence en iyi pekiştirme kitap okumak oluyor. Ben Edgar Allan Poe okuyayım dedim ingilizcemde güya iyidir film falan izlerim altyazıla ve anlarım. Ama bir açtım aman Allah'ım. 1 paragraf 1 saatte mi okunur? hahahaha
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki diğer sorumun cevabı ne olur? Çok çok büyük ihtimalle öğreneceğim dilleri mesleğimde kullanmayacağım. E acayip yaygın diller de değiller. Öğrenmek gerekli mi? Öğrendikten sonra kullanmayacağım çok fazla, körelmez mi?

Orijinalden alıntı: Bandobrass

Peki diğer sorumun cevabı ne olur? Çok çok büyük ihtimalle öğreneceğim dilleri mesleğimde kullanmayacağım. E acayip yaygın diller de değiller. Öğrenmek gerekli mi? Öğrendikten sonra kullanmayacağım çok fazla, körelmez mi?

Düzgün öğrenirsen körelmez. Bak hatta okulda falan derler eve gidip o gün öğrendiğiniz dersleri tekrar ederseniz sınav günü çalışmadan bile hatırlarsınız. Ama okuldan sonra değil de sınav öncesi tekrar ederseniz bir şey hatırlamazsınız. Yani düzgün öğrenirsen öyle körelme olmaz. Ayrıca eğer kullanmayacaksan bence derslerine çalış boşver dili mili.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 15 Ağustos 2017; 19:10:24 >

Orijinalden alıntı: Funky Boy with Hurricane

quote:

Peki diğer sorumun cevabı ne olur? Çok çok büyük ihtimalle öğreneceğim dilleri mesleğimde kullanmayacağım. E acayip yaygın diller de değiller. Öğrenmek gerekli mi? Öğrendikten sonra kullanmayacağım çok fazla, körelmez mi?

Düzgün öğrenirsen körelmez. Bak hatta okulda falan derler eve gidip o gün öğrendiğiniz dersleri tekrar ederseniz sınav günü çalışmadan bile hatırlarsınız. Ama okuldan sonra değil de sınav öncesi tekrar ederseniz bir şey hatırlamazsınız. Yani düzgün öğrenirsen öyle körelme olmaz. Ayrıca eğer kullanmayacaksan bence derslerine çalış boşver dili mili.

Öncelik tabi dersler ama öğrenmeyi çok isterim. Sadece üstüne bu kadar kafa yorup işe yaramaması üzer.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Funky Boy with Hurricane

quote:

Öncelik tabi dersler ama öğrenmeyi çok isterim. Sadece üstüne bu kadar kafa yorup işe yaramaması üzer.

kullanmazsan işe yaramaz.

• Bilemiyorum, belki de.
    Başka tavsiyesi olan?
  • Rusça öğrenmesi zor bir değil, telafuzu ve vurgu olayını biraz çalışmalısın. Fransızca'da da Rusça ve Almanca'daki gibi eşyaların cinsiyeti vardır. Pratik gerektirir bir dili konuşman. Çok fazla Rus oyun sunucusu var. Mutlaka öğrenirsin. Fransızcayı İnternetten öğrenebileceğini düşünmüyorum.

Orijinalden alıntı: Vic Boss

Rusça öğrenmesi zor bir değil, telafuzu ve vurgu olayını biraz çalışmalısın. Fransızca'da da Rusça ve Almanca'daki gibi eşyaların cinsiyeti vardır. Pratik gerektirir bir dili konuşman. Çok fazla Rus oyun sunucusu var. Mutlaka öğrenirsin. Fransızcayı İnternetten öğrenebileceğini düşünmüyorum.

Haklısınız, zaten kafamı karıştıran konu dil değil. Öğrendikten sonraki hali. Boşa gitme durumu olur mu yani? Ayrıca Türkçe kaynaktan çalışmayacağım. İngilizce olduğu için Fransızca'ya şans tanımaktan zara çıkmaz diye düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence gelecekteki mesleğini düşünerek,ileride en azından yaşama ihtimalin olan veya alanında işine yarayacak bir dil seç.Kullanmazsan zaten unutursun.Zamanın ve çaban boşa gider.Ben çok dile başladım öyle.Hatta 2 yıl çince çalıştım,epey de öğendim ama hic kullanmadim ve unuttum.2.yabanci dil ingilizce gibi degil ingilizce her alanda sürekli kullanilan bir dil, unutmak zor.Nereye geliyorum.Atıyorum muhendislik okuyacaksan ileride hangi ülkelere mastera,çalışmaya gidebilirsin bunu düşün.Almanca veya rusça olabilir bu durumda.He belki dil okursun o zaman istedigin dile simdi baslamak faydali olabilir.Ama tercuman,mutercim olmayacaksan oyle haydi rastgele 2 3 dil ogreneyim diye ise girismek bence mantiksiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fransızca çok zor bi dil hem grameriyle hem de telaffuzuyla. Lisedeyken almıştım ama nefret ettim. Özel bi ilgin yokda pek önermem. Rusça ise diğer Avrupa dillerinden biraz daha değişik ama bana kalırsa çok da eğlenceli bir dil. Grameri belki de en zor dillerdendir ama dediğim gibi çok da eğlenceli. Dilleri çok esnek tıpkı Türkçe gibi çok hoşuma gitmişti benim. Hele bir de bayağı bi Rus arkadaşım da oldu onlar ayrı bi sempati kazandırdı bana

Şuan İspanyolca çalışıyorum ilerde belki tekrar Rusçaya bakarım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.