Şimdi Ara

Yabancı Dil (Konuşma hakkında)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
5.751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle ben Yabancı biriyle konuşmaya çalışsamda heyecanlanıyorum bildiğim bütün herşey gidiyor aklımdan bunun bir çözümü varmıdır?

• Üzerine gideceksin. Kendine güven.
  • Mümkün olduğunca daha çok pratik yapmaya çalış. Mümkün olduğu kadar internetten inglizce bilenlerle yazışmaya çalışman çok yarar sağlayacaktır.
    Bu arada interpals.net 'i incelemeni öneririm
  • Konuşmada kural önemli değildir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hekim

Konuşmada kural önemli değildir.

o kadarını biliyorum gidip ona grammerin hepsiyle konuşursam değişik olur.

ama şu var ki heyecanlanıyorum her şey birbirine karışıyor.
  • sorma arkadaşım ya aynısı bende var vallahi..
    facebookta falan tıkır tıkır hiç translate kullanmadan birisiyle ingilizce konuşabiliyorum.
    yazılanı anlıyorum çok rahat, cümle de kurabiliyorum.
    ama telefonda ya da skype da konuşurken donuyorum arkadaş, bildiğim kelimeleri cümle yapılarını unutuyorum ya. :/
    sanırım çok fazla pratik yapmak gerekli.

mesela bizim hoca lisedeyken, düşündüklerinizi sesli şekilde dile getirin derdi.
    koltukta otururken falan aklınızdan geçenleri ingilizce olarak dışa vurun falan.
    gerçekten ilginç bişey ya :)
  • Çok kafana takma rahat ol.. Türkçe konuşmaya çalışan birini görünce ne düşünüyorsan ortalama bir yabancı da sen onların dilini konuşmaya çalışırken de aynı şeyleri düşünecek..Şahsen ben türkçe konuşmaya çalışan yabancıları çok seviyorum ve her fırsatta yardım etmeye çalışıyorum. yardıma açık ol :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yabancı dil öneri istiyorum
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunun için ingilizce düşün. Yani kafanda bir sürü düşünce geçer mesela, bunları ingilizce düşün.
  • Speaking malesef dil öğrenmenin en can alıcı ve en meşakatli noktası. Hepimiz Ingilizce öğrenebiliriz ama malesef ekstra efor sarfetmeden hepimiz Ingilizce konuşamayız. Yazı yazarken her zaman için düşünme payımız, beynimizin Turkce düsünüp İngilizce'ye cevirmesi icin ekstra bekleme süremiz vardır. Okuma dersen zaten gramer + kelime bilgin iyise sindire sindire okudugunda problem yaşamazsın, olmadı tekrar tekrar okursun. Keza listening de başlarda zorlayabilir ama dinleye dinleye kulaş kelimelere aşina olur ve bir süre sonra kulak tembelligini atarsın.

İş listeninge geldiginde içinde hem gramer vardır, hem karşındakini dinleyip anlama mecburiyetin vardır bunun yanı sıra ne tekrar tekrar dinleme lüksün ne de beyninin türkçe düşünüp ingilizceye çevirme için yeterli zamanın vardır. Peki ne yapılmalı ? Elbetteki çoğu kurslarda bulunan conversation yani konuşma sınıfları bir secenek olabilir fakat bu dersler genelde grup olarak yapıldıgından size ders başı 5-10 dk belki 2-3 cumle soyleme şansı düşecektir ki onda da zaten yarım yamalak cumle toparlamaya calismakla gecireceksiniz. Bu dersler size ne kazandırır , tartışılır.

Kişisel görüşüme göre bu derslere yazılmadan once dilin pası atılmalı, hazirlik evresini kişi kendisi tamamlamalı. Peltekligini bir nebze attıktan sonra bu tarz gruplara katılıp zamanını cumle kurmaya calismakla değil, sohbet etmeye calişmakla geçirmeli yani ismi gibi conversation.

Peki bunu nasıl yapacağız ?. Gönül ister hepimizin maddi imkanları olsun gidelim Amerika'ya , Ingiltere'ye bu işi kaynagında ogrenelim, pratigimizi yerinde bu dilin sahipleriye yapalım, buraya da şakır şakır konuşarak donelim ama diğer başlıkta da soyledigim gibi 6 aylık mutevazi bir eğitimin bedeli 18-20 bin ytl. Dile kolay, neredeyse sıfır araba parası. O zaman ne yapalim, bu dilin sahiplerinin tavsiyelerini dinleyelim.

Şimdi ingilizcesi orta düzeye yakın olanlar icin bir site onerecegim,www.talkenglish.com .. Burada genel ingilizce, seyahat ingilizcesi, iş ingilizcesi, mülakat ingilizcesi gibi kateogriler var. Her başlıgın altında da yuzlerce diyalog ve seslendirmeleri. Sizin işiniz bunları yavaş yavaş, günlük ve düzenli bir periyodda ezberleyerek beyninize yerleştirmek olacak. Yani dili konuşmayı bir bebek gibi öğreneceksiniz. Bu son yılların populer teknigi, google'da arastirirsanız Effortless English diye ticari bir set var . O da aynı teknikle ingilizce konusturmayı hedefliyor ama size verdigim site kesinlikle ücretsiz ve ticari bir amacı yok.

Küçük bir çocuk nasıl büyüklerinden cumleler duyup ezberleyip onları taklit ediyorsa bu yontem de ondan esinlenilmiş. Sitedeki cumleleri duzenli çalışmayla beyninize kazıdıktan sonra artık o cumleyi soyleme ihtiyacınız oldugunda düşünmden,otomatikman ağzınızdan sarfedebileceksiniz. Ornek verelim, size bir yabancı "How are you" diye sordugunda eminim ki %90ınız bir sn düşümeksizin otomatik olarak " Fine ,thanks and you" diyebiliyorsunuzdur. Neden çünkü ortaokul yıllarından beri bunu bir şekilde ezberledik, beynimizde otomatikleşti. Bu site diyor ki, gunde yarım saat 1 saat duzenli olarak verdigimiz çalışma yontemini takip ederseniz bir yıl sonunda Ingilizce konusabiliyor olacaksınız. Ve ekliyorlar bu süreç 1 değil hatta 2 yılınızı bile alsa 10 yıldır ingilizce eğitim alıp bir cumle edemeyenleri gozonune alırsanız sizin icin ne kadar onemli oldugunu degerlendirebilirsiniz.

Ikinci tavsiye edecegim program ise, gecen aylard Chip dergisinin de promosyon olarak verdigi "Learn to speak english " eğitim cd'si. Bu cd konuşma öğretm amacı üzerine kurulmustur ve hemen hemen verdigim siteyle aynı teknigi kullanmaktadir. Icerisinde yuzlerce similasyon konuşma senaryoları vardır ve karşınızda biri varış gibi konuşmanızı ister. Once bir ezber sürecinden sonra, kendinizi senaryonun içinde bulursunuz ve mikrofonla karşınızdaki sanal kişiyle konuşup sesinizi kaydebilir ve onu degerlendirebilirsiniz.

• 1. her işte olduğu gibi önce karar vermek , öğrenmenin kısa bir süreç olmadığını sabırlı olmak gerektiğinin bilincinde olmalı ve hemen başlamalık asla ertelememeli
    2. İngilizceyi neden öğrenmeliyim gibi soruların cevaplarını kendimizde bulmak ve kendimizi motive etmek
    3. Bence dil öğrenmek için kendinizi belirli kaynaklarla sınırlamayın . bulabildiğinizce çok kaynaktan yararlanın.İnternetten mutlaka yararlanın.
    4. Dil öğrenmek matematik,kimya öğrenmeye benzemez.Bir dili öğrenmek için o dilin kültürünü de az çok bilmelisiniz.Ben Hazırlık sınıfındayken kendi sanatçılarımızdan filmlerimizden çok onlarınkileri biliyordum :)
    Bu yüzden genelde herkes bir dilin konuşulduğu ülkede daha kolay ve etkin bir şekilde öğrenilebileceğini düşünür.Kültür farklılıklarından dolayı genelde atasözlerimiz bile farklıdır.Örneğin ;Türkçe’de söylenen “Dereyi görmeden paçaları sıvama” atasözü “İngilizce’de “Şişman kadın söylemeden operayı bitti sanma” şeklinde söylenmektedir.bizlere hocalarımız hep şöyle derdi Türkçe gibi düşünmeyin.çok doğru bir saptamadır.
    4.Mümkün olduğunca çok kitap okuyun.kitap okurken bilmediğiniz kelime mutlaka olur sakın sözlüğe her kelime için bakmayın.çünkü hem kitap okumaktan sıkılırsınız .hem de düşünün bir ingilizle konuşuyosunuz.sürekli sözlüğe mi bakacaksınız.kitap okurken zaten cümlenin anlamına göre kelimelerin anlamlarını cümleden çıkartıyosunuz.konuşmadada böyle olacak kişinin cümlelerinden kelimeleri anlayacaksınız zaten.bu çok önemli kitap okurken lütfen sözlük kullanmayın
    5.Yabancı film izleyin müzik dinleyin ilk anlamıyo olabilirsiniz ama yine de dinleyin.mesela birisinden bi şarkı duyarsınız o sizin de ağzınıza takılır bi bakıyosunuz aynı şarkıyı söylemeye başlıyosunuz bilmeseniz bile işte film izlemek müzik dinlemek te bunun gibi birşey.ilk ingilizce öğrenmeye başladığımda yan odadaki türkçe konuşmaları bile sanki ingilizce konuşuyolarmış gibi algılıyodum.bütünleşmek gerekli
    6.hazırlıkta elimden düşürmediğim sırf ingilizce Oxford sözlüğüm vardı.bir kelime ve o kelimenin kullanıldığı ingilizce bir cümle.ingilizceyi nerdeyse sözlükten öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OznurYavuz -- 20 Temmuz 2010; 21:15:02 >

• komposizyon yazmaya gerek yok

mp3 playerında 3-5 sarkıyı silip basit ingilizce hikayeler dinlersen zamanla cok ii konıustuğunu konusulanları anladığını fark edeceksn ama ilk günler cok zorlanacaksın

okuldaysan hocana bize grammare boğmayın konusturun de sonucta artı8k yapılandırmacı eğitime döndük öğrenci merkezli olduğu için hoca bunları dikkate alır
  • Bol bol prattik yapman lazım, bence bunun tek ilacı bu! Aktiviteleri bol, native hocaları olan kurslara gidebilirsen, yurtdışına gitmedende gayet güzel konusmaya baslayabilirsin. Mesela ben Maksimum Akademi'ye gidiyorum. Haftanın hemen her günü yabancı öğretmenlerle sohbetler, yaratıcı drama eğitimiyle ingilizce, film klubu gibi eğlenceli uygulamalarla derste ogrendiklerini pratiğe dökebiliyorsun. Başlarda bende çok utanıyordum konusurken acaba agzımdan komik bişey cıkarmı diye ama artık attım üzerinden bu korkuyu... Dogrudan İngilizce düşünmeyi başardıgın an bu iş olmus demektir :) Şimdi İngilizce keimeler agzımdan dökülüveriyor, hiç zorlanmıyorum. Darısı senin başına;) Hem İzmirde hem İstanbulda şubeleri var, istersen bi ugra nerde yasıyorsan... İncelersen linki vereyim:www.maksimumakademi.com

• En basitinden yabancı dizilerdeki, filmlerdeki diyalogları tekrar etmen.

Günlük kullanımları benimsemen için çok yararlı oluyor... :)
  • İngilizce bilmek için İngilizce öğrenmek yetmez, İngilizce de düşünmelisin. Mesela kendi kendine evde bütün gün ne yaptığını düşün İngilizce bir şekilde.
  • dil dile değmeden dil öğrenilmez dediler bizde öğrenmeye çalıştık zorda kalman lazım ozman çatır çatır konuşursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeoK -- 30 Temmuz 2010; 20:02:59 >
  • Cozumu var .... daha fazla praktiz ve daha fazla praktiz ve daha fazla praktiz !!

Sen praktiz yaptikca konusma becerin artacak konusma becerin arttikca kendine guvenin artacak kendine guvenin arttikcada heyecan ve stres kalmayacak !!!

Sanmaki hepimiz bu devreden gecmedik !!!
  • Merhaba,

Yabancı eğitmenler ile konuşma ağırlıklı Berlitz Methodu'nu daha yakından tanımak için sizleri merkezlerimize bekliyoruz.

Teşekkürler,

Saygılarımızla,
  • 4 yabancı dil konuşabilen biri olarak naçizhane şunu rahatça söyleyebilirim ki, gerçekten de bu işin sırrı "practice, practice, practice"... İlk başlarda herkes zorlanıyor, 2 kelimeyi bir araya getirip cümle kuramıyor... Biraz da sürekli yurtiçinde kaldığımız için yabancı dilde konuşmaya o kadar ihtiyaç duymuyo olmamız bunda etkili...

Ben ilk kez yurtdışına çıktığım zaman aynı sıkıntıları yaşadım, ama derdimi bir şekilde anlatmak zorundaydım, İngilizce konuşmaya çalışmanın zorluğu bir yana İngilizce bilen kimseyi de bulamadım (Fransa'daydım). Ama zamanla alıştım ve derdimi daha rahat anlatmaya başladım. Daha sonra İspanya'ya gittiğimde İspanyolca öğrenmeye çalışıyordum ve o zamanlar inanın İspanyolca'dan İngilizce'ye döndüğümde sanki Türkçe konuşuyomuş gibi rahatlamış hissediyodum kendimi. İngilizce konuşurken o kadar rahattım. Bir yerden sonra gerçekten daha rahat derdinizi anlatmaya başlıyosunuz, heyecan gidiyor. Daha sonradan Katalanca öğrenmeye başladığım zamanlarda da Katalanca'dan İspanyolca'ya dönünce aynı rahatlığı hissetmeye başladım. Gerçekten yeterince pratik yaptıktan sonra bu sorun ortadan kalkıyor ve insan rahatça konuşmaya, derdini anlatabilmeye başlıyor.

• BetterBosh B kullanıcısına yanıt
    Evet Çok Güzel Bir Çözüm VAR:

http://www.yabancidilkonus.com

Nasıl Pratik Bir Şekilde Yabancı Dil Öğrenilir?

http://www.yabancidilkonus.com/nasil-pratik-bir-sekilde-yabanci-dil-ogrenilir/
     Yabancı Dil (Konuşma hakkında)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.