Şimdi Ara

Y580 mi MSI GE70 mi ? [MÜHENDİSLİK İÇİN]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar sizlerden bana yardımcı olmanızı istiyorum..
    Mühendislik öğrencisiyim ve çizim için kullanacağım bir pc edinmem gerek.CAD Programları 3ds max gibi 3 boyut prgramları kullanacağım
    incelemelerim üzerine bu iki pc arasında kaldım donanımdan pek anlamıyorum ama yinede yardımcı olursanız çok sevınırım.

lenovo y580 ssd 32 gb i7 = vatana indirimli şekilde 2000 tl civarında
    MSI GE70 =http://www.pcdepo.com/msi-ge70-0nc-026tr-notebook-urun7931.html

lenovoda 5400 RPM
    ge70 de 7200 RPM
    özellik çizim ve render alırken bu fark edilecek derecede kendini hissettirirmi?

ekranın full hd olması çizim yaparken önemlimidir?
    birde MSI de ssd yok gözüküyor daha sonradan ssd takılırmı? ssd takılırsa benim işim daha performanslı şekilde görülürmü?

benim gözle görebildiğim fark 7200 rpm ye ve ekran için aradaki fiyat farkı değermi?

yardımlarınızı bekliyorum

dayanıklılık bakımındanda fikir belirtirseniz memnun olurum

• gtx 660m diyorum başka birşey demiyorum :)
    tabiki lenovo y580
  • yani yukarıda yazdığım cad programları ve 3 boyut program için tek kıssas ekran kartımıdır?
  • Arkadaşlar vatandaki y580 fiyatı ne kadar acaba.
    http://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680

2.493 TL gözüküyor bunun %8 inidirilmiş halimi. Taksitli ödeme fiyatı nedir acaba.

Arkadaşım sana tavsiyem y580. MSI genelde oyun amaçlı üretilmiş bir pc. y580 işini fazlasıyla görecektir. i7 işlemcili olanı al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t7k5 -- 28 Ağustos 2012; 16:57:18 >

• ge60 i7.. full hd mat ekran.. :)
  • Her iki bilgisayarda oldukça rahat rahat işinizi görücektir ama önemli olan bütçeniz En son olarak ne kadardır ona göre harekete geçersek bu leptopun(GE70 Serisi için diyorum) fiyatı 2665 Lira olduğunu varsayalım O zaman bütçenizi epey zorlayacağı için ama GE60 İ7 li olanınıda önerebilirim ama ikisinin fiyatı 2500-2665 lira arasında geziyor ama size genede tavsiyem Y580 SERİSİNİ vatanda %25 İndirime düştüğü zaman SSD li modeli hem i7 li Serisini 2040 Liraya almaya şansınız olur ikiside birebir aynıdır farkeden birşey yok.. Yanlız Y580 lerde disk ısınma problemi var ama buna karşın çok küçük cüzi miktarda soğutucu ile sorunu çözebilirsiniz hem ısınmayı azaltmış olursunuz.

İkisi arasında tercih yaparsınız
  • ge70 pcdepo dahil hiçbir yerde stokta kalmamış.
    15.6" FullHD ekranda çizimde sıkıntılar çıkıyormuş.Her şey çok küçük görünüyor,çözünürlüğü artırınca da menüler sığmıyormuş.
    15.6" ekranda HD veya HD+,17.3" ekranda ise FHD çözünürlük tercih edilmeli.

Bu durumda y580 sizin için uygun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    dell mi?, lenovo mu?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ediyorum mesajlarınız için ge60 modeli ge70 modelinden faklı orak ekranı var ama ge60 modeli yinede y580 e göre oldukça pahalı bunun sebebi nedir?

dayanıklılık konusunda fikriniz nedir hangisi daha uzun ömürlü olur? (eşit şartlartda kullanıldığını varsayarsak)
  • quote:

Orijinalden alıntı: anestetic

teşekkür ediyorum mesajlarınız için ge60 modeli ge70 modelinden faklı orak ekranı var ama ge60 modeli yinede y580 e göre oldukça pahalı bunun sebebi nedir?

dayanıklılık konusunda fikriniz nedir hangisi daha uzun ömürlü olur? (eşit şartlartda kullanıldığını varsayarsak)

Lenovo icini actigimda kalite olarak cok dusuk oldugunu goruyorum. MSI taniyorum ama bence Lenovo sinifta kaldi y580 de

disk gpu ile cpu arasinda tasarim hatasi, disk cok isinyor, kablolama spaggetti gibi olmus
  • quote:

Orijinalden alıntı: old_guru

quote:

teşekkür ediyorum mesajlarınız için ge60 modeli ge70 modelinden faklı orak ekranı var ama ge60 modeli yinede y580 e göre oldukça pahalı bunun sebebi nedir?

Lenovo icini actigimda kalite olarak cok dusuk oldugunu goruyorum. MSI taniyorum ama bence Lenovo sinifta kaldi y580 de

disk gpu ile cpu arasinda tasarim hatasi, disk cok isinyor, kablolama spaggetti gibi olmus

millette zaten icine açıp kullanıyordu. içinin kalitesi düşükmüşmüş. OLD_GURU arkadaşımız tam bir MSİ fanboyudur. her türlü msi ile başka bir laptop karşılaştırmasında diğer msi ı önerir gayet doğaldır ama saçma sapan yerlerden karşılaştırılan markayı yerden yere vurur.

msi konusunda bir sürü kişi msi ın kasasına kötü diyor. yok tuşu eğiliyor. yok hdd den ses geliyor. yok mavi ekran hatası. gelmiş y580 in kasasına laf atıyosun. karşılaştırma bile. (ge60 ıda inceledim). msi plastik parçası. y580 üstü aliminyum. dvd ve alt kısımları polikarbonat plastik.

kimse lenovonun ram inden. ram hızından. ekran kartından. ışıklı kalvyesinden. aliminyum kasasından. 0 ses çıkaran fanından.. jbl hoparlöründen. dolby digital ses sisteminden. bahsetmiyor. oldu_guru mümkünse karşılaştırmalara katılma hiç objektif değilsin. sinir ettin yine. msi ı önerme demiyoruz. öner ve sonra çekil kenara. diğer markayı kötüleme bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ConCarnage -- 28 Ağustos 2012; 20:17:13 >

• http://pcdepo.com/msi-ge60-0nc-065xtr-notebook-urun7933.html#

bu fazlasıyla işini görür, ge70 gereksiz bence. y580 2000tl ise oda alınabilir. bundan sonrası marka seçimine kalır :) i5li y580de düşünebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 28 Ağustos 2012; 20:17:27 >
  • çizim programlarında 15''fhd ekran doğru seçenek olmaz bu programları kullanan arkadaşlar şiddetle tavsiye etmiyor ge70 modeli olabilir iyi seçenek olur 17'' olmalı fhd çözünürlülük içim ekran 5cm daha geniş ve daha rahat çalışma ortamı sağlıyor.15'' ekranda menüler gözükmüyor şekil sığmıyor ölçeklendirme yapayım derseniz çözünürlülük acayip oluyor v.s çoğaltılabilir.15'' ekranda hd yada 1600x900 olmalı.Ge60 modeli iyibir seçek olmaz uyarayım dedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ConCarnage

quote:

quote:

millette zaten icine açıp kullanıyordu. içinin kalitesi düşükmüşmüş. OLD_GURU arkadaşımız tam bir MSİ fanboyudur. her türlü msi ile başka bir laptop karşılaştırmasında diğer msi ı önerir gayet doğaldır ama saçma sapan yerlerden karşılaştırılan markayı yerden yere vurur.

msi konusunda bir sürü kişi msi ın kasasına kötü diyor. yok tuşu eğiliyor. yok hdd den ses geliyor. yok mavi ekran hatası. gelmiş y580 in kasasına laf atıyosun. karşılaştırma bile. (ge60 ıda inceledim). msi plastik parçası. y580 üstü aliminyum. dvd ve alt kısımları polikarbonat plastik.

kimse lenovonun ram inden. ram hızından. ekran kartından. ışıklı kalvyesinden. aliminyum kasasından. 0 ses çıkaran fanından.. jbl hoparlöründen. dolby digital ses sisteminden. bahsetmiyor. oldu_guru mümkünse karşılaştırmalara katılma hiç objektif değilsin. sinir ettin yine. msi ı önerme demiyoruz. öner ve sonra çekil kenara. diğer markayı kötüleme bari.

msi onermiyorum diger asus karsi vs. yorumlarima da bak

Lenovoyi hele y580 sakin almayin diyorum aldiysaniz da hemen geri verin bakin Asus var Dell var.

Disk speedfan ile 65 dereceyi buluyor oyun oynarken bu disk sogutucu almasaydim dayanmazdi.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Lenovoyi hele y580 sakin almayin diyorum aldiysaniz da hemen geri verin bakin Asus var Dell var.

Disk speedfan ile 65 dereceyi buluyor oyun oynarken bu disk sogutucu almasaydim dayanmazdi.

yanliz sunu da kabul ediyim Asus n65vz Dell vs. butun iyi modeller tukenmis bir tek iste markanin elinde kalan y580 ler tek tuk satiyor yok fiyatina piyasa 650 grafik kartli n56vz olsaydi gorurdum y580 yari fiyatin bile satmazdi vatanda

• Asus'un alınabilir olmasının başlıca nedeni ekranından lenovoyu fhd ekranı olmasıyla bekleyen bir sürü kişi vardı,lenovo fhd olsa asus'u gölgede bırakabilirdi,bunu eksiklik etmiş zaten alanlar genelde bunu sıkıntı ediyor hdd'nin 5400 veya 7200 olmsı pekde fark etmez oyunlarda zaten başlıca göze alınacak bir özellik değil.Lenovo'yu alan yine alıyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 28 Ağustos 2012; 22:33:18 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

ya ne 65 i şaka mısın ? bf3 ten çıkıyorum 55 dereceyi geçmiyor. birde yatak üstünde oynuyorum. hala asus ve dell diyor. at gözlüğü takmış öyle bakıyorsun etrafına

• Hocam takmayın 'oldguruyu' o kendi çapında lenovoyu gömme çabalarına girmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Her iki bilgisayarda oldukça rahat rahat işinizi görücektir ama önemli olan bütçeniz En son olarak ne kadardır ona göre harekete geçersek bu leptopun(GE70 Serisi için diyorum) fiyatı 2665 Lira olduğunu varsayalım O zaman bütçenizi epey zorlayacağı için ama GE60 İ7 li olanınıda önerebilirim ama ikisinin fiyatı 2500-2665 lira arasında geziyor ama size genede tavsiyem Y580 SERİSİNİ vatanda %25 İndirime düştüğü zaman SSD li modeli hem i7 li Serisini 2040 Liraya almaya şansınız olur ikiside birebir aynıdır farkeden birşey yok.. Yanlız Y580 lerde disk ısınma problemi var ama buna karşın çok küçük cüzi miktarda soğutucu ile sorunu çözebilirsiniz hem ısınmayı azaltmış olursunuz.

Se_co bey;

vatandakihttp://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680 SSD li modelin fiyatı ne kadar acaba.
    2.493 TL gözüküyor. Gerçek fiyat bunun %8 indirilmiş halimi oluyor. Taksitli ödeme fiyatı nedir bilginiz var mı?

Peki y580 lerde disk ısınma probleminin sebebi nedir? Mevcut diski çıkartıp yerine 120 GB lık bir SSD taksak aynı ısınma gene devam eder mi? Tabi bu durum garantisinide etkiler mi?

• @t7k5

Hocam şu anda normal fiyatı zaten 2438 lira gözüküyor yüzde 8 indirimli haliyle ama eğer hafta sonunu beklerseniz yüzde 25 e varan indirim olduğu zaman Leptopun fiyatı o zaman 2040 gibi fiyata inecektir.

Leptopun genel olarak her kullanıcıdan aldığın yorum %95 oranında zaten olumlu yorum almaktadır SSD disk takılarak yani o disklerin yeri değişirse herhangi birşey olmaz ama velakin garantiyi etkiler onu söylemek gerekirse ama çok zor durumda bırakırsa bir tane alırsınız soğtucu oldu bitti hem en azından diğer donanımlarında sıcaklıklarınıda düşürmüş olursunuz diskten başka öyle disk ısınıyor diye leptop karalama yapılamaz yani benim düşüncem.. Olabilir ileride kendi imkanlarımızda tabiki bulunabilir... Soğutucu ile çözebilirsiniz zaten siz mühendislik üzerine çalışacağınız için haliyle ekran kartı,işlemci falan zorlanacağı için en azından 30-40 lirayada bir soğutucu ile sorunu çözebilirsiniz onun dışında genel olarak problemi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: t7k5

quote:

Orijinalden alıntı: Se_co

Her iki bilgisayarda oldukça rahat rahat işinizi görücektir ama önemli olan bütçeniz En son olarak ne kadardır ona göre harekete geçersek bu leptopun(GE70 Serisi için diyorum) fiyatı 2665 Lira olduğunu varsayalım O zaman bütçenizi epey zorlayacağı için ama GE60 İ7 li olanınıda önerebilirim ama ikisinin fiyatı 2500-2665 lira arasında geziyor ama size genede tavsiyem Y580 SERİSİNİ vatanda %25 İndirime düştüğü zaman SSD li modeli hem i7 li Serisini 2040 Liraya almaya şansınız olur ikiside birebir aynıdır farkeden birşey yok.. Yanlız Y580 lerde disk ısınma problemi var ama buna karşın çok küçük cüzi miktarda soğutucu ile sorunu çözebilirsiniz hem ısınmayı azaltmış olursunuz.

Se_co bey;

vatandakihttp://www.vatanbilgisayar.com/lenovo-59-332600-y580-core-i7-3610qm-8gb-32gb-ssd+750gb-hdd-2gb-gtx660m-156-dvdrw-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=61680 SSD li modelin fiyatı ne kadar acaba.
    2.493 TL gözüküyor. Gerçek fiyat bunun %8 indirilmiş halimi oluyor. Taksitli ödeme fiyatı nedir bilginiz var mı?

Peki y580 lerde disk ısınma probleminin sebebi nedir? Mevcut diski çıkartıp yerine 120 GB lık bir SSD taksak aynı ısınma gene devam eder mi? Tabi bu durum garantisinide etkiler mi?

Y580 i vatandan 2031 y-tl ye aldım memnunum.ısınma var ama abartılacak kadar dğil.ısınma cpu ıle gpu arasına hdd erleştirilmiş bu yüzden.hdd cıkartıp ssd takarsan o vakıt ucar bilg.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.