Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.446
Cevap
103
Favori
452.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • X100S'in optik vizörü ile elektronik vizörü arasındaki açı farkı ile alakalı bir inceleme bir yazı var mı?

merak ettiğim. optik vizörde görülen ile çekilen arasındaki fark nasıl? baya oynama var mı?

xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

Orijinalden alıntı: jimi1984

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: aslimdayok

valla çektiginiz siyah beyazlar cok hoşuma gidiyor.
    takipteyim.

Jimi ile aynı mesajda beğenilmek bile benim için büyük bi şey.

OoOOOOooowww

Sandalye dar geldi düştüm yere çalışırken

Hacı dayı deme böyle şeyler valla bak bir kalkacak ondan sonra kimse indiremeyecek totomu ahkam keseceğim biçeceğim etrafta :D :D

Söyleşiler yapıp sergiler açıcam o olacak yani

Geçen pipo almıştım zaten... Bunlar hep sizin suçunuz hep sizin :D :D

E öyle ama. Harika çekiyorsun. Harika görüyorsun mesele de o zaten. Bende de var Xe2 ama olmuyor işte senin gibi. Benimle farklı düşünen kimse yoktur bu konuda

Bu arada Xt1 için bi inceleme gelmiş
    http://www.techradar.com/reviews/cameras-and-camcorders/cameras/digital-slrs-hybrids/fuji-x-t1-1217506/review
    Henüz okuyamadım tam, bi göz gezdirdim detaylı incelemişler gibi.

Haha pipoya iyi güldüm, üstad pm den adresinizi gönderin, atkınız benden... Lütfen mirim, ısrar ediyorum...

Şaka bir yana, fotoğraflarınız keyif veriyor. İnşallah sergilerinizi de görürüz...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arsivime bakayim da Niagara Falls'da makineden buyuk pipoyla fotograf cekmeye calisan bir arkadas gormustum

Aha buldum @jimi1984 seni de boyle gormek isteriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 12 Şubat 2014; 21:45:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skylineGTR_34

Arsivime bakayim da Niagara Falls'da makineden buyuk pipoyla fotograf cekmeye calisan bir arkadas gormustum

Aha buldum @jimi1984 seni de boyle gormek isteriz

entel jimi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

X100S'in optik vizörü ile elektronik vizörü arasındaki açı farkı ile alakalı bir inceleme bir yazı var mı?

merak ettiğim. optik vizörde görülen ile çekilen arasındaki fark nasıl? baya oynama var mı?

Ben X100 kullanmıştım. Açı farkı olacağını sanmıyorum. Çünkü makinedeki lens sabit lens ve optik vizörde o lensin kapsama alanını gösteren bir dikdötgen gözüküyor. Hatta lensin önüne geniş açı aparıtını takarsanız da yazılımdan seçip ona göre optik vizörde kadraj değişiyordu.

Bu nedenle ben açı farkı olacağını düşünmüyorum.

İnternette kainin inceleme videosu vardı. Orada da görebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

X100S'in optik vizörü ile elektronik vizörü arasındaki açı farkı ile alakalı bir inceleme bir yazı var mı?

X-100s de paralaks (kayma) hatası yok ve vizör çekim kadrajına adapte edilmiş vaziyetdedir. Ayrıca bu makinede optik vizörden elektronik vizöre çevirebiliyorsunuzda - o zaman zaten ayrıca lensin bakış açısının orjinalinide görebiliyorsunuz.
    Sıkıntı yok yani...

• X100s'te parallax hatası mecburen var çünkü OVF ile algılayıcı aynı akstan bakmıyor. Optik bakacı kullanırsanız 1-2 metre ve daha yakından sonra gördüğünüz kare ile çektiğiniz kare farklı olabiliyor (çok bariz değil) ama X100s bakaçta bunun için size yardımcı oluyor:

http://vopoku.com/fujifilm-ovf-focusing/

İngilizce bilenler için:
    Like every non-TTL (mirrorless) optical viewfinder camera, the X100S is prone to parallax error. This means that the image you see in the optical viewfinder doesn’t always reflect the image that is actually recorded by the camera. Even worse, the focus field you have selected may not point to the area of the frame that the camera is actually focusing on. This is unavoidable, as the lens/sensor and the OVF are located on different optical axes and see things from slightly different angles. Parallax error is negligible for objects that are far away, but it can be quite strong when shooting (and focusing on) things that sit close to the camera.

Luckily, the X100S is trying to compensate parallax error in the OVF by illuminating parallax-corrected AF frames once focus has been locked and the X100S “knows” the camera-object distance. In order activate this function, make sure that CORRECTED AF FRAME is set to ON in the shooting menu.

How does it work? The X100S displays two AF boxes in the OVF, a solid one, and a second box with dotted lines. The solid box represents AF at infinity, the dotted box represents the AF target at the camera’s OVF minimum focus distance (MFD). Once the X100S locks focus, a third (green) box)will appear in the OVF, showing you the actual parallax-corrected AF field position based on the calculated distance between the camera and the in-focus subject. If this green box covers the part of the image you intended to be in focus, all is good. If not, you should reframe and try again. Alternatively, you can quickly switch from the OVF to the EVF using the viewfinder selector at the front of the camera. This convenient lever is there for a reason, please use it to quickly switch between the OVF and EVF to get the best of both worlds. In the EVF, there is no parallax or framing error, so even hardcore OVF shooter can temporarily use the EVF to perfectly frame and focus a shot. Before switching back to the OVF, you may want to lock focus with an appropriately configured AF-L button.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

XTran1 ile XTrans2 arasındaki imaj kalitesi farkını görebilen var mı? Tek fark eklenen "phase detection" pikselleri galiba.

Düşük ışıkta daha hızlı af yapsın istemişler herhalde, bu arada bana göre xtrans biraz daha iyi gibi geliyor...Modeller yükseldikçe imaj kalitesi de geriye gidiyor sanki...

Valla ben belirgin bir fark hissetmedim. İkisinin performansı da çok yakın.

Arif abi gövde yükseldikçe performansı düşmüyor bu aletlerde :) Sensör iyi çünkü :D Sensör'e dokanmadan gövdenin eksiklerini kapatıyor elemanlar :)

Diğer markalarda / modeller yükseldikçe(yenilendikçe) imaj kalitesi geriye gitmesi sebebi CCD sensör sonrası CMOS'a geçiş ile birlikte İSO savaşıydı :)

Daha yüksek İSO performansı daha düşük imaj kalitesi olarak geri döndü bize hep APSC'lerde :) Ama sonra bunlarda durumu fark edip AA filitresiz sensörler üzerine yoğunlaştılar :) Yüksek İSO performansı aletlerde misal bir sis perdesi gibi bir şey olurdu fotoğraflarda düşük İSO'larda bile... Detay metay bırakmadız :) Onun için sanırım AA filitresini söktü elemanlar :) Pentax KX'de sinir oluyordum bu duruma misal :/ İlk başta fark edememiştim akşam performansına tav olmuştum aletin fakat sonralarda durumu iyicene idrak ettim. Tabi CCD sensörden geçişinde büyük bir etkisi olmuştu :)

Ama bu elemanlar o olayı kapatmışlar :) Hem yüksek İSO da çok iyi hem de imaj kalitesinden ödün vermiyorlar. Bu yüzden çok sardım Fuji'ye :)

Benim merak ettiğim X-Transeksüel sensör yapısı renk diziliminden farklı olarak başka bir şey de barındırıyor mu ? Çünkü kimi zaman inanılmaz detaylar veriyor , renkler yakalıyor alet şaşırıyorum. Gerçi RAW çekmediğim için de olabilir makinenin Jpeg işleme olayı çok iyi olabilir :)

Bu kaliteyi nasıl alıyorlar X-Trans ile ? ? ?

Sigma'nın Faveon sensörü gibi acaba X-trans'ta da mı katmanlı bir şeyle yapmışlar ? ? ? Misal onda da HDR misali bir şey mi yapıyor alet onu çok merak ediyorum :D :D 3 farklı katman var ya ondan

Benim bildiğim kadarıyla fotoğraf filmlerindeki gümüş halojenitlerin rastlantısal düzeninden esinlenerek bir dizilim oluşturmaları. Klasik bayer tipi 2x2 renk düzeni yerine 6x6 renk düzeni kullanılmış bu renklerin daha canlı olmasını sağlıyor fakat dizilimde ki renk dağılımına bakarsanız yeşil pixellerin sayısının daha fazla olduğunu görürsünüz. Bu da grenin klasik sensörlere göre daha az oluşmasına daha temiz bir görüntü almamıza imkan veriyor. Söylendiğine göre insan gözü de yeşile daha duyarlı bu konuda tam bilgim yok.Gördün mü bilmiyorum ama Fuji yeni sensör patentinde yine bir farklılığa imza atmış. Yeni geliştirdiği RGBW sensöründe yeşil ve beyaz pixelleri diğerlerinden daha büyük olarak tasarlamış muhtemel yeşil pixel arttırımının yerine pixeli büyütmeyi tercih etmişler, sanırım beyaz da renk doğruluğu için kullanılmış.
    http://petapixel.com/2014/01/20/fujifilm-varies-pixel-sizes-proposed-image-sensor-design/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogusyalcin -- 13 Şubat 2014; 12:57:12 >

• 24 mm f/8 lens çıkacakmış
    http://www.fujirumors.com/fuji-unveils-new-24mm-36mm-equivalent-f8-0-cap-lens/
    f/8'in amacı ne acaba?
  • Küçük olması :) Başka özelliği yok.
  • quote:

24 mm f/8 lens çıkacakmış
    http://www.fujirumors.com/fuji-unveils-new-24mm-36mm-equivalent-f8-0-cap-lens/
    f/8'in amacı ne acaba?

Tam olarak lens değil bu. Kapak boş boş durmasın diye yapıyorlar bunu son zamanlarda firmalar

• ozturert kullanıcısına yanıt
    ekkürler. tam istediğim gibi bir yazıymış. :)
  • xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx

• Xe2 + 14 mm

• Ben de bir xe-2 35 mm. sahibi oldum, Fujifilm Türkiye sağolsun yardımcı oldular, güncelleme yapmam gerekirmi ? ve nasıl yapılabilir bilgi verebilecek varmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogusyalcin

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zommby

quote:

XTran1 ile XTrans2 arasındaki imaj kalitesi farkını görebilen var mı? Tek fark eklenen "phase detection" pikselleri galiba.

Düşük ışıkta daha hızlı af yapsın istemişler herhalde, bu arada bana göre xtrans biraz daha iyi gibi geliyor...Modeller yükseldikçe imaj kalitesi de geriye gidiyor sanki...

Valla ben belirgin bir fark hissetmedim. İkisinin performansı da çok yakın.

Arif abi gövde yükseldikçe performansı düşmüyor bu aletlerde :) Sensör iyi çünkü :D Sensör'e dokanmadan gövdenin eksiklerini kapatıyor elemanlar :)

Diğer markalarda / modeller yükseldikçe(yenilendikçe) imaj kalitesi geriye gitmesi sebebi CCD sensör sonrası CMOS'a geçiş ile birlikte İSO savaşıydı :)

Daha yüksek İSO performansı daha düşük imaj kalitesi olarak geri döndü bize hep APSC'lerde :) Ama sonra bunlarda durumu fark edip AA filitresiz sensörler üzerine yoğunlaştılar :) Yüksek İSO performansı aletlerde misal bir sis perdesi gibi bir şey olurdu fotoğraflarda düşük İSO'larda bile... Detay metay bırakmadız :) Onun için sanırım AA filitresini söktü elemanlar :) Pentax KX'de sinir oluyordum bu duruma misal :/ İlk başta fark edememiştim akşam performansına tav olmuştum aletin fakat sonralarda durumu iyicene idrak ettim. Tabi CCD sensörden geçişinde büyük bir etkisi olmuştu :)

Ama bu elemanlar o olayı kapatmışlar :) Hem yüksek İSO da çok iyi hem de imaj kalitesinden ödün vermiyorlar. Bu yüzden çok sardım Fuji'ye :)

Benim merak ettiğim X-Transeksüel sensör yapısı renk diziliminden farklı olarak başka bir şey de barındırıyor mu ? Çünkü kimi zaman inanılmaz detaylar veriyor , renkler yakalıyor alet şaşırıyorum. Gerçi RAW çekmediğim için de olabilir makinenin Jpeg işleme olayı çok iyi olabilir :)

Bu kaliteyi nasıl alıyorlar X-Trans ile ? ? ?

Sigma'nın Faveon sensörü gibi acaba X-trans'ta da mı katmanlı bir şeyle yapmışlar ? ? ? Misal onda da HDR misali bir şey mi yapıyor alet onu çok merak ediyorum :D :D 3 farklı katman var ya ondan

Benim bildiğim kadarıyla fotoğraf filmlerindeki gümüş halojenitlerin rastlantısal düzeninden esinlenerek bir dizilim oluşturmaları. Klasik bayer tipi 2x2 renk düzeni yerine 6x6 renk düzeni kullanılmış bu renklerin daha canlı olmasını sağlıyor fakat dizilimde ki renk dağılımına bakarsanız yeşil pixellerin sayısının daha fazla olduğunu görürsünüz. Bu da grenin klasik sensörlere göre daha az oluşmasına daha temiz bir görüntü almamıza imkan veriyor. Söylendiğine göre insan gözü de yeşile daha duyarlı bu konuda tam bilgim yok.Gördün mü bilmiyorum ama Fuji yeni sensör patentinde yine bir farklılığa imza atmış. Yeni geliştirdiği RGBW sensöründe yeşil ve beyaz pixelleri diğerlerinden daha büyük olarak tasarlamış muhtemel yeşil pixel arttırımının yerine pixeli büyütmeyi tercih etmişler, sanırım beyaz da renk doğruluğu için kullanılmış.
    http://petapixel.com/2014/01/20/fujifilm-varies-pixel-sizes-proposed-image-sensor-design/

Yeşil ve beyaz pixellerin (Fotodiyot' ların) Büyük olmasının nedeni çok farklı. Bunu LED diyotlarla açıklarsam daha kolay anlaşılır. Kırmızı-yeşil ve mavi diyotların aynı parlak bir biçimde yanması için gerekli çalıştırma voltajları farklıdır.

Ve kırmızı LED diğerleri ile eşit parlaklığı elde etmek için daha düşük voltaja ihtiyaç duyar. Şimdi bunun tersini düşünelim. Pixel dediğimiz aslında LED diyot gibi bir yarı iletkendir ve üzerine ışık düştüğünde elektrik üretir (Fotodiyot). Aynı parlaklığa sahip 3 adet ışık demeti düşünülelim (Kırmızı yeşil ve mavi) dolayısıyla foto diyotlarda üretilen voltaj kırmızıya hassas fotodiyotta daha yüksek, yeşil ve mavide daha düşük olacaktır. İşte bu voltajları dengelemek için yeşil fotodiyotu daha büyük yapmışlar. Bence çok akıllıca bir çözüm. Bayer dizilişinde olduğu gibi tüm foto diyotlar eşit büyüklükte olsaydı renkler Bayer dizilişli CMOS sensörlerde olduğu gibi soluk-pastel-donuk ve kırmızı baskın olacaktı. Cilt renginde ise analiz edilirse yeşil ve kırmızı renkler baskın renklerdir. Sonuç itibariyle @PHI' nın yüklediği son fotografta olduğu gibi canlı ve CCD sensör canlılığında fotograflar elde edilebilmiş. Beyaz fotodiyot ise aslında RGB renk uzayında 3 renge ait foto diyotların Fuji karakteristik renklerini yansıtacak oranda bir arada olan fotodiyotlardır. Ve kanımca otomatik beyaz dengesi ile ilgilidir.

• Fuji'nin X-Trans'ında beğenmediğim bir konu var. Bazen (her durumda değil) bulanık, "blurred" detaylar veriyor. Özellikle renkli sahnelerde böyle. Algılayıcının özel yapısından kaynaklı sanıyorum bu. Alain Briot'un incelemesinde de gördüm en son (bulut örneğine bakın):

Luminous Landscape
    Page not found - Luminous Landscape
    http://www.luminous-landscape.com/columns/briots-view/fuji_x100s_review.shtml

60D'ye göre daha temiz fotoğraf veriyor gibi dursa da biraz plastik havası veriyor sanki. Bazen portrelerde de görüyorum bunu. Bu plastik etkisi gözümü rahatsız ediyor.

Dediğim gibi, her zaman görmüyorum bu etkiyi. Siyah beyaz çekimlerde göremiyorum mesela, demek ki RGB'den farklı dizilimden kaynaklı birşey. Siyah beyazda Fuji Xler çok iyi, hatta Leica M Monochrome'a o kadar para vermeye gerek yok, bir Fuji almak yeter kişisel görüşüm.

• quote:

Üsttekini beğendim, alttakini çok beğendim. Elinize sağlık @jimi1984

• quote:

Fuji'nin X-Trans'ında beğenmediğim bir konu var. Bazen (her durumda değil) bulanık, "blurred" detaylar veriyor. Özellikle renkli sahnelerde böyle. Algılayıcının özel yapısından kaynaklı sanıyorum bu. Alain Briot'un incelemesinde de gördüm en son (bulut örneğine bakın):

http://www.luminous-landscape.com/columns/briots-view/fuji_x100s_review.shtml

60D'ye göre daha temiz fotoğraf veriyor gibi dursa da biraz plastik havası veriyor sanki. Bazen portrelerde de görüyorum bunu. Bu plastik etkisi gözümü rahatsız ediyor.

Dediğim gibi, her zaman görmüyorum bu etkiyi. Siyah beyaz çekimlerde göremiyorum mesela, demek ki RGB'den farklı dizilimden kaynaklı birşey. Siyah beyazda Fuji Xler çok iyi, hatta Leica M Monochrome'a o kadar para vermeye gerek yok, bir Fuji almak yeter kişisel görüşüm.

@ozturert,
    Çok enteresan arkadaşlarda sürekli siyah/beyaz fotograf yüklüyorlar. Aynı sahnelerin renkli versiyonlarınıda ekleseler özellikle el değmemiş org. boyutlarda daha derin inceleyebilirdik. Gerçektende S/B' ler, fotoghrafı çekenlerin başarısını inkar etmemek üzere gerçektende makina çok başarılı.
    Bir ihtimal bu plastik etkisi arka planda çalışan NR' nin etkisi de olabilir. Yada Düşük ISO' da kapatılmayan NR' nin marifeti. Bunu ben NR kapatılsa bile belirgin bir şekilde 6400 ISO ve sonrasında görüyorum.

• 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.