|
xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (493. sayfa)

-
-
Fujifilm XT-4 konusunda genel görüşünüz nedir ? . Uzun zamandır incelemeleri ve özelliklerini takip ediyorum ama kullanan kişilerden tekrar bir özet yorum alabilir miyim ?
Ayrıca siyah mı yoksa beyaz modelini mi önerirsiniz . Siyah lensler ile daha bi uyumlu gözüktü ama beyaz renginde ayrı bir retro havası var .
-
quote:
Orijinalden alıntı: GullyFoyleHer ikisi de gayet tatminkar lensler. 56mm epey daha dar bir açı olduğu için hareket alanınızı kısıtlayabilir ufak ortamlarda. 35 daha iyi olacaktır bu durumda. Keskinlik açısından 35 gerçekten muhtesem. Bence vaktiniz olursa Ankara mağazaya uğrayın rica edin 2 lensi de deneyin. Hatta ulaşın bana haber veririm arkadaşlara.
Alıntıları GösterÇok teşekkür ederim güzel desteğiniz için. Bu arada XT200 'ü kullanmaya devam edeceğim, ucuza satmaktansa elimde paralansın (: .
Fujifilm 'in 1.kur eğitimini aldım ve şuan inanılmaz keyifli hissediyorum. Güzel düşük diyaframlı bir lensle neler yapacağız bakalım.
-
Kendisine hayran olduğum bir teknolojik şey. Tabi XT3 'üde tercih edebilirim açıkcası, çünkü tripod üzerinde evden hiç çıkartmadan kullanacağım. Sizde buna göre değerlendirme yapabilirsiniz.
Tam dönen ekran yerine Godox harici ekran + XT3 yapılabilir eğer video ile ilgileniyorsanız. Yada direk XT4 olabilir.
ufak bir link: https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=fujifilm_xt4&products=fujifilm_xt3
-
Hep donanım konuşuyoruz. Fotoğraflarınızı nerede takip edebiliriz belki ilham alacağımız ustalar vardır aramızda. -
Estağfurullah,nacizane...benimkileri aşağıdaki adresten izleyebilirsiniz,hoş uzun zamandır boşladım..https://www.instagram.com/sakkemer/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi derin07 -- 15 Şubat 2021; 12:8:25 > -
-
Sosyal medya kullanmıyorum ama takip etmeye çalışayım :) saolun -
Pandemi geçse de sokaklara atsak hocam kendimizi ne malzemeler buluruz eminim -
Takip etmeniz için yazmadım,benim bir kısım fotolarım orada ,bakmak isterseniz diye yazdım arkadaşım.. -
Yo anladım. Ben de öyle demek istemistim -
Ben de vakti zamanında buraya yüklüyordum fotoğraflarımı ama yıllardır hareketsiz tabi artık :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NevNiyaz -- 15 Şubat 2021; 22:34:30 >
-
Ben takibe başladım.
Kullanıcı adım osmanyucel
Takip etmek isteyen olursa beklerim. -
Merhabalar XT30 kullanan varmı ben henüz yeni edindim sormak istediğim birkaç soru vardı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: xSHUJx
Merhabalar XT30 kullanan varmı ben henüz yeni edindim sormak istediğim birkaç soru vardı.Sor gelsin direkt :)
-
Teşekkürler
Öncelikle daha önce hiç aynasız kullanmadım bundan mıdır bilmiyorum ama sanki bana pil çok hızlı tükeniyor gibi geldi hocam sizde durum nedir acaba
-
Fujinin kendi lensleri kalite olarak ne durumdadir ? Canon lenslerine yakin bir performans verebilir mi ?
Bide sanirim canon lenslerini kullanmak icin ayri bir sensor aparati var ; Fuji makinalar icin . Bu aparat ile kullanilan canon lensler kalite olarak canon makinada ki performansin aynisini verir mi ?
Biliyorum sorularim garip ve anlasilmasi zor gibi oldu .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Canon'dan aydınlık objektifleri için Nikon'a, sonra da X-Trans sensörü için Fuji'ye geçtim.
Fujinon objektiflerinin kalitesi geometrik doğruluk ve netlik tarafında bence. Işığa karşı zorlansa da renkleri pek kaydırmıyorlar. Buna karşılık zoom lensleri sanki biraz karanlık. Tipik olarak Canon objektiflerine benzetiyorum.
Fujinon'un (mekanik bakımdan) hızlı ve yavaş objektifleri var, bu konu önemliyse yorumları incelemeden karar vermeyin. Tepki süresi, hızlı odaklama olarak Canon'un ultrasonik objektifleri bence hala en iyisi.
Otomatik odaklı objektif denemedim. Elektroniklerin adaptasyonu biraz zor bir mesele araştırdığım kadarıyla. Kendi ojektifinden başka ancak Vivitar, Sigma gibi bir üçüncü markanın o makina için ürettikleri sorunsuz kullanıbiliyor. X-Trans sensörü tonal kalite bakımından bence şu andaki en iyi sensör, hangi objektifi taktıysam renk derinliğini, karakteristiklerini ayrıntılı biçimde verdi. Farklı objektifler takmak için iyi bir alternatif bence, ama Fujinon'un özellikle dar açılarda biraz daha çeşitliliğe ihtiyacı var.
-
-
Kurcuklama konusunda çok haklısınız hocam ilk 2 3 gün epey didik didik ettim makineyi sanırım birazda onu hesaba katmadan normalden hızlı bittiğini düşündüm :) Yedek batarya bakındım bugün ama orjinali çok tuzlu alternatif olarak da bildiğim bir konu olmadığı için elim kolum bağlandı sizin bana kullanıp memnun kaldığınız batarya öneriniz olabilirse çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSHUJx -- 26 Şubat 2021; 0:1:15 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X