Şimdi Ara

xXX FUJIFILM ' X ' İnceleme ve Paylaşım XXx (132. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
10.454
Cevap
102
Favori
453.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhtemelen odur:)
    Denemek lazim, gerci ben 23te oyle sert bir vibrasyon hatirlamiyorum en azindan 35mmdeki kadar degildi.. nese bakalim:) orhan baba gelince atilicaz yine yollara:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: skid_row

Muhtemelen odur:)
    Denemek lazim, gerci ben 23te oyle sert bir vibrasyon hatirlamiyorum en azindan 35mmdeki kadar degildi.. nese bakalim:) orhan baba gelince atilicaz yine yollara:)

ne vibrasyonu la :)
    yabanci forumlqri karistirip karistirip bulmayin kil tuy seyler :D
    Sonra makineden sogutacaksiniz beni :(

valla 23 ve 56 da hissetmedim oyle seyler ki olsada anlamam :) Eger ki rahatsizlik veren bir durum olsa aninda takilirdim :)

Orhan a ne oldu la?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 25 Mart 2014; 8:44:13 >
  • Arkadaşlar facebook da fujiclubitalia diye bir grup var. Burada yayınlanan fotoğraflardan online dergi oluşturuyorlar.

Önceki sayfalarda Vivitar ile çekip yaylaştığım tütsü fotoğrafı dergide yayınlandı :) Dergiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bu forumda benden çok daha yetenekli arkadaşlar var, onları da bekleriz.

Bir de sizin bildiğiniz, tavsiye edeceğiniz bu tür keyifli fotoğraf paylaşım grupları var mı?

Son soru, bu forum böyle bir dergi çıkarsa nasıl olur?

iyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 35MMUTLU35 -- 25 Mart 2014; 9:06:49 >

• Aslında biz öyle bi grup kursak fena olmaz Türkiye'de ciddi bi kullanıcı sayısına ulaştı x sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: alien_turk

steve huff x-t1 incelemesinde watercolor effectten bahsetmiş
    Çekilen resim ve croplu hali
    [s image]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/44446/bade26c7-3dc7-4031-915c-53e5ac91b686.png[/simage]
    [s image]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/44446/4208950d-aeed-439f-8ca1-080df3351c21.png[/simage]

X-t1 deneyen arkadaşlar böyle bir bozulmaya rastladınızmı

DÜn incelerken 1 fotoğrafta ben de rastladım sanki bu duruma ve yine benzer bir ışık koşuluydu. Sonra fotoğrafı sildim iyi değil diye. NR -1'deydi makinede ve JPG çekmiştim. RAW kullanacağız anlaşılan, jpg'e alışıyordum ne güzel.
  • Xt1 ve 14 mm. amatörce biraz oynadım.
    xXX FUJIFILM  " X " İnceleme ve Paylaşım XXx
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHI

quote:

[s image]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/44446/bade26c7-3dc7-4031-915c-53e5ac91b686.png[/simage]
    [s image]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/44446/4208950d-aeed-439f-8ca1-080df3351c21.png[/simage]

DÜn incelerken 1 fotoğrafta ben de rastladım sanki bu duruma ve yine benzer bir ışık koşuluydu. Sonra fotoğrafı sildim iyi değil diye. NR -1'deydi makinede ve JPG çekmiştim. RAW kullanacağız anlaşılan, jpg'e alışıyordum ne güzel.

RAW'dan mı JPEG'den mi oluyor bilmiyorum ama ben X-Trans'ın yapısından şüpheleniyorum. Ben de farkettim bu durumu.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

quote:

RAW'dan mı JPEG'den mi oluyor bilmiyorum ama ben X-Trans'ın yapısından şüpheleniyorum. Ben de farkettim bu durumu.

Bahsettiğim fotoğrafı çektiğim yer yakın sayılır. Çektiğim saat de aklımda. Hafif bi ters ışık durumu vardı. Aynı saatlerde gidip bir de Xe2 ile hem jpg hem raw çekip denemeyi düşünüyorum bi ara. Bakalım ne yapacak

• X makineleri lütfen eleştirmeyin, Murat çok üzülüyor

Baksana titreşim dediniz, üstüne watercolor dediniz, gözleri yaşlarla doldu, şimdi hepimize küsüp gidecek

@jimi1984
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed -
    X makineleri lütfen eleştirmeyin, Murat çok üzülüyor
    Baksana titreşim dediniz, üstüne watercolor dediniz, gözleri yaşlarla doldu, şimdi hepimize küsüp gidecek
    @jimi1984

Ben incelemenin son kısmını yayınlayınca Jimi'yi bloklayacam zaten ki görmesin
  • Bu fotoğraf ta water efect dedikleri var sanırım. xt1 ve 56 mm. Fotoğrafı bu sıkıntıyı yakalamak için çek
  • quote:

quote:

@jimi1984

Eyvah eyvah.

• @Fujifilm Türkiye Mrk.
    Mustafa Bey,
    Sürekli Fujishop fiyatlarını takip ediyorum ve Fuji X-S1' e kafayı takmış gibiyim. Ancak bu makinanın fiyatı USA' da örneğin Amazonda ~ 350 USD civarına düştüğü halde,
    www.amazon.com
    Amazon.com : Fujifilm X-S1 12MP EXR CMOS Digital Camera with Fujinon F2.8 to F5.6 Telephoto Lens and Ultra-Smooth 26x Manual Zoom (24-624mm) : Point And Shoot Digital Cameras : Camera & Photo
    http://www.amazon.com/Fujifilm-X-S1-Telephoto-Ultra-Smooth-24-624mm/dp/B006T7QRN2

Fujishop' ta hala ~ 2000 TL civarında.
    www.fujifilmshop.com
    Fujifilm FinePix X-S1
    https://www.fujifilmshop.com/katalog/urun/finepix_x-s1

USA fiyatları çerçevesinde bir ayarlama düşünüyormusunuz? Böyle bir ayarlama yaptığınız takdirde ilk alıcısı ben olacağım.

• Hayret bir konu "watwercolor effect" "suluboya etkisi" Bu genellikle yaşlılıkta ortaya çıkan ve renk uzayında oluşan (WCE) turuncu, mor renk konturları arasındaki parlaklık kontrastının yüksek olduğu zaman ortaya çıkan nöropatik bir rahatsızlık diye bilinir.
    Acaba sensörde renk filtresinin kullanılmamış olması mı böyle bir etki yaratıyor, yada makina yazılımı lens kaynaklı cromatic sapmaları düzetirken bu renklerin baskın olduğu ortamlarda mı sorun çıkartıyor? Hatta pozlamanın normal ve +1/+2 stop fazla olduğunda etkin mi oluyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 25 Mart 2014; 11:31:53 >
  • quote:

quote:

quote:

@jimi1984

Eyvah eyvah.

:( Alışığız zaten bloklanmaya

Valla bu sulu boya efekti , plastikleşme vb konuların Jpeg üzerindeki sebepleri bana göre ,

1) NR (0 veya "+" üzeri kullanımlar)
    2) Fazla Pozlama ,
    3) Titreşim yada Hareketli nesne ,
    4) Yüksek DR'den de kıllanıyorum :) "DR 400" misal tehlikeli olabilir farklı ışık koşullarında :) Her zaman değil tabi ki :)
    dikkat etmek lazım :)

Yada efendi efendi RAW çekmek gerek Bu arada RAW çekip bu tarz konulardan şikayeti olan var mı bence en önemli mevzu o... Jpeg sonuçta
    kullanıcıların gözünü boyamak için her şeyden bol bol katılarak makine tarafından yapılıyor :) Çok güvenmemek gerek :) Sadece olabildiğince makinelere"Jpeg" konusunda güvenmemek lazım :) Üstünde her zaman kullanıcı kontrolü olmalı her markada her modelde :) Ben daha çok dikkatli olarak Jpeg çekme taraftarıyım. Güncelleme ile bu konular düzeltilir bence :)

@bipekkan

@Ed -

Titreşim mitreşim onlar kıl tüy gereksiz konular ki hakikaten öyle bir şey hissetmedim :) 35mm Fuji biraz gürültülü 14,23 ve 56mm'ye göre ama tireşim???
    D700'de her ayna açılıp kapandığında G3 piyade tüfeği gibi yukarı aşağı sarsmasını hisseder bundan da keyif alırdım lan ben :D :D
    Pentax FA 28-105mm Power Zoom ile hiç netleme yaptın mı ? :D :D Netleme turu bitince "TAK" diye döndüğü yere doğru makineyi sallardı :D :D Onada hasta olurdum misal :) O yüzden bu makinelerde öyle bir şey varsa anlamıyorum hissetmiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 25 Mart 2014; 12:32:08 >

• Kanka yok ya :) yabanci forum yok;) sadece ben 35i denemistim o titresim yapiyordu, 56mm yi deneyen bir arkadas da yukarilarda titresimden bahsetmis de ona istinaden dedim. Ben 56'ya giz diktim abi ne yalan soyligim:)

Abi bizim orhan babanin yeni fark ettigim bir sorunj vardi (sensorde bir nokta), sagolsun Mustafa Bey de degisim icin yardimci oldu, yarin obur gun elime gecer:)

Fujifilm'in satis sonrasi destek konularindaki eski nami, beni baslarda biraz dusundurmustu ama ozellikle Mustafa Bey'in bizimle ic ice iletisimi, buradaki arkadaslarin yasadigi olumsuzluklari ve benim basima gelen durum karsisindaki tutumu cok ama cok olumlu buldugumu soylemem lazim. Bu baglamda buradaki samimiyetin satis amacli olmadigini gormek bir kez daha beni mutlu etti..

Imla icin kusura bakmayin mobilim;)

• Jimi senin için suluboya efektinin bi problem olacağını sanmıyorum olsa olsa kara kalem efekti olur oda güzel olur :)

Üzülme yani kız gibi, cillop gibi, kısrak gibi, at gibi D700ü sattığına :D
  • Merhaba,

18-55 ile iki ufak tespit daha ekliyeyim :

1- Zoom esnasında optik dönmediği için cir.polariser filitre yi çeşitli aralıklarda kullanmak gayet rahat.

2- Optiğin önüne +2-3 close up filitre gayet rahatlık ile takılabiliyor (58mm çapında) herhangi bir değme etme yok daha da iyisi bu ölçüde close up'a rağmen optik bozulma gayet kabul edilebilir derecelerde/az.

18-55 ile 55mm de (+3 close up )Denemek için çektiğim bir kaç makro örneği göndereyim :

Velvia modu / kameradan çıktığı gibi jpg dosyaları.

Beyazlar konusundaki başarısına bayılıyorum :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 25 Mart 2014; 13:22:55 >

• jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    selam aşağıdaki forumda konuyla ilgili tartışmalar var.

http://www.fujix-forum.com/index.php/topic/20353-watercolor-effect/
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliozi

Jimi senin için suluboya efektinin bi problem olacağını sanmıyorum olsa olsa kara kalem efekti olur oda güzel olur :)

Üzülme yani kız gibi, cillop gibi, kısrak gibi, at gibi D700ü sattığına :D

Yok hacı üzülmüyorum D700'e
    Alan arkadaş ile bayağı sohbet ettik :) X-T1'i aldı eline oynadı bayağı hoşuna gitti ama ayna sesi olmadığı için garipsedi :)
    "Arada bir arar seni seri mod'da D700'ü dinletirim" diye de söz verdi :D :D

• 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.