Şimdi Ara

xvid mpeg4 mü - divx 6 mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • güçlü mpeg4 codec i divx in yeni sürümü 6 ya karşı

aynı video divx 6 da 37mb xvid mpeg4 te 30mb kalitede fark göremedim siz hangisini tavsiye edersiniz?

• Kişisel görüşüm; Xvid'in görüntü kalitesinin,aynı bitrate ve çözünürlüğe sahip divx6'dan daha iyi olduğu yönünde.
  • divx 6 da filmi 30 mb olarak belirleyip dönüştürme yapabilirisin istersen dahada ufaltırsın
  • xvid in kalitesi daha iyi üstelik daha az yer kaplıyor işte resimler video capture ettim divx üreticilerinin daha çok çalışması gerek

xvid

divx

• @qtex bu kadar fark olmaması lazım .
    bitrate değerleri aynı mı ikisinin ?
  • aynı herşey aynı
  • Bu başlıktan sonra bende virtualdub ile ses codec ini aynı seçerek bir divx 5.12 birde xvid mpeg4 codec ile aynı video dosyasını convert ettim
    Sesi ikisindede mpeg layer 3 44100 5kb olarak bıraktım

Haklısın fark gözle hissedilmiyor boyut olarak mpeg 1 olarak 300 mb olan dosya xvid 70 mb divx 110 mb oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Süper konu açmışsın hoca

Xvid vallahi görüntü olarak Divx'i 2'ye katlamış
  • quote:

Orjinalden alıntı: cem_uar

Bu başlıktan sonra bende virtualdub ile ses codec ini aynı seçerek bir divx 5.12 birde xvid mpeg4 codec ile aynı video dosyasını convert ettim
    Sesi ikisindede mpeg layer 3 44100 5kb olarak bıraktım

Haklısın fark gözle hissedilmiyor boyut olarak mpeg 1 olarak 300 mb olan dosya xvid 70 mb divx 110 mb oldu

ses olarak ikisinde de 128 bit mp3 abr kullandım
  • xvidde her frame de o üsteki kaliteyi alamazsın benimde tavsiyem xvidden yana ama divx 6 yı detaylı bir şekilde inceleme fırsatım olmadı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: drony

xvidde her frame de o üsteki kaliteyi alamazsın benimde tavsiyem xvidden yana ama divx 6 yı detaylı bir şekilde inceleme fırsatım olmadı..

her frame de xvid daha iyi bende senin gibi düşündüm farklı yerlerden resim aldım hepsinde xvid daha iyi virtual dub programını kullanarak çevirdim xvid mpeg4 codec i ile
  • divx 6da menü , extralar chapter seçimi falan varmış diyolar doğrumu ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zed The Rapist -- 16 Ekim 2005, 18:21:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zed The Rapist

divx 6da menü , extralar chapter seçimi falan varmış diyolar doğrumu ya?

sıkıştırma oranını,kaliteyi frameleri falan düzenleyebiliyorsun

• birde vp70 formatı var yukarıda bahsettiğim 30 mblik dosyayı internetten indirdiğim şekli 48 mb tı 15 mb ta düşürüyor fakat görüntü biraz donuklaşıyor ve çevirmesi çok uzun sürüyor
  • xvid herzaman işçin başarılı olacaktır kanatimce sebebi ise opensource bir proje olması ve tüm opensource lar gibi gönüllü programcılar tarafından yapılan tüm progamlar gibi buda başarılı haliyle. öneğin virtualdub bence kategorisinden 1 numara

ayrıca bende çeviri yaparken genellikle
    ilk kırılan divx 3 slow motionu kullanıyorum sebebi ise en uyumlu olanı bu maalesef
    xvidi kalite olrak tercih ederim ama ortada bir çok xvid decoder var ve bağımsız bir proje olduğu için bir önceki sürümle uymmsuzluk yaşanabiliyor. directx filtert ile uyum sağlayamıyorı lame codecinde sorun çıkıyor yani en sounlu codec xvid ama bir okdar kaliteli
    bunu düşündüğümde
    divx3 slow motion genelde yetio..
    ayrıca bir ip ucu veriim
    bloklşamaıınm önüne geçmek için virtualdub ile lanczos filter kullanının
    yada bir firmanın virtualdub için deblocker plugini vardı biraz smooth(blur) görüntü veriyo ama blocklşam olamsından daha iyidir. birde bir çok kez denediğim hzılı sahneler için olan divx3 fast motion bir işe yaramıyo
    bitratei artırmak bile kar etmiyo

• Metin Arolat'ın klibini üç ayrı kanaldan kaydedip izledim mesela ... Kral tv olsun Dream tv olsun karelenme var.
    Ama TV8 'de Şafak Karaman'ın programında izlediğimde hiç karelenme yoktu. Çünkü bu müzik kanalları düşük bitrate ile yayın yapıyor. Ve yayınladıkları kliplerde hızlı görüntüler varsa siz bitrate değerini yüksek tutsanız bile yayının bitrate değeri düşük olduğu için karelenme kaçınılmaz olacaktır.

+ divx ile xvid arasında yukardaki kadar fark olmasa da gözle görünür bir fark oluyor. En basitinden elinizdeki kaliteli bir mpg2 kaydını xvid ve divx olarak dönüştürüp izlediğinizde renklerin xvid görüntüsünde daha canlı olduğunu göreceksiniz

ben deblocker tarzı eklentileri pek tercih etmiyorum.. çünkü birkaç sahne için klibin tamamını bulandırmak istemiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.