Şimdi Ara

Xsara genel sohbet ve Sorunları çözme alanı (33. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
862
Cevap
20
Favori
171.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bende 2004 model 1.6 sx 16 v otomatik vites xsara aldım arqacımdan çok memnunum ancak bir problemim var

aracı aldığımda da şarz lambası yanıyordu. ve panelde battery charge fault yazısı çıkıyor

bir kaç elektirikçiye götürdüm sonuç olarak diyot tablasında arıza olduğu ortaya çıktı herhangi bir sorun olmaz ama göz olarak rahatsız eder dediler. bu arada aküyü güzel şarz ediyor.

sizce diyot tablasını nereden bulabilirm. çünkü diyot tablası bulamazsam alternatörü değiştirmem gerekecek. Acaba böyle bir arıza le karşılaşan oldumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperAkbilgi

quote:

Orijinalden alıntı: mefata

arkadaşlar 2000 model xsara 15 000 tl ye nasıl..?? araç temiz kaza değişen yok lpg takılı ?* acaba fiyat nasıl yorumlarınız benim için önemli?

Çok pahalı. O aracın ederi max 11.000 TL . 15.000 tl ye 2. kasa 2004 ve sonrası 1.6 16v alınabilinir.

2002 model tek kapı xsara 1.4 benzinli 150.000 km .. tavsiye eder misiniz? 1.4 dizel ve 1.6 benzinli hakkında heryerde bılgi var fakat 1.4 hakkında bulamadım.yardımcı olursanız sevınırım.
  • s.a doslar bu xsara alınırmı sizce ederi bu mudur kalitesi nasıldırhttp://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=133841439&io=1&rnd=9638
  • Bende 2005 model 1.4 dizeli vardi performansi haricinde memnundum keyifli yol tutusu guzel bir arac. Ilandaki arac 2003 model bence o kadar para etmez bu araclar piyasasi olan arabalar degiller satmaya kalktiginizda ugrasabilirsiniz ölü fiyatina da gidebilir. 17 liraya ciktiktan sonra baska arabada bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar xsarasında kasetçalar olanlar ankarada ersin elektronikte xsara için orjınal cd radyo var arayın 03123368139
  • quote:

Orijinalden alıntı: İNSERT

arkadaşlar xsarasında kasetçalar olanlar ankarada ersin elektronikte xsara için orjınal cd radyo var arayın 03123368139

Fiyat konusunda bilginiz var mı ?
  • 0312 336 81 39 telefonu bu formdan aldığınızı söyleyin yardımcı olurlar .serdar beyle görüşün
  • İNSERT İ kullanıcısına yanıt
    bu serdar sen değilmisin neden burada fiyatını yazmıyosunki ve her forumda kendi işyerine yönlendirmeyi açıkça yapabilirsin dolanbaşlı yola gerek yok yani
  • arkadaşlar 2004 model 1,6 16 v xsaram var manuel acba hız sabitleyici taktırabilirmiyim istanbulda yaşıyorum
  • arkadaşlar xsara 1. 4 hdi hakkındaki görüşleriniz ?? :D
  • iimmyeahh kullanıcısına yanıt
    slm.. xsaranızın performasın düşükmüydü biraz açarsanız sevinirim almayı düşünüyorum... bir de kaç basıyor sen son bu 1.4 ler
  • slm... Benim arabanın motorunda ya da elektrik aksamında bir sorun vardı sanırım bir türlü çözememiştik. Her zaman yapmıyordu bu sorunu ama yapınca da insanın canını sıkıyordu haliyle. 130 u geçmiyordu araba zorla 140 yapıyordu o da yol bitiyordu yani o kadar geç hızlanıyordu 120 den sonra. Bi ara bişeyler yaptırdım 140-150 civarına rahat çıkar oldu ama 150 yi geçmedi :) tabii çok yüksek sürat beklemiyordum araçtan sonuçta 68 beygir ama hızlanmasında sorun olduğu belliydi. Mesela bi ara bilgisayara bağlı rolantide çalışırken aracın beyni devri 6000 olarak okuyordu ve devri artırınca da motor kendini korumaya alıyordu. Şeklinde bir sonuca bağlamıştık. Uzun uzun baya anlatabilirim epey uğraştım. Bu yüzden kısaca anlatayım ben size arabayı.

Benim arabam referans olamaz çünkü gerçekten sorunlu olduğuna inandım ben. Sorun çıkarmadığı zamanlar için değerlendireyim siz temiz orjinalini bulursanız ona göre karar verirsiniz. Yol tutuşu ve konforu çok güzeldir aracın uzun yolda hiç yormaz ve sürüşü keyiflidir. 1100 km yolu 5 kişi ile ortalama 140 km hızla hızla rahat bir şekilde gittim. yakıtı da 270 tl civarı tutmuştu geçen yaz. Aracın motoru küçük olduğu için rampalarda sıkıntı yaşanabiliyor ya da sollamaya çıkarken fazla güven vermiyor, gerçi aracınızı tanıdıktan sonra alışıyorsunuz. Araç çok seri değil ama fazla ağır da kalmıyor idare ediyor. Fazla performans beklemiyorum fazla hız yapmam yakıtı düşük olsun yol tutuşu güzel olsun vb. istekleriniz varsa önerebilirim. Ben o arabanın frenlerini de çok beğeniyordum. Bir yıl kullandım yaklaşık 18.000 km yol yaptım ki 15 bini şehir içidir ABS devreye ya bir ya iki kere girmiştir. Ani şekilde frene bastığımda bile araç çok güzel yavaşlıyordu. Şu an bende Dacia Logan var ABS de yok frenine alışana kdar iki kere kaya kaya gittim, tabii manuel ABS ile çarpmayı önledim :) Performans ve konfor önemliyse sizin için ve yine Xsara düşünüyorsanız 1.6 benzinlilerine bakın derim. Bu arabaların piyasası olmadığı için 16 bin yazanı 14 bine bile düşürebilirsiniz.

Biraz karışık oldu ama anlatmaya çalıştım. Aklıma gelenler bunlar sorunuz varsa cevaplayabilirim.
    Son olarak Xsara biraz hassas arabadır, yani şehir kullanımı için uygundur fakat dağ tepe bayır geziyorsanız çok yanaşmayın. Tabii dizeli için söylüyorum benzinlisini alırsanız 110 beygir onlar, altı da yüksek bu kasaların o zaman sorun olmayabilir.

• 2005 xsara 2 1.4hdi arabam var 5 yıldır bizde yakıt konusunda çok cimri istanbuldan ordu/ünye 850km burdan full yapıyorum depoyu 100-130km hızla unyede çeyrek depo mazot kalıyor
    Araba kolay kolay savrulmuyor yol tutuşu iyi. En yüksek 190km hız yaptım ankaraya giderken rampa aşağı :)
    Hackback olduğuna bakmayın bagajı sedanlar kadar geniştir
    Çok arıza çıkarmaz temizini bulursanız kaçırmayın derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba abiler 2000model citroen xsara aracım var 3aydır bende genel olarak memnunum.fakat suan söyle bır sorunum var arac cannakale istanbul arasında 110km ıle giderken sigortalarından cok serı cıt cıt cıt sesleri geldi yaklasık 3-4 dk sürdü tedirgin oldum anlamadım ne oldugunu bi anda direksiyon gaz fren pedalları agırlastı bu arada aracım otomatık sanzıman.öyle kaldı 2ay gectı uzerınde hıcbır arıza vermedı fakat dıreksıyon eskıden tek parmakla dönerdı suan hıdrolık varda yok gibi agırlastı pedallarda aynı sekılde ama görünürde hicbir sıkıntısı yok.sizce nedir basına gelen oldu mu yardım ve onerılerınız olursa cok sevınırım saygılar.
  • bosphoruss9 B kullanıcısına yanıt
    arkadaşım selamlar öncelikle demekki sigorta kutusunda kısa devre olmuş ve sanırım diye konuşuyorum anlattıklarından yola çıkarak çünkü bakmadan hiçbirşey bilinmez muhtemelen direksiyon motorunun hattı yanmıştır ve baktırmassan başına daha kötü şeyler gelebilir allah korusun...
  • eski bir xsara kullanıcısı olarak 3. xsaramdan sonra sonuncusu dizel di gittim bipper aldım bir senedir kullanıyorum ama hiç alışamadım aracını değiştirecek olanlar tekrar düşünsün ben mecburiyetten değiştim ama kesinlikle süpper bir arabaydı :(
  • merhaba arkadaşlar, benim aracım 98 model xsara vts. 120-130 km hızda araç benzine geçiyor. nedenini bilen var mı acaba??
  • cheetlack kardeş aracı bi elektronikçiye götürdüm olayı aynen yukarıda yazdıgım gibi anlattım adam kaputu açtı baktı bu elektrıklı değil yağlı hidrolık elektronık bişey yok dedi dedim acaba oraya giden bi devre fln mı yandı gibisinden hatırlatma yaptım bide adam şekil yaptı çok mu biliyon diye orada elektrikli bişey yok sen motorcuya baktır dedi gönderdi.ve ateşleme lambası arızası dediğim şey mesela suan söndü kendi kendine yanıyor 2hafta sonra sönüyor muhtemelen haftaya yine yanar acaba lpg baglantısının güzel yapılmamasından dolayı yakıyor olabılırmı o lambayı?siz ne önerirsiniz direksıyon ve pedalların sertleşmesi konusunda?başka yardım edebilecek bi abimiz yokmu acaba?
  • cheetlack kardeş aracı bi elektronikçiye götürdüm olayı aynen yukarıda yazdıgım gibi anlattım adam kaputu açtı baktı bu elektrıklı değil yağlı hidrolık elektronık bişey yok dedi dedim acaba oraya giden bi devre fln mı yandı gibisinden hatırlatma yaptım bide adam şekil yaptı çok mu biliyon diye orada elektrikli bişey yok sen motorcuya baktır dedi gönderdi.ve birde aracımda ateşleme arıza lambası kendi kendine yanıyor 2hafta sonra sönüyor sonra yine yanıyor muhtemelen haftaya yine yanar.araç giderken birşey yok örenğin ısıklarda dururken ve haftada 1 kere anca yapıyor bostayken arac sankı lpg yakamıyor gıbı devır dusuyo arac tıtrıyo ısıkları soner gibi oluyo bu olay 2sn.sürüyor sonra hersey normale dönüyor acaba lpg baglantısının güzel yapılmamasından dolayı olabılırmı çünkü benzınde hiç yapmıyo sadece lpg de?siz ne önerirsiniz direksıyon ve pedalların sertleşmesi konusunda?ve aygaz otogaz kullanıyordum gunde 2 kere stop ettı sımdı shell kullanıyorum haftada 1 yapıyor baska
    önerebileceğiniz lpg bayisi varmı?çok uzun oldu ama tesekkurler

• bosphoruss9 B kullanıcısına yanıt
    arkadaşım keşke işini düzgün yapan bir servis tanısamda yönlendirsem zaten aracımı satmamın sebebi işbilmez servislerdi umarım sorunu çabuk bulursun:(
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.