Şimdi Ara

Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
13
Favori
3.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Ar gözlükler konusunda özellikle steam deck başlığında sohbet dönüyor kullanan bilen arkadaşlar var ama hem daha fazla kişiye ulaşması hemde kullanan arkadaşların kullanım şekilleri ve yeni bilgileri paylaşacağı bir başlık oluşturmak istedim.


    Konuyu basit şekilde aktif hale getirip sonrasında fırsat buldukça düzenlemeye çalışacağım.




    Xreal (Firmanın eski ismi ile Nreal) Çinli bir firma AR üretiyorlar yeni ve popüler ürünleri Xreal Air gözlük, kabaca 4m mesafede 130” ekran oluşturan 79 gr ağırlığında normal bir güneş gözlüğü gibi görünen bir ürün.


    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]


    Micro Oled lensler sayesinde görüntü kalitesi, renkler, keskinlik çok iyi 1080 çözünürlükte 60 hz görüntü oluşuyor, Tüv göz sağlığı sertifikalarına sahipler.



    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]




    Type-c üzerinden video çıkışı verebilen android, windows pc, mac, ve steam deck gibi cihazlara direk kutu içeriğinden gelen usb type-c kablo ile hiçbir aparat gerektirmeden bağlanabiliyor. hdmi çıkış gerektiren cihazlar için ise bir dönüştürücü hub gerekiyor.



    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]






    @coppermine @geronimo180 @monoblaine



    https://www.xreal.com/




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskrain -- 16 Temmuz 2023; 12:19:39 >







  • Merhaba, Rokid Max ile Nreal (Xreal) i kıyaslamak icin biraz vakit ayirabildim. Benim en büyük sorunum vakit zaten. Simdi yasadigim deneyimi, kendi capimda anlatacagim. Rokid, Nreal'e göre görüntü anlaminda daha sarimtırak, bunu daha detayli anlatmak gerekirse cep telefonlarinda "göz rahatlığı kalkanı" gibi düşünün. Göz yormayan modda gibi, bunu kapatma gibi bir durum var mi bilmiyorum. Belki Göz derecesini ayarlama tekeri oldugu icin Rokid de bunu bilerek boyle tasarladilar. Rokid, Nreal'e göre gözün ayirt edebildiği keskinlik anlaminda cok az daha iyi ama cihazlari birbiri ile kiyaslamiyorsaniz, Nreal'inde keskinligi de süper.

    Nreal de görüntü daha beyaz ve canlı.

    2 cihaz arasinda ahım şahım bir fark yok. Nrealin kasa yapisi Bana daha hoş geldi.

    Eger steam deck de kullanacaksaniz, kesinlikle Nreal'i öneriyorum, çünkü Steam Deck'den aldigi enerji yetmedigini düşünüyorum Rokid icin, cogu zaman cikarip takmak zorunda kaldim, ses veya görüntü gelmiyor gözlüğe. Bunu Nreal de hic yasamadim. Ayrica Nreal i taktiginizda ses acma tusuna gozlukten bastiginizda Nreal diye ses barinda ibare cikiyor ama Rokid i takinca ayni durum yok, bilinmeyen aygit diye görüyor ve zaten cogu zaman oyunu sessiz oynadim, sesi aktaramadi. Rokid i besleyemedik. Asus Rog Ally ile de deneyemedim, sürekli guncelleme yapiyor cihaz. Rog Ally tecrubem olamadi henüz.

    Cep telefonlarina ikisini de baglayamadim. Samsung Z Flip 3 kullaniyorum, eski telefonum Note 8, taktığımda herhangi bir aktivite olmuyor. Fold 2 almistim zamaninda, kullanmiyorum, onda denemem lazim. Bir Agabey, Bana bazı telefon uzerindeki usb c lerin görüntü aktarımına izin vermedigini soyledi. Adaptör veya Xbeam gibi urunler yok Bende, olan ve deneyen varsa yazarsa sevinirim ya da nasil yapabilecegimi? Usb-C to hdmi almak gerekiyor mu emin değilim...

    Ayrica Nreal'in kablosu daha güzel. Plastik yerine kumas, hasır gibi birsey ile kaplanmis, ince durmuyor.

  • Denediğim ve Henüz denemediğim Kullanım senaryolarından bahsetmek istiyorum.


    Denediklerim ;


    Steam Deck: En verimli kullanım senaryolarından biri olduğunu söyleyebilirim mobil olarak elimizdeki küçük ekranı 130" lik dev bir ekrana dönüştürmüş oluyoruz. Gecikme yok çok tepkisel olarak çalışıyor kaç ms gecikme bilmiyorum ama 1 ms lik monitör kullanan biri olarak yadırgamadığımı ve bir gecikme hissetmediğimi söyleyebilirim görüntü çok keskin net renkleri aletin kendi ekranına göre çok daha canlı.


    Windows Pc : 1080p 60fps bir monitör gibi windows da görünüyor ve kullanılıyor. Web gezintisinde örneğin forumu çok rahat okuyabiliyorum yazılarda ve görüntülerde herhangi bir sorun yok, oyunlarda rekabetçi olarak call of duty cold war denedim 1080p 60 fps de gecikme olarak sorun olmayacak şekilde rahatça oynayabildim içerik tüketmek içinde çok kullanışlı ve eğlenceli. netflix, disney+, amazon prime da oled lenslere yakışır bir medya tüketimi veriyor yatarak bişiler izlemek çok keyifli.


    Samsung Dex : Dex kullanımı youtube da yorumlarda gördüm ve tozlu raflardaki eski telefonumu hemen çıkarıp şarj edip denedim, samsung note , S veya fold serisi bir telefon sahibiyseniz. dex kullanımı tek kelime ile harika, bendeki note 8 biraz eski android 9 da kalmış yazılımı buna rağmen harika bir masa üstü deneyimi veriyor telefon trackpad olarak kullanıldığı için cep telefonu gibi küçük ve mobil olarak sürekli yanımızda olan bir cihazdan harika performans alınıyor, netflix tam ekran modunda çalışmadı ama disney+ amazon prime, youtube harika şekilde çalışıyor web üzerinden yapılacak herşey çok rahat yapılabiliyor, oyunları denemedim ama oynanması için bir sebep yok gibi geldi gamepad bağlayıp denemeyi düşünüyorum denediğimde deneyimi güncellerim.



    Xbox Series X - Ps5 : Konsollarla birlikte LG Oled C1 kullanıyorum bu alet tabiki bir tv değil farklı bir deneyim ama micro oled ledler sayesinde renk doygunluğu ve siyah performansı açısından çok çok keyifli olduğunu söyleyebilirim özellikle konsolu salon giibi ortak kullanım alanlarında kullananlar için tv yi kullanamadığınız anlarda hayat kurtarabilir :D




    Henüz Denemediklerim :



    Herhangi bir android telefon sahibiyseniz android 10 ve üstü yazılımı olan cihazlara nexus isimli yine firmanın bu cihaz için geliştirdiği app i kullnarak AR space dedikleri VR gözlüklerdeki pointer tarzı bir kullanımla özelleştirilmiş bir arayüz kullanabiliyosunuz bunu henüz deneyemedim.


    M1 ve M2 işlemcili mac bilgisayarlar için yine nexus yazılımı sayesinde virtual desktop kullanımı ile 3 lü monitör kurulumu gibi masaüstü kullanım şeklinde kullanabiliyoruz mac cihaz var evde ama tatil sebebiyle yanımda değil henüz deneyemedim.





  • Mükemmel bir içerik olmuş, eline sağlık.

    Ben sadece steam deck de deneyimledim ve gercekten hayran kaldım.

    Cep telefonu olarak Samsung Note 8 (güncelleme yapmadığım icin dex yok) ve Samsung Flip 3 var, ikisini de baglayamadım.
    Adaptör almadim acaba adaptör ile telefonlara daha kolay mı bağlanıyor?

    Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu] Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu] Xreal/Nreal ve Rokid AR Gözlükler - [Ana Konu]




  • Su an
    Nreal Air (Xreal) 0 ürün 14bin TL, 2.el 18bin TL.
    Rokid Air 0 ürün 18bin TL, 2.el 27bin TL.

    Temin etmek zor diye mi, 2.el satanlar yüksek fiyat cekiyor acaba ??
  • geronimo180 G kullanıcısına yanıt

    çok fazla satan yok zaten 2. elde fiyatı denemek için veya sıfır satanların stoğunda olmadığı için hemen temin edilebilir olduğudan sabırsız alıcıları hedeflemiş olabilirler.

  • Olabilir, haklısın. Benim saticinin elinde var, 1 tane kaldi dedi

    Setup ı kuralım da biraz oynayalım

    Ben ürünü bile bilmiyordum. Coppermine ufkumu acti
  • Bu gözlüğü HDMI çıkışı olan herşeye bağlamak için kablo;



  • Raskrain kullanıcısına yanıt

    Netflix'i tam ekran seyretmek isterseniz DEX üzerinde aşağıdakini deneyin. Ben tam ekranda seyrediyorum. Note 20 Ultra ile.


  • burakc B kullanıcısına yanıt
    Amazon linki idi :)
  • geronimo180 G kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, hep beraber birşeyler öğrenip deneyimliyoruz.

    Bu arada Rokid Air’e istenen para çok fazla, ben forumdan bir arkadaşa, benim rokid air ve 3 farklı şeffaflıktaki ön cam setini 380 Euro’ya sattım geçtiğimiz hafta, o günkü kurla 10.775 TL tuttu. Bence sahibinden’de istenen bu rakamlar fazla insafsız.

    Bir de son olarak şöyle bir aparat buldum aliexpress’de, gözlüğü kullanırken kullandığınız cihazı (steamdeck, asus rog ally, nintendo switch vs) şarj da etmeye yarıyor. Rokid’in bu tarz bir docku var ama çıkış gücü çok az olduğu için sadece nintendo switch ile çalışıyor. Asus veya steamdeck’de çalışmıyor. Satıcılara sorup 65W destekleyip desteklemediğini öğrenmeye çalıştım ama onlar da bilmiyorlar. Bir ara cesaret edip satın alıp ben deneyebilir ve işe yararsa da size haber veririm.

    https://www.aliexpress.com/item/1005005237613236.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60348469127&aff_fcid=07f001499dc04f97990bcfb26a7d68fe-1689321495019-06733-_EQOtbkJ&tt=MG&aff_fsk=_EQOtbkJ&aff_platform=default&sk=_EQOtbkJ&aff_trace_key=07f001499dc04f97990bcfb26a7d68fe-1689321495019-06733-_EQOtbkJ&shareId=60348469127&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=a996b2a1f50147bb89287c6c74fb1618&afSmartRedirect=y




  • burakc B kullanıcısına yanıt
    bu işe yaramaz malesef, bu kablo, tip c yönünden hdmi yönüne doğru çalışıyor. Yani bununla steamdeck yada nintendo switchi tv’ye bağlayabilirsiniz. Hdmi çıkışlı bir cihazı (örneğin xbox yada playstation) gözlüğe bağlamak için “hdmi in type c out” bir aparat almanız lazım. Pek kolay bulunan ve pek ucuz olan bir aparat değil, şu mesela uygun;

    https://www.amazon.de/dp/B0B5LMZQWX?ref_=cm_sw_r_ud_dp_XWZTH8NGSY9E7RE3BG66

    edit: şimdi tekrar baktım bu paylaştığınız kablo da uygun bir kablo. Sabah baktığımda (belki sadece fotografın şeklinden yorumlayarak) tam tersi gibi duruyordu. Ama linkini verdiğiniz kablo da iş görecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 14 Temmuz 2023; 15:24:16 >




  • coppermine kullanıcısına yanıt
    Birtanesin Hocam, Allah razı olsun. Ben Annemdeyim. Materyal yok burada ama sunu düşündüm. Bilmiyorum olur mu?

    Benim steam deck docku ile bu gözlüğü herhangi bir cihaza baglayabilir miyim? Bunu düşündüm
  • geronimo180 G kullanıcısına yanıt
    Aparatın girişi tip c çıkışında da yıldırım ve gözlük sembolü var. Gözlük sembolüne gözlüğü, yıldırım sembolüne de elektrik adaptörünü takıp, tip c ucunu da steamdeck e takarsan hem steamdecki şarj eder hemde gözlük bağlanır. Ama verdiği güç yeterli mi onu bilemiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 14 Temmuz 2023; 16:50:23 >
  • geronimo180 G kullanıcısına yanıt
    Hocam şarj işini nasıl çözüyorsunuz. Aynı anda bağlanıyor mu aparatla? Steam deck için bende düşünmeye başladım şu an ama hiç tecrübem yok. Birde İphone telefonlar için bağlantı var mı?
  • Merhaba arkadaşlar konu hayırlı olsun. Bence burası değerlenicek ben dahil insanlar yavaş yavaş keşfetmeye başlıyor AR Gözlükleri. Ben Oculus Quest 2 VR gözlüğü kullanıyordum ama bunun daha farklı kullanım alanları var.


    Genel olarak Steam Deck ve Macbookda kullanmayı düşünüyorum ama şöyle bir problemim var gözlerim -2.5 seviyesinde bozuklar, miyopum aynı zamanda 0.25 kadar da astigmatım var gözlük ve lenslerimde astigmatı es geçiyoruz genelde o yüzden Rokid Maxte sorun yaşayacağımı çok sanmıyorum ama @coppermine hocam sizin de düşüncelerinizi almak isterim. Xrealde miyop camı taktığımızda görüş açısı düşüyor mu? Sizce miyop birisi için en sağlıklısı hangisi, bu konuda tecrübelerinizden yararlanmak isterim. Ayrıca Rokid Max'i nereden temin edebilirim o konu hakkında da bir fikrim yok

  • Joose347 kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Ben hiç nreal kullanmadım ama rokid air ve max hakkında fikir verebilirim.
    Kalite açısından her ikisi de iyi. Bende de astigmat var, kullanım noktasında iş görse de tabii normal gözlüğe göre görüş konforu daha düşük oluyor. Bence nreal'in içinden çıkan yada rokid max'de ayrıca satın alınabilen gözlük camı şablonu çok daha sağlıklı olur. Bu sayede miyop astigmat sorunu çözüldüğü gibi, gözlüğün AR özelliğinden yani çevreyi de görme özelliğinden de faydalanılır. Çünkü Rokid'de ayar tekeri ile miyop ayarı yapılsa da bir yandan da ayrıca bilgisayar monitörüne de bakmanız gerektiğinde bu sefer onu göremeyeceksiniz yani tam bir AR deneyimi olamayacak.
    Ama ben AR kullanmayacağım, sadece youtube, netflix, steamdeck vs için kullanacağım derseniz, Rokid -astigmat desteği olmasa da- iş görecektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coppermine -- 14 Temmuz 2023; 12:45:19 >




  • Joose347 kullanıcısına yanıt

    Merhaba Ben Nreal yada Xreal gözlüğü gözlük ile kullanıyorum. İçinden çıkan Template ile cam yaptırıyorsunuz ve kullanıyorsunuz. Benimde 2.75 ve 3 şeklinde göz bozukluğum.

  • EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt
    Steam deckten aliyor enerjiyi

    Iphone icin baglanti adaptörü alman lazim
  • geronimo180 G kullanıcısına yanıt
    Steam deck nerden alıyor peki Dock ile mi bağlıyorsunuz?
  • EhtiyarKurt kullanıcısına yanıt
    Docksuz, steam deckte ac type c usb uzerinden, Xreal in kutusunda iki tarafi usb c olan kabloyu bagliyorsunuz. Direkt görüyor. Herhangi bir yazilima gerek yok. Yukarida attigim fotolardan belki belli oluyordur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.