Şimdi Ara

Xperia z ekran kırıldı? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
112
Cevap
3
Favori
32.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zeki_ist

quote:

Orijinalden alıntı: Teknode

quote:

Orijinalden alıntı: Hârimi

quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece sen değilsin nurlu olan dostum ben ve Xperia Z Klübümüzedeki tüm arkadaşlar da nurlu

Hocam benim ne conta bozuldu ne ekran kırıldı kendi kendine ne de su geçirdi. Gold ile yaşadığım problemin telefonla da alakası yoktu tamamen teknik servislerinin pisliğiydi. O yüzden de xperia z kutuda yatıyor hala paramızı alacağız yani :) ben yine Sony alacağım parayı bekliyorum. Varsa z3 çıkarsa z4.

Anladım dostum, o süreçte haberim var. Yalnız neden bu kadar uzattılar çok ilginç

Yasaya göre 3 ayda sonuclanmak zorunda. Hazirandan beri bekliyorum.

Allah sabır versin dostum

Amin Hocam.

Sagolsun Dostlar
    470 tl 'ye teltaks diye çekmeköy'de bi teknik servis ekranı değiştiriyormuş üstelik 6 ay toz geçirme vs gibi durumlarda garanti veriyor
    araştırmaya devam ediyorum yaptırcam ins sonra elden cıkarmaya bakacağım :D

pzt günü de sony merkezi arayıp durumu ileticem teleservis 861 tl yaparken dışarda 500 tl yapıyolar diyeceğim. ve sizi kimseye tavsiye etmeyeceğim diye bir dünya şikayet bırakacağım.

bi haber okumuştum sony telefondan 900 milyon dolar zarar açıklamıştı sebebi gayet ortada

Sony keşke dediğin gibi sadece mobil cihazlardan zarar etse :) her şeyden şu anda zarar ediyorlar ve cepten yiyorlar. Her yerde küçülmeye gittiler. Ben pazarlamacı değilim ama aldığım derslerde strateji diye bir şey var. Sony şu an çok yanlış yoldan gidiyor. Başından beri bu forumda defalarca çok fazla ürün çıkarmanın firmanın zararına olduğu açıklamasını yaptım ama tabi biz kimiz ki. Örnek Samsung şu anda satışları fena halde düşmüş durumda ve felaket zarar etmeye başladılar. Çok ürün çok dert çok tasa demektir.

Ben en başında Sony'nin Z serisi olarak;

Yılda 1 amiral gemisi, 1 amiral gemisi ile aynı özelliklere sahip compact modeli ve bir tane de yine aynı seriye ait özellikler taşıyan tablet çıkarması gerektiğini böylece uzun vadede çok kar edeceklerini hep söyledim.
    Çünkü hem yazılım desteğini çok iyi verebilirsin, hemde 3 cihazla uğraşacağın yerde 30 tane cihaza kafa yorup zarar etmekten kurtulursun. Sen bir kere Sonysin yani senin ihtiyacın yok ki 30 tane modele. Üst seviye 3 seri cihaz yap ona göre yatırım yap senelik kar'ına odaklan ama yok. Devam etsinler hepsi beter olacaklar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sadece sen değilsin nurlu olan dostum ben ve Xperia Z Klübümüzedeki tüm arkadaşlar da nurlu

Hocam benim ne conta bozuldu ne ekran kırıldı kendi kendine ne de su geçirdi. Gold ile yaşadığım problemin telefonla da alakası yoktu tamamen teknik servislerinin pisliğiydi. O yüzden de xperia z kutuda yatıyor hala paramızı alacağız yani :) ben yine Sony alacağım parayı bekliyorum. Varsa z3 çıkarsa z4.

Anladım dostum, o süreçte haberim var. Yalnız neden bu kadar uzattılar çok ilginç

Amin Hocam.

Sagolsun Dostlar
    470 tl 'ye teltaks diye çekmeköy'de bi teknik servis ekranı değiştiriyormuş üstelik 6 ay toz geçirme vs gibi durumlarda garanti veriyor

pzt günü de sony merkezi arayıp durumu ileticem teleservis 861 tl yaparken dışarda 500 tl yapıyolar diyeceğim. ve sizi kimseye tavsiye etmeyeceğim diye bir dünya şikayet bırakacağım.

bi haber okumuştum sony telefondan 900 milyon dolar zarar açıklamıştı sebebi gayet ortada

Sony keşke dediğin gibi sadece mobil cihazlardan zarar etse :) her şeyden şu anda zarar ediyorlar ve cepten yiyorlar. Her yerde küçülmeye gittiler. Ben pazarlamacı değilim ama aldığım derslerde strateji diye bir şey var. Sony şu an çok yanlış yoldan gidiyor. Başından beri bu forumda defalarca çok fazla ürün çıkarmanın firmanın zararına olduğu açıklamasını yaptım ama tabi biz kimiz ki. Örnek Samsung şu anda satışları fena halde düşmüş durumda ve felaket zarar etmeye başladılar. Çok ürün çok dert çok tasa demektir.

Yılda 1 amiral gemisi, 1 amiral gemisi ile aynı özelliklere sahip compact modeli ve bir tane de yine aynı seriye ait özellikler taşıyan tablet çıkarması gerektiğini böylece uzun vadede çok kar edeceklerini hep söyledim.
    Çünkü hem yazılım desteğini çok iyi verebilirsin, hemde 3 cihazla uğraşacağın yerde 30 tane cihaza kafa yorup zarar etmekten kurtulursun. Sen bir kere Sonysin yani senin ihtiyacın yok ki 30 tane modele. Üst seviye 3 seri cihaz yap ona göre yatırım yap senelik kar'ına odaklan ama yok. Devam etsinler hepsi beter olacaklar.

valla hocam çok güzel yazmışsın keyifle okudum. örnek vermek gerekirse apple mesela adamlar 2 model yada 1 model çıkarıyor servisi de çok iyi.
    şuan ekranı yaptırma derdine düştüm insallah güvenilir birini bulup yaptırırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Amin Hocam.

Sagolsun Dostlar

valla hocam çok güzel yazmışsın keyifle okudum. örnek vermek gerekirse apple mesela adamlar 2 model yada 1 model çıkarıyor servisi de çok iyi.
    şuan ekranı yaptırma derdine düştüm insallah güvenilir birini bulup yaptırırım.

Hocam eğer İstanbuldaysan, önceki mesajlarda belirttiysen hiç hatırlamıyorum. İstanbulda Sirkecide YıldızHan var. Geçen arkadaşın z1'inin kapak contası bozulmuştu gittik oradan komple sağlam tertemiz kasayı orjinal 50 liraya aldık. Sonra o kapaktaki contayı söküp telefonun üzerindeki conta ile değiştirdik. İstanbuldaysan uğra derim,biraz gezmen gerekecek ama değer keyifli oluyor.

• istanbuldayım. paşajı biliyorum hocam öyle cok yer var önemli olan güvenmem. sen dükkanın adını tam olarak ögrenirsen eğer gitmeden telefon acarım bi detay alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuslaKing48 -- 10 Ocak 2015; 21:41:37 >
  • quote:

istanbuldayım. paşajı biliyorum hocam öyle cok yer var önemli olan güvenmem. sen dükkanın adını tam olarak ögrenirsen eğer gitmeden telefon acarım bi detay alırım.

O zaman sana özel mesaj atıyorum hocam. Bir yer önereceğim, adamlar profesyonel ve youtube da videoları da var uygulamalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta önce erkek arkadaşımın Xperia Z telefonunun ekranı durduk yerde çatladı.Garantiye yolladık garanti 600 tl para istedi.Mail attım ve hiçbir şekilde yapmayacaklarını bildirdiler.Araştırmalarım sonucu tüketici hakem heyetine başvuranlar paralarını geri almışlar.Bu konuda burada fikri olan varmı?

Bundan 2 ay önce benim xperia z telefonumun şarj kapağı gevşediği için garantiye yolladığımda garanti bana sıfır telefon yolladı.Sonynin garanti kapsamına giren özellikleri gerçekten çok saçma.
  • Ben bu kadar kötü ve dandik telefon görmedim hayatım boyunca kullandıklarım arasında en dandigi bir kere yere düştü ekran gitti böyle bi telefon daha yoktur herhqlde ıpohe canına kurban olayım düşmedigi yer kalmadı telefon taş nalet olsun sony

• Akıllı telefonların marka ayrımı yapmaksızın ekranları çok kolay kırılır bu böyledir. Telefon maalesef savunmasız çünkü hepsinde koca koca ekranlar var. Dikkatli kullanmak lazım. Bunu markaya bağlamaya gerek yok. Ona bakarsanız şu an ekranı en basit kırılan en kolay kırılan iki marka apple ve samsung.

• Ekran kendi kendine mi kırılmış

• geçmiş olsun durup duruken çatlaması entersan.

bende hava olsun diye millete tlf yer filan (halı ya filan :) ) atıyorum milletin masa duruken kırılmış
  • konuya hafif bir hort yapayım

elimde ekranı kırık bir xperia z var, resmi ürün ve faturası garanti belgesi dahi duruyor. kutusunda netcell diye ibare var. Şimdi birinci sorum bu telefonu servise göndermeye kalksam hangi teknik servise göndermeliyim?

Diğer yandan piyasada araştırma yaptığımda gördüm ki ekranlara 170 ~ 300 arası fiyatlarlar istiyorlar fakat bu ekranların yan sanayi olduğunu öğrendim. Orjinalleri için 350 - 500 arası rakamlar var minumum.

Aliexpress de ekran + dokunmatiiği montaj aparatlarıyla birlikte 30$'a ücretsiz kargoyla alabiliyorum, beklemek sorun değil acelem de yok. Sizin fikriniz nedir arkadaşlar siz nasıl halletiniz en nihayetinde?
  • merhabalar bazı yorumları okudum bazıları kendi kendiliğinde cam kırılmaz demişler ama kırıldı arkadaşım sabah kalktım içten sağ üst köşede alt köşeye kadar kırılmış bu yoruma cevap yazma sebebim xperia z Serisinde uzak durun bu ikinci kırılma oldu ama ben alırken sigorta primi yatırarak aldım yoksa okadar parayı ekran alana kadar yeni akllıı telefon alırım ilk kırılmada sigorta bana 380 euro masraf var dedi bende yenisini alsam kac para diye bende exsta 60 euro istedi sıfır aldım daha telefonum 2 aylık sabah kalktım kırıldı yine sigortaya gönderecem xperia z serisinde uzak durun yada bu gibi yüksek paraya telefon alan arkadaşlar sigorta yıllık 170 TL yatırdım kafam rahat tek sıkıntı 1 aylık telefonsuz kalaçam ama sonrada sıfır telefon elime geçiyor sony iyiyce cıvıttı ayda bir telefon cıkartıyor zperia z3 daha piyasayada xperi z4 uzak
     Xperia z ekran kırıldı?

• sony bakti isler kotu 2spiderman filmi ceker toparlar

• arkadaşlar benim yaşadığım sorunları yaşamamanız adına bunları yazmaya gerek duydum.Bu firmaya bir adet z ultra gönderdim ekran değişimi için işlem yapılıp geldiğinde arka kapakların düzgün oturmadığını ve titreşim cihazının düzgün takılmadığından kasadan değişik sesler geldiğini ilettim whats up üzerinden orda çalışan arkadaş mahçup olacağına nasıl olur falan gibi ukala tavırlarla geri gönderin dedi bende hemen kutuya gönderip kargoladım.Kargoyu aldıklarında yan şeriti göndermemişsiniz diye ulaştılar telefonun yan şeriti çıkarmısım ?noter huzurunda göndermediğim için bişey kanıtlayamacığımı biliyorlar.güzel sistem oturtmuşlar tebrik ederim kendilerini.daha sonra bu parcaya yok dediler bende paramı iade edin dedim alın ekranınızı onuda yapmadılar facebook sayfalarında dedikleri gibi memnun kalmazsanız paranız iade olayı yalan inanmayınız.sonra bu parca elimizde varmıs hemen yapıp göndeririz dediler ama göndermediler aradım bilgi almak için parcayı sipariş gectik dediler ellerinde olan parçayı sipariş veriyorlar maksat bekletmek bir hafta bekledikten sonra parça takılır kargoya verilir takılan parça eski vuruk muhtemelen benim kendi parçam sıfır değil yani en kötü kısmıda ekran çizik içerisinde adamlar sobate etmiş resmen ekran için gönderdiğim telefon evrim geçirmiş aynı sorunla geri gönderilmiş olan paramıza oldu.siz siz olun bu firmaya hesap makinası bile göndermeyin.newworld-tech diye bir site ellerim kırılsaydıda o siteye gitmeseydim

• Sakın Sony marka cep telefonu almayın ekranı çok kalitesiz ufak bir taş değmesinde ekranı Çatladı Sony servisleri de cep telleriyle ilgilenmiyor kvk veya teleservice bakıyor o da hikayeden telim kullanılmaz halde başka marka olsa bu Tür sorunlar yaşamazdım
  • Arkadaşlar inanmayanlar olabilir dün aynı olay başıma geldi anlatayım:
    Bir açık hava festivaline katıldım, çıkan grupları videoya çektikten sonra videoyu arkadaşıma yollarken birden çıtlama sesi geldi telefondan ve bir de baktım ki telefon çatlamış.İşin garip yanı elimde çatladı gözümle gördüm yani çatladığını.Pazartesi günü servise götüreceğim bakalım ne olacak sonuç.Çatlak el ile hissediliyor ve dokunmatik ekranın büyük bir bölümü çalışmıyor.Telefonum Xperia Z3.Ve ekranın çatladığı yerlerde hiç bir fiziksel iz yok.Telefonum daha 4 aylık.Sonucu yazacağım buraya bakalım ne olacak.
  • 2.5 senedir xperia z kullanıyorum telefon hala taş gibi. tasarımı mükemmel. sadece geçenlerde şarj kapağının siyah plastiği yırtıldı onu çıkarttım onu da sim kart için tamire verdiğimde tamir eden adam yapmış. boş boş yorumlar yapmayın sony piyasadaki en sağlam ve şık telefonlara sahip.
  • beyler biraz hortlatmak gibi olcak ama sizce kvk ya mı vereyim yoksa teleserviceye mi
  • Kvk -teleservice konusunda bi karar verdiysen tecrübelerini paylaşırsan ben de sevinirim dostum.Mağdurlar kervanına ben de katıldım.
  • Arkadaşlar bende xperiaz z1 hepsiburada' dan almıştım benimde aynı sorun vardı sanki taş değmiş gibi verdim teleservice hepsiburada aracılığıyla tabi ki servis kullanıcı hatası deyip 315 tl istedi bende yaptırmadım verdim İl tüketici Haklarına ve savunmamda aynen şu şekilde yazdım" z1 telefonun şarzdayken yüksek ısınma nedeniyle kırıldığını ve servisin benden ücret talep ettiğini fakat Sony Xperia z1 telefonun reklamlarda lanse edilirken toza suya ve darbeye dayanıklı ifadeleri kullanarak tüketiciye sunulduğunu buna istinaden Sony Xperiaz z1 tercih ettiğimi ayrıca 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 8. maddesinin 2 bendindeki Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda, internet portalında ya da reklam ve ilanlarında yer alan özelliklerinden bir veya birden fazlasını taşımayan; satıcı tarafından bildirilen veya teknik düzenlemesinde tespit edilen niteliğe aykırı olan; muadili olan malların kullanım amacını karşılamayan, tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir. maddesi gereğince ayıplı mal olarak kabul görmesini ve ayıplı malın bedel iadesini tarafıma ödenmesi hususunda;" siz dahada süsleyebilirsiniz benim kararım 13.07.2015 tarihinde elime geçti ve 2.200 tl olan ayıplı malın bedel iadesini alacağım. NOt olarak eğer sizin hatanız var ise bahsetmeyin zaten sony madde 8 e göre çuvallamış bulunmaktadır. Eğer bahsettiyseniz de yine bana göre malın iadesini alabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.