Bugün yeni Romu denerken telefonu pert ettim o yüzden telefonu SEUS ile 2.3.3'e güncelledim. E haliyle root etmek gerekiyordu. 2.1'e dönme yöntemini denedim amad ün bilgisayara JAVA'nın yeni sürümünü yüklemiştim. Bizim program da JAVAnın eski sürümüyle çalışıyomuş hata verdi yüklemedi. Bende yeni yöntemle direkt olarak Stock 2.3.3'ü root ettim.
Stock 2.3.3 Root Etme
İlk Önce gerekli olan Programımızı indirin. Bende bu var demeyin modifiye edilmiş hali bu, paket ultra sıkıştırılmıştır 7Z ile.
Programı açmadan önce bilgisayarınızda Başlat'a gelin ve '' Bölge ve Dil '' yazın. Çıkan ekranda Biçimi '' İngilizce ( Birleşik Krallık ) '' Konumu da '' ABD '' yapın , uygula - kaydet deyip çıkın. Daha sonra zipten flash tool'u masa üstüne çıkartın. Açın Flash'a basın. Karşınıza bu ekran gelecek
Telefonunuzu kapatmadan önce , Ayarlar => Uygulamalar => Bilinmeyen Kaynaklar Ayarlar => Uygulamalar => Geliştirme => USB Hata Ayıklama'nın açık olduğundan emin olun !
Telefonunuzu kapatın, pili çıkartın pil çıkıkken USB kabloyu bağlayın, geri tuşuna basarak pili bağlayın.
Flash Tool'u kapatmayın.
USB kabloyu çıkarın, güç düğmesine basın. Sony Ericsson Logosu gelince USB Kabloyu bağlayın.
Evet işte olay bu. Cihazı kolayca Rootladım. Yunus bey ellerine sağlık. Gerçi yakında Xperia neo ya geçiyorum onuda Rootlarsam iyi olur. (X10 u çok yakı bi akrabama veriyorum).
quote:
Orijinalden alıntı: aydin60
Evet işte olay bu. Cihazı kolayca Rootladım. Yunus bey ellerine sağlık. Gerçi yakında Xperia neo ya geçiyorum onuda Rootlarsam iyi olur. (X10 u çok yakı bi akrabama veriyorum).
Hayırlı olsun
Alıntıları Göster
Tüm ayarlari yaptım yine'de usb hata ayıklama kapali diye hata veriyor farklı bir çözümü var mı
quote:
Orijinalden alıntı: Akay KLC
Tüm ayarlari yaptım yine'de usb hata ayıklama kapali diye hata veriyor farklı bir çözümü var mı
Hangi aşamada o hatayı veriyor ?
quote:
Orijinalden alıntı: yunuss.10
quote:
Hangi aşamada o hatayı veriyor ?
Alıntıları Göster
ilk aşamada yapıyor yunuscum / loader.sin yükleme ekranında
quote:
Şu sonuç gelmiyor mu .?
quote:
quote:
Şu sonuç gelmiyor mu .?
Hayır şu sonucu alıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Sh1N0
quote:
quote:
Şu sonuç gelmiyor mu .?
Hayır şu sonucu alıyorum
Alıntıları Göster
Peki Flasha basınca bunlar geliyor mu ?
Eğer geliyorsa bağlamanızda bir hata olmalı , yada usb driver eksiktir. GG Setup'ı kurup deneyin
quote:
Peki Flasha basınca bunlar geliyor mu ?
Eğer geliyorsa bağlamanızda bir hata olmalı , yada usb driver eksiktir. GG Setup'ı kurup deneyin
Alıntıları Göster
olabilir bu defa gg setup kurmamıştım denemekte fayda var tşk'ler
quote:
olabilir bu defa gg setup kurmamıştım denemekte fayda var tşk'ler
Alıntıları Göster
Yunus gg setup kurunca cihazı tanıdı loader.sin'i başarılı bir şekilde kurdum
yalnız bir sorun daha var kernel.sin'i kuramadım
işletim sistemi win7 32 loader.sin'i yükledikten sonra direkt aşağıdaki ekranı geldi yani en son ekran
sonra kernel.sin yüklemeye çalıştığımda cihazı yine görmüyor =) tek işlemde direk sonuca gitmiş olabilirmiyim
quote:
Yunus gg setup kurunca cihazı tanıdı loader.sin'i başarılı bir şekilde kurdum
yalnız bir sorun daha var kernel.sin'i kuramadım
işletim sistemi win7 32 loader.sin'i yükledikten sonra direkt aşağıdaki ekranı geldi yani en son ekran
sonra kernel.sin yüklemeye çalıştığımda cihazı yine görmüyor =) tek işlemde direk sonuca gitmiş olabilirmiyim
Alıntıları Göster
Kernel Sin'i root ettikten sonra son aşamada kurucaksın. Root ettin mi ?
quote:
Kernel Sin'i root ettikten sonra son aşamada kurucaksın. Root ettin mi ?
Alıntıları Göster
root ettim ama cihazı görmüyor işte kernel.sin'de..
quote:
root ettim ama cihazı görmüyor işte kernel.sin'de..
Alıntıları Göster
bende firmware"de dosyayi gormuyor. dil en konum da amerika oldugu halde..
quote:
Orijinalden alıntı: Kerlon
bende firmware"de dosyayi gormuyor. dil en konum da amerika oldugu halde..
Alıntıları Göster
root yazısı çıkmıyo uygun şekilde yaptığım halde.s
quote:
Orijinalden alıntı: Flashmmm
root yazısı çıkmıyo uygun şekilde yaptığım halde.s
Wotanclient ile 2.1'e dönün , 2.1'de root edip 2.3'ü yükleyin