Şimdi Ara

Xperia Serisi En kolay Root/Unroot Yöntemi Burada... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
230
Cevap
5
Favori
23.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmt_frk_asln

quote:

Orijinalden alıntı: sharpie

root ettikten sonra unroot edersiniz garanti gitmez diyorsunuzda bizim bu xperialarda galaxy s2 lerdeki gibi "Custom Binary Counter" yokmu?
    eğer varsa nasıl unroot edince tekrar garantiye girer diyebiliyorsunuz.eğer o sayaç yoksa sorun yok.(gerçi galaxy s2 için sayacı sıfırlayan usb jig diye birşey var gayette ucuz.)

birde ayrıca@strafor arkadaşımız uyarmış rootladıktan sonra birşey oldu diyelim ilerde başka bir arızadan telefon açılmaz hale geldi unroot yapamadınız ve servise verdiniz o zaman ne olacak.bunun cevabı şudur.tatlı tatlı yemenin acı acı ....... vardır.o riski göze alıp yapın root olayını.

yazımdan yanlış anlaşılmasın root sakın yapmayın demiyorum.riskleri göze alın.
    cihazı satamaz ve kullanmaya devam edersem açıkçası ICS çıktıktan sonra bende root yapıcam.

henüz hiç ihtiyaç duymadan root yaptım da ıcs olayını unuttum. root'lu telefona ıcs güncellemesı yapabilir miyiz?

Arkadaşlar root olayını abartmayın ben telefonu rootladım hatta bootloader ı bile kırdım sonra tekrar kapattım o halde servise yolladım hiçbir problem olmadan işlem gördü.

• servis işi bi şekilde hallolur. ıcs yüklemek için ne yapmam gerekecek onu merak ettim.

koyduğum ss.'deki seçeneğe tik atınca problem kalmadı ama yine de normal bir durum mu merak ediyorum.
  • Tik atınca problem kalmadıysa sorun yok. Normal bir durum yani. Ben tik attığınız halde yinede çıkıyor sanmıştım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: osman.by

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CyberSheyTaN

SystemAPP Remover ile istediğin uygulamayı silebilirsin sistemin uygulamaları dahil kullanmadıklarını bununla sil ama çok dikkatli ol.
    AddFree ile reklamları engelleyebilirsin.
    Install Manager ilede telefondaki uygulamaları sdkarta taşıyabilirsin.

install manager kurduktan sonra orta tuşa basınca bu çıkmaya başladı

Xperia Serisi En kolay Root/Unroot Yöntemi  Burada...

Tiki işaretlesenizde o seçenek çıkıyor mu?

işaretleyince çıkmaması lazım zaten, henüz işaretlemedim. bu program'ı yükleyince normalde çıkıyor mu bu?

programı henüz hiç kullanmadım, hiçbirşey silmedim.

Normaldede çıkıyor, problem yok

• teşekkürler.
  • arkadaşlar iki gün önce telefona root yaptım. superuser kuruldu.
    çeşitli uninstaller pragramları ile gereksiz gördüğüm dosya ve uygulamaları sildim.sistem uygulamalarını silmemeye dikkat ettim.
    buraya kadar bir sorun yok.
    daha sonra telefonu fabrika ayarlarına döndürmek istedim.tüm veriler silinecek fabrika ayarlarına döndürülecek diye uyarı verdi kabul edip onayladım.
    telefon kapandı sonra uzun bir süre bekledikden sonra açıldı.baktım sorun yok görülüyordu.benim sildiğim uygulama ve programların olmadığını gördüm.

sorunlar.
    1- beni biri aradığı zaman direk meşgule düşürüyor.
    2-kamerayı açtığım zaman siyah ekran oluşuyor ve öyle kalıyor.çalışmıyor.
    3-alttaki mekanik orta tuş çalışmıyor.ekranı aktive ediyor fakat hiç bir fonksiyonunu yapmıyor.
    4-telefon ile hafıza kartı birbirini görmüyor.kartdaki kendi kurduğu dosyalara ulaşmıyor.tam ismini unuttum V. ile başlayan dosya yok diye uyarı verdi.
    5-teli bilgisayara bağlayınca sürücüleri kuramadı.hafıza kartını medya aktarım modu(mtp) alınca hiç görmüyor.yığın depolama modu(msc)konumuna alınca ise bilgisayarda donanım ve çıkarılabilir disk olarak görüyor.fakat diski açmak isteyince disk yerleştirin dürücüye diye uyarı veriyor.

hafıza kartını söktüm kart okuyucuya takarak bilgisayara tekrar taktım bilgisayar gördü ve dosyaların içieriğini açtı.
    telefona bir televizyonda kullandığım msd kartı taktım.aynı sorunlar oldu.
    ustalardan isteğim bu sorun için ne yapmam gerekiyor.yeni bir yazılmmı ,format atmakmı veya rom ,flas ne yapma lazım.
    telefonu iki ay önce almanyadan aldım.lt15 ve 233 android sürümü yüklü idi.

EDİT:update servis apk sini yeniden bluetooth ile telefona attım.yükledim.
    servisi çalıştırdım.güncel yazılımı telefona indirdim.yükle dedim telefon kapanıp açıldıktan sonra yüklemeye başladı.
    yüklemenin son aşamasında bekleyip kapanıp tekrar açılıyor .açıldıktan sonra yükleme başarısız oldu diyor.
    yükleme ilgili bir apk dosyası silindimi acaba.ismini bilsem ilgili dosyayı yüklerim.bu linkdeki apk dosyası ile alakalı olan varmıdır.
    http://img155.imageshack.us/img155/4853/capturepkr.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozhal -- 22 Aralık 2011; 1:28:03 >

• rezerve
  • bootloader ile bir işimiz yok değil mi bu yöntemde? Yedekleme için de yine titanium mu kullanmalı? İlk kez rootlamaya niyetlendim de androidi
  • bootloader'la işimiz yok. kilit kırılmıyor.
  • Peki teşekkürler. Yedekleme olayı için titanium mudur peki?
  • Evet yedekleme için Titanium kullanınız.
  • teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL

Merhaba arkadaşlar,

(2.3.3. ve 2.3.4 versiyonlarında çalışıyor...)

Flashlama falan gerektirmiyor...

XDA da neredeyse bütün Xperia serisinde işe yaradığı söyleniyor...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

Ben Xperia Neo 2.3.4 için çalıştırdım ve sorunsuzca rootladım.

Root Yöntem:

1.telefonu usb debug moduna alın(telefonda ayarlar>uygulamalar>geliştirme>usb hata ayıklamasını işaretleyin),
    ayrıca ayarlar>uygulamalar>bilinmeyen kaynaklarıda işaretleyin
    2.sonra usb kablosu ile telefonu bağlayın, bir kaç sürücü yüklenecek sürücülerin tamamının yüklenmesini bekleyin.
    3.http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=761956&d=1319631837 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın
    4.runme.bat dosyasını çalıştırın, 2 dakka kadar sonra telefon yeniden başlayacak, bekleyin ALL DONE!!! yazısı çıkınca kabloyu çıkarın..

Unroot Yöntem:
    (Ana konuhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18879974&postcount=146)

1.telefonu usb debug moduna alın(telefonda ayarlar>uygulamalar>geliştirme>usb hata ayıklamasını işaretleyin),
    2.sonra usb kablosu ile telefonu bağlayın, bir kaç sürücü yüklenecek sürücülerin tamamının yüklenmesini bekleyin.
    3.http://.http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&d=1319922608 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın
    4.runme.bat dosyasını çalıştırın, 2 dakka kadar sonra telefon yeniden başlayacak, bekleyin ALL DONE!!! yazısı çıkınca kabloyu çıkarın..

Not: Unroot yöntemini buradaki yöntemle rootlanmamış cihazlar için kesinlikle kullanmayın cihaz kullanılmaz hale gelebilir. İki yöntem için de doğabilecek herhangi bir sorun için sorumluluk kullanıcının kendisine aittir.

Root yapıp yapamadığımı bir süre anlayamadım.
    Menüde Superuser olunca rootun olduğunu okudum.
    Superuser ne işe yarıyor?
    1Tap Cleaner ve Uygulamaları yönetten silemiyorum.
    Hangi uygulama ile gereksiz uygulamaları nasıl silebilirim ve sd'ye taşıyabilirim. Teşekkürler ...

Ben silemedim mesela...
    Yardım lütfen....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 24 Aralık 2011; 23:40:49 >

• Root Uninstaller ile galiba silmemem gereken uygulamaları sildim.
    Şu an ARC en üstteki göstergeler hariç simsiyah.

Açılmıyor.

Sony Ericsson yazısı görünüyor ve öyle kalıyor.

USB kablosunu takınca açılıyor ama simsiyah ekrandan dolayı hiç bir işlem yapılamıyor.

Hatta şu anda Update service ile yazılımı yükleyeceğim ama kapanmıyorç Bataryayı çıkarmam lazım.
    İnşAllah servise vermeme gerek kalmaz.
    Ayarlar vs uçtu, uzun süre uğraşmam gerekecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 25 Aralık 2011; 1:14:13 >
  • Sizin gibi silmemem gereken sistem dosyalarını sildiğim için hiç açılmayan(bende simsiyah ekran bile gelmiyordu) telefonumu pc companion ile onar diyerek sorunsuz bir şekilde açılmasını sağlamıştım. Bataryayı çıkartın takın telefon kapalı halde olsa bile onar ile sorunu düzeltebilirsiniz.
  • telefonu başarıyla root yapıp yapmadıgınızı anlayabılmek ıcın marketten ındırebılecegınız bır program var... yanılmıyorsam adı root checker . programı calıstırdıgınızda telefonunuzun rootlu olup olmadıgını soyluyor...
  • arkadaşlar walkman live root olurmu bu yöntemle acaba ,şimdiden sagolun cevaplarınız için
  • Heleeee looy loy :))) PLAY ımı root yaptım :) w995 ten beri sesim çıkmıyordu , özleyende yok ha :))) Maksat muhabbet..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANIL

Merhaba arkadaşlar,

(2.3.3. ve 2.3.4 versiyonlarında çalışıyor...)

Flashlama falan gerektirmiyor...

XDA da neredeyse bütün Xperia serisinde işe yaradığı söyleniyor...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1320350

Ben Xperia Neo 2.3.4 için çalıştırdım ve sorunsuzca rootladım.

Root Yöntem:

3.http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=761956&d=1319631837 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın

Unroot Yöntem:
    (Ana konuhttp://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=18879974&postcount=146)

3.http://.http://attachments.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=765523&d=1319922608 burdaki dosyayı indirip masaüstüne çıkarın

Not: Unroot yöntemini buradaki yöntemle rootlanmamış cihazlar için kesinlikle kullanmayın cihaz kullanılmaz hale gelebilir. İki yöntem için de doğabilecek herhangi bir sorun için sorumluluk kullanıcının kendisine aittir.

benim telefonu unroot etmem gerkiyor ama uyarı yapılmış burdaki gibi unroot yapmayın tel kitlenir diye.

ne yapmam lazım.

mümkünse

Saygılarımla ...

• Orijinalden alıntı: mehmet ışık

benim telefonu unroot etmem gerkiyor ama uyarı yapılmış burdaki gibi unroot yapmayın tel kitlenir diye.

ne yapmam lazım.

mümkünse

Saygılarımla ...

burdaki yöntemle root yaptıysan sorun yok ama başka yerde yayınlanan bir yöntemle root yapmışsan burdaki unroot yöntemini denemeyiniz demiş
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.