Şimdi Ara

Xperia S Root olmuyor ( ÇÖZÜLDÜ )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar telefonumu güncelledim 4.1.2 JB ye .ama bi türlü root yapamıyorum.bootlooder açık.flashtool ile de olmuyor oradaki kilit açma tuşu de-aktif durumda.

birde şu hatayı alıyorum telefonu taktığımda

30/044/2013 14:44:22 - INFO - Device connected with USB debugging off
    30/044/2013 14:44:22 - INFO - For 2011 devices line, be sure you are not in MTP mode

nette kernel atmışlar bir sürü onları da denedim flashtool ile ama olmadı bi türlü bilen varmı nasıl yapabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor88 -- 10 Aralık 2013; 14:24:57 >

• Root Yapma
    Root uygulamasını buradan indirin ve klasöre çıkartın.
    Telefondan USB Hata Ayıklama'yı etkinleştirin. (Ayarlar/Geliştirici Seçenekleri)
    Telefonu açık bir şekilde bilgisayara bağlayın.
    İndirdiğiniz Root klasörü içerisindeki Runme.bat dosyasını çalıştırın ve 1 e basın.
    Telefon otomatik olarak yeniden başlatıldıktan sonra Rootlanmış olacak.
    Hayırlı olsun

Link :http://d-h.st/hG1
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakaneminkeless

Root Yapma
    Telefondan USB Hata Ayıklama'yı etkinleştirin. (Ayarlar/Geliştirici Seçenekleri)
    İndirdiğiniz Root klasörü içerisindeki Runme.bat dosyasını çalıştırın ve 1 e basın.
    Hayırlı olsun

Dediklerinizi yaptım hata ayıklamayı açıp taktım 1 e basınca burada kalıyor hiçbir ilerleme yok.

• Arkadaşlar sanırım adb drivers diye birşey var ondan kaynaklanıyor.araştırmalarım sonucu adb drivers olmadan telefonu pc hata ayıklama moduyla çalıştırmıyor.ama bi türlü yükleyemedim onu da.
  • https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=0VrXwIpVy2U8c0IoZ7SM1HSjvjfZQ5JG3gbwBjUxbok%3D
    bu link ten usb drivers rarını indir kur yeniden dene
  • quote:

https://disk.yandex.com.tr/public/?hash=0VrXwIpVy2U8c0IoZ7SM1HSjvjfZQ5JG3gbwBjUxbok%3D
    bu link ten usb drivers rarını indir kur yeniden dene

hocam denedim yine olmadı.
  • başka bilgisayardan dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • meteor88 kullanıcısına yanıt
    Aşağıdaki uygulamayı denedinizmi?

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=a8ddd97738d99e84e5b4d07e12fe4e25&attachmentid=2164433&d=1375631419

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -forumber- -- 5 Aralık 2013; 19:55:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -forumber-

Aşağıdaki uygulamayı denedinizmi?

http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=a8ddd97738d99e84e5b4d07e12fe4e25&attachmentid=2164433&d=1375631419

xperia s i destelemiyormuş.denedim olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meteor88

quote:

Root Yapma
    Hayırlı olsun

Dediklerinizi yaptım hata ayıklamayı açıp taktım 1 e basınca burada kalıyor hiçbir ilerleme yok.

perf exploid in hangi versiyonunu denediniz?

• @-forumber-v18 i kullandım hocam.ayrıyaten v17 yi ve v14 ü de denedim hiçbirinde olmuyor.bazen başka türlü hatalar veriyor.

şunun gibi
    ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor88 -- 6 Aralık 2013; 17:45:33 >
  • quote:

@-forumber-v18 i kullandım hocam.ayrıyaten v17 yi ve v14 ü de denedim hiçbirinde olmuyor.bazen başka türlü hatalar veriyor.

şunun gibi
    ;

ADB sürücüleriniz eksik o zaman.

Aşağıdaki dosyayı indirin ve zipten çıkarın;

http://dl-developer.sonymobile.com/drivers/Xperia_S_driver.zip

Aygıt yöneticisine girin. Yukarıdaki çubuktan Eylem olana tıklayın ve Eski donanım ekle ye basın. Daha sonra Listeden Seçeceğim donanımı yükle yi seçin. Karşısınıza liste gelecek. Tüm aygıtları göster i seçip devam edin. Gelen ekranda "Disketi Var..." a tıklayın. Burada sizden disketin yerini isteyecek ama siz "Gözat" a tıklayarak zip ten çıkardığınız sa0103adb.inf dosyasını seçin. Daha sonra yükleyin.

PC yi yeniden başlatın.

Daha sonra cihazınızda USB Hata Ayıklama modunun açık olduğundan emin olduktan sonra cihazınızı PC ye bağlayın ve root işlemini gerçekleştirmeye çalışın.

• quote:

Aygıt yöneticisine girin. Yukarıdaki çubuktan Eylem olana tıklayın ve Eski donanım ekle ye basın. Daha sonra Listeden Seçeceğim donanımı yükle yi seçin. Karşısınıza liste gelecek. Tüm aygıtları göster i seçip devam edin. Gelen ekranda "Disketi Var..." a tıklayın. Burada sizden disketin yerini isteyecek ama siz "Gözat" a tıklayarak zip ten çıkardığınız sa0103adb.inf dosyasını seçin. Daha sonra yükleyin.

PC yi yeniden başlatın.

Daha sonra cihazınızda USB Hata Ayıklama modunun açık olduğundan emin olduktan sonra cihazınızı PC ye bağlayın ve root işlemini gerçekleştirmeye çalışın.

Hocam öncelikle cevaplarınızdan ve ilginizden ötürü teşekkür ediyorum.

dediklerinizi aşamasıyla yaptım.yalnız aygıt yöneticisinde sarı ikaz uyarısı çıkıyor.ve güncellemeye çalıştığımda güncel olduğu bilgisi geliyo
    r.

• quote:

quote:

PC yi yeniden başlatın.

Hocam öncelikle cevaplarınızdan ve ilginizden ötürü teşekkür ediyorum.

dediklerinizi aşamasıyla yaptım.yalnız aygıt yöneticisinde sarı ikaz uyarısı çıkıyor.ve güncellemeye çalıştığımda güncel olduğu bilgisi geliyo
    r.

Cihazı bağladığınızda root işlemini uygulayabildinizmi peki?

• quote:

Cihazı bağladığınızda root işlemini uygulayabildinizmi peki?

denedim ama olmadı.birde hocam sony update service i de yükledm normal yollarla güncelleme işlemine bakmak için.telefonu ses kısma düğmesiyle açtığım zaman telefonu görmedi pc.aşağıda aygıt yüklemeyi durdurdu hatası geldi ve bi sonraki ekrana geçmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor88 -- 7 Aralık 2013; 12:15:12 >
  • Sorunum çözüldü.Teşekkür ederim.Başka bilgisayarda halledebildim kolayca.Yapamamamın sebebi bilgisayarıma sa0103 adb driverlarını kuramamam oldu.Yapamayanlar için açıklayıcı bir kaç bilgi vericem.bu anlatacaklarım Sony Xperia S LT26 telefonunun 6.2.b.1.96 versiyonu içindir.

İlk Önce pcnizde sony companion vb şeylerin hepsini kaldırın.temiz bir sayfa açıyoruz.

Daha sonra telefonu normal bi şekilde takın.(hata ayıklama kapalı halde).driverları yüklesin ve pc telefon hafıza kartını tanısın.
    şimdi pc companionu yükleyin.
    driverlar tanıyınca hata ayıklama modunu ve bilinmeyen kaynakları açın.ve bişeyler yüklemeye başlıck arka planda.ve aygıt yöneticisinde sa0103 adb driversını gördüyseniz işiniz güzel ilerliyor.

eğer görmezse BURADAN indirin ve aygıt yöneticisinde sol üstte eyleme tıklayın ve eski donanım ekle deyip bu driverını tanıtın.

Flashtool programını yüklemeniz gerekir BURADA.Kurduktan sonra.C:\Flashtool\drivers\Flashtool-drivers.exe dosyasını çalıştırın. Telefonunuzun marka modeline göre seçim yapıp kurulumu tamamlayın, gelen sürücü yüklensin mi sorularına Evet / Yine de yükle yanıtını verin.(en alttaki seçeneğide seçmelisiniz FlashMode ve FastMode)

Aşağıdaki linkten 3 adet dosya indireceksiniz.ve ftf olanlarını c de flashtooldaki firmwares klasörüne atın.doomlord olan masaüstünde kalsın.

BURAYA TIKLAYARAK DOSYALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

Flashtoolu açıyoruz ve şimşek işareti olan tuşa basıp flashmode u seçip devam ediyoruz ve solda bizim ftflerimiz görünecek.telefonu kapatın ve usb nin telefon tarafındaki kabloyu çıkarın.

XperiaS_LT26i_6.2.B.0.211_KernelOnly.ftf dosyasını seçip flash diyoruz ve telefonu nasıl bağlanacağına dair bi ekran geliyor.o ekran varken telefonun ses kapatma tuşuna basılı tutarak kabloyu bağlıyoruz ve telefonun flashlanmasını bekliyoruz.ve Flashing finish derse işlem başarılı.Kabloyu çıkarın.

Telefonu açın ve USB Hata Ayıklama ve Bilinmeyen Kaynakların etkin olduğundan emin olun.
    DooMLoRD_Easy-Rooting-Toolkit_v18_perf-event-exploit.zip dosyasını klasöre çıkartın ve runme_win.bat uygulamasını çalıştırın.
    Telefonu açık bir şekilde bilgisayara bağlayın ve açtığımız uygulamada 1 tuşuna basıp işlemlerin bitmesini bekleyin.Birkaç dk bekletebilir.ve telefon yeniden başlayacak.

Açılınca menüye bakın SU gelmişmi.geldiyse telefonu kapatın ve

XperiaS_LT26i_6.2.B.1.96_KernelOnly.ftf dosyasını flashtool ile yükleyin ( ilkinde yaptığımız gibi)

telefon açılınca rootlu olacak

BURAYA TIKLAYARAK DOSYALARI İNDİREBİLİRSİNİZ

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.